Najvhodnejší mesiac na svadbu

Ahojte ženušky, momentálne riešim otázku termínu svadby a neviem sa rozhodnúť. V ako mesiaci ste vy mali svadbu? A boli ste spokojné? Ja by som plánovala budúci rok, ale neviem sa rozhodnúť medzi mesiacmi marec, apríl, máj a jún. I keď aj september je krásny mesiac, ale to sa mi nechce čakať :-D
Odpovedať
ak chces mač svadbu v rím-kat. kostole, tak cez pôst (čo je cca v marci a možno aj začiatok apríla) kňazi nesobášia. Máj môže byť ešte nahnutý s počasím, však pozri čo je vonku teraz a je polka mája.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme mali maj a keby som si mala vybrat, znovu by som si vybrala tento mesiac...marec urcite nie...na na je este zima a presne aj kvoli tomu postu...
Odpovedať
My sme mali april, pre mna je najkrajsie obdobie na svadbu prave jar :) trava zelena, stromy zakvitnute, no nadhera :) S pocasim je to horsie, to si nevyberies ani neovplyvnis.. Marec by som nedavala presne ako baby pisu hlavne kvoli pôstu, a v juni je uz celkom teplo - to su zase problemy s kolacmi, tortami...
Odpovedať
Profilova fotka
teraz sa už nevieš zaradiť podľa počasia lebo je nevyspytateľné a nie je to ako kedysi. my sme mali teraz v sobotu, bolo krásne a príjemne, ale v nedeľu už lialo ako z krhle..:)
Odpovedať
presne tak počasie je nevyspytateľné a aj v júli môže pršať.....mne sa najviac páči september preto som si dala aj môj termín na 5. septembra cez leto sa ešte pekne opálime a bude to vyzerať dobre v bielych šatách :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@felicitab my sme mali 5. apríla - prvú aprílovú sobotu a mali sme krajšie počasie ako minulý rok 1. júna ;-) Počasím by som sa neriadila - škaredo a pršať môže aj v auguste :-) - asi by som sa vyhla hlavne Veľkej noci a koncom júna už začína dovolenková sezóna - tak niečo medzi :-)
Odpovedať
Profilova fotka
na jar je svadba krasna, ale pocasie je nevyspytatelne, my sme mali 9. maja a bolo krasne slnecno a teplucko ale prsalo aj predtym a teraz doslova leje a je zima, v maji pred dnom matiek su aj kvety drahsie niekde aj o polovicu... ale myslim ze je uplne jedno v akom mesiace sa vezmete, ci ta ci tak vas den bude najkrajsi na svete :)
Odpovedať
Ja tak v zime je supeeer svadba lebo v lete sa potíš a v zime je biely sneh a ty sa k nemmu hodiš :-)
Odpovedať
@tanicka111 aaaaano zima je uplne uzasna... ja som velmi vzdy chcela svadbu v zime... proste taky nadherny slnecny zimny den, ked mrze az stromy prastia a vsade je koooopec snehu, slniecko svieti, sneh sa nadherne ligoce.... proste och... ale popravde sa zacinam zmierovat s tym, ze svadbu v zime nebudem moct mat, kedze posledne roky je zima horsia a horsia :( snehu nikde.. vonku hnusne, zamracene, uprsane.. :( fnuk
Odpovedať
ja som vždy chcela svadbu v zime alebo na jeseň ked je krásne zafarbené lístie, taká teplá slnečná jeseň..a nakoniec to tak vypálilo, že sa vydávam v polovici januára :-) každý komu sme zatiaľ povedali dátum tak len frfle, a trošku mi to znechucujú..že bude zime, že vymrzneme v kostole, že budú hrozné cesty, aby sa niekomu niečo nestalo, ako výjde auto so ženíchom ku mne ( našim ) domov - bývajú v kopci..začala som sa na svadbu tešiť a zatiaľ nerobím nič iné len každému vysvetlujem prečo v januári :-| @dadussik
Odpovedať
svadbu v lete alebo na jeseň som chcela a nakoniec sa vydávam v zime, to som tým chcela pôvodne napísať..a som to poplietla :-)
Odpovedať
@zabiatko98 a preco teda v januari?:-)))))ja mam svadbu v novembri tak tiez kazdemu vysvetlujem dovody jak trubka....uz si to nahram tiez na pasku a budem pustat:-))))
Odpovedať
Článok sa načítava...
