Máme termín svadby až v roku 2015. Je to zlé?

Profilova fotka
milé nevestičky po uvažovaný mna a priatela sme si určili dátum v svadby až v roku 2015 myslíte si že je to moc predčasne? či neskoro? :-)
Odpovedať
nazory su rozne. ja si myslim, ze radsej skor, ako neskor. v klude si dokazete vsetko zerezervovat, priparavit na vybavenie a potom par mesiacov predtym bude vacsia pohoda
Odpovedať
Neni to zlé, ale este máte cas na vsetko. ;-)
Odpovedať
ach, tak ja by som si to nevedela predstavit... my sme si urcili termin svadby necele 3 mesiace pred svadbou, ale to je pre niekoho tiez extrem :) preco az tak neskoro? co budete robit tie 3 roky do svadby?
Odpovedať
podľa mňa je to trošku priskoro, mne pripadá priskoro určovať termín svadby už na rok 2014... ale zase môžete začať šetriť už teraz :-) a prosím, neuraz sa, ale to "uvažovaný" je hrúbka roka, také niečo som ešte nevidela :-o
Odpovedať
Profilova fotka
Mne sa to osobne zdá byt dosť daleka budúcnosť. Aj keď sa vraví že budes mat viacej času na vybavovanie atd. Ale 3 roky mi skôr zneju neseriozne! Prepac!!!!! My sme začali planovat v January a svadba mala byt s Septembri. Nakoniec sa nám to kvôli kostolu presunulo bližšie a svadba bola 30. Júna . A aj napriek tomu že sme všetko riešili zo zahraničia sme všetko úplne skvele stihli a svadba bola uuuuuuuuuuuuplne perfektnaaaaaaaaaaa !!!!!!!!! Tak ti držím päste a dúfam že to bude seriózny záujem o uzavretie manželstva :)
Odpovedať
ono podla mna zavisi od toho preco chcete svadbu az o 3 roky...setrite peniazky, koncite skolu, chcete si este uzit sobodu. :-D :-D :-D :-D ...dovodov moze byt samozrejme viacej, aj osobnych....prosim neuraz sa, ale planovat 3 roky dopredu mi pride naozaj scestne...OK, mozo su nejake TOP miesta pre niektore nevesrty, ktore sa musia rezervovat dopredu aj vyse roka....ale ja osobne by som s tym ani nesuhlasila. my sme vsetko stihli za necelych 6 mesiacov, a to sa este paradoxne ponahlat viac do chomutika moj manzel ako ja :-D :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
určite je to skoro, plánovať tri roky dopredu my tiež vieme, že by sme chceli svadbu tiež zhruba v tom čase, ale neriešime to ešte vôbec, lebo je to ďaleko a bohvie čo a ako sa do vtedy vyvinie....
Odpovedať
a prečo nie....zisti si ceny dodávatelov a miestnosti a pod...budeš vedieť na či máte prišetrit alebo nie,,,aspon budeš mat jasne v tom čo chceš....však kým poobzeráš čo chceš v klude rok je v tahu,,,a prečo nie ked vás nič netlačí a dohodli ste sa tak v pohode....miestnost a fotograf a video by som zajednávala cca rok a pol do predu..máš hromadu času si vybrať
Odpovedať
ja by som sa dovtedy asi rozisla s priatelom kym by som cakala na svadbu... ja by som tak dlho planovat nevedela :-) vsak ked ale vam termin vyhovuje, tak je jedno co si tu kto mysli, ci nie? ak ti tu vsetky napiseme ze je to neskoro (ak je neskoro uz si ho nevezmes? :) ) ci predcasne, budes menit termin??
Odpovedať
Profilova fotka
ja neviem ale mam pocit ze to je moc moc skoro... ved polovica firiem skrachuje za ten cas.. :) a nenapisala si preco tak neskoro?! ak mate nejake dovody tak je na vas kedy si urcite datum svadby ale nevybavovala by som urcite nic!!
