Menu Forum

Jídlo na svatbu aneb recepty. Proč se o ně nepodělit?

(sk & cz)
5. apr 2015  • 
fotoportrét
fotoportrét
petrajavor
Registrovala sa 19. februára 2011 na beremese.cz. Pridala 3756 príspevkov a 6 albumov. Má 128 priateľov. Malenovice, okres Zlín.
fotoportrét
fotoportrét
petrajavor
Registrovala sa 19. februára 2011 na beremese.cz. Pridala 3756 príspevkov a 6 albumov. Má 128 priateľov. Malenovice, okres Zlín.
 Na internetu je spousta úžasných jídel a receptů,které se hodí nejen na svatbu...proč se o ně nepodělit? emoticon
6. sep 2011 o 22:33  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
 Pridaj príspevok
fotoportrét
fotoportrét
petrajavor
Registrovala sa 19. februára 2011 na beremese.cz. Pridala 3756 príspevkov a 6 albumov. Má 128 priateľov. Malenovice, okres Zlín.
fotoportrét
fotoportrét
petrajavor
Registrovala sa 19. februára 2011 na beremese.cz. Pridala 3756 príspevkov a 6 albumov. Má 128 priateľov. Malenovice, okres Zlín.
 POTŘEBNÉ PŘÍSADY

6 tyčinek LEDOVÉ KAŠTANY 120g ztuženého 100% tuku Náplň: 100g mletých ořechů 70g cukr moučka 60g ztuženého 100% tuku 50ml rumu 1 vanilkový cukr 1polévková lžíce mléka Dohotovení: Papírové košíčky Na ozdobu – mandlové lupínky, bílá poleva …

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Čokoládové tyčinky rozpustíme s tukem ve vodní lázni. Polovinu čokolády nalijeme do papírových košíčků a necháme ztuhnout.
2. Mleté ořechy, moučkový cukr, tuk, rum, vanilkový cukr a mléko povaříme ve vodní lázni, až se vše spojí. Pak náplň odstavíme z lázně a vymícháme do studena. Rozdělíme ji do košíčku a povrch přelijeme druhou polovinou rozpuštěných čokoládových tyčinek. Ozdobíme třeba mandlovými lupínky …
Jsou v prodeji ledové kaštany v bílé čokoládě, určitě stojí bych to zkusila i z nich.
6. sep 2011 o 22:38  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
petrajavor
Registrovala sa 19. februára 2011 na beremese.cz. Pridala 3756 príspevkov a 6 albumov. Má 128 priateľov. Malenovice, okres Zlín.
fotoportrét
fotoportrét
petrajavor
Registrovala sa 19. februára 2011 na beremese.cz. Pridala 3756 príspevkov a 6 albumov. Má 128 priateľov. Malenovice, okres Zlín.
 Brokolicová polévka
Potřebujeme:
1 velká nahrubo nasekaná cibule
olivový olej
1 velký oloupaný a na kostičky nakrájený brambor
1l zeleninového vývaru
1 hlávka brokolice, asi 300g nasekaná
100g nivy

Postup:
Ve velkém hrnci cibuli restujeme na olivovém oleji do změknutí. Přidejte brambory a vývar,vařte asi 10min. Poté přidejte brokolici a vařte další 3-4min,aby změkla a byla stále jasně zelená. Přidejte polovinu sýru. Nechte vychladnout a rozmixujte. Poté přidejte druhou polovinu sýru.
6. sep 2011 o 22:51  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
mischako
Registrovala sa 19. marca 2011 na beremese.cz. Pridala 61 príspevkov. Má 23 priateľov. Okres Znojmo.
fotoportrét
fotoportrét
mischako
Registrovala sa 19. marca 2011 na beremese.cz. Pridala 61 príspevkov. Má 23 priateľov. Okres Znojmo.
 @petrajavor takový chutě mi dělat,takhle na noc, no styďte se slečno emoticon
6. sep 2011 o 23:06  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
petrajavor
Registrovala sa 19. februára 2011 na beremese.cz. Pridala 3756 príspevkov a 6 albumov. Má 128 priateľov. Malenovice, okres Zlín.
fotoportrét
fotoportrét
petrajavor
Registrovala sa 19. februára 2011 na beremese.cz. Pridala 3756 príspevkov a 6 albumov. Má 128 priateľov. Malenovice, okres Zlín.
 @mischako tak snad to bude někomu i užitečné...ten první recept chci využít na naší svatbě emoticon
6. sep 2011 o 23:10  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
mischako
Registrovala sa 19. marca 2011 na beremese.cz. Pridala 61 príspevkov. Má 23 priateľov. Okres Znojmo.
fotoportrét
fotoportrét
mischako
Registrovala sa 19. marca 2011 na beremese.cz. Pridala 61 príspevkov. Má 23 priateľov. Okres Znojmo.
 @petrajavor no na ten první právě slintám emoticon
6. sep 2011 o 23:22  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
l_e_k_n_i_n
Registrovala sa 10. augusta 2011 na beremese.cz. Pridala 19 príspevkov a 16 albumov. Má 38 priateľov.
fotoportrét
fotoportrét
l_e_k_n_i_n
Registrovala sa 10. augusta 2011 na beremese.cz. Pridala 19 príspevkov a 16 albumov. Má 38 priateľov.
 ZMRZLINOVÝ SENDVIČ V ČOKOLÁDĚ emoticon



