Svadba v piatok - aký je váš názor?

Profilova fotka
Ahojte nevestičky, chcem sa opýtať na váš názor na svadbu v piatok... Z jedného krásneho nového moderného hotela v Košiciach sme dostali ponuku, že ak by sme u nich mali svadbu v piatok (alebo aj štvrtok) dostaneme 20%-tnú zľavu na celú celučičkú hostinu... Miestnosť je pri tom grátis... Nevieme však, ako by reagovala rodina, keby že sme povedali, že svadba nebude v osudnú sobotu... Navyše nám jeden z kamarátov povedal, že by videl problém v kostole... Že by nám tu svadbu v piatok neviem prečo nedovolili... Váš názor? Vaša osobná skúsenosť? Vopred dík kočeny ;-)
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
My máme svadbu v piatok, všetko v pohode :-) Záleží však od konkrétneho farára... Čo sa týka hostí tak tam je to individuálne, niektorým sa to môže zdať zvláštne, iní sa nad tým ani nepozastavia, ďalší nechcú brať voľno z práce(nad tým by som sa pozastavila ja, ale už aj o takých som počula :-|
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj :) my budeme mať svadbu v Hoteli Košice, 29.8.2014 :) to je piatok...s kňazom nebol vôbec žiadny problém, im je jedno kedy ťa zosobášia. Svadby v piatok sú moderné a podľa mňa aj praktické. Jeden deň voľna si dokáže vybaviť každý človek:)len treba chcieť:)
Odpovedať
ahoj,moja kolegina tak mala, v praci ti daju volno zo zakona, mas o 1 den viac vykendu. Ja v tom vydim len pozitiva, ked este mas aj zlavu, preco ju nevyuzit, nejde o malu sumu opitaj sa na ten kostol, viem ze na urade je zato nejaka pokuta, ked sa berite iny den ako urcena sobota Ludia su vseliaky, aj mne odvovali hostia a mali take vyhovorky, ze mi rozum stal.
Odpovedať
Profilova fotka
aj u nás figuruje ako číslo 1 Hotel Košice... Mohli by sme sa takú hodinku-dve pred vaším príchodom ísť pozrieť na vašu výzdobu? jojkamako ani nevieš aká som šťastná, že si napísala... Presne Košice, presne piatok... a obrad budete mať kde???
Odpovedať
Profilova fotka
beatrixlenicka v tomto máš pravdu, ide nám aj hlavne o financie... Aj o zákone viem, že máš deň voľna :D Ale som šokovaná, že z úradu by človek dostal normálne pokutu :D Hlavne, keď rodina je základná bunka spoločnosti... :D :D :D Čo sa týka ľudí, tak máme malé rodiny a pravdepodobne tam bude viac kamarátov :) Snáď nikto nebude mať problém... Už len oznámiť naše rozhodnutie rodine :D
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj samozrejme môžete, stačí ak sa dohodneš s p. Kačovou. Miestnosť by mala byť pripravená už vo štvrtok. My to máme presne tak isto:) Malé rodiny a všetko ostatné kamarátii :) A tá zľava je super a takisto aj prístup bol najlepší zo všetkých reštaurácií. Managerka je naozaj super, vyjde v ústrety...degustácia jedla, výzdoba...proste všetko..:) Dúfam, že všetko dobre dopadne ale zatiaľ mám z Hotela Košice len tie najlepšie pocity :))
Odpovedať
Profilova fotka
v kostole urcite problem nebude ;) nas absolutne bez problemov v piatok budu sobasit..a ta zlava je super, kiezby sme aj my dostali (nas hotel je v sezonu vsetky piatky aj soboty vybookovany, takze tam priestor na zlavovanie nie je, sme radi, ze sme nasli volny termin :D )
Odpovedať
ja som tiez chcela v piatok a chlap ze v sobotu aby is nemusel kazdy brat dovolenku
Odpovedať
Profilova fotka
