Mám pochybnosti. Vydať sa, či nie? Poraďte

Ahojte! Mám veľkú dilemu... S priateľom som už 4 a pol roka, ale už po prvom pol roku chodenia som sa na to chcela vykašlať. Potom bolo raz dobre, raz zase zle, ale asi som bola na vine ja, pretože som vždy držala h..u. Vždy som tvrdila že sa nechcem za neho vydať, ale pred pol rokom bol taký zlatý, že ma to chytilo a zrazu som sa chcela vydávať. Ked som ho už konečne ukecala na svadbu, tejte jeseni, teraz mám pochybnosti. Už sa mi zase nezdá byť ten pravý. A ked mu niečo vyčítam, tak na mna pozerá ako na blbú, že prečo si robím zbytočne starosti. Mali ste niekedy takúto dilemu? už neviem či sa naozaj nechcem zanho vydať, alebo mám len strach zo zmeny.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
maya to musis citit sama, bud ho milujes a citis ze s nim chces prezit zivot alebo nie a si s nim len so zvyku - tak to je jasna vec, ze si ho potom neber
Odpovedať
Asi som fakt blbá, ale vôbec neviem...
Odpovedať
Profilova fotka
ja som pred svojim manzelom chodila s chalanom dost dho a casom to uz skripalo a nebolo to ono a som si vravela nebud bba, to bude dobre sak ho milujes a toto je normalne - no a potom som spoznala manzela a pochopila co je ozaj milovat a s niekym byt dokonale stastny - tak sme sa za menej jak rok vzali a som najstastnejsia na svete
Odpovedať
Tak to sa s Tebou úprimne zo srdca teším :-) To len tento týžden ma to tak strašne chytá že sa chcem na všetko vykašlať.
Odpovedať
Profilova fotka
Skúste sa porozprávať.Čo cíti on,či to chce vôbec. A povedz mu čo cítiš,čoho sa bojíš.A vtedy zistíš či s ním ešte chceš zostať alebo nie. :-)
Odpovedať
Ja to skúšam každý večer, ale stále pracuje a ked mu začnem niečo vysvetľovať tak ma nechápe, len zhodnotí že som veľmi negatívne naladená a to je všetko.
Odpovedať
Profilova fotka
A on sa cíti na ženenie? Alebo to nerieši?
Odpovedať
asi áno, už má 29, takže rozumu by mal mať už dosť (aj ked u chlapov neviem neviem :-)) Ked som mu včera hovorila, že nepresunieme svadbu na budúcu jar, tak bol z toho zhrozený, že čo to táram.
Odpovedať
Profilova fotka
ahá,tak on v tom má asi jasno.No teraz si musíš ty zvážiť pre a proti.Normálne si urob na papier a vypýš čo sa ti na ňom ľúbi a čo nie.Prečo by si mala/nemala s ním zostať.Možno ti to trošku pomôže pri rozhodovaní.A jednoznačne on musí vedieť o tvojich pocitoch.Tak si ho niekedy posaď,buchni po stole :-D ,(to bolo obrazneˇ) a povedz nech ťa už konečne počúva.
Odpovedať
dík, si zlatá! Len neviem či s týmto pochodím :-) hádame sa minimálne 3 krát do týždna. Za posledný mesiac som sa chcela od neho zbaliť aspon 2 krát, asi som slabá a neviem spraviť rázny krok.
Odpovedať
Profilova fotka
radšej odídi teraz ako po svadbe.To bude oveľa horšie. :-) Ale veď hlavu hore,ešte nič nie je stratené. :-D
Odpovedať
ahoj maya... ja si myslim, ze za 4 a pol roka, by ste sa uz mali dostatocne poznat..a ked sa ti nezda byt ten pravy, tak ja by som pocuvala svoju intuiciu a riadila sa nou...urcite je blbost vydat sa len preto, ze "pred pol rokom bol zlaty".... ja si proste myslim, ze zena ktora sa pred svadbou tolko rype v takychto zalezitostiach, ci ano svadba alebo nie svadba, by s tym mala minimalne pockat, kym si sama v sebe nevyjasni veci....
Odpovedať
Článok sa načítava...
Neviem. Niekedy mám pocit, že je to už v ...... že sa to už zachrániť nedá a niekedy si poviem že čo už, ved sa to zlepší. Ale na základe skúseností celej mojej famílie viem, že na zázraky čakať nemôžem.
Odpovedať
ja teraz nechcem zovseobecnovat..ale mam velmi blizku kamaratku, ktora je vydata 3 roky..skripalo to uz od zaciatku ..este pred svadbou...boli dobre a zle obdobia a neskor zle a este horsie obdobia....teraz spolu uz neziju, nie su sice rozvedeni, ale ich vztah sa rovna nule...a poviem ti, ze zazit si to....nic moc takze, ak si nerozumiete je ta najvacsia blbost na svete mysliet si, ze po svadbe sa nieco zmeni aj ona dufala, ze sa nieco zmeni a dopadla tak ako dopadla
Odpovedať
ja viem že sa nič nezmení, len ak sa zmením ja a to nemám v pláne. Len sa bojím, že ked sa vezmeme, dopadne to zle, ale ak nie, tak možno budem ľutovať. On je ako kamarát úplne úžasný, len neviem prečo mi v poslednom čase lezie krkom.
