Jeden sobáš na matrike a druhý v kostole. Je možný?

Profilova fotka
Zdravim Vás, prosim o radu... Dnes ma rozviedli s mojim byvalym manzelom. Problem znie: V auguste 2009 sa mi narodi dcerka, ktorej otcom je moj terajsi partner. Kedze sa mi rozvod dost dlho natahoval, je jasne, ze v 08/09 ked sa dcerka narodi, zakonne bude jej otec moj byvaly muz. Aj ked biologicky je terajsi partner. Podla zakona ododna porodu dozadu 200 dni pokial som bola vydata, tak otec dietata je ten byvaly muz. Ja mam teraz 2 moznosti, riesenia: Bud sa vydam a otec bude bez problemov terajsi partner, teda aj biologicky otec. Alebo hned ako porodim, musi moj byvaly muz podat na sud zapretie otcovstva, teda nove sudne konanie, teda aj zase nejaka doba uplynie...no a az po vyneseni rozsudku bude z rodneho listu vymazany a bude zapisany pravy biologicky otec. Moja otazka je: Ak sa rozhodnem pre 1.moznost, teda pre sobas, je mozne toto: Vziat sa na urade iba so svedkami... a v buducnosti, o rok, o 2...podla financii a aby aj babenko bolo uz vacsie sa zosobasit tak ako riadne chceme...teda kostol a hostina po ktorej sme vzdy tuzili s partnerom /ja aj partner sme mali rychle male svadby/. Proste ci je mozne to, ze napriklad v juni sa teraz vezmeme sup sup iba kvoli tomu, ze na sude to bude dlho trvat to zapretie otcovstva...no a potom sa vziat kvazy druhykrat alebo ako...v kostole a tak??? Je taketo nieco mozne vobec??? Nemam s tym skusenosti ani som o tom este nepocula, tak preto prosim o nazor, rady... DAKUJEM MOC!!!!
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
oh, snad je to zrozumitelne napisane...
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj hanka, ano je to mozne mozte to urobit v tom zmysle akoze oprasit si slubi.. ved kolkokrat sa to tak robilo, ze dvaja sa vzali niekde na ostrove a doma urobili este sobas druhykrat v kostole koli rodine a aj poriadnu oslavu.. je to mozne.. ale zase viem ze kamoska sa teraz sudila o zapretie otcovstva s byvalym priatelom, a sud mali za sebou bezproblemov behom mesiaca..2tyzdne kym ich predvolali od podania ziadosti a dalsie 2tyzdne kym padlo rozhodnutie.. takze si myslim ze ide aj jedno a aj druhe vpohode ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
aha, no tak urcite ak sa vybavi sud behom mesiaca, nebudem riesit svadbu... Obaja to chceme nechat az kym si budeme fakt moct dovolit viacmenej velku svadbu a tak...fakt sme obaja po tom tuzili, teda aj tuzime... Ale zase ak by sud trval pol roka, ved rozvody tiez trvaju este aj dlhsie...tak sme to takto chceli riesit, iba kvoli tomu otcovstvu... proste matrika iba so svedkami a potom normalka so vsetkymi... chapete ma, hej??? takze potom sa to da v kostole normalka, ze dobry den, chceme sa zosobasit cirkevne, ale svadbu na urade sme mali pred dvoma rokmi...to nebude problem??
Odpovedať
Profilova fotka
hanka ano malo by sa to dat.. lenze lepsie by ste urobili keby ste zasli priamo za fararom sa opytat kde chcete mat svadbum ci bude mat s tym problem, lebo niektory su taky ze hladaju problem aj vo svadobnych satach :-D :-D zase moja krstna ked sa rozvadzala bola rozvedena behom dvoch tyzdnov..jeden tyzden podala ziadost na dalsi tyzden sli pred sud a dalsi tyzden jej prisli rovodove papiere... :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
pockaj naco za fararom???? akoze jemu povedat, ze chceme mat cirkevnu svadbu tak o 2 roky, ze ci nas zosobasi potom a tak?? a ze teraz sa iba na urade vezneme... tak to myslis??
