Antikoncepčné tabletky Novynette. Máte skúsenosti?

Ahojte baby, máte s nimi niekto skúsnosti? A neviete mi niekto povedať ako dlho sa musia brať, aby spĺňali svoj účel, keď som pred tým nebrala žiadne antikoncepčné tabletky? Ďakujem za rady
Odpovedať
lara ja som ich brala asi 6 mesiacov (2 balenia), ale nesedeli mi (to je vsak individualne, mozno tebe sadnu) - ako kazda hormonalna antikoncepcia ked ju zacnes uzivat prvy krat (aj prvy krat po nejakej prestavke z akehokolvek dovodu, okrem klasickej tyzdnovej pauzy medzi jednotlivymi blistrami) musis prvych 7-14 dni (presne to mas napisane v navode) pouzivat aj inu doplnkovu metodu, najlepsie kondom viac ti urcite povie tvoj gynekolog ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
lara, v navode to nepisu? na mojich (inych) sa pisalo, ze chrania od prveho dna uzivania tusim
Odpovedať
ikke od prveho dna istotne nie :-| az od nejakeho 7-8 ak nie neskor
Odpovedať
takze som sa isla uistit na tuto stranku http://www.evrina.sk/index.php?act=faq kde sa pise: Odkedy sa môžem spoľahnúť na antikoncepčný účinok tabliet? Ak začnete užívať antikoncepciu v prvý deň menštruácie, tak ste chránená okamžite. Pokiaľ nie, tak prvých sedem dní počas užívania tabliet musíte používať aj inú formu antikoncepcie, napr. kondóm. takze zalezi, v ktory den cyklu s tabletkami zacnes
Odpovedať
ďakujem za rady, v návode to nieje, jedné čo tam je napísané je že ak prechádzam z jedných tabletiek na druhé nemusím sa chrániť, a mňa vôbec enapadlo sa spýtať gynekologa
Odpovedať
lara tak potom sa riad podla toho, kedy si tabletky nasadila aj ked sa mi nezda, ze by to nebolo v navode :-(
Odpovedať
pozerala som online pribalovy letak a mas pravdu, nie je to tam napisane ]-( skus pre istotu zavolat svojmu lekarovi - bude ta to stat 2 minuty a budes si stopro ista :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Lara, ja som ich brala 4 roky a predtým tiež nič a Dr. povedal, že som chránená hneď ;-)
Odpovedať
ja ich beriem uz 5 rokov a su v pohode...chrania hned od prveho dna pouzivania...
Odpovedať
kocky ja som pred 3 mesiacmi menila na novynette a mam pocit, ze sa mi z nich zhorsila plet. nemate s tym niekto skusenost?
Odpovedať
olinka mne sa ani nie ze zhorsila plet, len mi z nich naskakovali velke pupaky (ale nie klasicke hnisave, len velke cervene bolestive pupaky) okolo usi :-( tak som ich zmenila na lindynette 20 - tie mi sadli lepsie, hoci zlozenie je tusim rovnake
Odpovedať
Ahojte tak ja som ich tiez brala, ale iba mesiac, lebo som bola agresivna ako besny pes. Je to naozaj individualne :-x
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
ahojte aj ja ich pouzivam uz asi styri roky a som spokojna..olinka nieje to typ antikoncepcie ktora posobi aj na vylepsenie pleti, ak mas pocit ze sa ti to zhorsilo porad sa s lekarom nech ti predpise nieco aj s posobenim na plet....tiez som to tak riesila ale vobec mi tie nove predpisane nevyhovovali takze so sa vratila k novynette a zaroven som zacala chodit pravidelne na kozmetiku a je to v poriadku ;-)
Odpovedať
mne neslo o to, aby sa mi tabletkami lepsila plet. Nikdy som s nou problemy nemala. Vzdy cistucka ako na babike. Len teraz sa mi z nicoho nic zacali vyhadzovat take male vyrazky na cele . Ani nie akne, ale take male nezapalene vyrazky. Tak som sa chcela spytat, ci s tym niekto z vas nema skusenost.
Odpovedať
olinka, ja mam to iste...mne sa skor robia tyzden pred periodou vyrazky...