ja som za svadbu v sobotu, nielen preto, ze je to takto zauzivane. Ale piatok je pracovny den a pre svadbu, co je pre nas vyznamna udalost, som chcela volny den, kedy sa kadzy este nenahana za pracovnymi povinnostami a je to take ine. A tiez by som nechcela vsetkych hosti nutit si brat dovolenku, vela znamych a kamaratov pracuje v inych mestach a na druhom konci SK, takze by museli cestovat uz den predtym. Ale chapem, ze je teraz dost tazke zohnat termin a dodavatelov na sobotu, takze ak by som uz mala vyberat iny den, tak urcite piatok je najidealnejsi. Zalezi aj kolko chcete hosti, ak ich mate malo, tak ten piatok by si snad vybavili. ;-)
Odpovedať
Pred dvoma týždnami sme mali svadbu v piatok. Kvoli tomu ze sme chceli konkrétnu kapelu a uz bola rezervovana na vsetky soboty.....Pozitiva: po svadbe este cely volny vikend na spratavanie a nosenie zakuskov, nie su tak obsadeni dodavatelia (kadernik, fotograf, autobus....) Negativa: niektori znami co chceli prist na sobas nestihali kvoli praci...Inak som nepocitila nejak zvlast ze by to bol rozdiel mat svadbu v piatok alebo v sobotu.a co sa tyka farara, povedal ze jemu je to jedno ze nas zosobasi aj v utorok...na tom dni nezalezi...ja som si urcila priority. chcem mat tuto kapelu, ale mozu len v piatok. a kedze kapela je podla mna dolezita vec, bolo rozhodnute. co sa tyka svadobnych hosti, mna keby niekto volal na svadbu idem aj v stredu rano, vedela som ze kto chce prist, nebude mat problem s tym ze je to v piatok a kto s tym problem ma, nemusi chodit...
Odpovedať
ked sa dohodneš s kňazom tak určite nebude mať problém ak je normálne zmýšlajúci :) určite využi zľavu ktorú ti hotel ponúka to sa v dnešnej dobe len tak nevidí. a myslím že aj hostia si dokážu vybavit 1den volna na piatok ked budú vedieť dostatočne v predstihu že chcete v piatok svadbu .a halvne máte víkend ešte po svadbe na regenráciu a všetko :)
Odpovedať
ja som bola na začiatku augusta na jednej svadbe v piatok. Svadba bola v piatok, lebo sa nevesta so ženíchom rozhodli na poslednú chvílu (pár týždňov pred) a samozrejme už bolo všetko obsadené. Obrad bol v kostole, akurát došlo k veľkému nedorozumeniu kvôli organistovi. Lebo farárovi bolo jasné, že keď je piatok, tak tam organista nebude a novomanželom ani vo sne nenapadlo, že to bude bez organistu a všetko v úplnom tichu tz. príchod k oltáru bez hudby a aj potom všetky pasáže iba farár spieval. Takže na toto si treba dať pozor.
Odpovedať
Článok sa načítava...
ahoj, my sme mali svadbu v piatok pred troma tyzdnami a bolo to super :) nebol problem so zhananim saly, fotografa a pod. pretoze obsadene boli len soboty :) rodine to nevadilo, zobrali si den volna a my sme mali volny vikend :) len odporucam
Odpovedať
Profilova fotka
svadba v piatok...to je rajska hudba pre usi môjho snubenca :-D ten je zastancom nazoru, ze takto ma pokazeny cely vikend :-D ...ale k teme, na piatku nie je nic zvlastne, ja by som do toho kludne sla...rodina sa prisposobi a este aj budu radi, ze budu mat predlzeny vikend a na fare by s tym tiez nemal byt problem...
Odpovedať
my sme tiez mali svadbu v piatok a este k tomu 6 decembra a ziadny problem i ked sme nemali obrad v kostole ale co viem so svojich skusenosti ani tam nezvyknu robit problem, same pozitiva to ma, naozaj tie dva dni na regeneraciu po svadbe vsetci ocenia, taktiez vytazene su skor soboty takze mensi problem pri zhanani ludi ako fotograf, dj, miestnosti ... urcite odporucam ;-)
Odpovedať
Aj my mame svadbu v piatok (1.5), a co sa kostola tuka, farar nemal problem a to je to dokonca prvy piatok.
