Ako dlho vydržíte vo vysokých topánkach?

Čaute baby, dnes som našla krásne strieborné sandáliky vysoké 11cm a fakt neviem ako dlho v nich vydržím, či ich kúpiť alebo nie, aké máte skúsenosti? od rána sa plánujeme ísť fotiť, takže do polnoci bude dlhá doba...čo myslíte, dá sa to vydržať?
Odpovedať
Treba vyskúšať, chodiť v nich po obchode hodnú chvíľu, ak ťa už po 10 minútach v nich budú bolieť nohy, tak určite v nich nevydržíš celý deň.. . vyššej komfornosti topánok tiež pomôže, ak majú mäkkú stielku v špičke, teda tam, kde je navyšší tlak na nohu, keď v nich stojíš. Tiež rátaj, že ich budeš musieť nosiť len na boso, lebo keď si dáš do nich silónky, tak sa ti noha v nich bude šmýkať dolu a prsty ti budú v predu vybiehať. Dalo by sa to riešiť gélovou vložkou do špičky, ale trošku to zmenší veľkosť topánky, tak aj s tým treba rátať... Inak je to myslím len o zvyku...
Odpovedať
Profilova fotka
Rozhodne si zaobstaraj aj nejaké "prezúvky". Moje skúsenosti sú také. že skrátka v takých vysokých opätkoch nie je možné vydržať celý deň a ešte aj noc.... :-S ...A to som na opätky zvyknutá. Radšej mať pohodlnejšiu náhradu pre každý prípad ako byť potom nervózna a unavená. ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
myslim, ze cely den by si v nich nevydrzala, ja mám len 1,5 m výšku, tak opatky nosím často, ale nad 10 cm nejdem, je to už veľmi veľky sklon a šialene z toho bolia chodidlá aj členky uz po 2-3 hodinách. ale gelove nalepovacie vlozky veelmi dobre predlzia znesitelnost topanok na nohe :) tak ak sa ti pacia, kup si ich a este nejake nizsie a prezuvaj sa.
Odpovedať
@evkapudlikova aj si si vsimla ze kedy bola tato tema zadana ?, dooooost dááááávno
Odpovedať
11 centimetrov je hrozne veľa. Ja nosím podpatky dosť často a na svadobných topánkach mám 9 a už to mi príde dosť. Ono sa to nezdá, človek si povie centimeter hore dole, ale nad 10 už je to fakt peklo. Mám zopár topánok s 11 (i 12) centi podpatkom a tie si obúvam len vtedy, keď viem, že budem hlavne sedieť, stáť a dobre vyzerať :) S osmymi už normálne chodím do práce a do mesta, to už ani neriešim. Fakt je dobré to ešte raz zvážiť.
Odpovedať
odmerala som si moje cizmy :-) , maju 9cm opatok a to ich povazujem za take co na nich aj pobehnem este len doplnim ze nie je cm ako cm, iny sklon topánky je 11cm podpätok pri nohe 36ke a iny pri 41ke
Odpovedať
@eeffka no presne, s 9 centimetrami ešte v pohode dobehnem na električku :) V 11tich už fakt len stojím a vyzerám :) Ale je fakt, že ja mám tú 36tku, takže ten sklon už je fakt extréem.
Odpovedať
@calvera25 jj ja mam 37ky a 9 je vychadzkova obuv :-D , 11cm to len na paradu :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som mala 11cm lodicky na platforme, prezula som sa iba ked sme sa fotili mimo chodnik. Ale ako nevesta ktora ma po svadbe ti mozem povedat, ze pod dlhymi satami topanky nieje vidiet. Takze pokojne aj balerinky...len aby si sa ty dobre citila.
Odpovedať
Ja osobne chodím každý deň v 12-15 cm opätkoch. V 9 cm ani neviem chodiť, je to smiešne nízke. Vydržím celý deň a nie, len v nich nesedím, ale normálne chodím. Ale sú ženy, ktoré nevydržia ani v 5-6 cm. Všetko je to o cviku a zvyku. Ja nosím opätky od 13 rokov, postupne som to zvyšovala a teraz môžem chodiť na akýchkoľvek bez najmenších problémov. Na ples mám len 15 cm opätky a nikdy som sa neprezúvala.