Suroviny


Na sendvičové plátky

1 kus (8 polévkových lžic) nesoleného másla pokojové teploty
1 hrnek krystalového cukru
2 lžíce kakaa (plus další na vysypání pekáče)
2 vajíčka
1 lžička čistého vanilkového extraktu
3/4 šálku mouky
špetka soli


Na zmrzlinu mezi sendviče

1 l vanilkové zmrzliny
0, 9 kg čokoládových lupínků
čajová lžička oleje




Příprava

1. Troubu předehřejeme na 180°.
2. Plech (namísto položení pečícího papíru) vymažeme máslem a poprášíme jej kakaem.
3. V misce elektrického mixéru spojíme máslo, cukr a 2 lžíce kakaa. Až dospějeme do fáze, kdy je směs vláčná, přidáme postupně (!) vejce po vejci a nakonec i vanilku a čokoládu.
4. Snížíme rychlost a přidáme mouku a sůl.
5. Až se hmota spojí a dobře promíchá, tak ji nalijeme na připravený plech a pečeme dokud se nevytvoří lesklý povrch (10-15 minut)
6. Až je upečená, překrojíme ji napůl. Na jednu polovinu naneseme zmrzlinu, druhou položíme na ni a dáme to na 2-4 hodiny zamrazit.
7. Pak tento velký sendvič rozkrojíme na menší sendviče, vložíme nanuková dřívka a znovu necháme zamrazit
8. Čokoládu s olejem vložíme do mikrovlnné trouby a ve 30vteřinových intervalech ji rozpouštíme, dokud nebude hladká.
9. Každý zmrzlinový sendvič do této čokolády namočíme, odkládáme na pečící papír. Zabalíme a znovu dáme mrazit, tentokrát až do doby, kdy budeme podávat.
7. sep 2011 o 04:05  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
l_e_k_n_i_n
Registrovala sa 10. augusta 2011 na beremese.cz. Pridala 19 príspevkov a 16 albumov. Má 38 priateľov.
fotoportrét
fotoportrét
l_e_k_n_i_n
Registrovala sa 10. augusta 2011 na beremese.cz. Pridala 19 príspevkov a 16 albumov. Má 38 priateľov.
 VERTIKÁLNÍ HRUŠKOVÝ SALÁT

Suroviny

4 hrušky
2-3 šálky řeřichy
½ šálku pečených pekanových ořechů
¼ šálku rozdroleného modrého sýra
bylinkový dressing
med na pokapání
citronová šťáva


Příprava

1. Každou hrušku vodorovně rozkrojíme na 3-4 dílky (podle toho jak je velká).
2. Zbavíme je jádřinců, ale stopku ponecháme.
3. Plátky pokapeme citronovou šťávou.
4. Mezi plátky hrušky potřené citronem pokládáme řeřichu, ořechy a sýr s dressingem.
5. Hrušku zpět složíme a zakápneme medem.
7. sep 2011 o 04:41  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
l_e_k_n_i_n
Registrovala sa 10. augusta 2011 na beremese.cz. Pridala 19 príspevkov a 16 albumov. Má 38 priateľov.
fotoportrét
fotoportrét
l_e_k_n_i_n
Registrovala sa 10. augusta 2011 na beremese.cz. Pridala 19 príspevkov a 16 albumov. Má 38 priateľov.
 DOMÁCÍ RAFFAELLO

Suroviny

400 g sušeného mléka
400 g moučkového cukru
250 g margarínu
75 ml mléka
250 g strouhaného kokosu


Příprava

V kuchyňském robotu smícháme margarín, mléko a cukr (nenahrazovat margarín máslem, protože těsto by bylo příliš lepivé a chutnalo by jinak!). Ručně přimícháme 200 g kokosu a dáme na 20 minut vychladit. Poté vytvarujeme kuličky, které obalíme ve zbytku kokosu. Do doby servírování udržujeme v chladnu.

