Aký je váš názor na svadbu v máji?

Veľa ľudí hovorí, že manželstvá uzatvorené v máji nebývajú veľmi šťastné. Nemyslím si to, ale chcem vedieť aj názor o niečo mladších ľudí ako narodených pred rokom 1955.
Odpovedať
Profilova fotka
ale ved maj je lasky cas :)
Odpovedať
Profilova fotka
Myslím, že je to hlúposť :) Ja sa budem vydávať v máji a myslím že nejde o to kedy uzatvoríš manželstvo ale skôr o ľudí ktorí do manželstva vstupujú, keď sa manželstvo má rozpadnúť tak sa rozpadne je jedno či bolo uzavreté v máji či septembri alebo inokedy :)
Odpovedať
Profilova fotka
@bartkulka to si myslím aj ja...pre mňa bol vždy máj vysnívaný mesiac..asi preto, že sa hovorí, že je to lásky čas..a môžeme sa fotiť pod rozkvitnutou čerešňou..:) aj keď tento rok neviem, keď je to všetko také posunuté..:) ale pravda je, že ak má manželstvo vydržať, tak vydrží a ak nie, tak môže byť uzavreté aj na štedrý deň...:)
Odpovedať
Profilova fotka
moj nazor je, ze tato myslienka prameni este z davnych davnych cias. Maj nasleduje po poste, vydavalo sa vela mladych dievcat, nasledne otehotneli. No pri zberoch urody na jesen vela o tie deti prislo...takisto aj ked sa narodili v decembri a januari dochadzala potrava a matky nemali cim svoje deti krmit, opat zomierali...takze asi takto sa zacalo tradovat ze manzelstva uzavrete v maji niesu stastne...
Odpovedať
v tomto plne zdielam nazor @bartkulka , aj podla mna to nie je o mesiaci a poverach, ale o ludoch, ich vztahu a o tom, ako sa dokazu dvaja ludia respektovat :)
Odpovedať
@gabikoz8161 ja som toto prvykrat citala az tu, vzdy som si myslela, ze maj-lasky cas, takze idealny mesiac na svadbu :)
Odpovedať
Profilova fotka
mame svadbu v maji, tiez som to pocula...a podla mna, ake manzelstvo si urobis, take budes mat...je to len a len o ludoch...netreba verit vsetkym sprostostiam:)
Odpovedať
Profilova fotka
My máme svadbu v máji, takže náš názor na reči okolo toho je jasný. :-) A poznám veľa párov, ktoré sa zobrali v máji a sú spolu šťastní...
Odpovedať
Profilova fotka
ano hovori sa to, ale je to len povera. Ja osobne na to neverim. A maj je krasny mesiac, ako uz bolo spominane je to lasky cas a vsetko krasne kvitne. Urcite sa nedaj odradit nejakymi poverami. ;-)
Odpovedať
@bublinulka Presne ako píšeš. Je to povera, ktorá vznikla kedysi dávno. Dnes sú pomery iné. Aj mi sa berieme v máji a verím, že spolu budeme navždy. Táááákže @gabikoz8161 - riaď sa tým, čo chcete vy a na povery a "babkovske reči" sa vykašli... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
tiez mame svadbu v maji, a maj som si presadila prave je pretoze mam rada ten mesiac. ale svokra tiez spominala ze v maji pre boha ved to nemozme ved manzelstva v maji byvaju nestastne.. hovadina, ako moze preboha mesiac vplyvat na manzelstvo ?! svokrine obavy sme odignorovali a za dva mesiace si povieme ano prave v maji.. :-)
Odpovedať
My máme svadbu tiež v máji, takže poverám neveríme. Ale tiež ked sme sa rozhodovali aky termin si zvolit a povedali sme ze maj, tak tiez sme sa stretli s nazorom ze ved majove svadby su nestastne. No tak som zacala hladat ze v com ta povera spociva, a hla tu je: "v davnych casoch ked mali svadbu v maji, tak bol predpoklad ze hned po svadbe zena otehotnela, a kedze po maji nasleduje leto a potom jesen, kedy zena uz bola v pokrocilom stadiu a na poliach sa vela robilo, co neobislo ani zeny, tak mali zdravotne problemy, ktore sa casto skoncili smrtou babatka alebo aj samotnej matky." Takze tak.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
My budeme mať teraz v máji prvé výročie svadby a sme spolu veľmi šťastní.
Odpovedať
Ďakujem dievčatá, tiež tomu neverím a preto tiež tá "naša" bude májová. :-)
Odpovedať
ja som o inom mesiaci ako máji ani nerozmýšľala... :-)
Odpovedať
ja som ani nepočula, že nebývajú májové manželstvá nešťastné, ale čítala som jednu poveru a aj starká mi to kedysi tvrdila, že napriek tomu, že máj je mesiac lásky tak sa tradovalo, že májová nevesta je rýchlo vdovou..ono každý si povie, že sú to len povery, presne ako že sa nemá kupovať moc skoro kočík a iné veci..na jednej strane tomu moc neverím, na strane druhej tie povery predsa na základe niečoho museli vznikať..tak ako porekadlá a pranostiky..
Odpovedať
@zabiatko98 maj bol preto nestastny, ze sa ratalo s tym, ze zena po svadbe rychlo otehotnie a bud sa dieta narodi v zime....a deti porodene v zime casto zomierali.....alebo ze v tehotenstve sa moc robilo na poli a preto zeny potratili....preto sa majove manzelstva beru ako nestastne......ale kedze my uz na poliach nerobime....pordit v zime nam nevadi, tak je to ok :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?