Mám doma alergika

Kočky, zakladám túto tému. Mám doma alergika. Môj priateľ je alergický na perie, prach a dokonca aj na uhorky :-D Periny budeme riešiť antialergické - tým by som vás poprosila, že kde čo ako a za koľko nájdem, ale trápi ma aj vysávač. Našla som v časopise, že Thomas Twin Aquafilter, ale neviem sa dopracovať k cene výrobku a navyše neviem, či je to vhodný vysávač. Píšu že je to s vodným filtrom, ale či je to práve ok? Nemáte niekto podobnú skúsenosť, prípadne ste samé alergické a musíte tomu prispôspbiť domácnosť? :-.
Odpovedať
Profilova fotka
brcka, ja som tiez alergik s nedostatočnou imunitou. Máme antialergické periny od ScanQuiltu. Boli drahé, ale sú perfektné. Máme tie najtenšie a nikdy mi pod nimi nebola zima. Zbytočne kupovať hrubšie. Ak si zvyknutá na 2m, nekupuj zbytocne dlhsie, my máme 2,2m a mám problém na ne zohnať 100% bavlnené povlečenie. Odporúčam kúpiť domov zvlhčovač vzduchu a minimálne raz týždenne povysávať a pretrieť podlahu. Ak si zvykneš častejšie, bude len dobre. Alergikom škodí najmä prach, ktorý sa v extrémne suchých bytoch krásne víri. Často poriadne, ale krátko vetraj, aby sa vymenil vzduch a trochu "navlhčil". Keď začne pršať, chvíľu počkaj, kým dážd "udupe" prach a potom dobre vyvetraj, ak nie ste zimomriaví, aj dlhšie. Čo sa skvelého vysávača týka, mám doma od nich ponuku, ak chceš, prepošlem info leták. Tiež uvažujem nad kúpou do nového. Ceny sú: TWIN tt AQUAFILTER 13990 SK s DPH GENIUS AQUAFILTER 11990 SK s DPH Keby niečo, pýtaj sa. :-)
Odpovedať
jéj, to by si bola zlatá. presne ten by sme potrebovali. Zvlhčovač vzduchu - radšej by sme mali takú tú fontánu, ale neviem či má taký účinok ako samotný zvlhčovač. Ozaj, a dýcha sa ti potom lepšie?
Odpovedať
Profilova fotka
brcka, kludne si kup i fontanku... pozri temu z modreho konika: http://www.modrykonik.sk/forum/show.p... Ja doma este nemam nic take, lebo to v tomto megavelkom byte nemam kam dat. Ale po stahovke si kupim fontanku. Ja sa snazim napriklad prat cez vikend a uprostred tyzdna, zmykat len trebars na 400 ot. a aj to zvlhci vzduch. Poriadne vetrat pre spankom, lebo moj drahy by okna aj zaklincoval keby to slo... A hlavne tie burky, ked leje, to je pozitok... casto mavam pred burkami stavy zachvatov, pretoze sa meni tlak a je velmi sucho... ked vsak pride burka a vydrzim prvych desat minut, potom uz je vonku uzasne vlhko... :-) posli mi cez IP mail, preposlem ti ten letak.
Odpovedať
Profilova fotka
no ja a moj msnzel dme alergici, preto vysaveme kazdy den a utierame prach a zmyvam podlahu stale, preto sme kupili vysavac Tyson :-D a hlavne ten zvlhcovac mi ho mame tiez a som spokojna, ale s alergiov sa da normalne zit ja mam perove periny lebo pod ostatnymi mi bola stale strasna zima, ale ja davam 2obliecky dakze perie ani necitim a stale vsetko periem a prezliekam :-D a hlavne si stoho nic nerobim, ked mi je strasne zle zoberem tabletku a lahnem si spat :-D u nas le alergia az astma dedicna tazme to ma moja cela rodina :-D a pritom mame doma psika, aj toho stale vysavame :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
ja ked mam zachtav, tak sa mi spat neda.. :-| obvykle ak nezaberu lieky koncim na pohotovosti... preto je dobre mat stale zvlceny vzduch doma... aby sa podmienky pre zachvat minimalizovali...
Odpovedať
Profilova fotka
mne pomaha caste pratanie stale beham s mokrou handrou :-D to som da uz naucila od mojej mamky :-D ta ma strasnu alergiu na vsetko lieky potraviny, proste na vsetko co je okolo nej, ale zije stym uz dost dlho a nikdy si to dako nepripusta :-D
Odpovedať
Profilova fotka
ono, ked si alergik, musis s tym zit.. :-D moc na vyber sme nedostali... a podla mna si to nikto nepripusta... su horsie obdobia, cez ktore clovek hlada cestu von a lepsie, kedy ani nevie, ze niecim trpi... a casom je vel aveci tak rutinnych, ze si ani neuvedomujeme, ze robime nieco naviac... :-)
Odpovedať
môj nemôže hlavne tie periny a potrebuje zvlhčovač. tak idem pokukať po fontánkach, ktorú tiež nemám moc kde dať
Odpovedať
Ahojte babenky.Moja mama ma tri deti a z toho vsetkych troch alergikov.Takze u nas sa stale vysavalo,pralo postelne pradlo,umyvala sa zem,prali zaclony(jeden cas sme ich vobec nemali) a stale dookola.Takze zivot alergika nie je jednoduchy.A ani zivot tych,co ziju okolo neho.Tak Vam drzim palce. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
brcka:ja som alergik/astmatik a najviac mi vadia roztoce,takze po kazdom upratovani som aspon dva dni usoplena,opuchnuta,kasluca,dusna a hyperkychajuca.Podla testou a ani v skutocnosti mi nevadia psy a macky,ale pri nasom morcatku idem zomriet.Snazim sa bojovat proti kobercom,ale byvam v podnajme a moc si vyskakovat nemozem.Jedine co som urobyla,tak to ze som odstavila perove vankuse a periny a kupila som antialergicke.Vysavac mam s hepa filtrom a to mi zatial staci.Prave vyberam neaky vhodny zvlhcovac do interieru.Prach utieram sice na vlhko,ale aj tak sa mu neubranim.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?