Odpovedať
Profilova fotka
a u nas ide o pripad "evanjelickeho sobasu", nie katolickeho...a oni tie problemy prave nehladaju, uznavaju rozvody, teda ako druhe svadby a tak...nastastie... :-p
Odpovedať
hanka, kedze sa do sudov nevyznam vyjadrim sa k tej svadbe, nie je problem sa zosobasit o dvoch svedkoch na urade a byt tak manzelmi pred zakonom...a nie je ani problem spravit tak o dva ci pat rokov v kostole (akomkolvek) aj pred Bohom ;-) ziaden knaz a vo vasom pripade trebars aj fararka s tym problem nebudu robit... ak sa nechces sudne dalej tahat a svojho partnera chces mat ajnariek terajsiemu prekonanemu rozvodu za manzela, vol asi razdsej ten urad ako sud a sudne trovy :-|
Odpovedať
Profilova fotka
hanka anax ma pravdu.. ak sa nechces tahat vol svadbu.. ale nechcem nikomu zle aby si sa aj druhykrat nespalila a nemusela sa znova rozvadzat.. neviem ako ste dlho ale ak to chcete obaja tak kludne chodte na urad a potom za par rokov sa vezmite pre Bohom ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
takze fakt sa to da? proste v juni sa vezmeme o 2 svedkoch na matrike...v auguste nebude problem s priezviskom, otcovstvom atd atd...no a potom ako sa nam naplni prasaaaaatko tak vystrojime svadbu "ako sa patriiii" ???? no waw! šok, ale waw!
Odpovedať
hanka keby si to chcela naopak tak to nejde, ze najskor kostol a potom urad, ale najskor urad a potom kostol ide bez problemov ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
nieee, o popalenie nejde... tento vztah je trosku o niecom inom ako bol predchadzajuci... nemyslim len citovo... ale to sem nechcem tahat... babulky, dakujem vam velmi pekne za radu... zajtra volam na sud, ako dlho trvaju sudne konania vo veci zapretia otcovstva... no ked mi povedia vyslovene veticku, ze do 30 dni, tak to podam na sud...ale ked nie, tak budeme asi volit tu "svadbu"...ty vole, aky rychly spad to nabralo...
Odpovedať
hanka toto je starsia tema ale narychlo som inu nenasla http://www.mojasvadba.sk/forum/show.p...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
citala som...viacmenej tam ide o 2 svadby kvoli zahranicnemu sobasu... ale myslim, ze teda hej, ze to ide aj v ramci svk... dakujem veeeelmi pekne kocky!!!!
Odpovedať
a predtym si sa vydavala uradne ci v kostole... Bo neviem ako to v skutocnosti je, ale v kostole sa mozes vydavat iba raz, nie?
Odpovedať
Profilova fotka
hanka..ja osobne si myslim ze pokial uz teraz nevychadzas dobre s byvalym a vies zeby to natohoval typu..nedostavil sa na sud pre chripku..(hej keby bol vypisany) tak by som riesila svadbu..ale zas keby ti byvaly robil take halo z toho tak by som mu hned povedala ci chce platit vyzivne na malu..a ze dnes to nie je mala ciastka..este ked ma nedajboze nejaku lepsiu pracu s platom tak si mozes narokovat na viac a potom aj mala na jeho majetok..a to si myslim zeby ho malo vystrasit aby si zo sudom pohol a nesnazil ti robit problemy..ale to len v pripade ze s nim nevychadzas.. ale pokial je to medzi vami ok a jemu nevadia ziadne sudy (teoretikus) a ten sud bude kratkodoby..neoplati sa ti fakt brat na urade.. no vyckaj ze co a ako a daj vediet ako si dopadla.. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
zdeni, iba v katolickom.
