Máte skúsenosti s vysokým krvným tlakom?

Bola som na jednej návšteve a len tak sme si merali krvný tlak.Bolo to asi pred dvoma týždňami.Vždy som mávala normál 120/80, ale musím priznať, že to bolo dávno.Teraz som mala 150/95, dosť ma to znepokojilo a tak som išla ku doktorke, kde mi namerali okolo 136/90.(Doktorka mi predpísala magnézium, urobila vyšetrenia).O týždeň neskôr som zavolala sestričke aké mám výsledky, povedala, že sú v poriadku a tak som už k doktorke nešla.Kúpila som si teda tlakomer a pravidelne si meriam tlak.Priemerne mám 140/90.Budem rada ak mi niekto odpíše, kto má s týmto skúsenosti.Chcela by som vedieť či ma to môže obmedzovať v práci, chem ísť totiž do zahraničia na zber, kde by som mala pracovať vonku. Mám 38 rokov, som tuhá fajčiarka a beriem antikoc.tabletky Diane.Aký by som mala mať krvný tlak v mojom veku a aký majú tlak deti vo veku 15-18 rokov.Ďakujem za každú odpoveď
Odpovedať
ahoj eta, vzhladom na Tvoj vek a to, ze si tuha fajciarka a este beries aj antikoncepsiu, tak to nieje bohvie co. uz len samotna antikoncepcia moze byt dovodom vyssieho krvneho tlaku. idealny tlak je 120/80. zaujimalo by ma ake Ti robila lekarka vysetrenia? ak Ti iba brala krv, tak to je malo. pri zvysenom krvnom tlaku Ta mala poslat na ekg, rtg srdca, ci nieje zvacsene, zakladny ultrazvuk brucha, k ocnej, na ocne pozadie a ci je dobry ocny tlak. ak by toto vsetko bolo ok, tak by bolo vhodne sa spytat svojho gynekologa, ci Tvoja antikoncepcia nema take zlozenie, ktore Ti moze zvysovat tlak. pokial by boli vsetky vysledky ok, tak by bolo vhodne si tlak sledovat cca 2-3 mesiace, merat cca 3x do tyzdna (nie castejsie), urcit si dva casy merania, skusit ten cas dodrziavat a namerane hodnoty si znacit. tlak sa meria, ked je clovek v klude, aspon hodinu pred tym nejest, nepit, a hlavne nefajcit. ak bude pocas tohoto obdobia tlak vysoky, tak je potrebne ist k obvodnej, aby Ta poslala ku kardiologovi, ktory si urobi kompletne vysetrenie, napr ultrazvuk, tlakovy a ekg holter, bude chciet krvne a ostatne vysledky. pokial bude u nho vsetko v poriadku, tak je pravdepodobne, ze mas vysoky krvny tlak s cigariet, alebo z nespravneho zivotneho stylu, strava, pohyb, stres, cisto psychickeho povodu a podobne.
Odpovedať
No ziadny lekar by ju neposlal zuska na tie vsetky vysetrenia,co si tam hore vymenovala..ved uz len to,ze eta fajci a berie antikoncepciu,je viac nez jasne..Tam treba primarne upravit zivotny styl,a potom az ked nedojde k zlepseniu,vtedy by jej tie vysetrenia urobili. A na to eta,ci ta to bude obmedzovat v praci..no..pri praci hlavne pri tej manualnej,ako pises ze chces ist na zber,ta to obmedzovat pravdepodobne bude..predsalen pri praci sa zvysuje krvny tlak,takze daj si pozor.Deti 15-18 rocne mozu mat aj vyssi tlak ako 120/80-je to fyziologicke v puberte.Potom sa ustali.
Odpovedať
princeznicka, vysetrenia, ktore som vymenovala su zakladne a spravny lekar by pacienta s vyssim a vysokym krvnym tlakom mal na take poslat. ja osobne som absolvovala aj prvu, aj druhu cast. takze to nemam len z dakeho vymyslu. taktiez v mojom okoli su dalsie osoby, ktore tieto vysetrenia taktiez museli absolvovat. tieto vysetrenia sa robia, aby sa vylucilo, ci je zvyseny tlak sposobeny zdravotnou, alebo psychickou pricinou. a nasledne sa nasadila spravna liecba.
Odpovedať
Profilova fotka
no tak jen,já jsem pravý opak,tlak mám kolem 80/60!!!!!a tep jak jsem byla na balanční plošině 190!!!!!!!!v klidu,nutno podotknout,takvý tep je při plné zátěži,v klidu má být nezi 60-70,takže si nevybereš,mám tedy poruchu srdečníh rytmu a to je ještě horší ten nízký,protože je neléčitlný,tak padám každou chvíli k zemi a jsem třeba v bezvědomí,člověk si fakt nevybere,ale je to síla v našem věku,děkujme za to ,jaký je život kolem nás,stres,špatné jídlo,návyky a celá uspěchaná doba...:-((
Odpovedať
presne tak denisska..suhlasim s tebou..dnes je uplny zazrak,ked je niekto celkom zdravy..
