Egoista. Čo to slovo pre vás znamená?

Zaujímalo by ma, aké definíce a príbehy mi na toto slovo napíšete.
Odpovedať
je "príjemné" počúvať takéto slová hlavne keď to tak vôbec nie je, ale záleží ako si to kto defnuje
Odpovedať
moj byvaly priatel. stale muselo byt vsetko podla neho, toto takto, hento takto. obcas sa ku mne spraval ako k otrokovi :-S . co uz laska je slepa. potom na nakoniec nechal, nakolko som nebola prenho vhodny "majetok" a zacala proti jeho "vsemohucosti" bojovat 8-( . nakoniec som velmi rada, ze sa planovana svadba nekonala.
Odpovedať
a okrem tej definície??? napíšte ešte niekto
Odpovedať
ja osobne si o tom slove myslím, že taká nie som aj keď možno niekto myslí že som to slovo má podľa mňa dva významy- ten dobrý je, že keď niečo naozaj nemôžem urobiť, tak sa nebudem do toho siliť a ten zlý ,že niekto to slovo používa ako "nadávku" keď sa jemu nevyhovie podľa mňa nie je nič na tom, že si človek chráni svoje a vie povedať aj nie
Odpovedať
nic na tom nie je, pokial je to v norme. potom sa naskytne otazka, co je to norma :-|
Odpovedať
Profilova fotka
jasne, ze rozne pribehy a definicie, ja vo svojom okoli poznam niekolkych egoistov, ale zas kto nie je aspon trochu egoista? No jedneho cistokrvneho ti v kratkosti opisem: vzdy musi byt vsetko po jeho, ci uz vo vztahoch partnerskych alebo kamaratskych, ak nie, je ofucany a neznesitelny a vsetko okomentuje, dokonca dokaze tak pokazit radost z veci, do ktorych ho nic nie je a to len preto, ze to nie je tak, ako by si to on predstavoval. Vlastna skusenost, ked sme boli na chate, varil on, kazdy ho musel chvalit, inak sa stazoval, ze nam nechuti a uz teda nebude varit, popritom ho nikto o to neprosil a jedneho dna, ked som odmietla jest podla jeho gusta, tak som samozrejme bola, ta najvymyslavejsia, najneprisposobivejsia osoba na celom svete, este ze sa ma priatel zastal a varil a jedol so mnou, popritom som nechcela robit ziadne rozbroje ani nic podobne... Ked sme ho pozvali na nasu oslavu, vsetci sa bavili, boli spokojny aj on, ale na druhy den po zverejneni foto mal samozrejme poznamky typu: bolo dobre, ale..., ked som sa spytala na to ALE, tak uz ziadne nebolo, samozrejme vysvetlenie ziadne. On urobil jednu velku oslavu na svoje okruhle narodky, na ktorej som nastastie nebola, vsetci sa tam poozierali a dodones na to spominaju a preto on teda robi naj oslavy, takze nasa skromna narychlo zbuchana sa s tym neda porovnat a ani nechcem porovnavat, som rada, ze sa ostatnym pacilo a zabavili sme sa... A klincek do rakvicky: stavia si domcek, radsej este teraz, kym je slobodny a ma len priatelku, aby bol len jeho, lebo po svadbe by sa samozrejme museli delit a takto nemusia, ona samozrejme nesmie o nicom rozhodovat, to by ste mali vidiet tie pohlady, ked cosi povedala, co by si mohli dat do tej alebo hentej izby, co by sa jej pacilo. Proste jeho mylsienky: co ta tu chce vyberat?! A takychto veci by si u neho nasla dost, proste najdokonalejsia osoba na celom svete, zahladena do seba a mysliaca len na seba, ja uz ani neverim, ze on spravi nieco bez toho, ze by z toho nemal osoh, uz len to, ze sa tym moze vsade pochvastat je v jeho pripade uspokojujuci...
Odpovedať
myslím takú normálnu normu. Podľa mňa má každý človek si povedať čo má na srdci. A také typy chvastúnske ja nemusím.
Odpovedať
a rýpačské tiež
Odpovedať
ja poznám takých doslova týpkov, ktorí sa len vyžívajú ,ako môžu niekoho zhodiť a naoko kamoši. A ešte týpkov, ktorí sú viac- menej len rýpačskí, tí sa aspoň nepretvarujú.
Odpovedať
Profilova fotka
medula, odporúčam od Josefa Kirschnera knihy: "Biblia egoistov" a "Tréning egoistov" ;-) Skvelé čítanie! A zaujímavé definície ;-) "Ty si ty a nikto iný. Pre Teba platia Tvoje priania, potreby a meradlá a nie meradlá druhých. Ty si stredobodom svojho života a sám určíš, čo je pre Teba správne. Ak to neurobíš, ostatní Ti to nahovoria a Ty už nebudeš žiť svoj vlastný život." To je úvodný citát z Tréningu egoistov x-)
Odpovedať
veronika- ak nájdem, prečítam si :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?