Tip 1 – pokud chcete, vložte do každé kuličky lískový oříšek
Tip 2 – mléko nejlépe polotučné
Tip 3 – mléko lze obměnit kokosovým mlékem
Tip 4 – sušené mléko lze nahradit sójovým sušeným mlékem a mléko sójovým mlékem
7. sep 2011 o 05:51  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
l_e_k_n_i_n
Registrovala sa 10. augusta 2011 na beremese.cz. Pridala 19 príspevkov a 16 albumov. Má 38 priateľov.
fotoportrét
fotoportrét
l_e_k_n_i_n
Registrovala sa 10. augusta 2011 na beremese.cz. Pridala 19 príspevkov a 16 albumov. Má 38 priateľov.
 DOMÁCÍ FERRERO ROCHER

Suroviny

100 g lískooříškových drcených sušenek (oplatek)
150 g jemně nasekaných lískových ořechů
200 g Nutelly
150 g tmavé čokolády
4 ½ lžíce oleje


Příprava

V misce smícháme drcené sušenky, nasekané lískové ořechy a Nutellu a dáme chladit do lednice asi na 30 minut, poté tvarujeme kuličky, které pak dáme opět ztuhnout do lednice.
Mezitím ve vodní lázni roztopíme čokoládu s olejem. Pomocí párátka ponoříme každou kuličku do rozpuštěné čokolády, odkládáme je na talíř. Skladujeme v lednici.

Tip – zbyde-li nám čokoláda, pak namáčení kuliček po zatuhnutí první vrstvy opakujeme.
7. sep 2011 o 06:02  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
limda
Registrovala sa 1. apríla 2011 na beremese.cz. Pridala 1269 príspevkov, 2 albumy a 1 inzerát. Má 65 priateľov.
fotoportrét
fotoportrét
limda
Registrovala sa 1. apríla 2011 na beremese.cz. Pridala 1269 príspevkov, 2 albumy a 1 inzerát. Má 65 priateľov.
 @petrajavor Děkuju za tohle téma,miluju vaření a pečení, takže to budu brát i jako inspiraci pro běžný den. Jinak nevím jestli se to vyloženě hodí na svatbu, ale já u nás dělám tenhle Míša řez a všichni se po něm můžou utlouct. Ale třeba i na tu svatbu by to v menších kouscích mohlo projít emoticon

TVAROHOVÉ MÍŠA ŘEZY

Těsto: 6 vajec, 6 lžic cukru krupice, 6 lžic polohrubé mouky, 6 lžic kakaa, 1/2 prášku do pečiva
Náplň: 500 g měkkého tvarohu, 250 g másla, 6 lžic cukru moučka
Navrch: Nastrouhané čokoládové hoblinky dle potřeby