Odpovedať
Profilova fotka
Tak já měla v pubertě krevní tlak naopak nízky 100/60 (kam se hrabu na Denissku) a doktorka říkala, že u dospívajících dívek je to normální a že se to spraví. Od 18 chodím darovat krev a tam je měření TK samozřejmostí. už mám normální tK 120/80. Když jsem ale byla na preventivce u obvodního, měřil mi krevní tal a měla jsem nepatrně zvýšený 135/90. Je ale fakt, že jsem byla dost nervózní, protože jsem spěchala :-D Takže psychika dělá hodně. Na zvýšeném krevním tlaku se podílí nejen cigarety, ale taky alkohol, nezdravá strava a celkově špatný životní styl. Pokud Ti jde o Tvé zdraví, zkus cigarety trochu omezit, začni jíst zdravě a trochu si zasportit. Pokud TK neklesne, bude chyba někde jinde (TK bývá i geneticky daný). U dětí může být TK nižší, než je u dospělých normální (to je ten 120/80). Pak by se ale měl upravit ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
elis:taky chodím darovat,teda už ne,právě kvůli tomu tlaku atd:-( a teˇmi ještě mimo dalších milion chorob našli i reynandův syndrom,nedokrveníkončetin,tak já už mám taky asi sand všechno a to j e mi 24!!!! ale jak říká eli určitě omezit kouření a alkohol a líp papat:-))
Odpovedať
Ahojte žienky ste veľmi milé, že ste reagovali na môj problém,každú odpoveď som si starostlivo prečítala.Asi som zabudla pripomenúť, že všetky tie vyšetrenia, ktoré spomínala zuska som už absolvovala ale až dnes som si bola pre výsledky.Zuska má pravdu,že treba tie vyšetrenia.Keď som doktorke povedala, že som si párkrát namerala zvýšený tlak odmerala mi aj ona, čo sa potvrdilo a hneď ma poslala na všetky tie vyšetrenia(Ekg,očná,snímok plúc, krvné testy)Našťastie mám výsledky dobré(vraj také dobré výsledky dokt.dávno nevidela) a predpísala mi Bisoprolo-ratiopharm na tlak.Asi ich budem musieť brať celý život.No a čo sa týka antikoncepcie tak to sa opýtam ženskej lebo aj to mi môže zvyšovať tlakz(beriem tú istú už roky), samozrejmu aj cigarety.Ďakujem vám za ohlasy myslela som,že sa mi nikto neozve.Žienky, teraz vám dám jednu radu.Ak idete ku doktorke dajte si odmerať tlak (nebolo by zlé si kúpiť tlakomer) a preventívne si ho merať(ako písala zuska), netreba to podceňovať, veľa ľudí ani nevie, aký má tlak a keď sa to nelieči, môžu sa časom poškodiť vnútorné orgány a to je už veľmi zle(srdce,oči,cholesterol,cukrovka atd) alebo nedajbože dostať infarkt.Koľko životov by sa zachránilo.Prajem Vám pekný zvišok dňa.Ozaj doktorka povedala,že na zber môžem ísť(ale aj so spomínanými liekmi)Pa :-)))
Odpovedať
Ospravedlňte ma za tie hrubyce, ponáhlala som sa(pravopis ináč ovládam) :-))))Majte sa pekne
Odpovedať
Profilova fotka
Eta, je fajn, že jsou výsledky v pořádku. Snad léky zaberou. Přeju hodně štěstí a především pevné zdraví! ;-)
Odpovedať
Ďakujem pekne elis......:-
Odpovedať
eta, ja som tiez fajciarka, ale vysoky tlak nemam ( asi 130/80).. zevraj cesnak pomaha na znizenie vysokeho tlaku, takze pre mna nie je problem, ja cesnak milujem :-N
Odpovedať
Článok sa načítava...
ahoj eta 38 :-) s vysokym tlakom teda niesu ziadne zarty, viem z osobnej skusenosti ...robili ti aj sono obliciek? niekedy moze byt zvyseny tlak aj z toho,ze sa nachadzaju na oblickach cysty. Drzim palce aby sa ti tlak upravil a aby si sa dobre citila :-)
Odpovedať
Sono mi nerobili ale testy z vyšetrenia sú vraj dobré, berem lieky bisoprolol-ratiopharm každý deň pol tabletky,tlak sa mi tým upravil ale musím vraj brať lieky už celý život(strašné len pomyslieť)Doktorka mi vravela,že keby som sa neliečila na vysoký tlak môžu sa mi časom poškodiť ostatné orgány.Takže si dávajte pozor na tlak a hlavne tí ktorí to majú v rodine.Ináč vám poviem, čím skôr vám zistia vysoký tlak a budete si ho liečiť, predídete ostatným vážnym chorobám.Mnoho ľudí to podceňuje alebo ani nevie,že ho vysoký majú.
Odpovedať
elja mas uplnu pravdu,ze sa neoplaca podcenovat vysoky krvny tlak, ale najhorsie natom je to,ze aj niektori lekari ho podcenuju ( hlavne u mladych ludi ) a moze to mat vazne nasledky ...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
odkedy pijem caj z kocurnika,sa mi podstatne znzil krvny tlak,skuste ho http://www.predajbylin.sk/kocurnik_vn...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 rokoch
nikdy som s tlakom nemala problém, aspoň som si to myslela :) ako som kúpila mame tlakomer, tak som si zmerala tlak a bola som prekvapená, začala som si tlak merať pravidelne, lebo ho naozaj mám zvýšená, ale len mierne. jednoznačne odporúčam si merať tlak doma, u lekára je to niekedy stres :) nájsť dobrý tlakkomer je niekedy problém, ale chvalabohu existujú stránky kde sa dá o tlakomeroch všeličo dozvedieť napr. tu https://tlakomer.eu/recenzie-tlakomerov/
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?