Dátum svadby - hľadáme magický dátum

Baby potrebujem radu. S priateľom sme spolu 10 rokov. Mysleli sme že sa nebudeme brat, ale nakoniec sme si to rozmysleli. Tak teraz dilemy že kedy. Páčia sa nám magické dátumy, ale neviem kedy bude lepšie mať svadbu. 2.2.2020 alebo 10.10.2020 Februar alebo Oktober.Len či to už zase nieje neskoro. Ešte nás napadlo ze 14.9.2019. To je 5 dní po našom 11 výročí..
Odpovedať
1
2
Prečo, keď ste spolu 10 rokov, potrebujete dátum až za dva roky? Ja ti s dátumom neporadím, vy musíte vedieť, ale nečakala by som tak dlho...
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som nečakala do 2020, vybrala by som si nejaký pekný dátum v roku 2019 a zvolila by som skôr október ako august :-) V októbri môžete stihnúť ešte niečo z babieho leta, žial vo februári vás môže chytiť ešte poriadna snehová metelica.
Odpovedať
Profilova fotka
aj 19.1. 2019 je pekný dátum :-)
Odpovedať
Keď sa neviete rozhodnúť, skúste si dat na papier vsetky výhody a nevýhody svadby vo februári a v septembri/októbri, kedy by sa vám viac páčili fotky ci v snehu alebo počas jesene, a podobne, osobne by som radšej išla do toho september október - žiadna poľadovica, mráz, sneh, len pekná sfarbenia jeseň, pri troche šťastia aj slniečko 😊
Odpovedať
Ďakujem kočky.
Odpovedať
Profilova fotka
@teeeee vôbec by som sa netrápila aj výberom neskoršieho dátumu... Prejde to rýchlo.. My sme si tiež pockali
Odpovedať
Profilova fotka
Alebo 2.2.19, 9.3.19, alebo 1.6.19 :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@sonnenshein 2.2.2019 je tiež podľa mna pekny dátum. neviem či by sa mi kvoli tej 20 chcelo čakať.. asi , teda s určitosťou nie. tie dátumy, viem, že je to pekné pre niekoho, no neverila by som, že by mal samotný dátum nejak ochraňovať alebo udržiavať manželstvo nejaké zdravé
Odpovedať
Profilova fotka
@lubiba Podla mna, ked uz, tak by mal byt niecim vynimocnym prave pre ten par. My napriklad mame 5.10 preto, lebo presne v ten datum sa zacal pisat "nas" pribeh..
Odpovedať
inak, ešte taká poznámka pod čiarou... mnoho neviest trvá na akomsi magickom dátume, premýšľa nad číselnými kombináciami a pod. Prečo si však nevytvoriť z obyčajného dátumu ten váš - magický - ktorý bude magický a jedinečný pre vás a navždy? :-)
Odpovedať
My sme napriklad vobec nesli po datume.Nejako nas oboch napadlo,ze by bol fajn posledny augustovy alebo prvy septembrovy vikend.A bolo.Opytali sme da kastiela ktory vikend ma volny a tak je svadba posledny augustovy vikend.Dokonca sme ani nevedeli ze 18.8 18 vychadza na sobotu😂😂😂😂😂😂😂 .Ono ani podla pocasia sa neda vyberat,ved aj v auguste moze byt 30 ale aj 15 stupnov.Ja by som do 2020 necakala.ako aj my planujeme svadbu rok a pol no ale to je ozaj extra dlha doba,vie sa x veci pokazit,zmenit.
Odpovedať
@teeeee naco potrebujes magicky datum ? nech si vyberes akykolvek, kazdy bude potom pre teba magicky po dalsie roky. ale ked uz, tak by som volila skor ten v oktorbri, to je na jesen, ako vo februari, je mozne ze v tedy este bude sneh. :-) :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Niekde som čítala, že dátumy, kde sú naakumulované rovnaké čísla vobec nemusia byť štastné. Pretože ak tam práve nie je vhodné čislo možu posobiť presne opačne. Pravdou je, že sa dobre pamatajú. Ja by som si vyberala podľa ročného obdobia v ktorom chcete mať svadbu, či sa vám páči farebná jeseň, alebo chcete mať zasneženú krajinu / možno/, alebo jar, kde všetko puči a je zelené... Alebo leto ... Alebo mesiac, keď máte výročie... Náš dátum sme vybrali na jar, keď nie je manžel pracovne toľko vyťažený a vyberali sme podľa voľného termínu na matrike a mieste hostiny a podľa chodu lanoviek :D Nakoniec sme si vybrali 30.3.2017 -čo boli rovnaké čisla :D 29.3 bol v stredu- to by bol problém s dovolenkami. A 31.3 bol piatok, vtedy mali vysokohorskú prirážku :D Tak sme si dali śtvrtok 30.3. a mali sme krásny predĺžený víkend :D
Odpovedať
Profilova fotka
Svadbu sme začali plánovať koncom tohto mája. Ja som chcela v novembri, môj v decembri. Vybrali sme si pod vplyvom iných okolností dátum 8.12.18 (odzadu je to to isté a keď som na to prišla, bola som nadšená :-D ), ale to už je advent a to nám zamietli, tak sme to dali o týždeň skôr a 1.12.2018 je tiež milé (len je to stále ďaleko :-D ), mne by sa veru nechcelo čakať takú dobu len kvôli peknému dátumu ;-)
Odpovedať
Je zaujímavé sledovať, ako vyberáte tie dátumy :) Viem, že kedysi to bola celkom móda mať dátumy 7.7, 5.5 atď, no neverím, že by mali manželstvu nejak pomôcť. Ak ide len o to aby vyzerali pekne ok, ale čakať od neho to, že vaše manželstvo udrží v nejakej harmónii, tak to asi nie
Odpovedať
Na vztahu treba pracovať, može byť sebelepší dátum, ak sa k sebe ľudia nehodia a nechcú na vztahu pracovať tak možu mať svadbu kedy chcú... Aj tak to nepomoze...
