Budúce Talianky. Ste tu?

ahojte dievcata. pri tom mojom nudeni som si vsimla, ze holandanky a anglicanky su uz 'tu' (vo fore), je tu aj nejaka buduca (alebo uz) 'talianka'? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
no jo, ale na holandanky nikto neodpoveda a navyse sme tam uz pomiesane so svajciarkami :-D ale neva, talianky budu urcite zdielnejsie ;-)
Odpovedať
ale aspon si pisete o muke :-) :-) a nenudite sa ako ja... :-|
Odpovedať
hm, zeby som bola sama??? ;-( ;-( ;-(
Odpovedať
Profilova fotka
dockaj casu, ako hus klasu... neboj, nejaka sa vynori ;-) ozaj, a v taliansku je to ako s mukou? polohruba a hruba tam existuje? :-D
Odpovedať
je tu iba hladka a hruba. ze by som ich zmiesal dokopy a bola by polohruba? :-D
Odpovedať
este som sice nic nepiekla :-o , robim zatial iba jogurtove torty s ovocim (namiesto smotany pochutkovej ide jogurt - nakolko som tu pochutkovu smotanu este nenasla) a vari nam svokra, takze zatial nemam 'hisaky' ako 'vy' :-) mojmu nastavajucemu chuti strasne treska a chren (ten som tu nasla, nemecky, chuti ako nas (slovensky), ale nas je lepsi :-D :-D :-D )
Odpovedať
Profilova fotka
no jasneee, ani nase prababicky nemali polohrubu a ake fajnoty piekli :-D a kde v taliansku si? a taliansky vies? ;-)
Odpovedať
som v riccione (cca 13 km od rimini) a taliansky meliem ako po slovensky (samozrejme, ze ste nejake slovicka chybaju :-D ). uz som v tal takmer 5 rokov. rok 2004 mi bol ' osudny' - nasla som si muzicka. ake mate pocasie v holandsku? sneh?
Odpovedať
ikke,co si pripravila na veceru? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
sneh??? to je co??? my sme tu v golfskom prude, sneh som naposledy videla asi na hodinu tesne po vianociach, potom sa roztopil... :-( ale zas asi mame trochu chladnejsie ako vy, teraz tak okolo 5 stupnov cez den.
Odpovedať
Ahojky, ja jsem momentalne v Litve a s moukou je to tu taky bledy... Maji jenom hladkou, mizerove :-D A za pul roku jsem tu vubec nenasla drozdi :-). Jeste ze za 1,5 tydne jedu domu... Pak se strasne zchlastam Kofolou a bude :-D Jinak dneska bylo pres den -10 a o vikendu maji byt denni maxima kolem -17... nemuzu se dockat... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
este som nic nepripravila, teraz chatujem... :-D mozno pripravi moj muzik :-N
Odpovedať
Článok sa načítava...
ani tu to nie ej bohvieco, skoro rano byva aj namraza na oknach aut (zvonka). aj tu je takych 5 stupnov, tu je vlhko, tak sa zda, ze je velmi zima (nase slovenske 'minusovky' by nas tu asi podchladili :-D ). a minuly rok tu nasnezilo 20 cm snehu, to bolo teda 'cudo'.
Odpovedať
Profilova fotka
zirafka, my mame drozdie tiez iba instantne. ale funguje celkom dobre :-) kofolove a na slovensku aj vineove chlastacky poznam, vzdy, ked idem sama na slovensko, musim mojmu muzovi doniest vykupne kofolu a vineu :-D
Odpovedať
mam taky pocit, ze tu je drozdie aj take v kocke. ale nie som si ista (nakolko nevarim :-N )
Odpovedať
Profilova fotka
ahaa, som sa prave chcela spytat, co dnes varis ty... :-) uz som si predstavovala, ako mi napises ze volake dobrucke cestoviny a potom ako zakusok tiramisu... :-D
Odpovedať
cestoviny papame vzdy na obed (namiesto polievky). na veceru mame plnene sepie (uz som stihla okuknut, co 'stara' navarila). aj tiramisu robievam, vobec to nie je tazke ako som si myslela. mnam. ale musim sa krotit, nakolko sa mi blizi 'termin' :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ozaj, a nejaky recept na tiramisu, taky origossky, ale bez vajec, nemas? je mam recept z turina od kamosov, ale idu do toho surove vajicka a tu v NL ma vraj kazde tretie surove vajicko (priemerne) salmonelu... tak ma presla chut na moj skvely recept...
Odpovedať
Ikke a poslala bys mi ten recept na tiramisu s vajickama?
Odpovedať
Profilova fotka
no, poslala, keby som ho, ja sprostaaaa nenechala v krabici na slovensku...ale tusim som ho videla volakde na nete...
Odpovedať
bohuzial, nic take som nepocula, ze bez vajicok. ale mam taky falosny zo slovenska z tvarohu tusim, mozem sa na to kuknut.
Odpovedať
Profilova fotka
tak janka711 asi nemas stastie :-| ziadne talianky.... aj ja som sama - "grekyna" / aj ked toto pomenovanie neznasam ]-( / ale ani ja tu nemam ziadne "spolubojovnicky" :-( :-.
Odpovedať
ja študujem taliančinu na VŠ nestačí???? ;-)
Odpovedať
zirafka, pridam ti aj moj recept, je uz 'overeny' : 3 vajicka 3 polievkove lyzice krystaloveho cukru 300g mascarpone 200g piskot (ja davam tie s cukrom navrchu) - savoiardi kava (asi 3 salky) kakao na ozdobu bielka vyslahas s pol lyzicou cukru (na sneh). zltka zmiesas so zvysnym cukrom. pridas do zltkov mascarpone a jemne premiesavas. potom pomaly pridavas sneh z bielkov. do formy poukladas namocene piskoty v kave a prikryjes kremom a tak sa to opakuje stale. na koniec posypes s kakaom. a nechas aspon 2 hodiny v chladnicke. dobru chut! (je napisane ze pre 6 osob, ale da sa to zjest aj v dvojici :-D :-D )
Odpovedať
Nsoci, tak to ses na tom s Italii mnohem lip nez ja :-) Ja tam byla jenom nekolikrat s nasima. Poprve s tatou na lecebnym pobyte a kdyz varil rejzi, tak ji zapomnel osolit :-D Ale zase mi kazdej vecer kupoval zmrzlinky 8-)
Odpovedať
a aby som nezabudla, raz som pridala trocha rumovej prichute do kavy. a bolo to chutne...
Odpovedať
dudulka, aspon nie som sama sama :-) . a kde si v grecku? nsoci, potesi aj to, ked ine nie je :-) :-) :-)
Odpovedať
babenky, musim ist prestriet na veceru. budem tu opat zajtra od pobedia az do vecera. zatial pa a pekny vecer!
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som v Pirea, 10 min. od Aten, taliancinu som sa nikdy neucila, ale za to som si pisala s talianom ked mi bolo 17 :-N
Odpovedať
Profilova fotka
...po nemecky.... :-D
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?