Svadba v marci alebo apríli - čo je lepšie?

Ahojte chceli by sme mat svadbu na jar 2018 najlepsi by bol termin niekedy v marci. Na buduci rok vsak Velka nic vychadza na na prelime marca a aprila. Kto mal svadbu v marci a ktory termin je lepsi april alebo marec?
Odpovedať
Profilova fotka
tak podla mna je to aj jedno. oba byvaju v poslednych rokoch este take chladnejsie, no ak by si chcela mat ako tak lepsi pocit, tak vsad do aprila. mohlo by byt o kustik lepsie :)
Odpovedať
No ja by som skor brala april, ale ked sa rozhodnes chod rychlo vybavovat. Ja mam svadbu 1.9. A skorp vsetko uz bolo plny, ci kostol, sala , foto kamera...skoro všetko :) myslela som ze ako vela casu mam ale rychlo ma to schladilo :D
Odpovedať
A dodam to.nebolo plne ze len september ale jun jul august a niečo aj v oktobri
Odpovedať
Profilova fotka
Marec a april mas co sa tyka pocasia asi to iste. Akurat, ze v marci byva este dost zima ale zase ukazuje sa prve slnko take zubate a aprili je zase vyssia teplota ale vacsinou sa slnko schova a prsieva vela tak si vyber co chces viac.
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, ak ste veriaci, tak si dajte pozor na pôstne obdobie, aby sa termín náhodou neprekrýval s ním (jedna malá rada, nestačí počítať 40 dní do veľkej noci, vždy je to inak, to číslo je len orientačné). My sme mali svadbu tento rok 4. marca a bolo krásnych 19 stupňov :) avšak aj dosť fúkalo, no obloha bez obláčika a bolo to super! Mali sme obrad vonku a prežila som to v pohode s holými rukami ;) V marci máš ešte tú výhodu, že nebývajú tak často svadby a teda aj potrebné služby viete celkom vychytať, myslím tým obsadenosť sál, DJ, fotografa....
Odpovedať
Profilova fotka
Je to asi hop alebo trop. V praxi je to podla mna jedno. Lebo pocasie je v tychto mesiacoch dost nevyspitetelne. Hlavne opatrne, co sa tyka sviatkov, postu aby sa to tam nejako neprekryvalo. Treba si to dobre pozriet ako to bude vychadzat a podla toho sa zariadit :-)
Odpovedať
Profilova fotka
to su take divoke mesiace co sa tyka pocasia :-D to je asi take, ze risk alebo zisk lebo kludne mozete v marci vychytat aj 20 stupnov a zase v aprili 5 stupnov vies. proste si dajte termin a uz iba dufat, ze to vyde no
Odpovedať
@dominicka2016 keďže v marci je spomínaná Veľká noc, tak by som radšej zvolila koniec apríla. Budeš mať aj väčšiu šancu, že už bude ako tak teplejšie a krajšie počasie
Odpovedať
Ja tiez suhlasim, vyhnete sa tak tej velkej noci a na konci aprila by uz mohlo byt take normalne pocasie :) je to sice nevyspytatelne ale treba dufat :)
Odpovedať
ja nechápem načo mať svadbu ked je zima a zimné mesiace, kopiská snehu, šaty zafúľané, pokiaľ dieťa nie je na ceste tesne pred pôrodom, tak nevidím dôvod na svadby v zime a na jar, ked je skaredo. ...potom si ani svadobcania nemaju co obliect, zima im je( bola som na troch takych svadbach, kde mi bola zima kvoli tomu, ze to bolo v marci , nemala som si ani co obut, ochorela som z toho),takze za mna jednoznacne svadba od juna do septembra..
Odpovedať
ak sa bojis pocasia, tak si daj svadbu na nejaky letny mesiac. ak sa bojis zimy a skaredeho pocasia, bolo by to tak asi lespie nie? neviem, no pride mi to zbytocne silit take datumy, ked sa bojis pocasia. mozno by som ju posunula na maj, vtedy byva uz pekne
Odpovedať
pozor, ak chcete svadbu v kostole... počas pôstu vás nezosobášia...
Odpovedať
Článok sa načítava...
My sme mali svadbu na konci marca v Tatrách- svadbu sme si vybrali koli voľnému termínu a odstávke lanovky na Lomničák. A chcela som aj na fotke sneh na kopcoch. Známy nám zisťoval, aké býva v tej dobe počasie, nechcela som, aby mi pršalo, tak som si vybrala marec, a naozaj to vyšlo dobre- nepršalo nám, svietilo slnko, dokonca ani nebola zima. Známa sa vydávala v máji a mala pomaly väčšiu zimu ako my v marci. V marci býva málo zrážok a je stabilné počasie- čiže je vysoká pravdepodobnosť, že bude pekne a nebude pršať- ale bude určite fúkať vietor, a može byť chladno- ale my sme mali cca 15 stupňov dole a na Lomničáku bolo 0. V apríli začne byť nestabilné počasie, premenlivé, možno bude teplejšie- spomente si, aké boli v posledných rokoch Veľké noci- ako na Vianoce. Príroda sa začne prebúdzať od polovice marca,ak chcete zeleň, tak by som sa orientovala na koniec marca. Zohnala som si kožúšok a bola som v teple a pohode, a ostatní boli v kabátikoch. Šaty učite tak nevyniknú, ale nemusíš sa báť roztopených koláčov, ani sa tak rýchlo hostia neopijú. Ak bude v svadobnej sálo teplo- ešte by mala byť vykurovacia sezóna tak ti bude jedno, kedy máš svadbu- len v kostole može byť zima.
Odpovedať
My sme mali svadbu 26.4. a bolo nádherné počasie, ľudia mali krátke rukávy, príjemne teplo, tráva sa krásne zelenala, žiadna zima, ani horúčavy ako v lete. vrelo odporúčam apríl.
Odpovedať
@tinka2604 ale to nebolo tento rok, či? Už si ani nepamätám aké bolo počasie
Odpovedať
Profilova fotka
Čert ako diabol ;-)
Odpovedať
@vejuska89 nie nie, to bolo pred 9 rokmi ;-)
Odpovedať
@tinka2604 fúha tak to je už pekne dávno :-)
Odpovedať
@vejuska89 bolo, bolo, už máme aj 2 detičky x-)
Odpovedať
Myslim,ze april je uz teplejsie ako v marci.Ale castejsie aj prsi.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?