Ako odísť od rodičov a žiť samostatne?

Takze, ja by som chcela poznat vas nazor, skusenosti na to, ze kedy by sa mal chlap odstahovat od rodicov a tiez co poviete na moju situaciu. Mam 24, priatel 32 a stale byva u rodicov. Vzdy ked mu nadhodim, ze by som uz pomaly chcela byvat sama s nim (ja byvam u rodicov), tak povie, ze nema peniaze a tym to ukonci. Ja viem, ze byty nie su lacne, ale za tych par rokov si uz len nieco nasetril a dokedy chce chodit za mnou k nam domov? Kym nebudeme na dochodku? Inak sme spolu 3 roky. Hm? Co poviete? Ma takyto vztah vyznam?
Odpovedať
Tazko povedat ake je pozadie jeho dovodov. Je pravda, ze v dnesnej dobe si nabrat vlastne byvanie na krk je o zivot. Nasetrit si na vlastne byvanie by trvalo aj desatrocia a brat si hypoteku,pozicku,uver...cokolvek je dost o drzku a nie kazdy je ochotny sa zmierit s tymto krokom. Pokym ma dobry vztah s rodicmi a ma moznost byvat u nich a mat vlastne sukromie, nema doovd sa stahovat. No ak to spolu myslite vazne, mali by ste sa bavit na tuto temu inak ako "nemam peniaze a koniec diskusie". Vztah je aj o planovani a tym by ste mali zacat. Aspon mi to podla opisu pride ako riesenie. Ked sme sa s priatelom spoznali, tiez sme byvali kazdy u rodicov. On byva vo velkom rodinnom dome so zahradou, je najmladsi, bez vlastenj rodiny a tak jednak nemal dovod sa stahovat a jednak jeho rodicia tiez nie su najmladsi a okolo domu je roboty celorocne ako na kostole. Odisli sme do zahranicia a setrime si na buducnost. Aj ked kazdu chvilu chodime domov pomoct so "sezonnymi" a takymi vacsimi pracami ked treba, no na zaciatku bol jasne stanoveny ciel a teraz sa drzime planu ako sa k cielu dopracovat. Myslim, ze neistoty je vsade okolo nas habadej, preto je potrebne mat stanovene aspon zachytne body a hlavne ciel! Mali by ste si sadnut a porozpravat sa o vasom cieli. Jeden rozhovor dokaze vysvetlit mnoho. Drzim palceky 8-)
Odpovedať
@andika13 ahoj, podľa mňa to nie je zdravé bývať s rodičmi v tomto veku, ale zas chlapi sú velmi pohodlné stvorenia a nemajú dôvod odchádzať z miesta kde majú všetko -plný servis a mamičku ktorá im skáče okolo zadku (prepáč ale väčšinou to tak je), kým nemajú silnú ale ozaj silnú motiváciu - a tou si ty :-) daj mu jasne najavo, že sa chceš posunúť niekam ďalej a keď si máš s ním plánovať nejakú budúcnosť potrebuješ vedieť že sa o teba a vaše deti bude vedieť postarať. a rozhodne odmietni hneď v začiatkoch že budete bývať s rodičmi či už jednými alebo druhými (ver mi, nerobí to dobrotu).. veľa šťastia a neboj sa pritvrdiť, keď mu na tebe záleží zbadá sa a zabojuje :-)
Odpovedať
Ano to mi je jasne, ze doma ma o seba postarane-ako pises-ma plny servis. A z toho by sa mu islo tazko. Chcela by som, aby veril v nas, ze aj my si vieme vytvorit vlastny domov, mozno by to bolo zo zaciatku tazke a narocne, ale raz to urobit treba (teda ja to aspon chcem). Lenze nechcem byt len ja ta, co sa chce osamostatnit. A ked mu v kuse budem o tom hovorit len ja, tak sa budem citit akoby som ho do toho nutila. Chcem aby to sam tiez chcel. Lenze ked on to tak neciti. Ja neviem...
