Ako oživiť poškodené vlasy? Poraďte mi triky a tipy!

Profilova fotka
Caute baby, chcem vas poprosit o radu, mam vlasy dlhe cca. 20cm pod plecia, naposledy som bola u kadernicky v oktobri a chcela som si nechat co najdlhsie vlasy do svadby, aby som mala pekny uces z dlhych vlasov. Lenze cim dalej, tym su na tom horsie, pretoze ich susim, vyrovnavam a farbim a to napriek tomu, ze pouzivam rozne osetrujuce balzamy a kury, su poskodene a chcelo by to odstrihnut aspon 10 cm, ale je mi ich luto dat strihat, no fakt neviem, ako budu vyzerat do svadby (oktober) ak s nimi nic neurobim. Ak mate nejake tipy a triky, tak radte - prosiiiiiiiiim.
Odpovedať
nuz ale ked su velmi poskodene, tak aspon konceky treba podstrihnut.. nemusi to byt celych 10 cm, ale aspon 2-3 cm.. aby si sa zbavila aspon tych najviac poskodenych koncekov.. , pretoze ak ich uz mas poskodene, tak sa mozu stiepit dalej.... :-( ved ked si ich das podstrihnut teraz, len o kusok, tak do oktobra ti narastu, to je 8 mesiacov, teda priblizne 8 cm :-) ... a myslim, ze nemusis mat vlasy az po pas, aby si mala pekny uces.... :-) skus si vlasy, pokial sa da susit volne, bez fenu, a ked ich narovnavas, tak pouzivat pripravky, ktore ich chrania...existuju aj vitaminove pripravky, ktore posobia na kvalitu nechtov a vlasov... viac ti neviem poradit, hadam, sa este nejake baby ozvu :o)
Odpovedať
Vlasy treba rozhodne zostrihat ;-) Potom si skus aspon dva mesiace nic nerobit s vlasmi - nefarbit, nezehlit, nefenovat....velmi pomaha tvarohovo-medova kura na vlasy a z tych chemickych Gliss-Kur ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
zlatik, ja som mala tak zničené vlady od farby a melíru .... bola som zúfalá, lebo som chcela mať veľmi dlhé vlasy, takže podstrihávať som sa dávala len decentne ... raz keď som sa na seba pozrela do zrkadla - som sa nasrala - a to doslova a frajer ma vyholil strojčekom na 6mm .... teraz sa o ne starám už "od mala" - olivový olej + zábaly + balzámy a mám krásne zdravé 5cm vlásky :))) (to bolo zo začiatku plaču) :-N Ale odporúčam - fajn skúsenosť ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Zuzba, ak by som nemala v oktobri svadbu, tak by som sla nakratko. Agina, ako pripravit tu masku?
Odpovedať
Zlatik kup si plnotucny tvaroh, do neho das 3 polievkove lyzice medu, vytlacis pol citrona a mozes ale nemusis rozmiesat jedno surove vajicko, zmes vymiesas a napatlas si to na vlasy na cca 20min :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Dik za tip, urcite vyskusam.
Odpovedať
Zlatik ale vlasy si daj kazdopadne trosku podstrihnut, ved do augusta ti dorastu....vlasy rastu v priemere tak 1cm za mesiac, v letnych mesiacoch aj rychlejsie ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj zazik ja by som ti tiez odporucila vlasky trosku podstrihnut a potom takisto pouzivam ako zuzba oliv olej. Ja si robim taku masku: oliv.olej+med+zltko..ak budes skusat nehaj ju posobit co najdlhsie. Ja mam velmi suche vlasy-su este kucerave tak im venujem takisto vela casu. Kedysi som si vlasy casto farbila-boli hrozne znicene-ostrihala som sa a teraz si obcas /raz za rok/ hodim mierny melir.. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
inac zabudla som napisat takisto pouz. aj gliss kur :-) -je dobrý
Odpovedať
Profilova fotka
podstrinut min. 2 cm. na znicene vlasy od meliru pomahaju pripravky (masky a kremy) z ovocnych kyselin (fructis, pantene pro-v restoratives). gliss kur je dobry na hrubsie vlasy, viac vysusuje koli vacsiemu mnozstvu alkoholu. zabal doma tiez pomaha - olivovy olej s citronovou a pomarancovou stavou. ak si farbis casto vlasy pouzivaj loreal - tie najnovsie farby a melir, maju minimum chemickych latok.
Odpovedať
ahojte.
