Svadba po pôrode

Ahojte.Chcela by som Vás poprosiť o Vaše rady a názory. Svadbu sme si zatiaľ neformálne naplánovali na máj 2013. Termín sa mi hrozne páčil a začala som sa naň už aj pripravovať pretože sa nám dlhšie nedarilo otehotnieť a tak som si hlavu chcela zamestnať inými myšlienkami. Avšak osud to chce asi inak a po ukončení snaženia sa nám zadarilo. Ostala som tehotná a predpokladaný termín pôrodu by som mala mať 14.7.2013. Tehotná sa vydávať nechcem lebo podľa skúseností známych to má viac nevýhod ako výhod (vysnívané šaty, zdravotný stav, a pod.). Preto by sme svadbu asi preložili na september. Má niektorá skúsenosti so svadbou s 2 mesačným bábätkom? Postarať by sa mal kto a s kojením sa to vraj tiež dá vyriešiť odsávačkou. Len by som rada poznala Vaše skúsenosti ak niekto niečo podobné už zažil. Ďakujem za všetky názory :-)
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Ja som sa síce dva mesiace po pôrode nevydávala, ale mám už dve detičky a tak viem, aké to je mať 2-mesačné miminko. Osobne by som Ti doporučila svadbu ešte viac odložiť. Takto malinké miminko je na tebe velmi závislé a je možné, že nebude chcieť byť s nikým iným, iba s tebou. Taktiež mininká mávajú v tomto období koliky a často plačú. Nehovoriac o tom, že budeš po nociach kojiť, tak budeš pravdepodobne aj hodne unavená a nevyspatá. Myslím, že v 2014 by ste si svadbu určite užili viac :-) Ale možno budeš mať to najlepšie dvojmesačné miminko a užijete si svadbu aj tak :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahojky..ja s tymto nemam skusenosti, ale moja kamoska bola v podobnej situacii ako ty..a svadbu prelozili o dost neskor..neviem ci az nie rok, lebo sama povedala, ze by to nezvladala s takym malilinkym babom. Dobre si to zvaz :)
Odpovedať
Profilova fotka
ja zdielam podobny nazor ako salonprettywoman tiez mam maleho čertika 2-rocneho a tiez sme kvoli nemu prekladali svadbu, ktoru sme mali nakoniec az teraz ked mal dva roky... Tiez si myslim, ze by ste to mali asi este trosku posunut, je fakt, ze mozno budes mat to najlepsie dietatko na svete, ale aj pre tvoj pokoj a pohodlie by ste to mali odlozit, nech je svadba hocijaka krasna, je to stres, ktory aj ked necitis a nevnimas, je proste tam a tak male dieta citi vsetko. Nas Alex ma 2 roky a par tyzdnov pred svadbou sa mi v noci zacal budit, pritom uz spava cele noci az do neskoreho rana, proste on to citil, ze stale sa nieco riesi, nieco sa blizi... A mysliet si, ze s odsavackou to zvladnes, to je sice fajn, ale neviem celkom ako si to predstavujes, ja som si musela odsavat kazde tri hodiny, lebo inak mi zacalo vytekat mlieko same a cele pyzamo som mala mokre, vies to nie je tak, ze si cez den odsajes a odovzdas babo babke napriklad aj s mlieckom a ty mas pokoj... To mlieko sa ti v prsiach hromadi a ak nim dieta nenakojis alebo si ho hned neodstriekas, tak to dost boli a hrozi aj zapal. Takze si myslim, ze len tak by si si svadbu neuzila, neustalim odstrekovanim si prsnikov, ani by si sa nevyspala a na druhy den bud fit pri babatku... Juuj, teraz ked si to tak citam, tak som ti to uplne očiernila... Ale ja hovorim len z mojej skusenosti. Samozrejme poznam aj mamicky, ktore by si vedeli uzit aj svadbu s dietatkom malilinkym a kojili by ho hoc aj pri svadobnom stole :D proti gustu ziaden dišputat :D Ale zasa ti poviem, ze ja som sa tiez nechcela vydavat ako tehotna, ved vsak potom ... Ale vsetci mali pravdu... "POTOM" uz nebude času :D Takze uz by som sa v klude vydavala tehotna, alkohol nebudes moct pit ci si tehotna, ci kojis :D a svadobnych siat mas taky vyber pre tehotne, ze az a nadherneee :D A na druhy den nemusis vstavat k babatku, ale sa v klude vyspis :D Napriek vsetkemu pre a proti ti/vam prajem, aby sa vam narodilo krasne a hlavne zdrave babo a nech vam ta svadba vyjde dokonale a na 100%, ci to bude pred babom alebo uz s babom :D
Odpovedať
ahoj, suhlasim s @tina2000 a @salonprettywoman.. ja mam 15 mesacnu dcerku, svadbu budeme mat v juni 2013, vtedy bude mat skoro 2 roky. Skor si to neviem predstavit. Tie prve mesiace po porode su velmi narocne, aj s tym kojenim to nie je sranda, takze naozaj pouvazuj o svadbe bud este pred porodom alebo si ju naplanujte az o rok ci dva. urcite Ta nechcem odhovarat, ale sama uvidis ako sa budes citit po porode. prajem Ti bezproblemove tehotenstvo a nech sa rozhodnete akokolvek, nech svadba vyjde podla predstav :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahojky ja som sa vydavala dva tyzdne pred porodom a neviem si vynachvalit :) teda bola som unavena ale ty to nemusis tak odkladat.. ;) pozri foto...
