Obed, hostina alebo vôbec nič?

Ahojte damy, chcem poprosit o vas nazor. S priatelom sme sa rozhodli, ze sa bud. rok zoberieme. Povodne sme chceli mat svadbu v zahranici, ale bolo by mi luto, ukratit mojich rodicov o zazitok z mojho svadobneho obradu. Takze predsa len svadba v kostole na Slovensku. Tu ale nastava nas problem. Co po obrade? Nechceme hostinu. Z priatelovej strany je rodina cca 10 kuskov :)), vychadzam zo vsetkymi velmi dobre, dokonca su mi blizsi, nez moja vlastna rodina (nemyslim mojich rodicov samozrejme:)). Z mojej strany su mi najblizsi len moji rodicia, so zvyskom rodiny sa uz od detstva nestykam (svadobne oznamenia im ale samozrejme poslem). Nase rodiny sa navzajom nepoznaju. Vraciam sa teda naspat k mojej otazke - co po obrade? :-|
Odpovedať
tak si objednajte restiku ;-) date si obed alebo veceru, troska posedite a vybavene ;-)
Odpovedať
alebo ak je moznost urobte grilovacku :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj ivanya, niektore baby to riesili vecerou. Obrad okolo piatej- siestej a potom vecera, nie hostina. Ak sa budete dobre bavit, mozte ostat posediet do noci. Ak budu stacit 2-3hodky, skoncite mozno o deviatej a absolvujete aspon slavnostnu veceru ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ivanya my riesime to iste, mame obrad a po obrade planujeme obedo-veceru v restike pre 11 osob a ideme domov. planujeme to tak na dve tri hodky.
Odpovedať
Tiež som za to ísť na slávnostný obed a potom uvidíš bud sa zábavka rozbehne alebo nie.prípadne ak budete len vy traja. Čiže ty a tvoji rodičia tak mozu svokrovci urobit mechech u nich doma.len neviem ako vyriešis šaty.chceš rozprávkové šaty, alebo ti postačí biely kostým?
Odpovedať
ahojte. to som nevedela, ze obrady sa realizuju aj tak na vecer, to si viem celkom predstavit, obrad o 17-18 a potom vecera. to simina 1 - u nas sa tiez nazbiera tak 11-15 kuskov. Tu restauraciu, v ktorej sa chystate obedo-vecerat budete mat celu objednanu ako uzavretu spolocnost, alebo len jej cast? Budes chciet aj nejaku drobnu vyzdobu tam? to dadadj - saty by som urcite chcela "rozpravkove" :-) , len neviem, ci je ok potom v tych satach ist aj na tu veceru do restiky, alebo sa treba prezliect? dakujem za rady, bol to super napad s tou vecerou baby :-)
Odpovedať
cauko ivanya my sme mali obrad o 17.00hod trval 30 minut potom boli gratulacie.potom sa islo do restiky na veceru,mali sme spolu 25 ludi a uplne to stacilo mozem ty napisat viac podrobnosti ak chces :-)
Odpovedať
mila iva, z vtojej strany spominas, ze sa nazbiera 10-15 ludi, ak do dobre chapem, s priatelov tak isto... nechcete teda nakoniec klasicku svadbu, len s tym, ze vas nebude 100, ale iba 25? pokial chces klasicku zavadu, da sa zohnat aj miestnost a aj ostatne. co sa tyka siat, pokial chces ropzravkove, na taku malu svabdu je to dost nezvycajne, aspon u nas, vtedy nevesta voli bud spominany kostym, alebo jemne biele saty bez spodnice. a pokial hostinu nechete mat, osobne som za veceru, pripadne grilovacku, alebo aj chatovacku, kde mozete pozvat aj vasich spolocnych znamych....
Odpovedať
to milaciklilus - nie nie obidvaja spolu cca 10-15 ludi. Presne ako pises, tiez ma pred chvilkou napadla super moznost, prenajat si na vikend chatu a oslavu urobit tam -prasiatko, gulas, sud piva, vinko, krasne v prirode aj s prespanim :-) to sa mi zda ako super napad. Saty chcem urcite rozpravkove, vydavam sa dufam:) raz za zivot, tak by som aspon raz chcela byt princezna :-)
Odpovedať
To stou grilovackou je paradny napad, tiez sme o tom rozmyslali, co ale ak nevyde pocasie?? My by sme to chceli realizovat takto : najprv obed (vecera) s najblizsou rodinou, cca 1-2hodiny, a potom gulas, a grilovacka (kto chce, nech sa zucastni, predpokladam, ze stari rodicia sem uz asi nepridu). Chceli by sme si prenajat jednu krcmu, kde by sa to dalo realizovat...planujeme pozvat viac ludi ako ivanya (cca50) Mali ste niekto podobnu svadbu?