Odpovedať
@malaopicka no ale na tych 12-15kach musis mat platformu alebo nohu 42ku, 37ka noha 15cm opatok jednoducho neda meraj vysku cisteho opatku
Odpovedať
@eeffka mám nohu 38 a platformu mám na topánkach 14 cm a vyššie. Na 12-kach chodím bez platformy.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@malaopicka ja mám 37 a viac ako 11 cm jednoducho moja noha nedá :) už by ma prevažovalo
Odpovedať
@eeffka každý to má inak :) každému hlavne tak, ako sa cíti pohodlne
Odpovedať
ja súhlasím s @malaopicka , mám číslo nohy 35, čižmy 35,5 a nosievam bežne 14 cm opätky. Nie každý deň, pretože pracujem v škôlke a táto obuv nieje vhodná v mojej robote, ale ináč mi to nerobí žiaden problém. Ale musím podotknúť že topánky si kupujem vylučne kožené a kvalitné. To tiež veľa urobí.
Odpovedať
@myskacici presne tak. Lebo tie topánky z lacných obchodov sú robené na kolene, nemá to riadnu klenbu, výstelku, spracovanie a v podstate neposkytujú nohe žiadnu oporu. Na rozdiel od toho kvalitné topánky sú iný príbeh. Ako hovorím, každý sa musí cítiť pohodlne. Ja ale bežne nosím 12 cm opätky bez platformy, s platformou takej výšky ani nemám a vyššie opätky majú platformu maximum 2 cm, lebo viac už nevyzerá pekne. Mám aj jedny so 16 cm opätkami, ale to je zas o niečom inom. Tam už je hrubá platforma a je problém chodiť na nej, keďže necítim povrch pod ňou.
Odpovedať
@malaopicka v takých lacných a hlavne nekvalitných topánkach nevydržím ani ja. Štípu ma nohy, sú tvrdé krivo zošité/lepené atď.... Také si nekúpim, ani keby boli neviem aké krásne. Mám už "svoje" obchody a viem, že odtiaľ si môžem dovoliť kúpiť aj lodičku s 15 cm opatkom.
Odpovedať
@myskacici ja som také nikdy nekúpila, ale vidím to vo výkladoch a aj niektoré ženy na ulici...okrem toho, že to vyzerá smiešne, ba až strašne, tak si robia samy zle. Nuž, to už nie je môj problém, ale radšej by som si nekúpila nič ako taký "výrobok".
Odpovedať
Profilova fotka
Dievcata mate na plane niektora aj balerinky (alebo ine tichoje*ky) ? Lebo ja vo vysokych vydrzim maximalne dve hodiny a navyse by som bola vyssia od priatela a to nechcem. Myslite, ze to bude hlupe? Ja si myslim, ze mi ich aj tak nebude vidiet cez saty
Odpovedať
@bebe5 ja by som si na tvojom mieste zaobstarala nejake nizsie ale s opatkom, zena ma uplne inu ( ladnejsiu) chodzu v podpadkoch ako v balerinach.
Odpovedať
@bebe5 suhlas s eeffka. Ja na ozaj vysokych podpatkoch, jak tu baby pisu, ze 9 alebo 11 cm, nevydrzim ani minutu. Nikdy som v tom nechodila, tak to bude tym. Ale baleriny si asi nebudem brat, lebo sama viem, jak v tom chodim (maximalne ked tak do rezervy na tancovanie - kde uz nebudem musiet ladne chodit :-D , takze pre mna su riesenim topanocky s podpatkom tak do 5 cm, v takych som doteraz vzdy vydrzala aj na stuzkovej, aj na plesoch.
Odpovedať
Profilova fotka
lenze mne sa topanky s nizkym opatkom vobec nepacia....mne sa pacia bud riadne vysoke, alebo potom bez opatku....ja neznasam tie poldecaky :)
Odpovedať
Profilova fotka
milujem podpatky ale dlho v nich nevydrzim :-( :-(
Odpovedať
@macka00 ty preco rypes? Ved tu nedovolia davat velakrat nove prispevky, zmazu admini, ze tema uz existuje. Tak naco davas zbytocne komentare kocke, ktora akurat dobre urobila, ze obnovila temu. Pozri kolko ludi prispelo.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
topánky sú dôležité, ak nie je nevesta na výšku opätku zvyknutá tak dlho nevydrží, resp. ju budú nohy bolieť a to je nepríjemné. A koniec koncov, topánky pod dlhými šatami ani vidieť nie je, takže opäto neopätok, hlavne pohodlne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?