Svadba, ( priebeh,nakupy a vsetko čo k tomu patri)

ahojte baby. chcem sa len tak trošku informovat. Viem, ze mozno niektoré sa tu do mna obuju ale zial. vcera sme sa rozhodli s partnerom ze by sme sa na rok vzali. zasnuby nas čakaju o mesiac-dva mesiace. nakolko zial nechceme zatazovat rodičov s peniazmi :-( chceme si to nejaksi platit mi i ked nemame toho vela. chcem sa len opytat, že či je hlupost ak by som niektoré veci si nakupovala eraz dopredu. to čo by som nasla vhdone na svadbu by som jednoducho objednaala. viem ze je to skoro ale len sa pytam. kupovali ste na poslednu chvilu alebo tiez takto dopredu?
Odpovedať
ahoj ja som tiež nakupovala dopredu tak 3/4 roka dopredu, každý mesiac niečo, aby to naraz nebolo veľa, niekedy treba riešiť aj rok dopredu, ked chceš niečo exkluzívne, napr. známu sálu ( kaštieľ ), fotografa, kameramana ....
Odpovedať
Profilova fotka
@petta87 tiez sme vela veci riesili 3/4roka dopredu..pri niektorých veciach sa to vyzaduje,a potom moj pripad bol tiez mensie financne zatazenie ked som kupovala postupne.. a nelutujem..aj ked teraz necely mesiac pred svadbou sme pocitali a este vela veci treba v den svadby vyplatit pripadne den po..
Odpovedať
@petta87 preco by sa mal niekto obut do teba?! Ved radsej postupne, pomaly..aj s peniazkami sa potom lahsie hospodari. My to robime tak isto :-) tiez nechceme financne rodicov zatazovat. Akurat moja mamina povedala, ze o vysluzky z nasej strany sa postara a svokra-cakatelka nech si poriesi ich stranu.. My mame na starosti vsetko ohladom hostiny. Saty, salu, starejsieho, catering, urad, fotografa, zenichove topanky, hudbu..to mame uz od decembra zajednane a svadbu mame v oktobri. Myslim, ze dost vela parov to riesi v predstihu..teda ak sa neberu "narychlo" :-) Vela stastia vam prajem!
Odpovedať
ano s tym ratam ze este treba nejake veci vyplatit po svadbe. tak som premyslala ze ak by som postupne alkohol a ine veci nakupila skôr nemusi to byt take finančne zatazenie
Odpovedať
@petta87 Radšej skôr. Ja mám ešte vyše roka do svadby a tiež už aspoň nejaké veci nakupujem. A sálu, foto, kameru a DJa uz mame zajednanych - pre istotu. Radsej skor, ako neskoro...
Odpovedať
@petta87 ahoj, neviem, co si mala presne na mysli pod "nakupovanim", ci alkohol, dekoracne zalezitosti, knihu hosti, podvazok, sperky, ...lebo kocky v diskusii ti skor hovoria o rezervacii nevyhnutnych zalezitosti ako sala, DJ, kamera a foto, cukrarka - torta a zakusky, ktore so sebou nesie zaplatenie zalohy. Ja osobne som doopredu este nic nenakupovala, ale chystame sa postupne kupit alkohol, nie naraz. Ine veci nenakupujem, lebo vyzdobu mi robi agentura + floristka, pierka a naramky pre druzicky si chcem vyrobit sama. Knihu hosti mam inu alternativu, podvazok nebudem mat. Podla mojho nazoru je najprv potrebne poriadne si premysliet, co chces, aby si medzicasom nezmenila nazor, lebo najdes niekde na fotkach krajsie veci, ktore sa ti viac zapacia ako to, co uz mas kupene, a tak vo finale zaplatis viac, lebo kupis 2x...
