Je hlúpe byť poverčivá?

Profilova fotka
Čauko babenky. Asi je to hlúpe, ale som dosť poverčivá. Keď predo mnou prebehne čierna mačka, radšej sa vyberiem druhou cestou, alebo nepozametám rozbité zrkadlo. Chcela by som poznať váš názor na toto - mám kamošku, čo sa vydávala v šatách ktoré si sama navrhla a rozviedla sa. Myslíte, že by to mohlo priniesť smolu, keby sa v nich vydávala druhý raz?
Odpovedať
Profilova fotka
andrejusa: kazdy je strojcom svojho stastie, podla mna povery su len povery, aj ja sa ich sem tam drzim ale skor len zo zasady, nie ze by som im verila... :-|
Odpovedať
andrejusa, povercivost funguje na principe, ze ak o nej vies, teda ze cierna macka/site saty/kociar pred porodom/etc. tak potom vsetko zle, co sa prihodi, si zdovodnujes a hladas pricinu v danej "nestastnej" udalosti ci symbolike :-p podla mna je to strasne zjednodusenie a zbavovanie sa zodpovednosti. ak by mi moja kamoska povedala, ze sa rozviedla lebo si nedala pozor a sama si usila saty, tak si potukam na celo :p rozviedlo sa tolko neviest s pozicanymi, kupovanymi satami, ze sa musim nad tym fakt pousmiat ;-). cela povercivost je zalozena na teorii "ex post", alebo ludskou recou, "po bitke je kazdy general". stalo sa nestastie, lebo macka, lebo usite saty, atd... ak sa nic zle nestane, nikto si na usite saty nespomenie a ziju stastne az kym nepomreli, ale ak nastane rozvod, ujj, vsak ja som si sila saty!!! :-o :-D :-D takze pohoda. skor sa treba zamysliet, koho si beries a makat na vztahu, aby nezvadol ;-)
Odpovedať
a este k tomu, ci obliect po druhykrat tie iste saty... no ja osobne by som ich urcite neobliekla, ale nie preto, ze ci by priniesli ci nepriniesli smolu, ale preto, ze by som asi na to nemala zaludok :-N tie saty sa spajaju s prvym muzom a mat ich na svojej druhej svadbe, s inym muzom... :-S? eee, byt na jej mieste, uz len z ucty k druhemu (a vlastne aj prvemu) muzovi, by som si tie saty neobliekla. (p.s. ja mam sice dve svadby za sebou, ale s jednym muzom, to len tak na okraj :-p )
Odpovedať
andrejusa - urcite si pekna, sikovna a mlada baba. kasli na to, co si myslia ludia (tema o priatelovi romovi) aj na povery (tato tema). bud jednoducho stastna, teste sa zo zivota, zo svojej vzajomnej lasky a neries ;-) nikto nie je dokonaly a okolnosti su niekedy tiez svina. preto ZI, uzivajte si zivot plnymi duskami, ved je taky krasny, no kratky.... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Aduliena... ja som ani nemyslela, že sa rozviedla kvoli tomu, že si ich šila, ale preto, že by sa v nich vydávala druhý raz. Ja osobne by som si tiež 2 krát tie isté šaty neobliekla. Ja na povery náhodou verím, možno to fakt je len zjednodušovanie, alebo som pozerala veľa fantazijných filmov... Luciferova... ďakujem za kompliment. Tému o mojom priateľovi som otvorila preto, aby som videla čo si o tom ľudia myslia. Je fakt, že mi záleží na tom, čo si ľudia myslia, ale čo sa týka priateľa, tak sa nenechám ničím odradiť. No chcela som aj niektorým otvoriť oči, že nie všetci sú rovnakí a nemali by ich hádzať do jedného vreca. :-D
Odpovedať
suhlasim s nazorom, ze ak sa mi stane nieco zle a som poverciva, tak to vsetko zle pripisujem napr. ciernej macke, ktora mi chuda preletela cez cestu :-D To je ako s piatkom trinasteho... ked sa mi stane nieco zle (co je dost pravdepodobne a urcite to neovplyvnuje den ani datum, pretoze sa mi to moze stat aj vo stvrtok, nedelu, sobotu...) tak to automaticky pripisujem tomuto datumu... Ak by som sa mala vo svojom zivote trapit este aj nejakymi poverami, tak to na tomto svete dlho nevydrzim, lebo ma porazi do starosti.... Kaslite na povery, zite si kazdodenne zivoty, radujte sa z toho co mate a cierne macky, vlastnorucne usite svadobne saty, ci piatok trinasteho nechajte plavat.... x-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
riana12 • Dnes o 16:35 Ahojte, co takto zozbierat povery (svadba, babatko, ...) do jednej temy? :-) Verite alebo nie? Ak ano, riadite sa nimi aj v zivote? Vyplnilo sa vam dakedy daco? allie • Dnes o 16:38 Ahoj já na pověry moc nedám a neřídím se podle nich. Třeba, že by kočárek neměl být doma, dokud se miminko nenarodí, mi přijdejako hlopoupst. Ty na pověry věříš, Riana? nunacek • Dnes o 16:41 Já na pověry nevěřím a neřídím se podle nich. bonavoxa • Dnes o 16:43 Taky nevěřím. Nemají žádné racionální opodstatnění. Taky se mi žádná nikdy nevyplnila. 8-) Pověry vznikly na základě nevědomosti lidí. Nevěděli, jak si vzniklou situaci vysvětlit, a hned byla pověra na světě. :-D tanusha84 • Dnes o 16:57 ja na povery absolutne neverim loony • Dnes o 17:03 Já věřím na černé kočky zleva doprava. :-D Už dvakrát mi přivolaly katastrofu. :-D
Odpovedať
Niektore povery sú úplne nezmyselné, ale občas sa stávajú veci, ktoré si človek nevie úplne vysvetliť a rozum na ne nestačí. No netreba to preháňať - kámoške prešla cez cestu čierna mačka tak zastavila, chcela vycúvať a ísť inou cestou a narazila do stĺpa...
Odpovedať
Profilova fotka
To poznám... už dááááááávno som hodinu čakala na autobus a ako sa blížil k zastávke mu cez cestu prebehla čierna mačka... tak som nenastúpila. :-p ale čítala som knihu da vinciho kód a tam sú všetky tieto povery vysvetlené. Čierna mačka, piatok trinásteho, atď. Odporúčam prečítať. Film nebol zďaleka taký fascinujúci. ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?