Akú antikoncepciu si vybrať, keď lekárka neporadila?

Profilova fotka
ahojte zienky :-) potrebovala by som poradit,aku antikoncepciu zacat uzivat,ci mate nejake odskusane znacky...brala som asi 4 roky Cilest,ale konci sa s jeho vyrobou a lekarka mi napisala recept na posledne 3 balenia...mam sa rozhodnut na aku dalej prejst,ale akosi som sa takouto otazkou nikdy nezaoberala,kedze ta moja doterajsia mi vyhovovala..hm??
Odpovedať
1
2
a ona ti neporadila?? to je nějaká divná doktorka teda...že ty se máš rozhodnout...to teda čučím... :-o ono každýmu vyhovuje něco jinýho, takže v tom ti asi nikdo moc poradí...asi to chce zkusit a případně změnit, ale na tom by ses měla dohodnout především s ní... :-|
Odpovedať
danielka - mela by ses teda poradit s doktorkou nechapu ze ti nerekla nejakou dalsi znacku kterou by ti doporucila..vsak ona ti nemusi rict konkretne co ale muze ti udat moznosti tech druhu ktery by pro tebe byly vhodny...
Odpovedať
zadnou haha, no at ti da tu se stejnejma hormonama
Odpovedať
Profilova fotka
hm..uvazujem uz nad zmenou lekarky..lebo tiez sa mi to nevidi,ze ma takto odbila..ze si mam sama vybrat..ved ona by mala vediet podla vysledkov a mojej karty,mojho tela,co je pre mna vhodne a co nie?no nie?
Odpovedať
Profilova fotka
Cilest boli moje prve tabletky a nemala som s nimi ziaden problem,uplne mi sadli...takze ani sama neviem podla coho sa mam orientovat...hm...no mam este dva mesiace...zacala som sa tym troska zaoberat a az teraz zistujem,ze sa da vybrat aj podla toho,co od toho zena ockava.. teda nie iba samotny antikoncepcny ucinok,ale aj tie vedlasie...teda dobry vplyv na plet,vlasy,pripadne rast prs :-D ..
Odpovedať
ze stejné skupiny, i když ne se stejnou účinnou látkou, jsou například tyto: Marvelon, Mercilon, Jeanine, Yadine, Femoden, Minulet ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
diky moc :-) :-) premyslala som nad Yadine..tak uvidim...
Odpovedať
ahoj, zkus tuhle diskuzi http://www.hormonalni-antikoncepce.cz... treba ti tam nekdo poradi nejakou HA, ktera je hodne podobna te tve ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Já mám Jeanine a jsem s ní spokojená... předtím jsem roky brala Cilest a jednu dobu i Pramino (což je v podstatě varianta Cilestu). Moje doktorka mi taky moc neporadila, ale Jeanine a Yadine jsou prý jedny z nejlepších... Vybrala jsem si sama podle toho co psali na internetu a v pohodě...
Odpovedať
mne jeanine sposobovala bolesti v lytkach.. a o tychto novych som pocula, ze pri nich uplne strati zena menstruaciu.. co asi nie je dobre.. :-| ale pred rokmi som bola spokojna s logestom ;-) :-)
Odpovedať
nevyberat antiku, vyberat novu lekarku... toto je vazne huste... :-N 8-(
Odpovedať
Profilova fotka
zmeniť lekárku jednoznačne... :-S
Odpovedať
Článok sa načítava...
divím se už dávno nezměnila cilest, vždyt to má strašně hormonů.
Odpovedať
haklina - nevidim duvod proc by mela antiko menit kdyz ji to vyhovovalo a nemela zadny problemy...ja sem jednou mela nejaky problemy tak sem chtela jako prejit na tu nizkohormonalni a furt sem mela nejaky problemy a neustale nejaky krvaceni mimo atd. takze tim jen chci rict ze nekterym ty vice hormonalni sedi ;-)
Odpovedať
protože za 10 let co se cilest vyvynul se v této obblasti hodně změnilo, proč ji asi přestali vyrábět?