@zabiatko98 vies co nenechaj si to skazit a znechutit!!! kasli uplne na nich.. je to tvoja vec a tvoje rozhodnutie.. a ja ta velmi obdivujem ze si sa do toho dala - svadba v zime... hmm, keby som aj ja mala na to "gule".. no mozno kym stanovime termin svadby ich mat budem dufam.. len ked mna strasne moc trapia tie veci s tym snezikom a tak.. :( aaach jo... moc moc moc ti prajem aby si mala naaaaaaaaaaadhernu svadbu s veeeela snezikom a krasnymi pocasim :-) a preco mas nakoniec teda svadbu v januari???? :) @snehovagula1 a ty si preco davas svadbu v januari? :D
Odpovedať
@snehovagula1 @dadussik no veru, nesmiem si to nechať znechutiť, všetci sa tvária akoby v januári sedeli len doma na zadku a pritom je to obdobie už keď plesy začínajú a ľudia sa po sviatkoch začínajú zase baviť.. Vždy keď sa vydávala nej. kamoška tak som moc riešila počasie, ale prišla som na to, že to človek neovplyvní teraz už vôbec..jedna mala svadbu v júni, lialo jej a bolo 12 stupnov, týždeň predtým 29 :-), sesterka prvý sept. víkend, piatok horúčava, v sobotu sychravo a lialo a v nedelu zas na popravkách slnečno..ďalšia kamoška uprostred augusta a počasie ako na jeseň..takže si to podľa mňa môžeme naplánovať ako chceme aj tak si počasie urobí svoje.. tento január bolo 10 stupnov v pluse a slnečno, budúci môže byť tak isto ale aj -20, a ja sa tým nemienim nervačiť.. no a v januári svadba preto, lebo ma priateľ požiadal o ruku na tieto Vianoce, kým sme začali vybavovať tak bol marec a všetky sály plné ( svadby, jubileá a hlavne stužkové), navyše mám viacej väčších osláv a svadieb v rodine tento rok a tým, že moji rodičia prispievajú na moju svadbu nemôžem od nich chcieť aby sa tak fin. vyšťavili..navyše si myslím, že po toľkých svadbách by si hostia už tak nemuseli užiť tú moju..a v neposlednom rade mi tam nehrali do karát sviatky kedy sa nedala svadba spraviť ( pôsť, veľká noc, atď) a kdesi až do apríla ( kedy je mimochodom tiež besné počasie) sme nechceli čakať..a taktiež je to takmer akoby doroka a dodňa kedy sme sa zasnúbili.. fuuu, myslím, že je dosť tých argumentov :-) inak, keby som si už mohla vybrať, tak presne ako hovoríš, @dadussik radšej by som chcela slniečko a sneh, ako dážd a sychravo...sama som zvedavá ako to vypáli..ale myslím, že najdôležitejšie je aby sme sa tam stretli všetci v zdraví..