Postup:
Oddělíme žloutky a utřeme je s cukrem, přidáme mouku, kakao a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme sníh a opatrně jej vmícháme do těsta. Plech nebo dortovou formu vymažeme a vysypeme hrubou moukou a vlijeme těsto. Dáme péct do předehřáté trouby. Asi po 10 – 15 minutách vyzkoušíme špejlí, zda je těsto propečené. Mezitím utřeme máslo a cukr na náplň, přidáme měkký tvaroh. Na vychlazený korpus rozetřeme tvarohovou náplň a uložíme do chladu. Nakonec ozdobíme čokoládovou polevou nebo čokoládovými hoblinkami.
7. sep 2011 o 06:54  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
mariol
Registrovala sa 28. mája 2011 na beremese.cz. Pridala 46 príspevkov. Má 1 priateľa. Okres Frýdek-Místek.
fotoportrét
fotoportrét
mariol
Registrovala sa 28. mája 2011 na beremese.cz. Pridala 46 príspevkov. Má 1 priateľa. Okres Frýdek-Místek.
 @l_e_k_n_i_n Zmrzlinové sendviče vypadají skvěle, určitě vyzkouším emoticon Jenom nevím, kterou čokoládu mám nakonec rozpustit v té mikrovlnce emoticon
7. sep 2011 o 07:57  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
l_e_k_n_i_n
Registrovala sa 10. augusta 2011 na beremese.cz. Pridala 19 príspevkov a 16 albumov. Má 38 priateľov.
fotoportrét
fotoportrét
l_e_k_n_i_n
Registrovala sa 10. augusta 2011 na beremese.cz. Pridala 19 príspevkov a 16 albumov. Má 38 priateľov.
 @mariol 0, 9 kg čokoládových lupínků, já si nevšimla, že jsem začala psát větu, pak odešla a pokračovala jinde emoticon promiň... v těch surovinách je to divně napsáno, je tam "Na zmrzlinu mezi sendviče " a pak 3 položky, ale ono je to tak, že jen litr vanilkové zmrzliny je mezi ty upečené sendviče a 0, 9 kg čokoládových lupínků + čajová lžička oleje je ve finální fázi na rozpuštění... a v tom se pak namočí ty sendviče, mezi kterýma zmrzlina už je... už ok?
7. sep 2011 o 08:16  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
l_e_k_n_i_n
Registrovala sa 10. augusta 2011 na beremese.cz. Pridala 19 príspevkov a 16 albumov. Má 38 priateľov.
fotoportrét
fotoportrét
l_e_k_n_i_n
Registrovala sa 10. augusta 2011 na beremese.cz. Pridala 19 príspevkov a 16 albumov. Má 38 priateľov.
 @limda jů, děkujem za recept, vyzkoušíme!
7. sep 2011 o 08:18  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
1jane
Registrovala sa 25. februára 2011 na beremese.cz. Pridala 18 príspevkov. Má 1 priateľa.
fotoportrét
fotoportrét
1jane
Registrovala sa 25. februára 2011 na beremese.cz. Pridala 18 príspevkov. Má 1 priateľa.
 Ahoj holky, tohle téma je úžasné... emoticon a tak sem taky něco přidám, předevčírem jsem ho zkoušela poprvé a nevím jestli mi víc chutnal teplý nebo studený emoticon

Sametový čokoládový dort

200 g hořké (hodněprocentní) čokolády, 200 g másla, 200 g zakysané smetany, 200 g moučkového cukru, 75 g hladké mouky, 4 vejce