Odpovedať
Profilova fotka
Maya, chodila som s byvalym 3 roky, tiez sme sa planovali vziat, mat rodinu...vkuse sme sa hadali :-D tak som si hovorila, talianske manzelstvo, preco nie, ved je to normalne... ked som rozmyslala, ci je to naozaj v poriadku, nejako som si nevedela predstavit uz byt bez neho...ten zvyk, stereotyp, bolo mi luto hodit taky dlhy vztah za hlavu, tolko sme toho spolu prezili... tak som si povedala, ze ani neviem, ci ho milujem, ci nie, ale asi to ma po 3 rokoch takto vyzerat. chvilami bolo fajn, inokedy menej. Nakoniec to skoncil on, z uplne hlupych pricin, velmi mi ublizil a odisiel vtedy, ked som to najmenej cakala...bolelo to ovela viac, ako keby som sa s nim rozisla ja. Mozno nie je vzdy dobre upinat sa k spomienkam, k tomu, ze je skoda to skoncit... potom spoznas "tu pravu lasku" a budes sa len smiat nad tym, ze si si myslela, ze ten predtym bol ten pravy, ze je to uplne o niecom inom....nezavahas!!! ja by som mojmu terajsiemu priatelovi povedala Ano kedykolvek, kdekolvek, bez rozmyslania...
Odpovedať
Ja viem, aj ja by som toto radila iným, lenže teraz ide o mna, nie o druhých. :-) A v tom je ten problém. Horšie je, že už máme takmer všetko zajednané na svadbu, už máme aj obrúčky.... A teraz neviem či chcem alebo nechcem vycúvať. Mám z toho veľmi zmiešané pocity.
Odpovedať
Profilova fotka
Mayka, chod niekam prec, sama, s kamoskou, na par dni, bez neho. Rozmyslaj, sustred sa na seba...budes stastna, ked budes sama? Bude ti lepsie? Bude ti chybat ten potencialny nastavajuci? Skus to, to ti pomoze, ujasnis si to... A ked ti ide o zivot, kasli na obrucky...veci sa daju predat... ale rozvod by mohol byt horsi...
Odpovedať
Profilova fotka
to: maya26 suhlasim s charlize...zazila som nieco podobne ako ona
Odpovedať
ahoj maya.. precitala som si tvoje starosti a mozem ti povedat.. ja mam nieco podobne len nie este v stadiu vydavania sa ale ostat s nim alebo nie.. nebude to strata casu nebudme to lutovat.. nebudem lutovat to ze som s nim alebo to ze nie som s nim.. viem kazdy povie porozpravaj sa s nim a naco ked ja budem ta hlupana hlupa ktorej stale nieco je... porozpravala som sa s nim... ja som zasla ku psychologicke....a az nasledne soms a s nim rozpravala a mozem povedat ze uz je to rok a pol co nam to klape bez problemov... poklopem si :-D nie som ziadna hlupa alebo co. ale ona mi vysvetlila veci vyrozpravala osm sa a dala mi na to trosku iny pohlad ako kamosky ci mamina.... skus to a uvidis ze ti to pomoze jedna navsteva u lekara a potom porozpravanie sa s parterom a nech ti je jedno cima pracu alebo nie.. povedz mu dopredu ze sa chces s nim v ten dany den rozpravat v klude mu povedz co ta trapi ved mas s nim prezit cely zivot... mozes si kupit zly byt, zle auto, mozes to rychlo pomaly bez starosti vymenit a nebude ta tak boliet srdce...ale tak rychlo nevymenis niekolko rokov... bolest v srdci ktora by bola pri naslednej chybe tak rychlo neodide... skus to... a drzim palce.. velmi velimi..
Odpovedať
maya26, baby maju pravdu, veci su v tejto situacii uplne nepodstatne; skor skus rozmyslat, ci ho lubis, jedine to je dolezite. A ked mas pochybnosti, tak potom neskor budete nestastni obaja. AJ ked sa teraz rozidete, urcite vas to bude boliet, ale bude to cestnejsie voci obom, ako mat manzelstvo na skusku. Ale urcite sa s nim porozpravaj, lebo mozno ani netusi, ake mas obavy...
Odpovedať
Kočky, ste úžasné.... Mirulik, vám sa to podarilo dať dohromady? Inak, aj moja mamina sa ma pýtala, či je to v pohode, že by sme sa mali porozprávať, lebo jej sa to veľmi nezdá ako sa niekedy vyjadruje a správa. jej to pripadá tak, že sa chce oženiť len kvôli tomu, aby mal niekoho, kto mu poupratuje, uvarí (pritom ja nenávidím varenie!!!) porodí deti a bude sa mať kým prezentovať ako s manželkou.