Odpovedať
ja som tiez brala novvynete, zlepsenie na pleti som nezbadala nijake (ani som ho nepotrebovala)- skor sa mi zda, ze sa mi zacali vyhadzovat tiez vyrazky na brade - ale neviem naisto, ci na to mala vplyv len ta antikoncepcia....a teraz som presla na yadine- ma menej hormonov, tak uvidim...
Odpovedať
Profilova fotka
Ja uzivam Novynette uz 2 roky,teraz uz s nimi prestavam,lebo chcem prestavku...ale inac som s nou nemala ziadne problemy,uplne v pohode.
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, ja som posledne cca 3 roky brala novynette, a mam ich dost. konecne som ich vysadila, pretoze sa chystame na babatko. ale k liekom - prvy rok mi myslim robili dobre - zjemnili cyklus, chodil uplne presne a bez bolesti a slabucky. takze super. ale potom nastali vykyvy, bolesti v prsiach, a uplne slaba ms, takze som chodila po lekaroch ako cvok, a ze sa mi neoplati menit a blabla. a hlavne pribrala som a dost. zmenila som lekara, odporucal dobrat serie baleni, a skoncit uplne. je dolezite sledovat hormonalnu hladinu, - to su specialne odbery krvi, a na zaklade toho vidno zmeny - len to musi porovnat s predoslymi vysledami testov - takze to vidis az po niekolkych mesiacoch, alebo rokoch. a mne sa dost zvysila hladina hormonov :-D a preto som aj pribrala, aj mala ine cykly a pod. ale nemozem zato obvinit len novynette, proste raz za cas je vhodne asi prestat, zmenit, je to velmi velmi indivudualne. ale do novynettiek by som uz nesla. po detoch planujem implantat alebo naplaste. ale skor implantat pod kozu. pozri si antikoncepcne stranky, najdes tam vela mudreho aj skusenosti inych zien - a to je niekedy na nezaplatenie. par slov od skutocneho cloveka - i ked velmi subjektivnych niekedy ovela lepsie padne ako suchy pribalovy letach. ale nase nazory su pocity, a treba to riesit aj s odobrnikmi. vseobecne plati ak zacinas s hak, tak brat 14 dni, po nich si chranena a mozes frcat naplno :-D ale ja som si bola vdzy najistejsia az po vybrati celeho balenia (ked som zacinala po nejakej pauze a pod.) klasicke davkovanie poznas 21 dni beries, potom 7 dni pauza a si stale plne chranena. najlepsie papat v rovnaky cas.
Odpovedať
Peha: pozor s tym implantatom pod kozu. Ja som ho mala pred cca 3,5 rokom a sposobil mi hrozne problemy. ]-( Musim podotknut, ze pri tabletkach som problemy nemala. Zacala som viac krvacat, najprv to bola len sialene silna menstruacia, pri ktorej som bola nutena menit vlozky kazdu hodinu, inak som pretiekla. potom som takuto menstruaciu mala 2x mesacne no a nakoniec to dospelo do stadia, ked som v podstate krvacala stale len s malymi pardnovymi pauzami. Lekarka mi vravela, ze to prejde, lebo sa musi znizit stena maternice. Takto to slo takmer pol roka, zo mna bol len tien :-( a na to oslabene telo sa nabalili anginy :-( /nevedela som sa z nich dostat takmer 2 roky/ - cize antibiotika a z antibiotik vznikali kvasinky a tak dokola. Uz som skoro 2 roky v poriadku, len ked nad touto alternativou uvazujes, mozno sa ti zide aj moja skusenost. Mozno ty nan zareagujes inak a bude vsetko v poriadku.
Odpovedať
Profilova fotka
ty brdo, olinka, to je dost dobre. no dobre, dalsia skusenost. zatial pevne verim, ze to tak skoro nebudem potrebovat, chceme mat babenko a potom dalsie, takze si snad aspon na par rokov oddychnem od hak. ale nejako to potom budem musiet riesit, snad sa veda posunie dopredu :-) inak to poznam - ked sa dlho clovek lize zo zdrav. problemov, to je sila. tak vela zdravicka, nech sa ti to uz nevracia.... :-)
Odpovedať
dakujem, budem to potrebovat. vtedy clovek zisti o co prichadza ked to zrazu nema a potom si to zdravicko aj inak vazi. :-) Drzim palceky nech sa deticky podaria ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
oli dakujem aj ja ;-) a este raz vsetko dobre ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Ahojte, máte ešte niektorá skúsenosti s Novynette? Dnes mi ich lekárka predpísala (doteraz som 5 rokov brala Triquilar). Ale na nete som o nich našla dosť negatívnych reakcií, tak mám dosť obavy začať ich vôbec užívať. S Triquilarom som nemala vôbec žiadne problémy (akurát som dosť pribrala, ale nie som si istá či je to kvoli tabletkam) a lekárka mi navrhla zmenu preto, že Triquilar je už dosť stará HAK.