1. Ve vodní lázni rozpustíme kousky čokolády s máslem a pak vmícháme zakysanou smetanu.

2. Přisypeme cukr i mouku, rozklepneme všechna vejce (celá) a promícháme.

3. Směs nalijeme do koláčové formy a pečeme 15 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

Nahoru jsem dala lžíci zakysané smetany a čerstvé maliny emoticon
7. sep 2011 o 08:37  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
mariol
Registrovala sa 28. mája 2011 na beremese.cz. Pridala 46 príspevkov. Má 1 priateľa. Okres Frýdek-Místek.
fotoportrét
fotoportrét
mariol
Registrovala sa 28. mája 2011 na beremese.cz. Pridala 46 príspevkov. Má 1 priateľa. Okres Frýdek-Místek.
 @l_e_k_n_i_n Děkuji moc. Právě jsem se dívala i do toho anglického originálu, ale nějak jsem to nepobrala. Děkuji mooooc! emoticon
7. sep 2011 o 08:38  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
petrajavor
Registrovala sa 19. februára 2011 na beremese.cz. Pridala 3756 príspevkov a 6 albumov. Má 128 priateľov. Malenovice, okres Zlín.
fotoportrét
fotoportrét
petrajavor
Registrovala sa 19. februára 2011 na beremese.cz. Pridala 3756 príspevkov a 6 albumov. Má 128 priateľov. Malenovice, okres Zlín.
 Dort "co klame tělem"
pro všechny co milují čokoládové dorty. Já ho teď pekla drahému a první byl zklamaný že dort není čokoládový a ak jej rozkrojil a byl mile překvapen.
Potřebujeme:
Piškot:
4 vejce
4 lžíce cukru
4 lžíce mléka
5 lžic polohrubé mouky
100g čokolády,aspoň 70% (já dávám vždy celou čokoládu)
1 lžíce másla
2 lžíce ořechů
1 prášek do pečiva
Náplň:
1 sladké salko
Poleva:
1 šlehačka ke šlehání(200ml)
1 ztužovač šlehačky
1 pomazánkové máslo nebo lučinu (200g)
Postup:
Žloutky,cukr a mléko ušleháme,přidáme rozpuštěnou čokoládu a roztopené máslo. Pak mouku,prášek do pečiva,ořechy a sníh z bílků. Nalijeme do vymazané formy a pečeme. Při 180°C asi 25 minut. Salko si předem uvaříme. Asi 2,5h v uzavřené plechovce,ponořenou ve vodě (plechovka musí být neustále pod vodou aby plechovka nevybuchla). Necháme vychladit. Dort rozřežeme a a naplníme karamelem ze salka. Ušleháme šlehačku se ztužovačem,pak přidáme pomazánkové máslo a znovu ušleháme. Vzniklou hmotou použijeme jako polevu dortu.
7. sep 2011 o 09:32  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
l_e_k_n_i_n
Registrovala sa 10. augusta 2011 na beremese.cz. Pridala 19 príspevkov a 16 albumov. Má 38 priateľov.
fotoportrét
fotoportrét
l_e_k_n_i_n
Registrovala sa 10. augusta 2011 na beremese.cz. Pridala 19 príspevkov a 16 albumov. Má 38 priateľov.
 @mariol není zač, jinak mikrovlnku bych klidně nahradila vodní lázní a čokoládové lupínky jakýmikoliv kousky dobré čokolády, čím víceprocentní, tím lépe
7. sep 2011 o 21:33  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
l_e_k_n_i_n
Registrovala sa 10. augusta 2011 na beremese.cz. Pridala 19 príspevkov a 16 albumov. Má 38 priateľov.
fotoportrét
fotoportrét
l_e_k_n_i_n
Registrovala sa 10. augusta 2011 na beremese.cz. Pridala 19 príspevkov a 16 albumov. Má 38 priateľov.
 @1jane @petrajavor díky za recepty holky, zní to skvěle, určitě vyzkouším! emoticon
11. sep 2011 o 10:49  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
petrajavor
Registrovala sa 19. februára 2011 na beremese.cz. Pridala 3756 príspevkov a 6 albumov. Má 128 priateľov. Malenovice, okres Zlín.
fotoportrét
fotoportrét
petrajavor
Registrovala sa 19. februára 2011 na beremese.cz. Pridala 3756 príspevkov a 6 albumov. Má 128 priateľov. Malenovice, okres Zlín.
 Tvarohová jednoduchost
POUŽITÉ INGREDIENCE
2 vejce
1/2 hrnku mléka
1/2 hrnku oleje
1 hrnek cukru
2 hrnky polohrubé mouky
2 vanilkové cukry
1 prášek do pečiva
1 měkký tvaroh
1 ztužovač šlehačky
500g jahod
želatinu
NÁVOD K PŘÍPRAVĚ
Do misky vyklepneme 2 vece,přidáme hrnek cukr, 1x vanilkový cukr a prášek do pečiva,pak šlehačem promícháme. Do misky přidáme mléko,olej a mouku,opět promícháme. Do vymazané dortové formy těsto nalijeme a dáme péct do předehřáté formy asi 20min při 180°. Než dort vychladne utřeme si tvaroh s cukrem a ztužovačem. Tím potřeme celý dort a do něj pak zapichujeme jahody,čím víc jahod tím líp. Pokud chcete dort skladovat víc jak jeden den v lednici je dobré ovoce potřít želatinou. Nejen,že se krásně leskne ale i dlouho vydrží dobré.
16. sep 2011 o 18:26  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
jani2012
Registrovala sa 10. júla 2011 na beremese.cz. Pridala 35 príspevkov. Má 8 priateľov.
fotoportrét
fotoportrét
jani2012
Registrovala sa 10. júla 2011 na beremese.cz. Pridala 35 príspevkov. Má 8 priateľov.
 RYCHLÉ MARCIPÁNOVÉ KULIČKY S BAILEYS

Množství je na 15-25 kusů v závislosti na velikosti

Složení
200 g marcipánu
¼ šálku Baileys Irish Cream
Tmavá čokoláda na vaření, nebo poleva (na obalení)
Nesquik rozpustná čokoláda v prášku


nástroje
1 malý hrnec
1 miska na rozpuštění čokolády
1 vidlička
zásobník na led
plastové sáčky


Prsty důkladně promíchejte marcipán a Baileys. Baileys je možné přidat podle chuti, ale směs by neměla být příliš mokrá.
Dejte směs na chvíli do ledničky, ideálně rozválenou v plastovém sáčku.

Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu, ze směsi udělejte kuličky a pomocí vidličky je v ní namáčejte. Dejte odkapat mezi hrany zásobníku. Dokud je čokoládá ještě vlhká, obalte v práškovém Nesquicku. Nechte odpočinout a je hotovo. emoticon
21. sep 2011 o 20:57  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
chriska
Registrovala sa 12. januára 2011 na beremese.cz. Pridala 24 príspevkov a 1 článok. Má 12 priateľov.
fotoportrét
fotoportrét
chriska
Registrovala sa 12. januára 2011 na beremese.cz. Pridala 24 príspevkov a 1 článok. Má 12 priateľov.
 Recept na opravdu výborný dortík najdete tady. http://www.kluci-v-akci.com/kluci-v-akci-recepty-moucniky-a-cukrovi/cokoladovy-dort-s-penou-z-bile-cokolady-a-s-lesnim-ovocem.html

a foto
23. sep 2011 o 15:36  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
gabcala
Registrovala sa 27. októbra 2011 na beremese.cz. Pridala 5 príspevkov.
  • Svadba bola 28. júla 2012
    Česká republika
fotoportrét
fotoportrét
gabcala
Registrovala sa 27. októbra 2011 na beremese.cz. Pridala 5 príspevkov.
  • Svadba bola 28. júla 2012
    Česká republika
 @l_e_k_n_i_n naprosto dokonalé, rozhodně to musím vyzkoušet - jen bych si tuhle sekci neměla číst v sobotu večer u televize, člověk pak neví co by zhltnul
19. nov 2011 o 21:52  •  Svadba bola v júli 2012  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
petrajavor
Registrovala sa 19. februára 2011 na beremese.cz. Pridala 3756 príspevkov a 6 albumov. Má 128 priateľov. Malenovice, okres Zlín.
fotoportrét
fotoportrét
petrajavor
Registrovala sa 19. februára 2011 na beremese.cz. Pridala 3756 príspevkov a 6 albumov. Má 128 priateľov. Malenovice, okres Zlín.
 MALINOVÉ MAKRONKY
Co k tomu budete potřebovat
90g bílků (přibližně ze 3 starších vajec)
200g moučkového cukru
25g krupicového cukru
110g celých mandlí
3 lžičky červeného tekutého potravinářského barviva
125g mascarpone
2-3 lžičky kvalitní malinové marmelády bez jadýrek
Postup přípravy
V kuchyňském robotu rozsekáme mandle s moučkovým cukrem. Osvědčilo se mi použít napřed jen polovinu moučkového cukru a až když je směs dostatečně jemná, přidat zbývající část. Vzniklou směs prosejeme přes sítko, abychom se zbavili hrudek.Oddělíme žloutky od bílků a připravíme z nich sníh. Je dobré použít bílky z pár dní odleželých vajec a nejlépe v pokojové teplotě. Do bílků můžete přidat malinkou špetku soli nebo pár kapek citrónu, bílky se pak lépe šlehají. Když má směs kondistenci koupelové pěny, přidáme postupně krupicový cukr. Šleháme dále do konzistence pěny na holení. Těsně před dosažením této konzistence přidáme potřebné množství tekutého potravinářského barviva. Sníh by měl být krásně lesklý a správná konzistence se dá poznat více způsoby. Někteří radí, že pokud misku převrátíte, neměl by sníh sjíždět postranách, jiní zase zkouší správnou tuhost podle toho, zda se špičky na metličkách ohýbají či už ne. Každopádně konzistence sněhu je v tomto případě rozhodující a pokud sníh přešleháte, mohou být makronky suché a praskat.Nyní do obarveného sněhu přidáme směs moučkového cukru s mandlemi a pomalu ji zapracujeme do sněhu. Pomalu hmotu překládáme až do chvíle, kdy je hmota hladká a když přestanete míchat krásně se rozprostře v misce, bez žádných špiček. Tato část přípravy také může rozhodnout o tom, zda vaše makronky budou takové, jaké mají být. Je důležité hmotu rozmíchat dostatečně, ale nepřemíchat, což může být obtížné.Hmotou naplníme cukrářský sáček s hladkou rovnou koncovkou a na plech s pečícím papírem nastříkáme kolečka o velikosti dětského piškotu, mezi kterými děláme větší rozestupy. Doporučuji silnější silikonový pečící papír, pokud jej nemáte k dispozici, můžete použít dvě vrstvy klasického tenkého pečícího