Odpovedať
Profilova fotka
je to podla toho, ako to citite..pokial to vam vyhovuje tak je to ok.. my budeme mat svadbu presne rok od zasnub my sme nechceli cakat uz viac..
Odpovedať
do vtedy sa tolko toho moze stat..... asi dost zbytocne....
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ahoj,ja som s manzelom chodila pat rokov a skoro odzaciatku som vedela,kedy cca sa chcem vydavat(IX-X.2012),aj sme sa o tom viac krat rozpravali,ale realne planovanie i prstienok,zasnuby sme riesili az pol roka pred terminom. Je to ale na vas,zalezi ake mate dovody,preco cakat.
Odpovedať
Profilova fotka
Prečo by to malo byť zlé? Len je skoro to riešiť, tak reálne, všetko objednať - podľa mňa. Môžeš akurát zbierať inšpirácie, ale dovtedy sa to čo vyberieš veľakrát zmení :)
Odpovedať
Urcite na to mate svoje dovody, a ak vam vyhovuje termin az v 2015, tak na tom nie je nic divne...len na vybavovacky a rezervacie je fakt priskoro, to staci rok dopredu ;-)
Odpovedať
podľa mňa záleží aj od toho, či ide o začiatok, alebo až o koniec roka 2015. My tiež uvažujeme o roku 2014 - o lete. Pre nás je to nutnosť to plánovať až takto dopredu, pretože musíme ešte došetriť nejaké financie my, a tiež rodičia. Každopádne zatiaľ iba zbieram informácie o kapelách v okolí a inšpirácie na niektoré veci, na ktorých viem ušetriť vlastnou výrobou :) Takže, podľa mňa. Ako termín to nie je skoro. Myslím si, že je to úplne na vás. Čo sa ale týka nejakého vybavovania, tak to skoro určite je. Tak rok pred plánovaným termínom začať zhánať najdôležitejšie veci ako foto, video, hudbu a salu.. Zvyšok má čas aj neskôr.
Odpovedať
snívať a šetriť nikdy nie je zlé ani skoro ;-) z reálneho pohľadu to už nie sú tri roky, keďže sa blíži december, a ak by to bol trebárs apríl 2015, tak je to vlastne rok a nejaký ten mesiac. na rezervácie čohokoľvek je samozrejme skoro, možno by ti mnohí rezerváciu ani neurobili. A popravde, do roku 2015 sa môžete aj rozísť, aj vyhrať, aj otehotnieš, čokoľvek sa môže stať.
Odpovedať
tak na nas vsetci kukali jak puci, ze naco sme sa zasnubovali v 2011 a svadbu chceme az v roku 2013... ze to je zbytocne takto skoro planovat svadbu. realne som zacala zhanat inspiracie az v januari 2012, to sme si aj vybrali salu, hudbu... dost dlho sme sa natahovali na termine (povodny bol piatok 30.8.) nakoniec az v maji sme to posunuli na sobotu 31. rezervacie sme robili v aprili cez velku noc - sala, v maji hudba... a aj tak stale sme boli za tych blaznov, ze naco tak skoro... do svadby budeme spolu 3,5 roka. ale neviem si predstavit, ze by som uz od teraz mala planovat svadbu na rok 2015... a ze obzeranie sa po dodavateloch? to je zbytocne, lebo dovtedy moze polovica skrachovat, zmenia sa ceny x krat... cize fakt len mozes zbierat inspiracie...
