Svadba v máji. Prináša to nešťastie?

Profilova fotka
baby, pouli ste niekedy, ze svadby v maji prinasaju nestastie? Mne sa zda, ze som to niekde niekedy pocula a neviem, ci je tato povera stale platna :-) stastie ci nestastie? to je ta otazka!
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, uz tu bola taka tema.... a nemyslim si to, ze je to nestastie aje ked sa to hovori... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
orchidea.. podobne ako kopa inych podobnych vyplodov ludskej povercivosti, aj tato hlaska je cista blbost :-) KLUDNE sa vydaj v maji, ked chces.. prave naopak, je to mesiac lasky..
Odpovedať
Profilova fotka
To je iba cista povera. Moji rodicia sa brali v maji a tento rok oslavili 25. vyrocie sobasa ... aj moj brat sa ide zenit v maji buduceho roka. Podla mna je to pekny mesiac na svadbu, nie je uz taka zima ani velke teplo a priroda je kraaasna.
Odpovedať
Profilova fotka
Ani ja si to nemyslim, ale moj drahy pri zvazovani moznych terminov maj preskocil... Takze nieco na tom niekto moze nieco mat...
Odpovedať
Ja som o tej povere tiez pocula a tiez som maj nejako podvedome preskocila. Chceme mat svatbu koncom aprila alebo zaciatkom juna. Zvazim to len v tom pripade, ked obe tieto alternativy vypadnu.
Odpovedať
Profilova fotka
diky baby! Matinka, ja som tiez tak na tom, bud koncom maja alebo zaciatkom juna a vsetci sa cuduje, ze kde sa podel maj... neviem sa rozhodnut, co spravit.... :-|
Odpovedať
Profilova fotka
orchi, keby si mala brať ohlľad na všetky povery, tak by si sa mala vydávať v mesiaci, ktorý má vo svojom názve "R" takže leto by nehrozilo, máj tiež nie, lebo je to síce lásky čas, ale nemajú sa sobášiť - aj keď neviem prečo, takže kašli na povery a vyber si dátum, ktorý sa ti páči ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
aksym.. to je dobrrre, tento blabol este nepoznam :-D. Takze podla tejto teorie je idealny februar.. no diky moc. Kto tieto blbiny vymyslal, urcite nemal rad teplo :-D
Odpovedať
Profilova fotka
viem, ze salaty a treska sa nema jest v mesiaci, ktory nema pismenko R v nazve, ale o svadbe som este nepocula ;-) ... asi mate pravdu, ludia si navymyslaju kopec povier... moj fararko by na to povedal, ze to je povercivost a to je hriech ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
A vobec, je tak vela pripadov ked neplatia povery kolko pripadov, kedy platia, co zo statistickeho hladiska vyvodzuje zaver, ze je to UPLNE JEDNO (sorry Bob za velke pismena :-) )
Odpovedať
Profilova fotka
mozno nezalezi na datume, ale na tych dvoch ludoch, co sa beru...niekto ma svadbu v aprili a do roka sa rozvedu... a niekto ako majcikovi rodicia sa brali v maji a su spolu 25 rokov ;-)
Odpovedať
jeden chalan sa po dlhých rokoch bývania oženil s priateľkou, v septembri a v marci si pobalila veci a odišla od neho k inému, takže pre niekoho je to aj september
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
no ved, asi to naozaj nezalesi na mesiaci, co poviete?
Odpovedať
Profilova fotka
nie, kvetinka orchidejka :-) na mesiaci vonkoncom nie
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Hovori sa to, ale nikto nevie vysvetlit preco su majove svadby neuspesne....ja sa pytam preco???? :-)
Odpovedať
my budeme mat svadbu v maji a vobec nemam pocit, ze by nam to nemalo vyjst len preto, ze si volakdo vymyslel nejaku blbost, ked sa mu nevydarilo manzelstvo...asi je to len vyhovorka. mali sme sa brat 7.7.07, no mali sme obsadenu resturaciu, tak sme to posunuli. zalezi hlavne na nas dvoch a nie je podstatne, kedy sa berieme a ci sa vobec zoberieme...ide o lasku :-N
Odpovedať
Ahojte, ide o to, ze zienka, ktora sa v maji vydala, vacsinou hned po svadobnej noci otehotnela a pri pracach na roliach koncom leta potratila, alebo rovno dusu vypustila. Preto sa hovori: svadba v maji, nevesta na máry. A to si myslim, ze v dnesnej dobe nieco podobne nehrozi ani jednej z nas :o)
Odpovedať
este inak sa to hovori, ze dieta pocate v maji sa obvykle narodilo v januari, februari, kedy ludia nicoho nemali akurat svinskej zimy, takze tie deti zvacsa neprezili. Aj jasminetin, aj tento dovod je logicky. Samozrejme, dnes je to hlupost, na to este niekto veri?????? teda, v cechach asi ano, my sme normalnejsie v tomto, by som povedala, v cechach fakt tie svadby v maji moc nie su...
Odpovedať
tak tak daisyd, presne to som chcela napisat ked som si tu citala tie prispevky, je to povera z davnych cias a podla mna uz teraz neaktualna, nezalezi na mesiaci ani na datume to vsetko je totalna blbost, ak si manzelstvo nevazis ako dar je zbytocne sa hlupo vyhovarat na mesiac, inak by som tuto temu aj uzamkla, to sa uz moze otvorit tema kedy je najlepsie sa rozviest ci v marci alebo v maji! admin uzamkni !
Odpovedať
nevidim nic zle na tejto teme - niekto veri na duchov, niekto na nestastne majove manzelstva, niekto neveri nikomu a nicomu :-D
Odpovedať
Boze musime zrusit nasu svadbu v maji...lebo sa rozvedieme...... :-(
Odpovedať
luculka dufam ze len srandujes ;-) ja by som chcela mat svadbu v maji alebo v juni - vtedy je pocasie tak akurat a vsetko krasne kvitne :)
Odpovedať
jasne ze srandujem....xi :-D :-D
Odpovedať
no ved preto ;-) :-D :-D :-D
Odpovedať
nestastie si mozete priniest v manzelstve akurat samy, ziadny maj....nemyslite?
Odpovedať
daisyd...ze to vobec aj niekto riesi..... ]-(
Odpovedať
Ahoj, ja som to tiez pocula, dokonca mi mama zakazala vydavat sa v maji. Ale myslim, ze ked ma byt manzelstvo nestastne tak moze byt aj decembrove... Ja sa chcem vydavat 5.5.2006!!! :-)
Odpovedať
zuzik69 aj ja mam ten termin...ideme do toho :-D
Odpovedať
kocky, tak to si piste, ze sa v maji vydavame, aj keby zaby z neba padali... ;-) a budeme mat stastne manzelstva... ;-) aj moja mamina sa nad tym na chvilku pozastavila, ze v maji, ale nakonoec uznala, ze to je ozaj len povera a ako si kto ustelie, tak bude spat, takze ak sa budeme snazit, tak nase manzelstva budu uplne super, plne lasky, pohody a porozumenia... :-N
Odpovedať
Profilova fotka
dievcence, moja babka tvrdila, ze verit na povery je hriech. tak ziadne strachy a poriadne si vychutnajte svadby v nadherne rozkvitnutom maji :-)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?