Adopcia na diaľku. Máte s ňou skúsenosť?

Poznate tuto formu adopcie? Mate s nou skusenost? Túžim po tom, veeeelmi, ale nejako sa k tomu nemozem dostat blizsie. Týka sa to pravidelneho posielania urcitej sumy penazí na vybrané dieťa v Afrike, Kambodži...
Odpovedať
ak si myslíš že tie peniažky aj naozaj dorazia tam kam majú, tak smelo do toho. Bohužiaľ väčšinou je to tak, že na masívnej reklame a súcitu druhých sa nabalí niekto úplne iný. :-S zárukou serióznosti nie je ani Sklenaříková, ani Kmotríková.
Odpovedať
http://www.charita.sk/linky-humanitar... cez google si najdi aj iné, aj v čechách
Odpovedať
nemyslim sklenarikovu, ani kmotrikovu, ale seriozne organizacie. Hladala som cez google, ale nenasla som adopciu priamo na dieta, charita ma teraz cakacie doby a to sa mi nezda. Unicef, zbiera peniace vseobecne. Viem, ze je nieco, kde sa da priamo adoptovat dieta a posielat cez sprostredkovatela peniaze jemu. Asi s tym nema nikto skusenosti.... :-( ze?
Odpovedať
Babenky , ja som v Irsku a neuverite co sa nam s kamaratkou stalo!Presne nas takto zastavili na ulici, ze su taka a taka organizacia a ze ci by sme nechceli spravit dobry skutok,adoptovat si dietatko na dialku a posielat mu financnu pomoc. Pritom to nebola nejaka velka suma , zda sa mi ze okolo 7-8eur mesacne. Kamaraka ,ze rada, ja som trosku opatrnejsia, ze si to rozmyslim!!Tak jej zacali vse vysvetlovat az sa jej opytali ,kolko chce byt v Irsku!A ona na to , ze mozno rok, dva!!!!A aka bola odpoved, ze to teda si nemoze adoptovat, bo oni potrebuju minimalne na 5 ROKOV, tak toto nas uplne dorazilo, vsak to dieta potrebuje kazdu korunku pre svoj zivot!!A este dotaz, dajte nam cislo vasho uctu, my vam budeme peniazky z neho pre to dieta stahovat!!!! Takze radsej ja prispejem na deticky na onkologii na SVK, alebo nejakej nadacii UNICEF, kde viem ,ze im aspon trosku pomozem!!! Inak prispievam pravidelne pre nevidiacich, tu v Irsku je to uzasny pocit pre nich spravit, bo oni maju so sebou aj psikov a ti su proste uzasni(nerobim to kvoli tym psikom,ale ludom a tito ludia su fakt vzdelani, hned rozoznavaju z kade su ludia, podla prizvuku, chyb pri rozpravani...). Inak priamo nepoznam ziaden kontakt, mozno sa spytat v unicefe.
Odpovedať
Profilova fotka
nellia ako pise vladka.. na svete je mnozstvo trpiacich deti, tak preco nezacat doma.. ja prispievam na dobreho anjela, je to pre onkologicke deticky, teraz rozsirili skupinu deti aj na cysticku fibrozu a este nejake dve choroby.. ked citam pribehy ludi, ktorym posielaju moje pispevky, vzdy sa rozplacem.. adopciu na dialku ak si dobre pamatam organizuju hlavne krestanske charity, takze sa skus informovat v kostole alebo v krestanskych novinach
Odpovedať
osobne som tuto temu preberala so svojou kamaratkou Peruankou, ktoru tento napad strasne nadchol, avsak velmi rychlo som ju uzemnila svojimi otazkami, ze ako dostane istotu, ze tie peniaze dostava prave to dieta, ktore si na dialku vybrala a pritom ho smie vydiet iba anonymne 2x v roku? Podla mna je omnoho efektivnejsie a charitativnejsie pozbierat peniaze spolu s priatelmi a osobne nakupit farmaceuticke potreby a darovat ich nemocnici-lieky, pristroje, hygienicke potreby...(jej svagrina zomrela v Peru na nedostatok lekarskych prostriedkov)... na wikipedii si mozete veselo vyhladat zoznam najziskovejsich charitativnych organizaciach na svete...tie sumy, ktore su tam uvedene, otvaraju doslova usta dokoran...
Odpovedať
Ja som nad tymto tiez uvazovala. Zatial tiez prispievam na dobreho anjela a ked sa moja financna situacia troch stabilizuje, tak idem do toho. Dobre som si to preklepla a vyhladala. To, co robi slovenska katolicka charita je spolahlive z mojho pohladu im na 99% doverujem.(na 100 nedoverujem nikomu) Peniaze idu bud na liecbu HIV, alebo na vzdelanie deti z chudobnych rodin. Ja osobne by som sa mozno s tym dietatom ani nechcela stretnut, teda mohlo by a nemuselo by byt.