Odpovedať
@zabiatko98 jeej si to krasne napisala, uplne s tebou suhlasim :) a mas pravdu argumentov mas viac ako dost :D a komu sa nepaci nech nepride.. jeho smola a skoda :) noo verim ze vam pocasie vyjde take ake si zelate a budem moc moc drzat palceky :)
Odpovedať
@dadussik ďakujem pekne, si zlatá ;-) a presne komu sa neľúbi nech ostane doma..o niekoľko nervov menej a ešte aj ušetrím :-P a inak, napadla ma ďaľšia výhoda :-) teraz sa mi oveľa ľahšie zajednávajú DJ, fotograf, atď..a ešte aj zľavu dostanem lebo to bude svadba mimo sezóny :-)
Odpovedať
@zabiatko98 aaale nemas za co :)a aaaano to s tymi zalohami je pravda :) ja by som velmi chcela svadbu tak na zaciatku februara, bo to uz sa ludia daju tak trosku dokopy po vianociach a tak.. no ale uvidime ci vobec naberiem na to odvahu no... :( a hlavne az ked si upresnime s drahym termin :D :D vies ako je to s chlapmi :D
Odpovedať
@dadussik jeeej, aj my sme chceli pôvodne tiež 7.2., sedmička je také to naše číslo, ale nám to vyfúkli a je tam akýsi ples..ale dali si k tomu poznámku, že ak im to záväzne nepotvrdia tak to berieme my :-) ale zatiaľ sme spokojní aj so 17.1. :-) ako povedal drahý, hlavne že sa vezmeme ;-) je to pravda, už v tom februári je to také "voľnejšie" než v januári po Vianociach...ale ako som spomínala, že je obdobie plesov a ked sa tí moji hostia dokážu baviť na plese tak sa dokážu aj na mojej svadbe..a ked nie, no tak to už ja bohužiaľ neovplyvním..a ked na to idem vyslovene pragmaticky a materialisticky, tak je to aj obdobie čerstvo po výplate, takže ich tak hádam naša svadba fin. nezaťaží.. no a viem ako je to teda s chlapmi, v decembri ma požiadal a ja som naschval nechcela prvá začínať s temou svadba, trošku som krotila nadšenie, tak kým sme si k tomu sadli tak bol mare :-D no čo ti poviem, chlapi.. inak, tiež držím palce nech máš potom svadbičku podľa predstáv a snov ;-)
Odpovedať
jj presne to si myslim aj ja, ze februar je asi lepsi, ale myslim si ze aj 17.01. je fajn :) je to vyplate :D :D heheh takze myslim ze svadobcania mozu byt spokojni :D ale urcite sa podla mna bavit budu toho by som sa vobec nebala .... a dakujem velmi pekne, verim ze ked vyberieme konecne termin , tak sa to zacne davat dokopy :D hehh tiez nechcem moc do mojho draheho vrtat... tak uvidime :)
Odpovedať
@dadussik @zabiatko98 my sme sa tiez vymačkli na Vianoce ze teda ideme sa zobrat....moj drahy chcel na jar 2015, ale ja neznasam jar, vtedy som este po sviatkoch stale tucna a neviem sa dat dokopy...ja zasa milujem jesen....no a moja naj kamoska ma svadbu v septebmri, tak teraz vies....budem sa s nou pretekat?tyzden pred nou, po nej....?no a najma som chcela fotografa Deleja, tak som s nim dohadovala termin, tak mal vsetko obsadene, iba od 7.11. mal potom volne terminy...a zasa v Dukle co mame mat tak mali 15.11. zarezervovany nejaky ples, a kedze my chceme obe saly, nakolko obrad bude dole v hoteli v dolnej sale a svadba hore, tak potrebujeme obe saly....no a v neposlednom rade mame do konca jula smutok....minuly rok mi zomrel otec....chcela som svadbu na jesen tak ju mam, aj ked niektorí ludia hovoria ze to uz nie je jesen ale zima...ale kycham na to...jesen je od 21.9. do 21.12, tak co....teraz presne ako pisete, si pocasie nevyberies....a nechcela som zasa svadbu v teple....neznasam ked sa potim jak krava, teplo, kolace roztecene....no hruza....toto teda ne.....takze asi tak baby:-))) :-D :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
@snehovagula1 @zabiatko98 hehehe vidim ze vsetky rozmyslame rovnako :D :D hehh
Odpovedať
@snehovagula1 suhlas..ved vydavat sa mame len raz tak nech je podla nas a nasich napadov..aj keby to boli debilne a blaznive napady;-) inak,uprimnu sustrast..
Odpovedať
@zabiatko98 diky, si mila.....nemam zatial pocit zeby som mala nejake extra crazy napady....len chcem aby som bola kraaasna a aby sa ludia na svadbe dobre bavili....hadam len raz:-))))
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?