Odpovedať
mozno sa tu len niektore rychlo zamyslaju, ze uz chcete aj zabezpecovat salu, miesto obradu atd... to by som trosku hatala v tych nazoroch 8-( ak je to len o urceni terminu, je to uplne v pohode... na zariadovanie je to zavcasu, ale je to fajn, ak potrebujes zostavit rozpocet a mas predstavu, ci chces nieco vychytenejsie - zistis ceny a ostavaju ti pekne take dva roky na setrenie a potom uz len posledneho polroka sa vrhnes na ozajstne pripravy... :-)
Odpovedať
ahoj :) mne sa to zdá skoro.. my máme svadbu v roku 2013/leto a začali sme plánovať od 11/2012 a v pohode pomaličky bez tlaku sa stíha.. je to dosť dlhá doba.. a stať sa môže všeličo...
Odpovedať
Profilova fotka
Zle to nie je, ale trochu predcasne. ja by som sa tym urcite nikde nechvalila. Na nejake rozhadzoanie sieti je priskoro, to tak za rok az rok a pol
Odpovedať
Ako tu bolo písané tri roky je dlhá doba a stať sa môže hocičo. Začala by som plánovať iba v prípade, že chcete na nejakom fakt vychytenom mieste - zámok a pod. Ale asi by to skončilo len rezerváciou danej miestnosti. Možno ešte nejaký fotografi sú dosť vyťažení, tak to by som. My sme pripravovali od septembra a svadba bola v auguste, teda 11 mesiacov a teda už dosť termínov bolo plných a aj jeden fotograf mi povedal, že už má všetko plné. A to som volala hneď v septembri. Takže tieto dve veci by som možno zarezervovala, ale inak by som nič neriešila. Ten rok pred stačí. Jednak sa mení aj móda a stále sa vymyslia nové možnosti dizajnu. Potom ti bude ľúto, že si si kúpila niečo, čo už nie je úplne in a buď to vymeníš, čím stratíš peniaze alebo sa uspokojíš s nie úplne moderným dizajnom resp. šatami. No ja by som teda nevydržala tri roky čakať, keď niekoho milujem a túžim byť jeho manželkou a on je na tom rovnako, tak prečo. Iba ak si chcete našetriť na krajšiu svadbu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
sa mi zda, ze to podvedome oddalujete....
Odpovedať
Profilova fotka
pises, ze ste si termin urcili na rok 2015....je rok 2013.... podla mna, ak to vyhovuje vam, tak nemas co riesit....dodavatelov a ine veci by som na tvojom mieste neriesila teraz, ale neskor...ale anozaj si myslim, ze je to na vas.drzim palce, aby vam to vyslo ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme napriklad planovali(asi taky rok,dva) o rok, bolo jedno, ze este budeme studovat, mali by sme aj kde byvat, ono v podsate sa da vsetko KED sa chce... no predbehol nas jeho brat, tak sme to tiez v podstate zatial dali na oktober 2015, popravde ked si to teraz aj tak spojim a ako vnimam "svagrovu" svadbu, tak mi to pride fajn,lebo za tie 2 (uf skoro 3) roky si nasetrime sami, nebude to take zobranie penazi a tak...ale tak kto vie.. jedina vec co mi vadi je, ze drahy si neuvedomuje mojej rodinnej situacii a trochu ma mrzi, ze napriklad mamcu tam mat uz nebudem... ako nevydavala by som sa, ze by som na neho tlacila alebo tak, to nie, ale....) ale inak je to každého osobná vec :) niekto planuje datum svadby aj uuuuuuuplne uplne od mala ;-) tiež držím place, podľa mňa je fajn, ak aspoň v tomto máte jasno :) u nás to je aj tak, že to podľa mňa trápne pravidlo do roka a do dňa od zásnub- takže v podstate ja som na tomto už rezignovala tak sa aspoň utešujem, že rok 2015 ale nevadilo by mi keby to bolo aj skoro..ale znovu...ktohovie.... :-) EDIT: a teraz som si vsimla, ze mas svadba v septembri 2014...super :))))))
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Profilova fotka
my budeme mat tiez v lete 2015 a co? ja uz mam topanky kupene aspon mam cas si 2 roky pozerat vsetko co chcem a nemusim byt v strese potom o 5 minut 12
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?