Odpovedať
moja veľmi dobrá skúsenosť je od kaderníčky, ktorej som bola naposledy. zhrozila sa jedným slovom, aké mám suché, vysilené, ... vlasy. naniesla mi na umyté vlasy balzam po celej dĺžke a zakryla mi hlavu sáčkom. to som mala na vlasoch asi 15 - 20 minút a potom opláchla. no a musím povedať, že tento zábal si robím 1x do týždňa pravidelne a nespoznávam svoje vlasy o 50% sa mi zlepšila kvalita. nikdy som balzami nepoužívala, lebo mi rýchlo po nich masneli vlasy a mala som ich riedke ešte viac, ako ich mám v skutočnosti. keď som videla čo mi chce aplikovať na vlasy zhrozila som sa a pomyslela v tom okamihu, že môžem olej lisovať po tom zábale. ale opak je pravdou.
Odpovedať
Článok sa načítava...
takisto mam suche a kucerave vlasy, raz do tyzdna si robim vlasovu masku, ktoru nechavam posobit 20 min, pouzivam kondicioner po kazdom umyti vlasov a raz za cas si kupim "moisturising" sadu Tony&Guy....
Odpovedať
Profilova fotka
Juuuuj vlasy :( To je moja srdcova zalezitost mam jemne vlasy dlhe a tiez straaasne rychlo nachylne na stiepenie. Tiez odporucam Gliss Kur 2fazova kura na regeneraciu a lesk. na 90% plati, ze najlepsi zabal Ti da kadernicka a najlepsie su kury, ktore sa nazmyvaju!!!!
Odpovedať
V kadernickych salonoch maju velmi dobre a ucinne pripravky na vlasky. Ja mam tiez problem s trochu znicenymi vlasmi... ked este nie su moc rozstiepene, treba kazde 2 mesiace odstrihnut uplne malilinky kusok, par milimetrov z vlasov... mozes si to urobit aj sama doma pred zrkadlom. To mi odporucila moja sesternica kadernicka. To je prevencia proti stiepeniu, ked si chces nechat narast vlasy. No a potom olivovy olej ako bolo pisane, Gliss Kur je velmi dobry, sama ho pouzivam a je super. A kupila som si keratin. Tak raz za 2 tyzdne si ho dam na vlasy a necham dobre dlho posobit a pomaha to. Este rada - ked mate cas, je dobre si naniest balzam alebo masku (aj ktora sa ma umyt) aj na cely den (ked nemusite nikam ist) a potom vecer to umyt. Vpije sa to viac do vlasov a ma lepsi ucinok ;) Ja truba tiez vymyslam, ako si neznicit vlasy a aby co najrychlejsie narastli... lebo 3 dni pred tym, co sme si stanovili den svadby som sa dala ostrihat, dost na kratko a mam 8 mesiacov na to, aby dorastli co mozno najviac... :-S
Odpovedať
Profilova fotka
Mam tak uzasne vlasy, ze ked si na ne davam zabaly a L'Oreal sampon proti lamavosti vlasom, tak su mastne, ked to nerobim, tak su suche a stiepia sa. Nemozem si ich prestat farbit, lebo hoci mam 27 rokov, tych sivych vlasov mam stale viac a viac (to som zdedila po rodicoch). Neviete daku taku masku na vlasy, z ktorej nebudu tazke a mastne, ale zato ich to zregeneruje? Strihat sa davam pravidelne, ale akoby to nie vzdy stacilo, zimny kabat ich strasne nici.
Odpovedať
Profilova fotka
No alternativa toho co pisala snehhulka je hodit sinejaku masku alebo balzam, prekryt igelitom, uterak a nechat celu noc. kym spinkas ti to nevadi a rano umyjes vlasky. Ja som to tak robila s olivovym olejom.
Odpovedať
Profilova fotka
mam take male tipy 1.po samponovani, a kondicionerovani, si stale OSPRCHUJEM VLASY VELMI STUDENOU VODOU - niekde som citala, ze vase vlasy potom budu pekne leskle , a naozaj to funguje. 2.Taktiez je lepsie si VYFUKAT VLASY STUDENYM VZDUCHOM (trva to sice dlhsie, ale vlasy potom vyzeraju ovela zdravsie) a studeny vzduch ich az tak velmi nesusi 3. Investovala som tiez do keramickej zehlicky a nici vlasy menej ako ta obycajna. 4. kokosovy olej je tiez dobry ako maska - a nadherne vonia ;-) aj ja mam take jemne vlasy, ze sa hned nicia ...je to na nervy ... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Caute baby, dnes som bola u kadernika, dala som si ostrihat konceky, spravil mi jemny melir na vrchu hlavy a potom nafarbil na cokoladovo, vlasy ziskali lesk a rozhodla som sa, ze ich budem susi len vo vynimocnych pripadoch fenom alebo zehlickou.