Odpovedať
Profilova fotka
Je lepšie, keď si veci zháňaš dopredu. My máme termín na september a celú svadbu sme začali riešiť v januári. Myslela som si, že 9 mesiacov dopredu je dosť dlhá doba, no omyl. Sála, ktorú sme pôvodne chceli už bola zajednaná, starejší detto a tak sme museli hľadať iné alternatívy. Našťastie všetky potrebné veci (kostol, hudbu, starejšieho, sálu, fotografa) už máme rezervované, niekde zaplatené zálohy. Veci ako dekorácie a pod. si tiež kupujem priebežne, každý mesiac čosi. Určite to bude menej finančne náročné, ako keby si mala zaplatiť všetko naraz. Za tú dobu, kým budeš mať sobáš, ťa určite neustále bude napádať čosi nové, budeš mať v hlave kopec inšpirácií či už sa to výzdoby, dekorácií, účesu prípadne garderóby týka. Ja som si založila hrubý zošiť moju "svadobnú abecedu", do ktorého všetko píšem. Je to dobrá pomôcka ... a už druhý mesiac po byte pobehujem vo svojich svadobných topánkach, aby ma v deň svadby netlačili :-)
Odpovedať
Profilova fotka
My mame svadbu 6.6.2015 a uz mam zajednanu salu,fotografku,vyzdobu,cattering...a tiež postupne pozerám čo sa mi asi páči-hladam inspiracie na nete, v casopisoch atd... Oficialne este nie sme ani my zasnubení,ale kedze sa aspon taketo dolezite veci musia zajednat fakt dopredu-hlavne ak planujete svadbu maj-september - tak uz zajednavame a hadam, ze aj ten prstienok pride coskoro :)
Odpovedať
Profilova fotka
urcite skor,niektore priestory,kapela a podobne su zajednane aj rok dopredu.Takto budes mat dost casu si vsetko v klude vybrat a popripade zvolit alternativu.Priprava na svadbu je to najkrajsie a ja som si to velmi uzila Len obrucky sme vyberali dost dlho pokial sme si ich nechali vyrobit. Takze pekne v klude pomaly a hlavne si to uzi :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte :) my máme svadbu o rok v apríli a najskôr sme si stanovili termín, potom ho oznámili rodinám a potom sme si zajednali DJ-a (lebo ten mi povedal, že má do konca roka 2014 všetko zajednané) a vybrala som si šaty, skontaktovala sa s krajčírkou a dohodla si stretko na leto (aby o mne vedela) a zajtra ideme zajednať sálu. Predbežne ju už máme zajednanú, lebo už týždeň po nás bola obsadená. Tiež som si najskôr myslela, že veď čo, zoberieme sa v septembri, to za pár mesiacov zorganizujeme a nakoniec sme zistili, že to nie je také jednoduché, ako sme si mysleli :) takže neboj, rok dopredu je akurát, držím palce :)
Odpovedať
Ahoj. My mame svadbu az v auguste 2015. A uz teraz postupne nakupujem a zistujem.. Nemam rada veci na poslednu chvilu. Mame zajednanu salu, kostol,muzikantov, druzbu, fotografa, kameramana, a uz mam objednany vankusik pod obrucky a postupne idem objednavat dalej :-)
Odpovedať
suhlasim s dievcatami...my mame svadbu v aprili 2015 a uz teraz mame zarezervovanu salu a fotografa...vcera som si zarezervovala kadernicku :) presne ako pisu baby, niektori top dodavatelia ci top miesta su velmi rychlo fuc...a postupne si kupujeme malickosti...ako napr. vysluzky, ci take tie veeelmi "potrebne" serepeticky :-D ...drahy si cez leto ide dat usit oblek a tak podobne..postupne pomaly :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
My sme boli sálu hľadať v januári 2014 na máj 2015 a veru už boli niektoré dátumy poobsadzované, dokonca na mieste, kde nakoniec máme sme museli meniť termín, lebo ten náš nám už niekto vyfúkol. V tomto nikdy nie je skoro...
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj..my sme sa pre svadbu rozhodli minulý rok v auguste a mali sme ju tento rok v máji..od augusta som si postupne objednávala, čo sa mi páčilo a bolo to fajn, že som si to nenechala na poslednú chvíľu. Dokonca sálu, starejšieho, kameramana, kapelu, sme si zajednali všetko hneď v auguste, keď ešte nemali také plné termíny na rok 2014, aby sme si mohli vybrať koho chceme a nemuseli sme brať len to čo ostalo..dokonca, čo sme chceli kapelu, tak som im písala v auguste 2013 a odpísali mi, že majú voľný termín až v júli 2014..ale našťastie sme zohnali inú a možno ešte lepšiu..a aj sálu sme si hneď v auguste zajednali, priateľ sa smial, že ako skoro a 2 týždne na to, ako sme tam boli my, mi volala pani, či ju naozaj chceme, lebo že sa im ozval ďalší pár na ten istý dátum...a potom som si postupne objednávala..fotografa a catering a aranžérku sme zajednali v januári, aj šaty som si objednala hneď po novom roku, vo februári kaderníčku a vizážistku a potom ostali už len drobnosti..:)
Odpovedať
Profilova fotka
My sme si reštauráciu rezervovali 14 mesiacov dopredu, DJ-a, kostol (berú len 1 svadbu denne), kaderníčku, šaty cca 9 mesiacov pred svadbou a teraz doťahujeme drobnosti ako menovky, pečiatky na strom a pod....nepochopila som z tvojho príspevku vetu: " Viem, ze mozno niektoré sa tu do mna obuju ale zial. vcera sme sa rozhodli s partnerom ze by sme sa na rok vzali." Prečo píšeš, že ste sa "žiaľ" rozhodli vziať, ste z toho smutní, že sa beriete? Alebo, ste smutni z toho, že sa beriete "žiaľ" až o rok? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, my tiež máme svadbu budúci rok v auguste :-) sálu máme zajednanú už od januára, teraz sme začali riešiť fotografa, kameramana a DJ lebo už sú niektorí obsadený... taktiež catering máme zajednaný... Iné veci ako vankúšik, podväzok a také som zatiaľ nekupovala ale chystám sa aj ja lebo aj my si to chceme sami platiť a rodičov nepýtať tak smelo do toho a príjemne nakupovanie ;-) ;-) :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?