Svadba v štátny sviatok. Je vhodná?

Profilova fotka
Ahojte, obraciam sa na Vas..aky mate nazor na moju situaciu;) povodny termin nasej svadby sme planovali na 9.5.2009.Kedze sme to zacali vybavovat trosku neskor,vo vacsine pripadov uz nie su volne miesta-priestory kde by sa mala konat.Avsak mam vyhliadnuty jeden hotel,kde by som chcela mat svadbu a piatok 8.5.2009 je volne.Svadba bude v kostole,takze by problem nemal byt..ALE,predsa jeden tu je..Buduca svokra nechce o piatku ani pocut,ze svadby sa robia LEN v sobotu;( vyjadrila sa az tak,ze to bude nestastie..Ale ved to nie je piatok 13-teho?? Zaujimal by ma nazor ostatnych..osobne si myslim,ze ak sa lubime a chceme sa vziat,nezalezi na tom,aky den ci sobotu alebo nedelu pripadne iny den v tyzdni to bude... Pa
Odpovedať
ja si myslim ze je jedno, kedy bude svadba.ak chces v piatok, tak v piatok :-) v sobotu sa mozno robievaju aj preto, aby si pozvani hosti anemuseli brat volno z pracem ale ked je sviatok, tak nevidiim dovod preco nie v piatok.
Odpovedať
svadbz sa robia v sobotu lebo je volno, nie preto, ze je to nejaky zvyk alebo pravidlo, takze nevidim dovod, preco ju nemam v piatok, ak to uz mate dohodnute
Odpovedať
Profilova fotka
Evka,Luko,dakujem za vas nazor;) myslim si to iste...
Odpovedať
Ahoj, ja mam tiež svadbu v piatok - týždeň pred vami - 1. mája 2009, nie je to žiadny nezmysel... A je to Tvoja svadba, nie svokrina, nezabudni ;-)
Odpovedať
inak ludia vzdy alibisticky pripisuju nestatie roznym nezmyslom akoby pripustili, ze urobili v manzelstve chybu...ako fakt moze byt niekto nestastny len preto, ze mal svadbu v piatok, alebo ze zenich videl nevestu pred svadbou v bielom...??? ingusa ale bohuzial starsim ludom to nevysvetlis.... :-S
Odpovedať
Profilova fotka
V Nemecku se berou hlavne v patek. Sice nevim proc, hoste si musi vzit dovolenou, ale v lete je v patek jedna svatba za druhou :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Catalina,tiez dakujem za nazor..este ze som stretla niekoho ako ty,co ma svadbu v piatok a v nasom pripade vo sviatok;)my to na 100% este nemame dohodnute ale ostatne soboty su obsadene...uz som sa rozhodla,ze dam na svoj vnutorny pocit..tj 8.5.mi je velmi sympaticky a citim ze by bol stastny.. Luko,mas uplnu pravdu ze starsim to asi fakt nevyhovorim...jej nazor je taky,ze svadby sa robia vzdy v sobotu a hotovo!;( ;)
Odpovedať
A kde by si chcela mat svadbu?
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj :-) tak my máme svatbu taky v pátek (sice ne ve svátek, i když by se mi moc líbilo 1. května) a vůbec si z toho hlavu neděláme. sice si okolí musí vzít dovolenou, ale zas se můžou do soboty všichni krásně vyspat do růžova :-) a myslím, že štěstí v manželství nezraučí ani výběr měsíce, ani data, ani dne :-) takže pokud se vám váš datum líbí, tak si ho prostě prosaďte. jinak tě bude pak mrzet, že ses nechala "ukecat" do jiného dne :-) hodně štěstí :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, ja by som sa piatkom tiez velmi netrapila. Co viem, tak v hoteli, kde budeme mat svadbu, je uplne bezne ze su svadby aj v piatok. Tiez kvoli obsadenosti. Ja teda dufam, ze pred nami v piatok nebude, aby sme si tam mohli nanosit veci uz v piatok ;-) Takze mozno tebe tak opadne aspon starost, ze vo stvrtok ziadna svadba nebude (snad(. Inak, pocula som uz aj o svadbe v nedelu, lebo v ich vysnivanom hoteli uz bolo obsadene. A to je podla mna ovela horsie ako v piatok!
