Chcem pre dieťa krstnú, ktorá je rozvedená

ahojte kočky..mám jeden problém a chcela by som sa popýtať vás či nemáte náhodou s tym dáku skúsenosť či už svoju alebo z okolia....alebo viete mi poradiť ...ide o to že chcem aby mojmu malému bola krsna ktorá je rozvedená (mala svadbu v kostole - katolícky sobáš )...dá sa to cirkevným rozvodom ale to je zdlhavé a tie veci okolo toho...Je ešte aj dáka iná možnosť alebo je to stratené? Ďakujem za odpovede :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@venda20 všetko záleží od farára... či je ústretový alebo zásadový.. u nás náš bývalý farár pokrstil aj nemanželské dieťa, u terajšieho nie je šanca... treba sa informovať priamo pri farárovi :)
Odpovedať
je to pravda ... info na fare, ale kazdopadne tieto veci nie su nijak viazane ... tzn. poznam parik, tory sa doteraz nezosobasil, su uz 5x krstny a svoje deti maju dve. Ak to nepojde u vasho farara, pomozu Saleziani (studoval som u nich). aj ked vyzaduju dlhsiu krstnu pripravu, vedia vsetko zariadit aj individualne....vsetko sa da, staci chciet :) inac saleziani su teraz skoro za kazdym rohom :)
Odpovedať
venda20@ Kódex kanonického práva píše o krstnom rodičovi toto: Kán. 872 - Krstencovi sa podľa možnosti má dať krstný rodič, ktorého úlohou je dospelému krstencovi pomáhať pri uvedení do kresťanského života a dieťa, ktoré má byť pokrstené, spolu s rodičmi priniesť na krst a takisto sa usilovať, aby pokrstený viedol kresťanský život, primeraný krstu, a aby verne plnil povinnosti, ktoré s ním súvisia. Kán. 873 - Za krstného rodiča sa má brať iba jeden krstný otec alebo iba jedna krstná matka, alebo jeden krstný otec a jedna krstná matka. Kán. 874 - § 1. Aby niekto bol pripustený na prijatie úlohy krstného rodiča, je potrebné: 1. aby ho určil sám krstenec alebo jeho rodičia, alebo ich zástupca, alebo ak títo chýbajú, farár alebo vysluhovateľ, a aby bol schopný a mal úmysel plniť túto úlohu; 2. aby zavŕšil šestnásty rok života, ak diecézny biskup nestanovil iný vek alebo ak sa farár alebo vysluhovateľ domnievajú, že z oprávneného dôvodu treba pripustiť výnimku; 3. aby bol katolík, pobirmovaný a ktorý už prijal najsvätejšiu Eucharistiu, a VIEDOL ŽIVOT PRIMERANÝ VIERE A ÚLOHE, KTORÚ MÁ PRIJAŤ; 4. aby nebol postihnutý nijakým kánonickým trestom, zákonne uloženým alebo vyhláseným; 5. aby nebol otcom alebo matkou krstenca. § 2. Pokrstený, ktorý patrí do nekatolíckej ekleziálnej spoločnosti, sa má pripustiť jedine spolu s katolíckym krstným rodičom, a to iba ako svedok krstu. myslim, ze vyber krstnej mamy pre tvoje dieta nie je najvhodnejsi, kdeze sama uvazujes o tom, ze jej to asi nedovolia, a myslim si, ze clovek, ktory je rozvedeny nevedie zivot primerany viere!!! a este jedna vec, cirkevny rozvod neexistuje!!! existuje iba anulacia manzelstva, ale to nie je rozvod!!!!!!!!!!!!! je to vyhlasenie, ze mnazelstvo bolo neplatne uzavrete a v tom je velky rozdiel!!!
Odpovedať
@mishelinus,@matuskusnir ďakujem za odpoved, povzbudilo ma to že nie je všetko stratené :-) @ivik29 - vieš ale niekedy život prinesie také situácie ktoré neovplyvníš ani za to nemôžeš a potom to máš na celý život, trápi ta to, trpíš tým a si takto odpísaný......
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?