Odpovedať
http://www.unicef.sk/prava-deti/art14...
Odpovedať
Myslim, ze primarnejsie je najprv nakrmit deti, ktore hladujú a zomieraju od hladu, ako deti na onkologii, ktore nemaju dostatok druhotných vecí.. NECHCEM tym povedat, ze onkologicke detičky nepotrebuju pomoc, ale som zo zdravotnickeho "cechu", takze viem o com hovorim. Tie africke netušia, co je to byt poistený, zatial co tie nase slovenske sú, tak ich nikto nenechá zomriet nedôstojne a od hladu. Našim deťom sa dostava pomoc, ale tym co su dalej zostava len trpieť. Tak preto. Jasne, ze sa nechcem at nachytat na nejký podvod, preto sa pytam aj vas. Radsej by som stavila na nejaky Unicef, alebo kat. chritu, preto ma zaujimaju vase skusenosti...
Odpovedať
Nel, ja som pozerala aj rozne diskusie v TV a sledujem to uz okolo 2 rokov a ta slov. charita sa mi zda seriozna. Rozhodni sa sama, nastuduj si veci...Ja si myslim, ze kazde nestasie je nestastie, nemozeme to posudzovat, ktore je vacsie. V zbierke dobry anjel ide aj o to, ze ludia, ktori maju rakovinu stratia zamestananie a ked sa nema o nich kto postarat, tak sice su poisteni, ale nemaju si za co kupit jest... :-( a zit dostojne.
Odpovedať
Ahoj babenky. Nell mas pravdu, ze deticky v afrike nemaju poistenie, ze zomieraju od hladu,ale sa mi nezda spravne povedat, ze nase deticky vedia co je to poistenie, liecba, samozrejme ze nezomru od hladu!!!Ja som tiez zo zdravotnickej rodiny a cela moja rodinka prispieva hlavne na onkologiu, pretoze nikdy nikto nevie, kedy bude potrebovat pomoc v dosledku tohto ochorenia!!!!Tak ako som pisala v mojom predchadzajucom prispevku, hlavne sa treba poriadne informovat, nech sa vam nestane, ze naletite nejakym podvodnikom a tiez si dajte pozor na tie ucty, komu date k nim pristup. Ale myslim si, ze pomahat detom,nielen v afrike ale kdekolvek na svete je mooc humannne a spravne a som rada, ze moc ludi sa zamysla aj nad tymito osudami deti!!!!
Odpovedať
Profilova fotka
doporucujem stranku http://www.humanistinarovinu.cz/adopc... ich pristup je seriozny a korektny, znama uz ma takto "adoptovane" 2 deti, ej spokojna a aj ja sa chystam. Na unicef kaslite, podla prieskumu sa len 30 perc. z tych penazi dostane k ludom, nie je to ciste.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ahoj nellia - tu je vsetko ciste, odporucam! www.adra.cz/bangbaby Projekt Bang Baby je o adopcii na dialku pre chudobne bengálske deti... pozri si to, mame v rodine uzasne skusenosti s tymto projektom.
Odpovedať
Ahojky, ja mam Indku Jayalaxmi adoptovanu cez Slovensku katolicku charitu uz niekolko rokov. Spravaju sa velmi seriozne, 2x rocne dostavam vysvedcenia, list od malej, co od charity dostala (skolske potreby, atd) a raz rocne chodi aj aktualna fotka dietata. Vzdy, ked mi pride hruby list z Indie, tesim sa jak male decko :-N Mesacne nas to stoji 450 sk a ako sa poznam, keby som to nevrazila tam, tak to miniem na nejaku inu "uslachtilu" vec, ako su kraby v restauracii... Tak mam aspon pocit, ze "neskotacim", ale pomaham cloveku, ktoromu hadam vzdelanie zabezpeci lepsie sance do buducnosti.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Profilova fotka
my vrelo odporucame www.viacnezsperk.org, maju konto aj na facebooku :) su tam deticky z Kene a vdaka FB mozete vidiet fotky, ako sa pomaha, ako rastu, ake su stastnejsie, ak maju odrazu anjela strazneho :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
ahojte, ja mam tiez adoptovane dievcatko z Indie taktiez cez SKCH. A nestazujem sa. takisto som dostala tzv. kartu dietata, kde je o nom vsetko popisane, dokonca aj foto. Napisala som jej list a preto sa chcem opytat @aticko kedy ti dosla odpoved od dietata? u mna to trva uz cca 2 mesiace a strasne cakam a tesim sa na ten list...len sa mi to zda akosi dlho uz...dakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?