papíru. Celým plechem můžeme párkrát opatrně klepnout o stůl, čímž se jednak zbavíme vzduchových bublin, které mohou způsobovat praskání, ale také tím srovnáme případné špičky. Makronky necháme na plechu přibližně hodinu odpočívat. Jejich povrch by měl trochu zaschnout, což pomůže správnému tvaru makronek při pečení.Makronky pečeme 15-20 minut v předehřáté troubě na 140°C. Doba pečení závisí na velikosti makronek a vhodná teplota může být u každé trouby trochu jiná. Doporučuji si na menší kousky pečícího papíru udělat pár testovacích kousků a zkusit najít tu správnou teplotu a čas pečení právě ve vaší troubě.Makronky by po upečení neměly být popraskané a ani duté. Měly by po vychladnutí jít snadno sundat z pečícího papíru a pokud jich část zůstává přilepená na papíře, nejsou správně upečeny. Takzvaná nožka by se měla vytvořit ve spodní části každé makronky a dává jim velmi charakteristický tvar. Pokud se vám správný tvar napoprvé nepovede, nezoufejte příště to určitě vyjde.Z mascarpone a malinové marmelády vyšleháme hladký krém, kterým budeme makronky později plnit. Pokud chcete nabídnout makronky až za pár dní, je lepší je plnit až den předem. V lednici ve vzduchotěsné nádobě vám nenaplněné vydrží až týden. Další možností je nenaplněné makronky zamrazit. Po vyndání z mrazáku jsou za pár hodin jako právě upečené a připravené k plnění.Než makronky začneme plnit, připravíme si je hezky vždy po dvou k sobě, tak aby měli podobnou velikost a dobře k sobě seděly. Naplníme cukrářský sáček vychladlým krémem a makronky naplníme. Necháme je pak nejlépe přes noc v lednici, vnitřek makronek tak krásně zvláční.Každá makronka chutná opravdu jediněčně a skvěle. A pokud se vám hned napoprvé nepovedly vzhledově podle vašich představ, nezoufejte a hlavně se nevzdávejte. Abyste si byli jisti úspěchem, je nutné si přípravu makronek několikrát vyzkoušet a osvojit. Také se mi tyto krásné dobroty povedly až na potřetí, ale ty obdivné pohledy mých strávníků za tu námahu definitivně stály.
20. nov 2011 o 09:51  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
gs208
Registrovala sa 4. septembra 2008 na beremese.cz. Pridala 186 príspevkov. Okres Praha.
  • Nevie kedy bude svadba
fotoportrét
fotoportrét
gs208
Registrovala sa 4. septembra 2008 na beremese.cz. Pridala 186 príspevkov. Okres Praha.
  • Nevie kedy bude svadba
 @petrajavor nevíš, jestli se to dá udělat i bez mandlí?emoticon
20. nov 2011 o 11:14  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
petrajavor
Registrovala sa 19. februára 2011 na beremese.cz. Pridala 3756 príspevkov a 6 albumov. Má 128 priateľov. Malenovice, okres Zlín.
fotoportrét
fotoportrét
petrajavor
Registrovala sa 19. februára 2011 na beremese.cz. Pridala 3756 príspevkov a 6 albumov. Má 128 priateľov. Malenovice, okres Zlín.
 @gs208 tak ve všech receptech co jsem viděla jsou mandle....leda je nahradit něčím jiným,ale to by chtělo zkusit....
20. nov 2011 o 11:18  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
petrajavor
Registrovala sa 19. februára 2011 na beremese.cz. Pridala 3756 príspevkov a 6 albumov. Má 128 priateľov. Malenovice, okres Zlín.
fotoportrét
fotoportrét
petrajavor
Registrovala sa 19. februára 2011 na beremese.cz. Pridala 3756 príspevkov a 6 albumov. Má 128 priateľov. Malenovice, okres Zlín.
 Brownie Pie
Ingredience na formu o průměru 20cm:
145g grahamových sušenek
15g sušeného mléka (vynechala jsem)
15g cukru krupice
pořádná špetka soli
40g rozpuštěného másla
40g smetany ke šlehání
---
125g vysokoprocentní čokolády (použila jsem 70% Lindt)
85g másla
2 vejce
150g cukru krupice
40g hladké mouky
25g kakaa (dala jsem normální holanské kakao, autorka kuchařky ale doporučuje Valrhonu)
špetka soli
110g smetany ke šlehání

