Vianočná svadba - bude problém s dodávateľmi?

ahojte, veľmi silno uvažujeme nad termínom svadby 27,28,29.12 2019 (pia-so-ne) myslím že by to nemusela byť len sobota. máte niektora skúsenosť s vianočnou svadbou?? nie je problem s dodavateľmi? s priestormi? chceli by sme určite nejaký priestor kde by nás oddali a aj mali hostinu. nejaké skúsenosti?ci všetko závisí od miesta konania svadby?? ďakujem za rady!! ❤️❤️
Odpovedať
Profilova fotka
Svadby s vianočnou témou vyzerajú parádne, tu na Mojej svadbe si určite musíš pozrieť svadobný album nevesty @levandullka ktorý má neskutočnú atmosféru: http://www.mojasvadba.sk/blog/levandu... ❤️ Čo sa týka dodávateľov, tak myslím, že to v tom čase bude o niečo problematickejšie ako mimo obdobia Vianoc. Každý si chce počas Vianoc oddýchnuť, byť s rodinou, nepracovať. Osobnú skúsenosť s tým ale nemám, takže možno sa vám podarí zohnať. Popravde, viem si predstaviť, že by sa na to mohli mnohí dodávatelia namotať, ak by šlo o netradičnú, štýlovú a pekne spracovanú svadbu, ktorú by si potom mohli zaradiť do svojho portfólia :)
Odpovedať
A myslíš, že hostia by s tým boli ok? Samozrejme, každá nevesta má svoje predstavy a sny, ale keď si predstavím všetky tie vianočné výdavky, ktoré bežne mávajú ľudia v tomto období, ďalej ľudia sú prejedení šalátu, ryby, koláčov, veľa z nich cestuje za rodinou, v práci nejaké povinné koncoročné uzávierky pod. A ďalšia otázka sú určite dodávatelia, väčsinou v tomto období majú firmy voľno, reštaurácie bývajú zatvorené a pod. Ale skús si zistiť na pár miestach vo svojom okolí, či náhodou sa nepodarí a možno to naozaj vyjde :-) každopádne, taká vianočná výzdoba a atmosféra by bola čarovná :-)
Odpovedať
jedni znami mali cirkevnu svadbu 29.12. a nebol s tym vobec problem, takze isto sa najdu aj saly aj dodavatelia, a aj hostia prisli ;-)
Odpovedať
velmi ste ma potešili, my s chlapom milujeme zimu a aj Vianoce.. chceli sme to nejak spojiť a rok 2020,2021.. sa nám nepáčia.. čiže padla téma na tento dátum a teda páči sa nám veľmi.. už sme písali mail aj do jedneho salaša aj penziona tak som zvedava.
Odpovedať
Profilova fotka
Svadba s vianočnou výzdobou musí byť prekrásna :) Ako nápad sa mi to takto páči...akurát má to dva háčiky. Prvý je ten, že naše Vianoce už veľmi nebývajú krásne zasnežené, ak aj áno, tak všade na chodníkoch je hnusná čľapkanica od soli a neviem, ako by sa s tým vysporiadali Tvoje šaty. No a druhý, omnoho vážnejší... podľa môjho názoru by mali byť ľudia cez sviatky doma so svojou rodinou. Nemala by som to svedomie "ťahať" niekoho do práce cez sviatky kvôli mojej svadbe. Ale zas to sa dá riešiť aj tak, že si ju urobíte pred, alebo tesne po sviatkoch :) Tak či tak, prajem vám, aby sa vám nápad s vianočnou svadbou podarilo čo možno najkrajšie previesť do reálneho života :) Hostia na ňu určite len tak nezabudnú...
Odpovedať
@barbora287 tiez sa priprav, ze ti dost pozvanych hosti odmietne ucast a ani nemusia vymyslat specialne vyhovorky a druha vec, cena dodavatelov moze byt o dost vyssia ako cez bezne vikendy
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj :-). Tak ak mozem vyjadrim sa k tejto teme, nakolko sme mali vianocnu svadbu :-). Mozem povedat, ze tak pozitivne ohlasy (casto az pocas alebo po svadbe, pred nou sa kazdy cuduje, ale to si nevsimaj :-) ) sme ani necakali. Problem s dodavatelmi nebol, prave naopak, kazdy uz ma po sezone a casto sme dostali aj dost vyrazne zlavy :-). Takato svadba ma uzasnu atmosferu a ked prisposobite aj vyzdobu, hudbu a napriklad jedlo, bude to naozaj dokonaly vianocny zazitok :-).
Odpovedať
Profilova fotka
@barbora287 At teraz som si vsimla tie konkretne datumy. To moze situaciu trosku menit. My sme mali svadbu 9.decembra a to bolo tak akurat :-). Mozno keby ste skusili porozmyslat nad inym datumom? Trosku skor? Mozno tyzden-dva pred vianocami?
