Kontaktné šošovky a plávanie - nosíte plavecké okuliare?

Skoro celý život nosím okuliare so silnými dioptriami a kvôli tomu som prestala robiť veľa činností, pri ktorým mi okuliare zavadzajú. Na takej plavárni či kúpalisku som uz nebola roky....Strasne by som si to chcela toto leto užiť a vidieť ostro a tým pádom vyskúšať kontaktné šošovky a pozerala som rôzne články, kde doktori odporúčajú kúpanie so šošovkami jedine v kombinácii s plaveckými okuliarmi (čo sa mi moc nepáči.) Chcela by som vedieť či to dodržiavate.
Odpovedať
@saria9 Pokiaľ si chceš len zaplávať a neplánuješ sa potápať, nie je potrebné používať plavecké okuliare, tie sa odporúčajú skôr ako prevencia pre prípad straty z dôvodu vyplavenia šošovky vodou. Pri bežnom vniknutí vody do oka ( šplechnutie a pod.) stačí vypláchnuť oko a šošovku roztokom. Za 20 rokov čo som nosil šošovky som s tým nikdy nemal problém. Minulý rok som to vyriešil radikálne, operáciou očí a mám pokoj naveky. :-)
Odpovedať
Ja tiez nosim dlhe roky kontaktne sosovky a aktivne plavam. Cize ja vzdy mam aj plavecke okuliare, no pokial si nenamacas hlavu do vody, tak okuliare mat nemusis. Ja sa so sosovkami obcas aj sprchujem (po fitku), obcas sa mi dostala voda do oka, no staci zamrkat a sosovka sa vzdy dostane na svoje miesto. Kazdopadne, sosovky odporucam, otvoria ti uplne novy svet a moznosti :)
Odpovedať
Kontaktne sosovky nosim uz peknych par rokov. Inak keby nemat astigmatizmus tak v podstate okuliare nepotrebujem Bohuzial operacia nie je mozna. Ale k veci. Plavat do bazena kludne mozes aj s okuliarmi. Zo sosovkami sa mozes potapat v morskej vode. Ta ich prave odpudzuje a pritlaca k oku. Vyskusane a nevyplavene :D. A odkedy ich mam tak mozem nosit slnecne okuliare :D Jeeej.
Odpovedať
ja som čítala, že kúpať sa smie len s jednodňovými šošovkami... najlepšie sa opýtať očného :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?