Odpovedať
ahojky, my sme mali vtedy zasnuby. a vies co je super? volno byva kazdy rok, takze sa mozeme venovat sami sebe kazde vyrocie zasnub, v tvojom pripade svadby. budete mat volno, mozete vylihovat v posteli, ist na obed/veceru, cize ja to beriem ako velku vyhodu ;-) a co sa tyka svokry, to kde pocula, ze ti, co sa beru v piatok je smola? keby daco, povedz jej, ze si pocula, ze ti co sa beru v maji, vraj maju smolu ;-) co je podla mna tiez blbost, ale na blbost odpovedat podobnou blbostou nemusi byt zla strategia ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahojcek ingusa, ak sa Ti podari zlomit svokru, tak sa vydavame v jeden de ;-) Len taka malickost, za sociku, kto chcel mat v sobotu svadbu v kostole, musel v tyzdni (zvycajne v utorok alebo vo strvtok) absolvovat svadbu na urade, takze vsetky socialisticke manzelstva su vlastne smolne? Ale ja viem, so svokrou tazko hybat, ked Ti mozem poradit, nebojuj, radsej to skus cez draheho (predsa len milovany synacik... ) nech ju skusi prehovorit, ze by si to ON velmi prial a ze potom budete mat 2 dni volna na regenaraciu po svadbe ;-) drzim palceky a ozvi sa ako si dopadla...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Ahoj luciferova a ajkaag:) Mate pravdu.. uz to len preberiem poriadne s drahym ( aby nebolo zle)..ako si napisala milovany synacik!:) Urcite dam vediet ako som dopadla, lebo to miesto je dohodnute zatial predbezne...
Odpovedať
Profilova fotka
moji rodicia mali v stredu svadbu + svadobnu hostinu... este stale su spolu :-)
Odpovedať
Ingusa ja som sa vydavala v piatok a je to uz 32 rokov! a stale sme spolu a v pohode. :-D :-D
Odpovedať
Ingusa, tiez sme mali svadbu v piatok a dodnes som tomu rada lebo ovela lahsie som si nasla fotografa, kadernika, miestnost, DJ, atd atd... Vsetko sme bookovali 3 mesiace pred svadbou a niektori z dodavatelov pritom boli na soboty vybookovani aj na rok vopred. Takze aj ked nasim motivom pre piatok bol hlavne ten pekny datum, ale potom som bola tomu rada aj z praktickej stranky. Dokonca sa mi strasne pacil termin o tyzden pred nami - piatok 13.7.2007 - a just by sme si v ten den dali z recesie svadbu - sme za kazdu srandu, ale predsa len ten nas termin bol krajsi :-) Takze smelo do toho, aj ked na druhej strane ak sa svojkra bude moc cukat, otazka je, ci to stoji za nejake rozbroje, to uz si musim zhodnotit ty, ze aka ona je. Ak si to nechate na ten piatok, tak ak sa da, skuste dat obrad na taku hodinu, aby ste svadobnym hostom vysli v ustrety aby si nemuseli brat kvoli Vam dovolenku, t.j. tipujem tak po 16:00.
Odpovedať
ingusa, my sme mali svadbu v piatok 29.8., je to statny sviatok, nikto s tym nemal problem - lebo je volno tak ako cez vikend a vytuzenych dodavatelov mas takmer 100% volnych a Tebe k dispozicii. jedine jedna teta sa divila nad piatkom, ale potom jej aj kolegyne v praci potvrdili, ze teraz je to uz bezne, takze namietky veskere zadne :-). mne to takisto spomenul knaz, ze uz piatkove svadby mali ;-) tak smelo do toho - dalsia vyhoda, ak je to aj statny sviatok, mas zarucene, ze na vyrocie mate den volna ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
máme taky svatbu v pátek, a v květnu :-) Jen ne 8.5., to se u nás neoddává.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj derek:) prajem vam aby to pokracovalo este dllllhooo!:) S tym miestom, fotografom a ostatnymi ludmi je pravda, ze je vsetko volne, co sa o sobote napr.9.5. neda povedat:( takze uz vidim vyhodu aj v tom! Aduliena, s tym volnym dnom na vyrocie, to je naozaj super!aspon si ten den uzijeme! Uz som sa urcite rozhodla mat to v piatok, aj ked so svokrou to bude asi boj:( ale argumenty mam a to niekolko!:)
Odpovedať
Profilova fotka
Holky na pátek se určitě vždycky lépe shánějí dodavatelé, jako třeba fotograf, kapela či dj i restaurace vám více vyjdou vstříc - soboty jsou zadané vždy měsíce dopředu. Přesně jak píše Anairda.. Jako bonus vidím ještě celý víkend po svatbě před vámi - na relax :-) a taky to, že na vlastní svatbu máte ze zákona volno ze zaměstnání - to však uplatníte jen, pokud je samotný obřad v pátek :-)
Odpovedať
Ja som sa na ten piatok 1.5. rozhodla práve preto, že to je sviatok, čiže každé výročie budeme mať voľno ;-)..ale hlavne práve preto aby som bez problémov zohnala dodávateľov vrátane hotela, ktorí boli na veeľa veľa sobôt dopredu obsadení, a to sa mi aj podarilo presne ako som chcela :-) A tiež je príjemné mať po svadbe celý víkend na vydýchnutie si ;-) Inak moja budúca svokra sa tiež chvíľu čudovala že prečo sviatok, ale stačilo povedať horeuvedené argumenty a na piatok sa priam nadchla potom ;-)...
Odpovedať
Profilova fotka
ingusa, svadbe v piatok sa venuju tieto 2 temy tak sa do nich mozes zapojit :-) http://www.mojasvadba.sk/forum/show.p... - svadba v piatok http://www.mojasvadba.sk/forum/show.p... - svadba v piatok v kostole
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?