Odpovedať
ano podarilo... ja ked som mu niekedy nieco povedala tka som bola ja ta co mi furt nieco vadi... ta co stale vrta... ta co je stale taka a hentaka... lenze ja som nevrtala len mna ked nieco trapi taks tym musim von a chcem to vyriesit a nie cusat... ja som zasla ku psychologicke (zene) a ona ma vypocula vyrozpravala som sa jej.. poradila mi par veci ako na neho (jednou z nich bolo aj to ze mu mam povedat milacik zajtra ked prides domov z prace chcem sa s tebou o niecom porozpravat tak si prosim naplanuj veci tak aby si mal na nas cas naplanoval a bolo) ... skus to ... lebo auta a podobne veci mozes vymenit kedykolvek tam to je len o peniazoch ale priatela ci manzela vymenit len tak lahko nemozes.,.
Odpovedať
Profilova fotka
ja som chodila s chalanom 3 a pol roka, už sme mali svadbu na spadnutie, všetko sa pomaly vybavovalo a ja som cúvla. Teraz mám priateľa, ideme sa brať a ja sa neviem ´dočkať. Je to úplne iný pocit ako pry tom "prvom"
Odpovedať
no ak sa bojis len toho,ze uz mate obrucky..tak fakt nie je coho..ja som so svojim byvalym mala obrucky davno doma..hrozne chcel,aby som ju nosila..aj som ju..ale ked som sa zacala zamyslat nad tym,ci chcem o par mesiacov svadbu s clovekom,ktory si mysli,ze ked si zmysli dieta,tak sa mu hned hodim do postlee a tak podobne..som si uvedomila,ze to nie je to,co chcem..pekne som mu tu obrucku vratila..dokonca to dosla az do takeho stadia,ze som mu povedala,ze BOL OMYL MOJHO ZIVOTA..doteraz to nelutujem a bola to ta najlepsia vec.. mam necely mesiac do svadby s nikeym uplne inym a musim povedat,ze az pri nom sa citim svoja, mozem si robit,co chcem,ist kam chcem..aj ked ho obcas zlostim alebo on mna,urcite by som ho za nikoho nevymenila x-)
Odpovedať
cauko, k tvojmu problemu ci dileme, radsej byt sama cely zivot ako s niekym, s kym nexces byt... mozno ste zasli prilis daleko 4 a polroka, aj ked si po 6 mesiacoch vedela, ze to nie je on? ja by som si xcela zivot uzivat a byt s takym clovekom, s ktorym to vyznam ma... tak drzim palce.. tebe sa staci iba rozhodnut, bud s nim xces byt alebo nie. good luck
Odpovedať
Profilova fotka
maya: radsej zist z kratsej cesty... ak su teraz problemy, svadba ich nevyriesi tiez som chodila s chalanom, sice kratko, s ktorym sme mali taliansky vztah, mali sme sa strasne radi, ale nase povahy boli uplne nekompatibilne, vsetku svoj energiu som minala na to, aby ten vztah fungoval, ale uplne som zabudla tesit sa z toho vztahu a uzivat si ho... boli veci, ktore mi vadili a ked som si predstavila, ze by som s tymi jeho "zlozvykmi" zila najblizsich 50 rokov, tak som si povedala, ani nahodou ;-) teraz s mojim nastavajucim sme ok, aj ked nejake spory obcas su, vsetko si vieme vydiskutovat... aj ked mas tazku povahu, kvoli nikomu ju nezmenis, len kvoli sebe... a vzdy sa najde niekto, kto ta bude mat rad taku, aka si, lebo o to vo vztahoch ide... a ked nevies varit, nebude ta do toho nutit (ani ja neviem... ;-) )
Odpovedať
Profilova fotka
ked mas pochybnosti tak sa nevydavaj...aby si si to potomnevycitala, a vydat sa mozes vzdy este, to si vycitat nebudes :-)
Odpovedať
Profilova fotka
u nas to s byvalym bolo take, ze po roku (ked uz vedel, ze som za svojou hranicou a rozchod by mi priserne ublizil) sa zacal menit...a aj tak som to ja blba, tahala dalej...mala som totizto pocit z nasho prveho stretnutia, ze ho doverne poznam (a okrem 3 veci, ktore ma priserne prekvapili a zaskocili to tak aj bolo) a nejako som mala pocit, ze je to znamenie a mam vytrvat...houby s voctem...
Odpovedať
Svadba, ktorá nie je naozaj z lásky = zbytočne vyhodené peniaze + zbytočné problémy s rozvodom. Vieš si predstaviť, že o nejakých 10 rokov budeš stále len s ním (plus nejaké tie deťúrence..)? Ak nie si si istá, že s ním chceš stráviť zvyšok života, kašli na obrúčky a všetky ostatné veci, čo už máš. To sa ešte všetko dá vrátiť bez väčšej ujmy - narozdiel od "spackaného" života...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?