Odpovedať
Profilova fotka
Potom pozor aj na advent, lebo niekde (napr. Dóm sv. Alžbety KE) nie sú ochotní alebo teda nepripúšťajú svadbu v advente. My sme chceli 8.12.18, ale nedalo sa, tak isto, ako sa nedalo 1.12.18 mať obrad neskôr ako o 14tej :-D Takže niekde s tým problém nemajú a inde môžu mať, tak aj toto si potom radšej over dopredu :-)
Odpovedať
myslim si že s hosťami by nebol problem..sú to fakt iba najblizsia rodina a priatelia (ziadne sesternice) iba priama rodina. myslis ze lepsi termin by bol 21.12?? to by mi prislo viac stresujuce 😀 nevieeem sa rozhodnut
Odpovedať
@patricia91 obrad bude iba civilný, tak na 10minut v tom by som nevidela problem 😀
Odpovedať
Profilova fotka
@barbora287 jaj :-D no o problém menej :-) ale ja si myslím, že to musí byť paráda v takom období a sú tu na MS baby, ktoré mali alebo plánujú v tomto roku svadbu na konci decembra, tak im skús napísať, že čo a ako :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@patricia91 a ako icj nájdem? prosím?? som tu nová a ledva som sa dopracovala založiť tuto diskusiu 😀😀
Odpovedať
Profilova fotka
@barbora287 tu na linku si vieš nastaviť z akého obdobia a mesta chceš hľadať svadby: http://www.mojasvadba.sk/users_direct... :-)
Odpovedať
@patricia91 ďakujem veľmi pekne idem zisťovať 🙂🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@barbora287 Ono su to take "citlive" datumy. Mozno sa vyskusajte v prvom rade informovat ohladom sobasa, ci to nebude problem a ak nie, tak si este pozistujte ci to nebude problem co sa tyka hostiny. U nas napriklad fotografka, kameraman aj vizazista uvitali obdobie v ktorom sme svadbu mali. Je to pre nich vyzva a nieco zaujimavejsie :). Cely rok fotia viac menej podobne svadby a vianoce su take odlisne obdobie, ktore je pre nich naozaj zaujimave :). Ale ked je vas sen mat vianocnu svadbu, tak sa toho drzte a urcite to vsetko dobre vyjde :)
Odpovedať
Profilova fotka
@barbora287 myslim, ze by to bolo fajn a keby si si zacala uz rok dopredu zhanat dodavatelov, tak si myslim, ze by si s tym ziadny problem nemala mat. a taktiez hostom ked das dopredu vediet, tak si to vsetci zariadia. aspon sa nebudu vyhovarat na dovolenky a podobne:-)
Odpovedať
presne ako hovori mimikei my sme cca. 9 mesiacov pred svadbou riešili hostí a dodávateľov priebežne. Ja som hlavne chcela miesto a fotografku ostatné sa prispôsobilo. Jediný problém boli koláče, ale aj tie sme si úspešne už poriešili, ale až teraz, nakoľko sme chceli od viacerých dodávateľov. A nezabúdaj kto chce prísť na svadbu príde a kto nie dôvod si nájde. :-)
Odpovedať
@barbora287 jej vianocna svadba, to budete mat super! Nemas sa coho obavat! Zacni uz teraz pomaly oslovovat vsetkych, aby si nemala neskor problemy a uvidis, ze vsetko dobre dopadne :-)
Odpovedať
ste veľmi veľmi zlaté baby!! 🙂 už sme s priateľom ( áno nie sme ešte zasnubení 😀) už riešime priestory a fotografa. máme dosť času si myslim aby sme všetko stíhli.
Odpovedať
@barbora287 keby som pozvaná na vianočnú svadbu, idem bez váhania :) držím palce!
Odpovedať
Profilova fotka
@barbora287 to je pravda, že máte ešte kopu času. Držím palčeky, aby sa Vám to všetko vydarilo. Zimná svadba musí byť pekná a ešte keď budete mať aj sneh o to bude krajšia :-)
Odpovedať
@barbora287 z tych datumov 29. 2019 je nedela. cize to uz by som nedavala... predsa len je mozne ze 30teho ppjdu niektori do prace. brala.by som ohlad napr. na to ci budu hostia dochadzat.... ci nebyvaju rozcestovani po rodine. kolko ludi planujete? uraduju na urade/matrike vtedy ked to chcete ? piatok/sobota??? ja osobne neviem. najradsej mam jesenne a jarne svadby. isto nebudes mat problem zohnat fotografa a pod. kazdopadne ja ak bysom mala ist v tom obdobi do prace vypytam si extra. ale ak akurat vtedy rozcestovana rodina bude doma na sviatky a appjite prijemne s uzitocnym tak preco nie. asi by som sa spytala rodiny ako to vidi. jo a este mat plany b c a d v pripade kalamity neprejazdnych ciest a podobne
Odpovedať
Profilova fotka
@barbora287 pokiaľ si dáš svadbu na sobotu, tak to nebude žiadny problém pre nikoho (teda aspoň môj názor). a dodávatelia budú radi, že si aj cez sviatky zarobia :-) :-)
Odpovedať
@almonda asi tak nejak. cez sviatky je to take, ze nie kazdy je ochotny aj ked mu zaplatis nieco navyse za sviatok. je teraz sice taka moda, ze sa ludia beru cez tyzden alebo aj sviatky, len je to potom aj namahavejsie
Odpovedať
ďakujem vám za všetky názory, my chceme malú komornejšiu svadbu. cca 25 členov z rodiny (z obidvoch stran) a asi 15 kamarátov.. nič extra.. kamarati sú mladí ľudia bez rodin, niektorí ešte študenti vš 😀
Odpovedať
Profilova fotka
tak potom fajn. podľa mňa nebudeš mať problém aj skrz toho, že to nebude až taká veľká svadba. budem ti držkať palce, aby si s ničím nemala žiadny problém
Odpovedať
Profilova fotka
@barbora287 Svadba počas vianočného obdobia má neopakovateľnú atmosféru. Som kameraman a bežne robím svadby aj v tomto období. A ak to cítite obaja s priateľom rovnako, tak sa neobzerajte čo ak, a prečo.... ale choďte do toho. Držím Vám palce. ;-)
Odpovedať
kedze je to mensia svadba, podla mna nebudes mat problem nieco zohnat. a ak by sa podarilo, ze by ste mali aj sneh, tak si myslim, ze by cela svadba dostala take to vynimocne caro. zelam ti, aby sa vam vsetko podarilo tak, ako si predstavujete
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?