Odpovedať
ahoj ;-) ja som sa vydavala v 6.mesiaci tehu a nemenila by som,bolo to idealne obdobie :-D mala som po 3.mes nevolnostiach ale stale dost sil pred poslenym trimestrom tehu...saty mi v salone prisposobili a vdaka tehotenstvu som mala aj vacsie prsia,co ukazalo dobre vo vystrihu :-D :-D jedina vec,ktoru som musela prisposobit stavu boli svadobne topanky...pohodlne a na nizsom opatku :-) svadba bola skvela,mala ale krasna,nemenila by som. ja by som necakala do porodu ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, tak ja sa idem vydavat tiez tehotna. svadbu mame v decembri sice len malu, to uz budem v 5 mesiaci tehotenstva.do svadby mame mesiac, zatial vobec nestresujem kazdy den mam nieco naplanovane co treba vybavit. ale na svadbu sa velmi tesim :-)
Odpovedať
Ahoj, ak sa chces vydavat,tak odporucujem pred porodom. Teraz som bola na svadbe a nevesta bola v piatom mesiaci a nezbadala som razdiel v porovnani s ostatnymi zenami. Urcite nedoporucujem hned po porode nakolko mam dvoch synov tri a pol a skoro dvojrocneho. Mladsi ma nenechal napokoji ani pol hodku a este aj teraz je na mna dost naviazany, tiez mal koliku a stale plakal.....ja sa idem vydavat az teraz v marci a bude to jeho prva noc bez mami.
Odpovedať
ahojte...dakujem vam vsetkym za vase nazory...ale uff musim priznat ze som ostala naozaj dost sklamana :-( ....predstavovala som si to teda inak ako je skutocna pravda...cakala som ze to budem s nazormi dako pol na pol, ale vsetky mi radite pockat.... neviem ci by som to riskla cez tehotenstvo lebo som uz raz potratila a teraz ked uz sa nam konecne zas podarilo tak by som sa asi dost bala vydavat tehotna...svadbu sme chceli buduci rok hlavne preto ze mi od januara 2014 odide sestra na par rokov do Ameriky a je takmer nerealne ze by potom na svadbu prisla...a neviem si predstavit svadbu bez nej :-( ...a tiez ani cakat dalsich 4-5 rokov
Odpovedať
Profilova fotka
@mt22 ahoj.. ja som tiež za to aby ste sa zobrali pred pôrodom.. mám kamošku čo tiež potratia prvé bábätko.. po dlhom snažení sa im podarilo opäť a vydávala sa v 6 alebo 7 mesiaci tehotenstva. pokiaľ nebudeš mať nejaké väčšie ťažkosti s malinkým a tehotenstvo bude prebiehať v poriadku tak by som s tým nečakala. Ak chceš mať sestru na svadbe tak neváhaj.. Ale aj tak je všetko len na tvojom rozhodnutí a na tvojom zdravotnom stave.. lebo určite by som neriskovala vydávať sa pokial by bolo ohrozené bábätko..
