Ako utrácať bez výčitiek?

Profilova fotka
Takze, vsetky vieme, ze na svadbe musime byt tie "naj" a snazime sa aby vsetko na hostine aj bolo "naj".Ze hej?No a vieme ze to naj bude aj nieco stat. Avsak ked sa vyberiem do centra, teda momentalne tu v Barcelone, navyse vsetko je v Euro a kazda blbost okolo svadby je dost "mastna", akosi ma prechadza nakupna horucka. Potom pridem domov, mrknem sa na moj zoznam a hrbu casopisov co mam doma, no a poviem si, ze nabuduce to uz urcite kupim :-D Ono, je mi luto len tak vyhadzovat, aj ked sa to neda tak nazvat, napr. nejakych 200 Euro len za spodne pradlo a vsetky tie "zved-manzela" zalezitosti, aj ked som si luxusne pradielko o uz davno "odsuhlasila" :-D Ako to mate vy, baby?
Odpovedať
Fúha, v zahraničí sú iné cenové relácie.... Ja šetrím s mierou a vyhadzujem s mierou a tak tomku bolo aj na svadbe. Som proste typ radšej kúpiť veľa vecí ako jednu na celý život. To som Ti moc neporadila, že?
Odpovedať
guiri, ak mate stanoveny svadobny limit, tak by to malo v pohode fungovat...nam to takisto skvele vyslo.
Odpovedať
no my mame tiez rovnaky problem, sice na zaciatku sme si stanovili rozpocet resp hranice jednotlivych poloziek ale akosi sa nam nedari to dodrzat aj ked sa strasne snazime, na jednej strane si hovorime ze svadba je raz za zivot, ale je to dost nebezpecna formulka
Odpovedať
...je to nebezpecna formulka... :-D :-D :-D
Odpovedať
ja som si stanovila tiež taký limit, ale jednotlivo na každú vec, proste som si povedala, asi do koľko korún by som sa chcela zmestiť pri kúpe vecí. a tiež som trochu upustila od niektorých detailov, ktoré som najprv považovala za dôležité, napr. darčeky pre hostí a pod. treba obísť viacero obchodov a potom sa rozhodnúť. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
jaaj esteze tu neni taky velky vyber inac by som bola uz davno na mizine! Aj ked niekedy ked vidim take krasne detailiky ake sa daju kupit v zahranici, tak mi je az luto, ze tu taky vyber ani z daleka nie je. Tak co, kup to a je, ved svadba je len raz za zivot (teda mozno)?! :-)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme rozpočet nemali žiadny... pre istotu... :-D Tiež som si nemylela, že to bude stáť toľko, koľko to nakoniec stálo, ale ja som svoje výčitky svedomia ignorovala... Veď čo, vydávam sa iba raz za život!!! :-D Je to nebezpečná formulka, holky, máte pravdu, ale zase na svadbe budete radi, že ste na tomto slávnostnom dni nešetrili. (Pozor, šetrením myslím nekúpiť zrovna to najlacnejšie, ale rozhodne zbytočne nerozhadzovať!)
Odpovedať
obdivuje tie, čo stanovený rozpočet neprekročili :-D čo som len tak predbežne rátala, tak musíme šetriť hodne dopredu a to tan nebude ani nič extra. proste ceny sú čoraz vyššie.
Odpovedať
ivka, nam sa to podarilo takmer do koruny a to som len predbezne hadala, pretoze som nemala ani sajnu ake su ceny za sluzby na Slovensku.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme si pre istotu tiež radšej nestanovili žiaden limit a mam taky pocit, ze rodicia dodnes nevedia kolka ta svadba vlastne stala (platili sme nieco my dvaja, nieco moji rodicia a nieco svokrovci, tak sa to aspon ako-tak rozlozilo a zratat som to zratala iba ja :-N ) Moja strategia bola takato: zhruba som si spisala co vsetko potrebujem a cca co to bude stat, a potom som sa snazila rozlozit naklady na zostavajuce mesiace / vyplaty :-D a postupne si nakupovat veci, resp. usetrit peniaze (napr. na saty, ktore som platila az tesne pred svadbou)...
Odpovedať
Profilova fotka
No, rozratat vyplaty, to je to. Dnes mi nabehla vyplata :-D A chystam sa na nakupy :-D Avsak, neviem si predstavit, ze miniem jej polovicu za veci na svadbu, ktoru mam o 10 mesiacov. Myslim tym, ze teraz si nekupim veci na zimu, aby som si mohla kupit, nieco , co vyuzijem o 10 mesiacov! No, zrejme by som mala nakupy nechat na Slovensko, lebo tu si vzdy nakoniec poviem, ze na Slovensku to vyjde urcite lacnejsie. Ak ked to tak monzo nie je.