Odpovedať
Profilova fotka
pre ivanya: obedo-večeru máme ako uzavretú spoločnosť. výzdobu som si robila komplet sama, mám k tomu vzťah, počnúc autom, keďže nás to čaká túto sobotu, tak piatok ozdobím stoly v reštike, oni mi dajú iba biele obrusy, skoro všetko som si zohnala vďaka tejto stránke :-) . aj šaty budem mať - veď kukni do albumu. bude nás presne 11. keby si niečo potrebovala napíš.
Odpovedať
ivanya podla mna kludne maj rozpravkove saty a aj nejaku peknu vyzdobu si urob ci uz v restauracii, alebo kde to budes mat, ved je to Tvoja svadba a nemusis sa obmedzovat len kvoli tomu, ze nebudes mat 100 ludi. Proste je to svadba bez ohladu na pocet hosti ;-) drzim palce
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
No,poviem vám tak keby om vedela aké stresy budúrobiť naše rodiny,tak by som to riešila tak,že by som nikkomu nepovedala,že bude svadba,len by som ich pozvala akože na nejakú oslavu,na jedno miesto a odtial pekne do kostola.Bohužial človek sa učí...... No ale myslím,že apoň tú večeru po obrade by ste mohli,nekôr by vám to mohlo byť lúto.hmm?
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, toto riesime aj my. U nas je este ten problem, ze sme kazdy z opacneho konca SR. Takze by sme chceli nejaky hotel, kde by rovno bola aj vecera. Dalsi problem je ten, ze svokra chce velku svadbu, co ja nechcem :-(
Odpovedať
Profilova fotka
Bože prečo nás nenechajú urobiť si svadbu akú chceme my.Ach tie mamy ]-( sisi je to smutné,nedá sa sňou o tom porozprávať?Alebo aspoň tvoj drahý keby jej niečo načrtol?
Odpovedať
Profilova fotka
No moja mama je uplne v pohode v tomto, aj by jej nevadilo keby sme sa vzali a potom len povedali, ze uz je po... So svokrou mam dobry vztah, ale su velka rodina a na vychode su zvyknuti na velke svadby, ale bude musiet pochopit, ze to je nas den a ze ho budeme mat po svojom :) V hoteli, ktory mame vybraty na vychode nam vedia spravit aj grilovacku, co by bolo vyborne, ideme este pozriet nieco v Pezinku a okoli a rozhodneme sa, na ktorom konci republiky to bude :)
Odpovedať
Profilova fotka
Hmmm s tou grilovačkou je to dobrý nápad,grilovačky mám rada.posledná opekačka bola naša rozlúčková a nemalo to chybu :-D
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte. my sme sa rozhodli pre malu svadbu, mame sice velke rodiny (bratrancov, strykov....) ale velmi sa nestykame, no svadbu budeme riesit tak, ze pozveme len rodicov a surodencov, potom budeme mat veceru a nejaky program, nemame radi zvyky, tradicie, tance, takze z toho nic. nasli sme si krasny zamok, kde bude obrad, hostina, vsetci tam prespime a pofotime sa, rano si dame slavnostne ranajky a pojdeme domov. taky rozpravkovy svadony vikend. a po svadbe posleme oznamenie, ze svadba bola a fotky su na nete... takto to riesime my :-)
Odpovedať
Profilova fotka
charlize, tak to mate velmi dobre vymyslene :) tak nejak si to aj ja predstavujem :) tiez sa s rodinou velmi nestykame, takze nemam dovod volat ich na svadbu. U mna je este dalsi problem, moji rodicia su rozvedeni a nevychadzaju spolu, takze moja svadba bude jeden velky problem, ale nejak to hadam zvladneme :)
Odpovedať
Ahojte, tak aj ja sa pripajam ... my sme to vyriesili uuuplne jednoducho a je to presne podla nasich predstav.... zarezervovali sme si na vikend krasnu chatu v krasnom horskom prostredi. Sobas mame preto v piatok poobede, po obrade mame fotenie na hrade... a odtial sup na chatu.... kde nas uz bude cakat pecene prasiatko a veeela dobreho vinka, pivka a inych dobrot.... na vecer mame naplanovanu grilovacku....na sobotu gulas party a vecer ideme do drevenicky na veceru, kde mame zajednane specialitky.... su to nasi kamarati a takto to chceme trosku ozivit....bude nas cca 18 ludi...takze sa uz tesime... pretoze tam budu ludia, ktorym na nas zalezi.... a ktorych mame radi... ;-)
Odpovedať
Slunecko, to mate skvele zorganizovane. Presne tak nejak som si to aj ja predstavovala, aj ked nakoniec namiesto chaty zhanam zahradu :-( ale velmi sa mi pacia taketo uvolnene svadby s grilovackou, prasiatkom, gulasom :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?