Odpovedať
Profilova fotka
@mt22 mrzí ma ten potrat, okolnosti sice nepoznam, no napriek tomu, že nie som lekárka - myslím, že vlastná svadba by ti další potrat nezapricinila. Tým chcem povedat, že tohto sa báť nemusíš - pretože dovody potratu sú väčšinou všelijaké, ale trosku tanca to urcite nebude. Predsa sa nebudes natriasat a skakat ako na hip hope :-) Čiže zabudni na to zle, čo uz bolo - nikde nie je dane, že sa to musi opakovať. Ja by som na Vašom mieste svadbu trosku urychlila - čiže ak sa dá, posunula ju napr. Na nejaky ten marec, zaciatok apríla - relatívne je to celkom dobre obdobie - ani tehotenstvo by ťa az tak nemalo obmedzovať. Ja som teraz v 6. m, budúci týždeň má sestra stuzkovu a uz sa moc teším, ako si zatancujem. ja by som nevahala- rodina nech pomôže, aby si nebola na všetko sama - dnes uz sa dá 90 % veci vybaviť pohodlne z domu pomocou internetu a telefónu. A nech ti pomôže rodina či známi- urcite s radosťou nieco vybavia, ak ich do to poziadas. A ako to tu napísali viaceré mamičky - mat svadbu dva mesiace po pôrode je zabíjak - to budes len dva tyzdne po sestonedeli, nedajboze budes mat cisarsky - budes taka ubolena a unavena, že sa možno budes modlit, aby bola polnoc a mohla si ísť domov. Jednak babatko potrebuje svoj pevný režim, mamičku pri sebe a podľa mna ak sa v tebe prebudia materinske city, budes celu svadbu ustrachana, či je babo v poriadku, či nie je hladne, smadne, či ho pravidelne prebaluju a ver mi, že si tu svadbu uzijeme oveľa menej, ako v tehotenstve... Ono sa to len jednoducho zda. Ale skutočnosť je úplne ina. V každom prípade drzim palce, nech to vyriesite k tvojej spokojnosti
Odpovedať
dakujem vam baby velmi pekne...naozaj mi je cenna kazda rada...ak by som sa teda vydavala tehotna, ostavali by mi len januar, februar, marec konkretne zaciatok marca, lebo moja kamoska co mi pojde za svedka rodi v 9.4....alebo potom svadba vo vyssom stadiu 7.-8. mesiac...ja som si to naozaj predstavovala ze to nebude taky problem po tych dvoch mesiacoch...ved babky by sa on urcite pobili a cast svadby by mohol byt aj pri nas...ale asi ste ma teda skor presvedcili aby som sa vydala skor ako sa narodi...VSETKYM DAKUJEM ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@mt22 inak len pre info, my sme sa pre svadbu rozhodli velmi rychlo a vdaka tejto stranke som si svadbu zorganizovala presne za 1 mesiac - vsetko som si tu nastudovala, vyhladala, pozrela fora, profistov - vsetko som obvolala a o mesiac sa vydala :D Na tejto stranke som si nasla svadobne saty, bizuteriu, vyzdobu a vsetko mozne k priprave od pozvanok, menoviek, darcekov, jedla,...... Takze ak sa ti zda, ze 3 mesiace na pripravu svadby je malo, tak nie je, je to akurat :D Vela vela stastia :DD
Odpovedať
@mt22 ahoj, pozeram a sme na tom uplne presne rovnako. tiez mam termin 14.jula, tiez som ostala tehotna, skusili sme s priatelom a mysleli sme ze sak len tak vyskusame, ale nakoniec sa podarilo velmi rychlo. a teraz tiez neviem co mam robit. frajer ma vela prace, on to absolutne neriesi, chce si ma vziat ale ja (blba) chcem snubny prsten a romantiku :)))- a frajer technicky zalozeny clovek chudak nechape ze naco chcem snubny, ked potom budem mat obrucku :)) moji rodicia o tom este nevedia, chceme ich prekvapit. Idealne by bolo svadba narychlo pred porodom - hadam taky marec, ale neviem ci sa k tomu dokopeme. my sme strasne lenivi na toto,a bojim sa ze nakoniec svadba bude az po porode, ale to sa asi nasi, veriaci, urazia. keby aspon drahy prisiel s tou "ponukou"aby som si mohla planovat. lebo takto by som aj zhanala a aj si hovorim ze naco. ja svadbu vnimam skor ako stresovu zalezitost, nasa kosata rodina ma velmi rada ohovaracky, a moj otec skritizuje absolutne vsetko...aj sa trochu bojim ze sa na nas nahnevaju ked im povieme ze som v tom :( ale my sa velmi tesime na krpca a sme velmi velmi radi ze to takto dopadlo. nedavno som bola na svadbe kamosky v 6m a bola naaadherna. isla skor spat, nerobila ziadne sialenosti, ale zato mazngel sa vybujacil, takze sranda bola :) tak potom napis ako pokracujes a inspirujes aj ostatne "narychlobuchajuce" nevesticky :) @tina2000 si ma celkom isnpirovala - ze 1 mesiac - casu kopec mam teda, ved ked budem mat svadbu v zime, vtedy nie je az taka velka poptavka po svadbach - to nie je nejaky vychyteny september.