Odpovedať
Aha, hovorim, ze neviem... No, tak uz viem :)
Odpovedať
Profilova fotka
adrianka, v tomto ho neviem odhadnut...ja som mu to tak vravela ako ty presne pises...bud bude k maaani, teda dvihat mobil po porode a byt k dispozicii kvoli tomu zapretiu, alebo proste bude platit....jasne chapem... ide len o to, ze neviem odhadnut trvanie toho sudneho konania...ak to naozaj bude mesiac...tak je to ok... ale ak dlhsie a nedajboze este do toho nejaka absencia z jeho strany...tak to riesim svadbou... asi budem mudrejsia zajtra ked zavolam na ten sud a popytam sa ako to chodi, ako sa postupuje...kolko to trva a tak...
Odpovedať
Profilova fotka
zdeni... vydavala som sa v evanjelickom...zabudla som odpovedat... no u nich problem nieje...oni respektuju rozvody, teda to, ze sa dvaja odcudzia a teda ak to nejde, tak to nejde... katolici nie...oni suuuu taky striktni v tomto a v takychto veciach...aj ked mi to je smiesne ked poucuju o veciach tykajucich sa rodiny a deti, ked sami do toho prd vidia, pretoze deti mat nemozu...ale to je uz ina debata, to tu nechcem rozoberat... :-)
Odpovedať
tak to je potom fajn ved jasne, popravde ja sa do toho vooobec nevidim, som tak kapanek mimo a niekedy som normalne rada, este aby mi daka viera diktovala co mozem, co nemozem (narazam najma na potraty), kedy mam mat dieta, urcuvat mi moje priority a kedy ist na wc... Drzim palceky :)
Odpovedať
Profilova fotka
no ved presne tak... dakujem, drz drz... :-) a dakujem za vsetky nazory ostatnym... :-)
Odpovedať
ahoj hanka274 je to 300 dni, nie 200 :-), ale to nie je podstatne, lebo fakticky mas pravdu, otcom bude byvaly manzel. ak sa do porodu vydas znova, otcom bude neskorsi manzel. ale ak sa vydavat nechces-teda nie narychlo-tak nemusis cakat, kym navrh na zapretie otcovstva poda tvoj byvaly, mozes to urobit tiez (do troch rokov od narodenia dietata). navrh podas ty ako navrhovatelka proti byvalemu manzelovi a dietatu ako odporcom. sucasny priatel moze ako svedok vyhlasit pred sudom, ze dieta je jeho, takze by sa nemuselo robit ani dokazovanie pomocou DNA. veci starostlivosti o maloletych sudy rozhoduju rychlo (teda v BA to trva trosku dlhsie, v malych mestach su to niekedy len tyzdne), no mozes to mat z krku o par mesiacov a urobit si krasnu svadbu na jeden sup:-)
Odpovedať
Profilova fotka
klincek...ano, je to 300 dni... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
hanka......klincek ma asi pravdu..no a inak co ti povedal nato tvoj ex?uz si volala?
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte...volala som na sud cez tyzden...a ze to trva, ze do mesiaca skor nie ako ano...ze by sa to vybavilo...a ze moze to trvat 2mesiace, mozu mat v auguste uz do konca roku vytycene pojednavania, takze az v januari...takze bez debaty...matrika a hotovo... :-N
Odpovedať
Profilova fotka
no tak to hej..asi ti nic ine neostava ked sa nechces natahovat...no tak ber to napr. ako spestrenie vasho vztahu..(mozes mat viac svadobnych noci.. :-D ) ale no nemyslim len to..ale potom v kostole neskor to mote brat ako oprasenie slubu..
Odpovedať
Profilova fotka
ano, snad to bude fajn...aj tak mi to prijde take smiesne, este som sa s tym v praxi nestretla a uz vobec nie v mojom pripade... :-D ...tak budeme mat co rozpravat nasim detom...vsetko naopak nam ide...
Odpovedať
Profilova fotka
no tak ste jedinecny co..a deti sa aspon nebudu nudit
Odpovedať
Profilova fotka
len ich vychovat tak aby boli "normalni"...a ne jak my... :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
ale neboj zvladnes
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?