Odpovedať
jo tak ja nemyslim treba cilest ale vseobecne...ale pokud je byla cilest nejak blba tak tohle by ji mela prave rict ta doktorka
Odpovedať
viete, aka je najlepsia antikoncepcia? NEONDZIC ;-)
Odpovedať
vyměnila bych doktorku.. taky jsem to jednou udělala, když mi dala na výběr novou antikoncepci (tenkrát) stzlem, že hodila z šuplíku na stůl 3 krabičky - Evru náplast, a Jeanine a ještě něco, a řekla - tak která krabička se Vám líbí??? No chápete to?
Odpovedať
tak teraz som ostala v soku - ze prestali vyrabat cilest??? ja ich beriem uz skoro 9 rokov a sadli mi hned a nemala a ani nemam s nimi ziadne problemy a aj ked som rozmyslala nad zmenou - nejake nizkohormonalne moj gynekolog mi povedal ze ak nemam problem nie je dovod menit
Odpovedať
cilest jsem brala a hrůza...teda MS v pohodě, přesná a krátká. ale já jsem byla unavená jako kůň, žádná chuť na sex a protiva protivná teď jsem těhu., ale už tak jako přemýšlím co jednou a cilest rozhodně ne nejraději bych nebrala nic, ale to nejde, tělíska se bojím /i když nevím proč/, takže to bude těžké se rozhodnout. ale doufám, že právě gyndr. poradí a probere to se mnou. Kdo jiný tomu musí hodně rozumět než ona, že.
Odpovedať
]-( wow tak to je sila, to potom gyndos je len na ten byrokraticky ukon napisat recept ci ako!? To uz ked si vyberem sama antikoncepciu, zvladnem si aj recept napisat! To je fakt ubohe. Urcite zmen lekarku. Inak na margo nizkohormonov, tiez mi boli odporucane, brala som ich polroka, bola som na vrazdu/sebevrazdu, sex nula bodov, nervak, plet ako puberta... Nie kazdemu to proste vyhovuje. A este mi liezlo na nervy ze som vobec nemala menzes.
Odpovedať
Profilova fotka
No doktorka by měla poradit, ale konečné rozhodnutí má v rukou ženská sama. Doktorka dopředu nikdy nemůže vědět, jak na koho bude jaká značka HA působit, jak bude vyhovovat, ale může to aspoň trochu předvídat. Já jsem brala Tri-regol, Minisiston a teď beru už několik let Jeanine a jsem spokojená. Ty první dvě značky měly hrozně moc hormonů, ms jsem měla úplně jinou než před HA - krátkou, slabou, nic mi nebylo. U Jeanine jsem už při první ms poznala, že má hormonů o poznání méně, protože ms mám jako před HA - dlouhou, celkem silnou, bolí mě břicho, hlava, a tak. Ale jsem spokojená, že když už do sebe cpu HA, tak aspoň tu s málo hormonama ;-)
Odpovedať
nunacek: Minisiston - Ethinylestradiolum 0.030 mg, Levonorgestrelum 0.125 mg v 1 dražé Tri-regol - Levonorgestrelum 0,05 mg, Ethinylestradiolum 0,03 mg v 1 světlehnědém dražé Levonorgestrelum 0,075 mg, Ethinylestradiolum 0,04 mg v 1 bílém dražé Levonorgestrelum 0,125 mg, Ethinylestradiolum 0,03 mg v 1 okrovém dražé Jeanine - Ethinylestradiolum 0,03 mg, Dienogestum 2,00 mg - takže o "míň" hormonech asi nemůže být ani řeč ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
amimi: Jeanine je nejméně hormonová antikoncepce na trhu ;-)
Odpovedať
tak asi je to skor o kombinacii ako o mnozstve hormonov....
Odpovedať
nunacek - to teda není :-D Je to třicítka a oproti třeba Mirelle, která má 15EE je to jednou tak silná HA. To že píšou v příbaláku, že je to nízkohormonová antikoncepce ještě neznamená, že je to tak úplně pravda a že je nejméně hormonová je úplná blobost.
Odpovedať
Profilova fotka
amimi: Mě to je fuk, já věřim svému doktorovi a svému tělu ;-) Příbalákům moc nevěřím, nepíšou tam mnohdy pravdu ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Mimochodem Mirelle patří kombinací hormonů k těm horším HA ;-)
Odpovedať
:-D :-D nunacek - tak když myslíš :-D
Odpovedať
Profilova fotka
amimi: :-D :-D :-D :-D :-D ;-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?