Odpovedať
Zlatik to nebol dobry napad!!! Farbit a melirovat poskodene vlasy, nie je najlepsie riesenie.... :-S Mala si si nechat vlasy len ostrihat a aspon dva mesiace ich regenerovat :-|
Odpovedať
ja som si tiez zafarbila vlasy zo zufalstva, ked boli ponicene, a kadernicka mi to schvalila, povedala, ze farby obsahuju latky, ktore vlas aj osetria, a vlasy ziskaju lesk... urcite to nie je najvhodnejsie riesenie, ale ako povedala, na nejaky cas to pomoze... farbenie ako take (nemyslim ODfarbovanie)
Odpovedať
Profilova fotka
Agina, urcite mas pravdu, ale neodolala som, lebo som videla u kadernika v casopise krasnu cokoladovu farbu so svetlym melirom ale kedze som mala farbu vlasov cerveno-hnedu, tak ten melir mi takmer nevidno.Asi sa na cely melir nabuduce vykaslem a dam si pekne krasne na celu hlavu nejaky cokoladovy odtien od L´orealu, lebo po farbe tejto znacky su vlasy nadherne leskle a hladke.
Odpovedať
Profilova fotka
Mimochodom, bol ma pred hodinkou pozriet v praci moj drahy, ale reakcia na vlasy ziadna - muzi!!!
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som si ich tiez zafarbila na cokoladovo, aby ziskali lesk (z blond na tmavohnede, ale je to pekne). :-D Teraz su krasne a este si z nich chcem dat poriadny kus odstrihnut, to im asi najlepsie pomoze. Potom ich budem uz len rozmaznavat. Nastastie moj si hned zmeny vsimne, ale to bude aj tym, ze je to vacsinou radikalna zmena (kto by si uz nevsimol zmenu z blond na hnedu?). :-)
Odpovedať
Zlatik to je len chvilkova radost....kazda farba, aj ta sebenajdrahsia nici vlasy, aj keby tam bolo napisane, ze vyzivujuca, vitamin taky a taky a olej taky a taky.....ak chces mat krasne a zdrave cokoladovo hnede vlasy, poradim ti jeden prirodny tip ;-) Z listov orecha si sprav odvar a prelej si nim vlasy ;-) nadherne sa ti sfarbia do gastanovo-hneda a budes ich mat leskle a zdrave :-) Bez chemie ;-)
Odpovedať
Agina :) Teraz asi listy nikde nenajdem :( skoda... a to z normalnych listoV????
Odpovedať
Treba to v lete.....ano, z normalnych orechovych listov ;-) Je to odskusane a velmi prospesne pre vlasy ;-)
Odpovedať
Chutny zabal - prva pomoc pre poskodene vlasy (vlasovy special cas. Emma) ;-) Ucinnost vyzivnych latok znasobuje teplo, preto je potrebne po ich naneseni pokozku hlavy dokladne zabalit. Odporucaju sa dve vrstvy - ako prva igelit, ako druha nahriaty uterak. Zabal nechajte posobit a potom dokladne zmyte. Vyskusajte overene vlasove recepty: 1. smotanovy zabal - vlasy potrite kyslou smotanou zmiesanou so stipkou soli, zabalte a nechajte posobit 20minut. 2. banan naneposlusne vlasy - roztlacte jeden zrely banan a zmiesajte ho s polievkovou lyzicou mandloveho alebo olivoveho oleja. kasu votrite do pokozky hlavy a po 20tich minutach dokladne zmyte. 3. kvasnicovy zabal - acidofilne mlieko vymiesajte s drozdim v pomere 1.1, kasicku naneste na vlasy, zabalte a nechajte 20min posobit. 4. medovy zabal - jeden zltok premiesajte s cajovou lyzuickou ricinoveho oleja, pridajte lyzicku medu, celu zmes naneste na vlasy, zabalte a nechajte posobit 20mi. Tak nech sa paci do experimentovania ;-) x-)
Odpovedať
ja pouzivam sampon s panthenolom na narusene vlasy z lekarne a dobre pomaha ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som vlasy v zivote nemala nafarbene ci inak chemicky znicene, ale ked mam pocit, ze potrebuju ozivit, davam si zabal s horuceho mandloveho oleja a to splachujem vlastnorucne ususenou a zvarenou zihlavou.Nikdy ich nefenujem, len vynimicne ak sa velmi velmi ponahlam :-) Pravidelne strihanie a uprava profesionalom su zaklad ;-)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?