Odpovedať
Profilova fotka
novynette som brala 5 rokov a su dobre, nemala som ziadny problem, avsak presla som na modernejsi a ovela lepsi sposob antikoncepcie a to nuvaring-kruzok. stoji sice 500 sk na mesiac, ale je super, mozem len odporucit, je fakt skvely, som rada, ze som sa nanho dala.....
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Novynette som brala asi mesiac a skončila som s týmito tabletkami-pretože sa mi tak rozhádzal celý cyklus že to bolo strašné ked som ich začala užívať mala som menzes celý mesiac a potom vyše 45 dní vôbec nič takže som ich zatrhla ale je to individuálne takže možno tebe budú vyhovovat... 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
novynette som brala 2,5 roka. hned prve mi sadli super, tvar sa vylepsila, schudla som 15 kg, ale asi to nie je tabletkami :-D menstruacia mi chodila na hodinu presne. dokonca aj pecenove testy, co mi robili tusim po troch mesiacoch uzivania boli ok. potom som ju vysadila ani neviem preco a zasa s nou zacala a beriem ju tiez okolo 3 rokov a zasa uplne v pohode. ja som ju zacala brat v prvy den, ako som dostala menzes a potom sa to vsetko upravilo. ale na spolahlivost od prveho dna by som sa nespoliehala u nijakej, mne vtedy doktor sam povedal, ze az po douzivani prveho balicka, cize po mesiaci. inak velmi dolezite je, ci dana antikoncepcia sadne. napr sesternice jedna sadla, chcela ju aj mama tu istu a ona chytala zavrate a prestavala vidiet. tak len treba vyskusat a ist sa poradit s lekarom.
Odpovedať
Ahojte kocky, beriem novynette asi rok a pol a da sa povedat, ze iba na zaciatku som mala problemy. Bolievalo ma brucho ako nikdy predtym, ale preslo to po par mesiacoch. Chcem dodat nieco k taj vybusnej nalade. Ked si nieco vypijem na oslave alebo tak vonku som strasne ale strasne agresivna a hlavne na mojho priatela, myslim, ze to mam z tych tabletiek, lebo ja som dost mierumilovny clovek x-) A este jedna vec, pred tyzdnom zomrela u nas (okr. Nove Zámky) jedno dievca, mala 17 rokov a bola to spoluziacka mojej sestry. To dievca zomrelo na emboliu, pre toho, kto nevie, ombolia je krvna zrazenina, ktora zapcha prietok krvi, hocikde, jej to zapchalo priedusnicu do srdca. Brala hak koli upraveniu menzesu. Stale ked si davam tabletku myslim na nu a na to co sa moye stat aj mne. Moja mamka je sestricka, bola pri jej ozivovani a ona sa o mna teraz koli tabletkam dost boji. tak len tolko, nechcela som vas velmi vystrasit. vela stastia. papa :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Helen - smrt tej mladej dievciny na nasledky embolie nie je prva a jedina v suvislosti s HAK, o ktorej pocujem ... zial, stava sa to, ze embolia pride vdaka HAK ... mam kamaratku lekarku a jej kolegina (zdravotna sestra) tiez dostala emboliu, ale nastastie nezomrela, ale lekari jej povedali, ze to ma na svedomi uzivanie HAK ... uz ju nikdy v zivote nesmie dat do ust...
Odpovedať
Profilova fotka
...a preto treba robit pravidelne krvne testy-nielen pecenove, ale aj na zrazanlivost krvi...a hned vysadit, ked nieco nie je ok.
Odpovedať
ja som brala novynette takmer rok a pribrala som 6 kil... teraz som ich vysadila, uz sa nezmestim do nohavic... :-D
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?