Odierajú ma topánky

Profilova fotka
Ahojte :) Pevne dúfam, že mi poradíte...Veľakrát sa mi stalo, že som si v predajni skúšala topánky a boli super. Kúpila som si ich a keď som ich začala nosiť, hneď v prvý deň mi neuveriteľným spôsobom pooškierali zadnú časť nohy - až do krvi. Snažila som sa ich porozťahovať všelijakými spôsobmi - od kopyta až po "babské recepty", ale márne. Máte teda pre mňa nejaké rady, napr. akým spôsobom si teda kupovať topánky, aby som ich mohla nosiť bez oškierania, prípadne ako ich ešte skúsiť roztiahnuť (len potom sú mi zase veľké, resp. jedna topánky je OK a druhá sa mi vyzúva)? Máte odskúšané predajne topánok, kde ste boli spokojné s výrobkami? Viem, že mnohé si tu objednávate topánky z internetu - heels, shoes... - nebojíte sa, že vám topánky nakoniec nesadnú, budú vás tlačiť atď.? Ďakujem za každý príspevok :)
Odpovedať
Profilova fotka
@maraide ja si myslím že každá nová topánka proste musí doodierať, raz, dvakrát... a potom je už dobre ;-) to je presne aj môj prípad...2x ma doodierajú a potom sú super :-D a je úplne jedno kde som si tie topánky kúpila a aké boli drahé, všetky odierajú rovnako :-D ale počula som že existuje niečo ako balzam na päty, myslím že v DM to predávajú a tým si potrieš pätu a vôbec by ťa nemali topánky doodierať...osobnú skúsenosť s tým síce nemám, ale kamoška si to veľmi pochvaluje :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@maraide Niektore topanky jednoducho neroporoztahujes a budu ta (ako to ja hovorim hryzt) ze ich nemozes vobec nosit, zvycajne su to topanky nekvalitne, ale take to zvycjane obujes a hned nepohodlne!!! Lenze niekedy na podiv su mi aj lacne dobre a drahe ma otlacili no zvycajne len 2x a potom uz to bolo OK. Ja som si teraz objednala zo stranky shoes.com rovne (piskoty) a boli mi hrozne male ( us velkost 8 a ked som porovnala s mojimi tak boli o cislo a pol mensie) a nepohodlne takze vraciam, lenze zijem v usa, tu s tym nikto nema ziadny problem. Nalepis label a zadara posles spat. Musim povedat, ze na tejto stranke nie su velmi kvalitne topanky. Mam od nich cizmy take lacnucke a pohodlne, ale vydrzali mi len jednu sezonu a ten smrad ked otvoris krabicu akokeby si bola v cinaku, bleee.
Odpovedať
Ja mam tiez tento problem, vzdy ma topanky poodieraju az do krvi. Len tenisky su ok.Takze ked uz nejake topanky rozchodim, tak ich nosim az kym sa nerozpadnu. Aj na svadbu sa chystam kupovat v predstihu, aby som ich rozchodila. Spokojna som s topankami od Clarks,tie (az na jedny) ma neodreli.
Odpovedať
@9majusska ano, ta "masticka" je super, da sa kupit v DM napr, ja mam tu ich znacku a pouzivam pri balerinkach (desne mi odierali malicky) v kombinacii s takym makkym nalepovacim vankusikom a nemam uz problem...ta masticka je taka hodne akoby mastna a zabranuje treniu, fakt to pomaha, odporucam ;-)
Odpovedať
@maraide mňa tiež hociktoré topánky, keď sú nové vždy otlačia. Je to jedno, boli drahé alebo lacné, stane sa to vždy, dokonca niekedy aj u tenisiek. Napr. som si kúpila balerínky, tie ma tak otlačili, že som si povedala, že si ich už nikdy neobujem, ale kedže neboli najlacnejšie, riskla som to ešte raz a už boli v pohode a nosím ich dokonca aj na bosé nohy :-) Osobne sa mi dobre nakupuje v REshoes, Humanicu (ale len niektoré značky) a v Esprite. Ale otlačia ma 1-2x úplne všetky :-D A tie vankúšiky z DM, sú fakt super, vždy si ich nalepím tam kde ma topánka tlačí a je to v pohode ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@hello_kitty87 Ďakujem pekne, skúsim teda tie vankúšiky :)) Dúfam, že pomôžu, lebo mať oblepenú zadnú časť nohy neustále leukoplastom (ktorý nakoniec aj tak nepomôže) sa mi fakt nechce...:))
Odpovedať
Profilova fotka
@maraide ja milujem topanky a nakup topanok. kupim len tie ktore ku mne hovoria a vyberam si rozhodne krabicu zo spodu alebo zo skladu, co este neboli skusane. je celkom normalen ze po skusani ti je jedna topanka vacsia ... totizot vela ludi ani si to nevsimne ma 1 nohu o cosi mensiu. v takom pripade pouzivam osobne gelove vankusiky a od priatelky som dostala super typ na kozene topanocky - rozdhodik s mokrou - vlhkou silkovou ponozkou ( len davaj pozor aby si neprechdla) ja som tak rozchodila moje svadobky a mala som ich cely den a to pez problemov. mna ked zacina topanka tlacit, hned vyzuvam a vyskusam neskor. rozhodne ked chcem topanky rozchodit skusam doma po byte. Este jeden typ pri kupe topanok je vhodny cas od 15 - 17 vtedy nie su nohy opuchnute ;) moj typ na online je zalando sice neviem ci uz aj na Slovensku (byvam v Nemecku) vela zdaru s topankami
Odpovedať
ja odporúčam topánky na mieru, vtedy by malo všetko sadnúť presne a neodierať..a keď už tak tiež mám dobré skúsenosti s tými gélovými vankúšikmi...na čas určite pomôžu
Odpovedať
Profilova fotka
@joj2530 Ja tiež kupujem iba topánky, ktoré sa mi naozaj zapáčia hneď na prvý pohľad, že mi padnú do oka (a nielen topánky, ale prakticky všetky veci) a tiež beriem krabice zospodu. Skôr mám problém, že keď si ich skúšam v obchode, sú v pohode, ale keď mám v nich chodiť dlhšie po meste, už mi začínajú robiť galibu...Paradoxne, tenisky mi to neurobili nikdy, ale keď si obujem niečo slušnejšie, tak už začína byť zle... :-S
Odpovedať
Z mojej skusenosti - zakladom je pozriet si z akeho materialu je topanka a vystelka. Ak su aj svadobne na vrchu textilne, cele vnutro topanky by malo byt kozene. Umelinu mozete roztahovat kolko chcete a aj tak ju neroztiahnete, babske recepty funguju, ale vacsinou iba na kozu. Mna tiez topanky trochu tlacili, vyriesilo to chodenie v topankach a ich vlhcenie a nasledne roztahovanie. V svadobny den som sa na nich mohla na 100% spolahnut a nepokusali ma. Ale topanka bola kvalitna a kozena zvnutra aj zospodu.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojtoe baby. Dnes som si kúpila krásne topánky ako popolnočky, sú kožené ale z vonka lakované. Nemá niekto skúsenosť, či sa lakovky roztiahnu? V predajni boli super ale teraz večer doma neskutočne ma tlačia na dĺžku sú dobré skôr na šírku. :-S
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?