Ako upiecť bezlepkový chlieb so sódou bikarbónou?

Baby rada by som sa spytala, ci mate niektora skusenost s pecenim bezlepkoveho chleba bez drozdia (namiesto neho sa pouzije soda bikarbona)? Nieje mi celkom jasne ci soda zacne akoze sama od seba kvasit alebo k nej treba este nieco pridat? Tiez neviem ci je takato forma chleba vhodna do pekarnicky. Kedze chlieb nemoze obsahovat lepok, laktozu, drozdie ani cukor, uvazujem o muke z mandlovych orechov, recept este nemam, ale zvazujem kupu tej pekarnicky na tento ucel.. Dakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, my sme doma asi dva roky na bezlepkovej diéte a upiecť dobrý chlieb je problém. A to dokážem upiecť všeličo :) Chlieb som piekla len so sušeným a čerstvým droždím, s bicarbónou ešte nie. Samozrejme s čerstvým sa to podarilo vždy, so sušeným nikdy :) Tiež nemôžme ani lepok, ani kravské mlieko, miesto cukru používam med alebo fruktózu a ja nesmiem ani sóju. Inak keď robím chlebík, cukor dávam- aby kvások pekne vykysol. Tú malú lyžičku alebo dve ti chuť nepokazia. No a tiež máme pekárničku- dokonca s programom na bezlepkový chlebík - ale za tú dobu sa mi ešte nikdy nepodarilo upiecť dobrý chlebík. Keď ale upečiem v rúre podľa toho istého receptu- chlebík je skvelý :) Kupujem jeden druh, to je zmes múky- od firmy Kroner- stojí 3,95eur kilo a chlebík je skvelý. Majú dva druhy svetlý a tmavý a plus aj múku na pečivo a z nej dokážem upiecť čokoľvek :) je dokonalá. Múku z mandľových orechov som ešte nikde nevidela. Ak ju zoženieš a upečieš daj vedieť, som zvedavá :) Veľa zdaru a trpezlivosti, bezlepkové pečenie je iné :) ale veľmi chutné, teda to ktoré je domáce...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?