Postup:
Dno dortové nebo koláčové formy vyložíme pečícím papírem.
Sušenky rozmixujeme ve foodprocessoru nebo rozdrtíme v sáčku válečkem. Drobky promícháme se sušeným mlékem a solí. Přilijeme máslo se smetanou a promícháme. Vznikne nám lepivá hmota, která má dost daleko do obrázku v kuchařce. Nevím, zda to je vynecháním sušeného mléka, nebo tím, že jsem měla ty divné sušenky. Ve výsledku jsem ale žádný problém nezaznamenala. 5/6 sušenkové hmoty namačkáme pomocí obrácené lžíce nebo prstů na dno připravené formy; když to vyjde, tak i na strany. Mně to nevyšlo i přes to, že v receptu používají větší (24cm) formu. Připravený základ dáme chladit do lednice.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a máslo. Vejce s cukrem šleháme na vysoké otáčky 3-4 minuty, až hmota zesvětlá a trošku nabude a zhoustne. Pokud se tak nestane, šleháme ještě minutu nebo více. Přidáme čokoládovo-máslovou směs a důkladně promícháme. Přisypeme mouku, kakao a sůl a mícháme dohladka. Nakonec vmícháme smetanu a zbylé drobky z grahamových sušenek.
Směs vlijeme do připravené formy se sušenkovým základem a pečeme asi 25 minut na 180°C.
4. dec 2011 o 08:31  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
mon_88017
Registrovala sa 22. augusta 2011 na beremese.cz. Pridala 37649 príspevkov. Má 22 priateľov.
  • Svadba bola 4. novembra 2011
    Česká republika
fotoportrét
fotoportrét
mon_88017
Registrovala sa 22. augusta 2011 na beremese.cz. Pridala 37649 príspevkov. Má 22 priateľov.
  • Svadba bola 4. novembra 2011
    Česká republika
 @petrajavor ty jo holka, děláš mi chutě... i když teda zůstávám věrna své teorii, že nejlepší buchta je řízek emoticon
4. dec 2011 o 10:00  •  Svadba bola v novembri 2011  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
petrajavor
Registrovala sa 19. februára 2011 na beremese.cz. Pridala 3756 príspevkov a 6 albumov. Má 128 priateľov. Malenovice, okres Zlín.
fotoportrét
fotoportrét
petrajavor
Registrovala sa 19. februára 2011 na beremese.cz. Pridala 3756 príspevkov a 6 albumov. Má 128 priateľov. Malenovice, okres Zlín.
 @mon_88017 no já miluju pečení...teda hlavně dortů a manžel miluje sladké emoticon kdybys měla nějaký slaný recept sem s ním.... emoticon ráda se inspiruju emoticon
4. dec 2011 o 10:06  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
mon_88017
Registrovala sa 22. augusta 2011 na beremese.cz. Pridala 37649 príspevkov. Má 22 priateľov.
  • Svadba bola 4. novembra 2011
    Česká republika
fotoportrét
fotoportrét
mon_88017
Registrovala sa 22. augusta 2011 na beremese.cz. Pridala 37649 príspevkov. Má 22 priateľov.
  • Svadba bola 4. novembra 2011
    Česká republika
 @petrajavor já miluju pečení....hus, kachen, jehněčího a zvěřiny emoticon jo a taky ryby ráda peču a recepty většinou bejvaj improvizace "co dům dá", ale obecně skopový chce česnek a zvěřina kořenovou zeleninu plus "divoký koření" emoticon a jakákoliv ryba je nejlepší na másle a na kmíně
4. dec 2011 o 10:11  •  Svadba bola v novembri 2011  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
fotoportrét
fotoportrét
petrajavor
Registrovala sa 19. februára 2011 na beremese.cz. Pridala 3756 príspevkov a 6 albumov. Má 128 priateľov. Malenovice, okres Zlín.
fotoportrét
fotoportrét
petrajavor
Registrovala sa 19. februára 2011 na beremese.cz. Pridala 3756 príspevkov a 6 albumov. Má 128 priateľov. Malenovice, okres Zlín.
 @mon_88017 nějakou dobře upravenou rybu bych si dala emoticon emoticon mňam
4. dec 2011 o 10:12  • Odpovedz  •  Páči sa mi to