Odpovedať
Nam nasa svadba padla 28.8.2018 a vobec to nebolo plánované🤣😂
Odpovedať
my zatial datum svadby nemame, ale pomaly vyberame a tiez by som chcela nieco magicke :) chceme svadbu v piatok, lebo vikend je uz mnohokrat obsadeny, co vy zienky na to ? mala ste uz niektora svadbu v tento den ? :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@hannaha040 zdravim vas. svadba v piatok je bezna vec, urcite to bude v pohode aj vo vasom pripade. pri tzv. magickych datumoch ale plati, ze je jedno, ci ide o sobotu alebo piatok - nevesty po nich idu ako osy po lekvare :) takze je dost mozne, ze datumy tohto typu budu obsadene najblizsie dva roky vopred bez ohladu na konkretny den :)
Odpovedať
@photostancik dakujem velmi pekne za odpoved. co sa tyka svadby v piatok, ako to ludia riesi ? o kolkej davaju obrad ? lebo co viem vela zienok si v sobotu obrad davaju okolo jednej hodiny. aj v piatok to takto riesia? kedze ide normalne o pracovny den, uvazujem ci ten obrad nedat neskor.
Odpovedať
Profilova fotka
@hannaha040 kedze je to pracovny den, tak idealne je obrad o stvrtej alebo piatej. to vsetci stihaju v pohode a maju cely vikend na rekonvalescenciu po svadobnej zabave :) takze piatok je snad este lepsi ako sobota :)
Odpovedať
@photostancik no aj som si myslela, dakujem pekne za cenne rady, vy s tym mate dozaista uz vela skusenosti. :-) :-) ku nam bude rodina cestovat asi z celeho slovenska, tak aby vedeli este na druhy den sa dat dokopy a v klude v nedelu docestovali domov, takze preto ten piatok. :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@hannaha040 ak je to tak, ze budu k vam cestovat, tak si myslim, ze cas obradu je zrejme nepodstatny. aj tak si vsetci zoberu na piatok dovolenku :)
Odpovedať
Profilova fotka
@hannaha040 My mame sobas v piatok na obed. Kto chce prist, pride, kto nechce, neprisiel by ani v sobotu :-)
Odpovedať
@hannaha040 my sme mali piatok o 16tej ale len preto lebo sme tak museli mat...hostia si to pochvalovali kedze mali cely vikend este na dospatie...piatok vela z nich este pracovalo aspon pol den alebo mali home office alebo si brali dovolenku a cestovali rano...za nas urcite najlepsie rozhodnutie (aj ked cistou nahodou), kedze inak chodime len na sobotne svadby a je to o dusu niekedy v pondelok ist do prace :D
Odpovedať
@hannaha040 jedine co vas bude tlacit cas, ze na druhy den musite vsetko rychlo spratat ak hned v sobotu je tam dalsia svadba.. Aby vas nevyhanala druha nevesta, co si bude chcet zdobit salu.. Ale to byva iba na tych miestach co su plne obsadene aj 2 roky do predu
Odpovedať
Profilova fotka
@janelicious03 tiež sme uvažovali nad tým, že dáme svadbu na piatok, lebo v sobotu je veľa svadieb, ale nakoniec padlo rozhodnutie, že sa zosobášime v októbri a tam toľko svadieb nebýva, kedže už bude pomerne zima, takže vyhrala sobota. ale keby sa mám vydávať cez leto, tiež volím piatok a nie sobotu. :-)
Odpovedať
@tamcka my sme si prv zvolili datum a tak pozeram ze je to tento rok piatok tak reku nevadi super :D cize fakt cistou nahodou ale nemenili by sme :)
Odpovedať
Profilova fotka
@janelicious03 tak je super že by si nemenila, ja sa trošku obávam toho že v októbri v tých šatách zamrznem ale keď to zvládlo mnoho žien, zvládnem to aj ja :-D potom sa ozvem, či som bola spokojná so svadbou v tomto mesiaci alebo by som radšej brala svadbu cez leto :D :D :D
Odpovedať
@tamcka my sme chceli jedine jun-september prave aj z toho dovodu :D a bali sme sa sice horucav, no nakoniec nam vyslo pocasie pod mrakom takze sme sa ani nespotili :-) s oktobrovymi svadbami mam tiez rozne skusenosti, bud je krasne alebo sychravo, drzim palce aby to bolo tento rok to prve ;-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?