Odpovedať
Profilova fotka
@jojkamako Ďakujeme veľmi pekne :-) určite prídeme :-) Ja strááááášne ľúbim sa na také pozerať... :-N
Odpovedať
Profilova fotka
@jojkamako a samozrejme som zabudla dodať, že držím prsty, aby vše dopadlo podľa predstáv a podľa možností aj lepšie ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
holky, ďakujem za živú diskusiu :-D... dodali ste mi odvahu... ostatné už pôjde samo :)
Odpovedať
Podľa mňa je to dnes celkom bežné, tak by to nemal byť pre vašich hostí až taký šok. Rodine treba vysvetliť, že vám ide v prvom rade o finančnú stránku, mali by to pochopiť. Ale je pravda, že pre niektorých ľudí to môže byť problém najmä z praktického hľadiska - kvôli dovolenke, dupľom, ak musia cestovať z väčšej diaľky. Každopádne, kto chce, hľadá spôsoby, kto nechce, hľadá dôvody... takže ak budú chcieť prísť, prídu aj v piatok :-) A ešte by som uviedla na pravú mieru informáciu o pokute na úrade, čo tu niekto spomínal: Na úrade ti nikto nedá POKUTU za to, že máš svadbu v iný deň. Akurát, že každá matrika má určené svoje sobášne dni (tzv. dni bez poplatku). Väčšinou sú to soboty, niekde každá druhá sobota v mesiaci, záleží od konkrétneho úradu. Ak chceš svadbu v iný deň, musíš o to požiadať a vtedy sa platí poplatok za sobáš mimo úradne určeného dňa. Takže áno, musíš si za to priplatiť, ale nie, nie je to pokuta :-) (viem, že vy chcete svadbu v kostole, ale nedalo mi to)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
ahoj....neviete mi prosim niekto poradit farara v KE ktory by so svadbou v piatok problem nemal? DAKUJEM!!! matricne urady v KE su hrozne v tomto (nechcu mimo terminov vobec nic - stare mesto) tak asi len toto ostane ako jedina moznost
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@vero_11 zistili ste nejakeho normlaneho zmyslaujeco farara, ktory by nemal problem so sobasom v piatok?
Odpovedať
Nam farar v kostole povedal, ze den sobasa moze byt kedykovek. Kludne v piatok, ak to zrovna nie je ten Velky 😀 My sme mali v piatok a uplne v pohode.
Odpovedať
@nikagdovin my sme mali nakoniec civilny obrad v piatok vecer a vonku a bolo super :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@nikagdovin Prečo by mal mať farár problém so svadbou v piatok? U nás sa robia svadby bežne v piatok :)
Odpovedať
@1_marfuska_1 no dnes som bola u farara a ze v piatky nerobi a hotovo, vitajte na vychode v KE :)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme mali svadbu v piatok a ešte aj na štátny sviatok a keď som sa bola na fare pýtať tak mi pár farár povedal, že je ich povinnosťou nás oddať ktorýkoľvek deň čo si vyberieme, ak tam je voľný termín... takže si myslím, že je to len na ich ochote... no mrzí ma, že niekde robia problémy :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@nikagdovin To vážne? Ale veď to by si vôbec nemali oni vyberať, keby si chcela tak by vás mali zosobášiť aj v stredu. Máte tam len jeden kostol? Nedá sa ísť spýtať do iného?
Odpovedať
@1_marfuska_1 ideme sa opytat do ineho, asi som natrafila na toho ´´spravneho´´ knaza :D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Profilova fotka
Dost aktuální téma pro mě, pořád to řešíme..přesně že se nám líbí ten prodloužený víkend a kdo si čas na nás bude chtít udělat tak si ho prostě udělá..Nejsem si jenom jistá těmi volnějšími prostory v pátek jak píšete holky, vždyt většina těchto prostorů bývá už zabukovaná na sobotu, tzn. že výzdoba se dělá už v pátek odpoledne, na sobotu ráno to přece už musí být všechno nachystané a když my skončíme se svatbou třeba v sobotu ráno v 5h, kdyby i ve 3, tak ten prostor přece už bude zabraný protože bude muset být nachystaný, ne? Vím že je to individuální ale v pátek večer už většinou ty sobotní svatby mají stoly nachystané..Kdyby jsme chtěli tedy v pátek, nevíte o nějakém pěkném místě v okolí Trnavy, kde by mohl být oběd, večerní raut a hudba ale i zároveň ubytování v tom objektu?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?