Odpovedať
Profilova fotka
My máme svadbu naplánovanú na máj, keby sa nám náhodou "zadarilo" skôr dieťatko, tak by sme svadbu preložili na január :( Keďže sme veriaci, tak to budeme musieť stihnúť ešte pred pôstom, ale dúfam, že k ničomu takému nedôjde.. aj keď bábätko by sme chceli :)
Odpovedať
@chandrika ak chces mat svadbu v kostole v marci, tak ti len chcem pripomenut, ze cez post sa svadby nerobia. velka noc vychadza na koniec marca, takze popolcova streda je uz 13.2. ;-)
Odpovedať
@guiseppinka sakris. no to ma ani len nenapadlo. sme veriaci, aj ked asi nie dost kedze som tehotna a svadba este nebola, hehe ;) ale prave ma inspirovala jedna baba z modreho konika, ze mala svadbu az ked mala jej mala 5 mesiacov a rovno ju dala aj pokrstit. a ten napad sa mi paci viacej - uz len odolat ked nas cela rodina bude nutit do rychlej svadby pre porodom.
Odpovedať
@chandrika aj my sme veriaci (aj praktizujuci) a segra sa vydala v 4. mesiaci... (termina mala 30.6.) svadbu zvladnes pripravu naozaj az ja 2 tyzdne, cize o to sa nemusis bat :-) aj tak sa da, ze potom rovno pokrstit. dnes sa to robi celkom bezne... ale rozhodnut sa musis ty sama :-)
Odpovedať
ahojte baby tak som velmi rada ze som teraz nie sama v podobnej situacii....moji rodicia tiez zmietli moj navrh vydavat sa 2 mesiace po porode zo stola...vraj by sa dietatko malo narodit do kompletnej rodiny a s takou malou babou by sa svadbit urcite nedalo..rozmyslali sme teda nad moznym terminom ak by bol porod v juli, prichadza do uvahy len januar, februar resp, marec- zaciatok marca..v aprili rodi moja kamoska co mi ide za svedka...a maj je uz asi dost vysoky termin... @kmagdulka tiez som rozmyslala ze od fasiangov po velku noc asi svadbu v kostole nepripustia, ale vychadza to na buduci rok uz od 13.2.? takze od 13.2. do konca marca nam farar svadbu v kostole nepripusti? :-( to je velka skoda lebo som rozmyslala nad terminom okolo 22.2. kedy mam narodeniny @chandrika a kedy to ides oznamit doma? urcite mi daj vediet ako sa rozhodnete svadbu zorganizovat, na aky termin...v kolko tyzdni tehotenstva si? inak gratulujem :-) a my svadbu teda urcite chceme pred porodom, aj podla nazoru rodicov aj podla skusenosti zlatych bab ktore mi tu poradili a vsetky nazory tu mi neodporucaju svadbu s takym malinkym najskor ked by malo 2 roky, a je to ozaj pravda ;-)
Odpovedať
@mt22 kuk kalendar - velky piatok je 29.3. a velkonocna nedela je 31.3. popolcova streda zacina 13.2. a od toho casu do 31.3. ti klasicku svadbu v kostole nespravia... mozno by sa dala iba ticha svadba v pritomnosti rodicov a svedkov a surodencov (ale myslim, ze by ti nedovolili mat organ a aj to by si sa musel hladat ochotny knaz)... cez post sa zabavat proste nemoze (teda nemalo by sa)... podledny termin mas teda 9.2. alebo potom hned po velkej noci 6.4. ale ten bude isto uz obsadeny... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mt22 Tento rok to naozaj vychádza tak skoro :( Myslím, že bude záležať aj od farára, ak je nejaký tolerantný, tak vám možno spraví svadbu aj v pôste. Ja som doma našich pripravila aj na alternatívu svadba prvý februárový víkend a mamina mi na to len, že aspoň nebude problém so zákuskami :) Je úplne jedno v aký dátum bude svadba, hlavne že sa chcete vziať a budete spolu šťastní ;)
