Košieľka na krst. Kde ju zohnať?

Profilova fotka
Ahojte baby, chcela by som opýtať, kde v BA by som zohnala košieľku na krst. V modrom koníkovi som už pozerala. Po vyriešení tohto problému navrhujem nechať tému pre všetky krsných rodočov.... :-)
Odpovedať
hm, kosielku obstaravaju krstni rodicia? dobre vediet :-D
Odpovedať
Profilova fotka
no, sestra mi tak oznámila, kde ju ale zoženiem, to nie.... :-) tak každá rada dobrá... :-)
Odpovedať
V Spolku sv. Vojtecha, Luc, Dobra kniha, to su vsetko krestanske vydavatelstva, ktore maju aj taketo "prislusenstvo", taktiez i sviecku ku krstu tam zozenies... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
u nas je zvykom ze kosielku kupi krstna.... nejaku peknu bielu a na nu vysije nieco pekne, krizik, meno, datum.... popripade zlatou farbou sa da... svagrinka si sama robila pre dcerku (nakolko maju lenkrstneho) a pekne vysila meno a datum na bielu kosielku s peknym golierikom.
Odpovedať
Profilova fotka
a adresa?
Odpovedať
pav, to nemyslis vazne...vsade okolo, kde byvas, to mas blizko...tak napr. na nam. SNP je LUC, tam som dnes bola a maju kosielky, s modrym aj ruzovym aj bezfarebnym limcekom...staci sa poobzerat...Dobra knuha je na Hviezdoslavovom nam., Spolok sv. Vojtecha je na Jedlikovej blizko TESCA...dakujes, ze? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
jediné kr. kníhkupectvo, čo poznám je na SNP a tam som nikdy nič podobné nevidela, tak sorry, že sa pýtam.
Odpovedať
No ja mam ten isty problem ako pavianca :-S Lenze ja zhanam cely komplet, nielen kosielku :-( malo by to byt nieco biele a na polrocne dievctko :-) Mame krstiny vo februari ;-)
Odpovedať
tak ja neviem v com je taky problem, kupte biele dupacky a kosielku na krst a hotovo...nie, nestaci to? ci mate inu predstavu?
Odpovedať
No ono to nie je take jednoduche bosorenka...my to mame vo februari a to bude urcite poriadna kosa :-N nasa uz ma pol roka, takze zaviazanie do zavinovacky neprichadza do uvahy...treba nieco teple, celu supravu a to sa strasne tazko zhana...budes sama vidiet, ked budes mat babo... ;-)
Odpovedať
biele kosielka pri krste je symbol ;-) co ma dietako oblecenie nie podla mna az take podstatne... ja som mojmu ksniatku kupovala bielu kosielku v detskom textile a dala som na nu vysit meno datum narodenia a datum krstu
Odpovedať
napr. v takych lacnejsich obchodoch ako napr. Tatiana na obchodnej alebo pri kine Tatra tam je kopec detskych a hlavne lacnych veci, cisto biele som tam videla tiez, este mas dostatok casu, aby sis si to pobehala, do Chicco zrovna nemusis ist, a Babicka by nieco neuplietla?
Odpovedať
Článok sa načítava...
takze ked je zima a baby je nababuse v deke ci fusaku ani nie je vidiet co ma oblecene kosielka sa pouziva pri obrade tak ako siecka
Odpovedať
Ale malo by to byt nieco take slavnostnejsie =-) Nie hocijaka handra, co sa nosi bezne...aspon ja to tak beriem ;-)
Odpovedať
vsak predpokladam ze "hociaku handru" by si nekupila, nie? Lacne neznamena nekvalitne ci skarede...s tym vysitim mena a datumu krstu, to je krasny zvyk, urcite odporucam...a presne staci, videla som to uz aj tak, ze sa ta kosielka k babatku len tak prilozi, ked je naobliekane, ide naozaj o symbol...
Odpovedať
Bosska kosielku uz mame kupenu, ale chceli sme na to volaco pekne teple a hlavne biele ;-) No nic, budeme hladat dalej... :-) Mne sa to neoplati ist kupovat do Ba, som z NMnV ;-)
Odpovedať
nemyslela som, ze ist kvoli tomu do BA, urcite aj Vy tam mate koopec detskych obchodikov...kamaratky s malymi detmi nemas, ze by Ti poradili pripadne nieco pozicali?
Odpovedať
Bohuzial nie, kedze kazde babatko sa krsti tak 2-3 mesiace po narodeni...my sme cakali,ked prileti z Irska krstna mama ;-) No a my uz mame pol roka ;-) Ale hadam nieco ulovime ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 rokoch
My sme kupili košielku na krst cez internet (www.kosielka-na-krst.info) a bola pekná - v pohode, aj spolu so sviečkou ako zladeny set. Ten kto potrebuje košielu hneď na druhy deň, tak je asi lepšie niekde kupiť v kamennej predajni.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?