Odpovedať
z vlastnej skúsenosti viem, že v zahraničí sa dá nakúpiť nielen lepšie ale aj lacnejšie. neviem síce ako to je tam, kde si ty ale určite sa oplatí aspoň zopár vecí doniesť odtiaľ.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
ja práve keď som vonku, tak si niečo kúpim, lebo je fakt trápne, keď má Mango v letnom výpredaji svetre zo zimy, ktroé už nikto nechce!!!! a stále sú za 600 Sk, tak preto šaty radšej vonku :-) , ale také prádlo za 100 EUR sa mi fakt zdá veľa, neverím, že v H/M nie je krásne aj lacnejšie, takže s mierou :-)
Odpovedať
presne to som zažila aj ja pavianca - zakaždým keď majú v obchodoch nový tovar, starý ide okamžite dolu!!! a nie až keď je úplný koniec sezóny a tie veci si už nikto nekúpi!! :-S to je politika našich slovenských obchodov 8-(
Odpovedať
Profilova fotka
no veď ja na to tak nadávam, ja tu v BA skoro nič nekúpim, iba doma na východe, šijú u nás jednu značku a potom občas vonku, keď som bola v UK, tam za 3 mesiace vymenili 2 kolekcie, v Holandsku som bola v júny a Zara mala 50% zľavy, segra žije v Čechách - detto, to len tu som bola v jednom obchode a už teraz v októbri (!)nemali z jednej bundy moje číslo...tak keď im to ľudia aj za tie šialené ceny kúpia, tak sa nečudujem, že nepotrebujú výpredaje, ja už radšej idem do Rakúska, aspoň to nemá každá druhá na sebe..
Odpovedať
to sa fakt oplatí dať radšej na benzín a ísť do toho Rakúska. včera mi o tom rozprával jeden známy.. ja to mám síce ďaleko ale určite by som radšej šla do Rakúska nakúpiť si niečo vo výpredaji ako do Poľska.. :-| a keď si v Ba tak nie je o čom 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
hej, len my sa tam väčšinou vyberieme, keď niečo potrebujeme a to ešte nie sú zľavy... :-), potom keď sú zľavy, tak si poviem, veď už všetko mám :-) ale dúfam, že sa tam niekedy v januári vyberiem... to guiri: pozerala si už závoje, čo by vyšli tam u vás?
Odpovedať
Profilova fotka
No baby, tak som dnes zacala s prvym mini nakupom, tou najdolezitejsou vecou - no ako sa to vola? No teda. Baby, ja si asi nespomeniem :-D Ta mila mala vecicka na nozku....Zeby podvazok? To sa mi nezda. No to je jedno. Ved viete...No a svadobnu verziu casopisu VOGUE. Na inspiraciu. Co sa zavojov tyka, nepozerala som sa na ne lebo vlastne ani ho nehcem. Pradielko som pozerala dnes v ETAM, co bolo cenovo omnoho lepsie, avsak nemali moje cislo 8-( Tak som to radsej zabalila a nacupkala domov za mojou polovickou, ktora akurat vyraba veceru, takze to radsej idem obmrknut. Zatial pa ;-)
Odpovedať
Ako utracat bez vycitiek? No tak to mi prosim POVEDZTE..! :))) ALE, ja hovorim o beznom utracani... hehehe... Ze idem z prace a nakupujem.. a teraz, co ide zima... to sa zide. A co sa svadby tyka... urobit si zoznam a uvazovat : treba, netreba? Alebo dam tie peniaze niekde inde? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
to guiri: správne si myslela podväzok...presne ako písala belugia, každá si niečo kúpime, ale kopec vecí si povieme, že nemusíme, napr. nechcem ten podväzok alebo darčeky pre hostí, ale kľudne by som vyhodila prachy za bižu a topánky, lebo to vynosím aj po svadbe... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Takze dnes som sa dozvedela, ze o dva tyzdne je tu v Barcelone svadobny salon, kde vraj vzdy maju velke zlavy na vsetko, takze hopsa hejsa nabehneme! :-D Mimochodom, kedy byva salon v Blave? Zeby som stihla aj ten? :-|
Odpovedať
guiri tusim januar/februar..neviem presne..ale na zaciatku roka
Odpovedať
Profilova fotka
konkrétne: 3.-4.2.2007 :-)
Odpovedať
super.. znacim tiez do kalendara.... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
to je strasne individualne kolko chcete utratit. mam kamaratku, ktora si mysli, ze som ztratila rozum, ked som robila svadbu pre 200 ludi, ze ona by to radsej utratila na seba, nieco by si kupila, mozno by cestovala. Ja som to brala tak, ze svadba je len raz (v idealnom pripade) a je to velmi dolezita vec. my sme chceli, aby sa o nasu radost mohli s nami podelit ludia, ktorych lubime a ktorym na nas zalezi. Nastastie ich mame tolko. Po nasej uzasnej svadbe som bola v takej euforii, ze mi nebolo luto ani haliera. No a nezabudnite, ze svadobcania su velmi stedri, my sme s tym nepocitali a boli sme velmi milo prekvapeni.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?