Odpovedať
ked ja som ostala tehotná, tak sme sa dohodli, že termín určime po pôrode, no a po som nechcela počut o svadba rok a pol zaručene.....................ak budeš kojit rátaj s tým že budeš musieť mať tzv. vatové vankušiky aby ti mlieko nepresakovalo cez šaty, náš jedol do 4 mesiacov každé dve hodiny a dával si načas...neviem si predstavit svadbu s malým Matúšom, fakt nie poviem ti dá sa ale záleží aké budete mať bábo, ja by som doporučila aspon ked bude mať 8 mes. alebo rok inak sme svadbu rušili, a urobili sme dobre lebo zrovna vtedy ked mala byt svadba som celé dva mesiace ležala v nemocnici
Odpovedať
@mt22 @guiseppinka Baby ja uz som rozhodnuta, ze svadba bude po porode. Ta kocka z modreho konika pisala ze mala svadbu uz ked mala jej mala 5 mesiacov a vraj to krpana super zvladla. Je pravda ze nie vsetky babatka su take male take kludne...ale ja to risknem :)Takze uz len odolat otcovi, ktory je tvrdohlavy baran, asi bude proti tomuto napadu, snad odolam...ale mozno to nakoniec bude v pohode.potom vam poviem ako to dopadlo. chceme to nasim povedat az na Vianoce, ako Vianocny darcek. Na to oznamenie sa velmi tesim, vymyslam uz vselijake scenare, a sposoby ako to oznamit. teraz som presne 7 tt + 3 dni. tehotensku dostanem v 11 tt a par dni nato bum velke prekvaaapko v nasej rodine a najkrajsi vianocny darcek pre celu rodinu ;) mt, takze chces urcite vystrojit svadbu pred porodom. kvoli pokoju v rodine je to niekedy lepsie, budem drzat palce v kazdom pripade.
Odpovedať
@guiseppinka juj tak to vychadza ozaj hrozne...6.4. je super ale asi to nebude mozne ked mi svedok 9.4. ma termin porodu :-))...ale tak dakujem pekne aspon viem ktore terminy vylucit lebo som ozaj myslela ze svadbu by mozno farar dovolil aj cez post :-)...teda po dlhsom presviedcani :-) @kmagdulka takze budete mat svadbu 2.2.? to je ozaj krasny termin...a mas pravdu ze hlavne je nech sme spolu šťastní :-)....a ako vam bezia pripravy?
Odpovedať
Profilova fotka
noo, zatiaľ máme termín 18.5., až zajtra sa uvidí, či budeme mať 2.2. :/ u nás to tehotenstvo ešte nie je 100 %-tné... Takže, čo sa aj príprav týka - nič moc, lebo sme si mysleli, že času dosť :)
Odpovedať
@chandrika jeej to budeme mat skoro rovnaky termin bo ja som v 8tt :-)...a povedat to na vianoce je super napad...urcite to bude najkrajsi darcek a v tom case zmäknu aj tvrdohlavi ludia, takze myslim ze aj otec bude rad a da na vas nazor...
Odpovedať
@mt22 ved ti pisem, mame presne rovnaky termin :) 14.7.2013 :)))) dik aj ja si myslim, ze "zmaknu".
Odpovedať
@chandrika :-) jej tak to je uzasne...a zladas to v pohode? ja ma teraz problem s dakym hematomom, som na pn a beriem lieky, ale verim ze za daky tyzden-dva bude uz vsetko ok...uz ti aj vidno dake brusko?
Odpovedať
@kmagdulka takze zajtra ides k doktorovi? budem drzat palceky...daj vediet...no a casu je este predsa dost :-)...2 mesiace su akurat
Odpovedať
Profilova fotka
presne tak, zajtra sa to dozviem... ďakujem... dám vedieť :) som zvedavá, ako to dopadne. bude riadna fuška zmeniť zajednané veci z 18. 05. na 02. 02. 2013 :)))
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?