Ovčie kiahne. Ako urýchliť ich vyliečenie?

Profilova fotka
AHojte.. dostala som ovčie kiahne momentálne ich mám 3 deň ..o dva týždne odchádzam na dovolenku a potrebujem zistiť či by som sa mala nejak ešte chrátiť aj cez dovolenku...a nevie niekto ako by sa dalo urýchliť ich vyliečenie??
Odpovedať
Profilova fotka
co to je? :-N =-) :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Neštovice
Odpovedať
Určitě by sis měla dát velký pozor na slunění. Kup si opalovací krém se silným faktorem, ať ti pak nezůstanou na kůži pigmentové skvrny.
Odpovedať
ahoj-te, niečo som našla na internete, ale nie je tam toho veľa ohľadom kiahni u dospelých, ale 1 000 000 omáčok o tom istom, ak ide o kiahne ... ale čo viem, tak u dospelého človeka sú nebezpečnejšie, ako u detí ... . * vírus, ktorý ovčie kiahne spôsobuje, sa po vdýchnutí množí už v horných dýchacích cestách a počas desiatich dní prenikne do pľúc, odtiaľ do krvného obehu, pečene a sleziny * v druhej fáze ochorenia, keď choroba prepukne naplno, sa na koži, prípadne slizniciach vytvoria bolestivé, svrbivé, hnisavé vyrážky sprevádzané horúčkou až do 39 stupňov, pacient je malátny, unavený a môže kašľať * kým sa tvoria nové vyrážky postupne v piatich cykloch na celom tele, je vírus nákazlivý, pacienti sú infekční 48 hodín pred výsevom vyrážok a štyri až päť dní po vzniku posledných * vyrážky sa nemajú natierať tekutým púdrom alebo inou masťou, ale len jemne dezinfikovať * pacientovi sa podávajú antihistaminiká proti svrbeniu, musí piť veľa tekutín, konzumovať dostatok vitamínov a byť v pokoji a izolácii * proces hojenia, keď vyrážka vyschne na chrastičku, trvá dva až tri týždne, ale celá liečba asi mesiac i viac * dovolené je aj sprchovanie, ale krátke teplou vodou a bez mydla, pokožka sa nesmie utierať, len vysušiť opatrným prikladaním uteráka http://www.modrykonik.sk/forum/tema/o... x-)
Odpovedať
ahoj-te, a ešte niečo http://www.zdravie.sk/index.php x-)
Odpovedať
Profilova fotka
ZAtiaľ veľmi pekne ďakujem...v lekárni mi lakárnička dala niečo ako tekutý púder volá sa to Tann-Hermal Lotio.. vraj je to lepšie a mám si tým natierať vyrážky, vraj by to malo rýchlejšie prejsť a aj hojenie by malo byť bez následkov...dnes som si všimla že sa mi niektoré vyrážky zmenšujú ako by chceli zmiznúť..tak sa trochu bojím aby nezostali niekde vo vnútry a po čase sa opäť neobjavili...nemám nejaké skúsenosti ako by mali prebiehať všetky tie fázy kedže u nás doma to prekonali všetci keď boli deti a to už je pár rokov
Odpovedať
zdenca, akurat pozor, ked budes na dovolenke, na to, co ti zostane po vyrazkach, take svetlejsie fliaciky, natieraj sa vysokym faktorom, pretoze po slneni, by ti tie flaciky mohli zostat
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?