Odpovedať
@andika13 utekaj od neho, dobre ti radim mam kamosku, co takto chodila s chalanom 8 rokov, byvat s nou nechcel, ved naco aj, doma mu mama robila full servis, a ked chcel sex, tak dosla k nemu kamoska, takze nemal dovod nieco menit, tiez sa vyhovaral, ze nema peniaze a pod, az nakoniec ju nechal, a este predtym si nasiel inu, takze to tahal s dvoma naraz, co kamoska ani netusila, lebo mu slepo verila, a stale sa ho zastavala muz, ktory to s tebou mysli vazne, hlada cestu a nie vyhovorky drzim ti palce
Odpovedať
@andika13 nezistíš či to tak necíti, kým sa s ním neporozprávaš.. ja by som na tvojom mieste pritlačila,buď sa zbadá alebo sorry ale zdrhne pred tým a budeš vedieť na čom si, že mu za to trocha nepohodlia nestojíš.. v tom prípade s ním nebudeš zbytočne mínať čas, prepáč za úprimnosť ale takýto vzťah on doma- ty doma nemá budúcnosť keď sa obaja nestažíte vytvoriť niečo vlastné - svoje :-) držím palčeky nech to dopadne dobre :-)
Odpovedať
@andika13 ja som na tom veľmi podobne ako ty, sme spolu tiež dva roky, má 28 a býva u rodičov :) dokonca mi niekoľkokrát ponúkol nasťahovať sa ku nim :) čo som niekoľkokrát odmietla :-D budeme si to musieť s tými chlapmi vyrozprávať ;) držím palce :) neviem, či je nejaký ideálny vek na odsťahovanie sa do vlastného, no odhadla by som to tak do 26. Čím je človek starší, tým ťažšie mení svoje návyky :) a 26 je cca vek aj kedy už obvykle ľudia majú skončenú vysokú školu a pracujú/začínajú pracovať :)
Odpovedať
@vila_chaosnicka dobrá otázka :-) myslím že je to vek, keď človek skončí školu a začne pracovať, najneskôr do 25... pekne opisuješ riziká, ďalšie riziko čo som zistila je, že čím dlhšie partner zostane v pôvodnej rodine tým viac si ju "zidealizuje" a vašu spoločnú domácnosť a váš prístup k nej bude častejšie v duchu porovnávať stým ako to bolo u nich doma, ideálnejšie je keď už partner zažil internát, ubytovňu alebo vlastný byt kde sa staral o seba sám (vieme ako to je s chlapmi), za teplé jedlo a čistú posteľ vás bude nosiť na rukách :-D :-D :-D
Odpovedať
@zabka88 hlavne sa bojim toho, aby si nezvykli na ten full servis od maminky, ako pises :) a este vety "...ale maminka to robila inak" :-D
Odpovedať
@vila_chaosnicka fuuuu, nestraš :-) blížia sa Vianoce- naše prvé "manželské" a aj keď sa snažím o kompromis, niečo preberiem z našich zvykov niečo z ich zvykov ale i tak bude veľa vecí inak, tak si snaď túto vetu nevypočujem, lebo by mi asi pokazila celé Vianoce.. a u teba ako? tiež sa chystáš na vážny rozhovor? :-)
Odpovedať
@zabka88 my sme spolu ešte ani nestihli začať bývať, tak zatiaľ len dúfam, že sa mi tá veta vyhne :) Bude to asi chcieť vzájomnú dohodu a vytvorenie si vlastných vianočných tradícií :) Porozprávajte sa o tom spolu a dohodnite sa, ako sa vám to bude páčiť obom :)
Odpovedať
@vila_chaosnicka veď tak tak + si vytvoríme niekotré vlastné ;-) určite odporúčam spoločné bývanie, zistíte o sebe velmi vela, možno viac ako by ste si želali :-)
Odpovedať
=-) nám to tu premenovali? =-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@zabka88 zdá sa... a trošku odveci :D
Odpovedať
@vila_chaosnicka že trošku :-D :-D ako pokračujú prípravy?
Odpovedať
@zabka88 no... tak, že sme sa včera mierne nezhodli na dátume. Bavili sme sa o tom cez internet (ako inak, keď nás delí 350km že? :) ) - problém bol v tom, že on strašne chce budúci rok a ja by som radšej 2013. Bojím sa z diaľkového vzťahu skočiť rovno do svadby bez toho, aby sme nejaký čas neboli spolu aj "normálne" :-S a on také obavy nemá a nechápe ma
Odpovedať
@vila_chaosnicka hm, chápem tvoje obavy, prečo mu tak záleží na tom aby to bolo už v roku 2012?
Odpovedať
@zabka88 odpoviem ti cez IP, zdá sa, že tu aj tak máme súkromnú debatu :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?