Nakupovanie cez ebay

Ahojte baby. Ako to tu sledujem vela z vas objednava mnozstvo veci z ebay.co.uk tak som tam dnes obdivovala nejake vecicky a rozmyslam nad tym skor,ako sa do toho pustim,ci to na taku dialku enbude problem. Mnoho z vas je v Uk alebo ma zajtranicne karty,ale ked mam klasicke Slovenske, nikdy som zatial z ebay neobjednavala nie je to porblem? Niektore tam veci nakupite vazne za smiesne ceny,ale ja som tam zas take smiesne nenasla asi som v nejakej zlej sekcii :D Ako to tam cele funguje? Dikes za rady ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lenlub1 ja mam normalne VUB-kovu kartu a ide to :-) takze by nemal byt problem. ja tiez natrafim na nieco za smiesne ceny a nieco, co sa mi paci, je naopak dost drahe. ale treba si zvolit moznost od najlacnejsieho (uz aj s postovnym) a mas moznost si vybrat. ja este obcas zoradujem "best match" a viem, co je take najvychytanejsie. chce to cvik :-) mne trvalo niekolko dni, kym som sa tam zorientovala v pohode. nie kvoli tomu, ze by som nerozumela, ale kvoli tomu, aby som neobjednala prve, co uvidim :-)
Odpovedať
Profilova fotka
bez problemov - bez obav. d
Odpovedať
nestalo sa vam ale ,ze neprislo nieco v takom stave v akom ste si to objednali,resp poskodene??
Odpovedať
Profilova fotka
@lenlub1 mne sa stalo ze som objednavala detsky monitor na postielku. taky ze kamera ktora je nadstavena na babatko. a ta kamera nefungovala.len monitor stale pisal ze neni signal. pisomne som komunikovala o tom s tym predavajucim. radil mi co mam skusit a tak.ale stale to neslo.tak mi poslal novy monitor a ze mam vyskusat ten. takze ked ten bezplatne prisiel a fungoval potom som mu poslala ten zly na reklamaciu. vsetko je o ludoch. mam s ebay len a len dobre skusenosti
Odpovedať
@lenlub1 ja objednavam cez ebay pravidelne. Ebay je velmi dobre vymysleny v tom, ze ak nahodou niesi spokojna s danym predavajucim, mozes mu dat zly feedback, a ludia z ebayu hned zistuju preco a ked ma viac zlych feedbackov, dostava pokuty, znizuju mu hviezdicky alebo ho inak potrestaju. A tiez si ludia rozmyslia ci od neho nieco kupia. Treba sledovat percenta, ktore su napisane pri mene predajcu a tiez si vsimajte ci je tam napisane best seller alebo top rated seller. A tiez je dobre citat tie komenty, pretoze mozno narazis na vec ktoru si chces kupit aj ty, a niekto s nou nebol spokojny. Ale treba si davat pozor, ebay je prudko navykovy, uz sa mi niekolko krat stalo, ze som si kupila veci sice velmi lacne, ale v konecnom dosledku som ich vobec nepotrebovala a doteraz ich nepouzivam :D
Odpovedať
Profilova fotka
@lubu22 pre nakupovanie cez ebay by si mala mat paypal ucet a cez ten poslat uhradu. co sa tyka mna, mam skusenost len s tovarom (vacsinou textil alebo dekoracie), ktory som vyplatila vopred v plnej vyske (cez ten paypal) a potom mi predajca odoslal tovar. ale jednalo sa o sumu max 60 €. takze ti neviem poradit, ako to je pri kupe auta, resp. pri vyssej sume - to by som sa dost bala kupovat takto "macku vo vreci" za velke peniaze. ja som mala strach vzdy, aj ked som kupovala vec za 10 €, ci mi to posle predajca :-D mimo ebay, ale tiez zo zahranicia som si objednavala svadobne saty, ktore ma vysli celkom asi 250 € a tam som platila predajcovi najprv zalohu a potom po usiti siat a zaslani fotky zvysok - tiez cez paypal. ale to som vedela, do coho idem, lebo tu na MS-ke bola o tom diskusia. Ak ste sa rozhodli kupit auto, skus si este vyhladat rozne diskusne fora na googli, mozno sa dozvies viac. Urcite si ludia z ebay kupuju aj hodnotnejsie veci a budu vediet presne, ako to funguje.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?