Pôžička na svadbu

Profilova fotka
s frajerom sa rozprávame o svadbe atd atd :-) niečo našetríme, ale polovicu nám bude ešte treba, tak rozmyšľam nad týmto (zdá sa mi to najlepšie) zobrať od niekoho (kreditka, alebo tomuto podobné,proste pôžičku) malo by to byť asi len 2000 eur a potom z vyzbieraných penazí (dar plus zavýjanka) pekne jednorázovo splatiť. Samozrejme počítam s tým, že či sa nám vráti celá suma.. Robili ste to niekto takto? (zdá sa mi to strašne jednoduché takto) :-D
Odpovedať
@zuzlicek44 radšej si požičaj od rodiny, s tým, že už ti potom nič nedajú.. toto je dosť zbytočné a riskantné
Odpovedať
ked mam byt urpimna, tiez o niecom podobnom uvazujem...netreba nam uz vela penazi, aaaale, ak mas moznost pozicaj si od rodiny proste "bezurocna pozicka" a po svadbe hned vratite. ja mam pred pozickami velky respekt a strach, preto radsej pozicame od rodiny
Odpovedať
@ zuzlicek44 ahoj kľudne, skoro všade dávaš zálohu,veľa vyzbieraš a nejaké veci sa platia po svadbe ( fotograf a kameraman), ked berieš v banke tak tam platiš poplatok za poskytnutie a za predčasné splatenie, ked si vezmeš z nebankovky nejaké majú akciu, že to môžeš zaplatiť do 40 dní a bez poplatku. Mala by si to zobrať tesne pred svadbou, maximálne tak 1 mesiac . Možno ta budú nejaké odsudzovať,ale s toho nič nerob, držím ti palce.
Odpovedať
@zuzlicek44 my sme presne nad tym rozmyslali, lebo naklady na svadbu sa vraj niekedy vratia, lenze po prve nevies ci sa ti naozaj vratia a po druhe uz po svadbe budeme v stave, ze budeme potrebovat viac penazi, aby sme mohli zit a pekne sa osamostatnit, a nie riesit, ako splatime co sme si pozicali. tak sme sa dohodli, ze nebudeme takto riskovat. nieco nasetrene mame a povodne mala byt len malicka svadba, ale rodicia necheli ani pocut, ze by sme si to platili sami, tak to nejak zvladneme spolocne a budeme mat svadbu normalnu :)
Odpovedať
Profilova fotka
@gekra z rodiny nemam od koho...ale kreditka je fajn..mame kreditku, limit akurat do 2000eur a nejak tam "nepostrehla som" uroky..resp.nemali sme peniaze, vybrali sme si z tade kolko sme chceli. či 50eur, alebo 500. a potom stahovali z vyplaty každý mesiac 10 percent..:-) nie je to až takéí zlke riešenie..a ked nechdeš dotoho zatahovat pol rodinz, tak je to fajn:-)) máš moju podporu:-D
Odpovedať
Profilova fotka
@cervenaruza123 aha..mi už spolu bývame, takže nič zásadne by sa nemalo riešiť:-) ale dík za nazor :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@beatrixlenicka jj nejak tak presne,to by boli peniaze presne také ktore treba minut tesne pred svadbou:-)) dobrý názor, zdielam:-)
Odpovedať
@zuzlicek44 tak ja stale dufam ze do svadby dosetrime tolko kolko budeme potrebovat...a mozno aj vy :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@gekra to vam držím palce:-)) ja zase relane pochybujem že za ten rok nasetrime 3000 až 3500eur:-)) som radšej realistka a vidím to na také 1500eur:-)) budte šikovní, :-)
Odpovedať
@zuzlicek44 tak potom nemate velmi co riesit, dnes bez pozicky sa vela neda. my po svadbe budeme musiet brat pozicku na byvanie. a vy ked byvanie mate, mate to este lepsie, na byvanie treba viac peniazi ako na svadbu. vy to zo svadby splatite, ak sa aj nepodari cele, budete to mat za par mesiacov z krku, nam to potrva par rokov, kym sa postavime na vlastne nohy :D
Odpovedať
Profilova fotka
@cervenaruza123 tak ako takto myslím, že sme v podnájame, o vlasntom uvažujeme, ale eše uvidíme, nie sme rozhodnutí či ostaneme v ba, alebo sa vrátme do mojho mesta, takže nam to teraz uplne vyhovuje..uvidí čas..a situácia ako sa čo vyvinie.. (ale myslim že ešte zopár rokov, možno dva tri to potrvá..nevieme) chcete byt, alebo dom? :-)
Odpovedať
dom by sme chceli. ci to bude realita, to netusim. asi skor nie :D. ale zatial snivame dalej :D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@cervenaruza123 ale neboj..casom :-) a teraz byvate splu,alebo ako?
Odpovedať
@zuzlicek44 pod IP ;)
Odpovedať
požičiavať si peniaze na svadbu je podľa mňa choré. za jeden predĺžený deň minúť toľko, koľko ani nemáš... treba spraviť svadbu, akú si môžeš dovoliť a nezadlžovať sa.... nechápem
Odpovedať
Profilova fotka
odporučila by som ti pomaličky si zháňať a kupovať potrebné veci. začala by som od obrúčiek, oblek, šaty. reštaurácia, hudba , fotograf zaplatíš v deň svadby alebo pár dni po. Hlavne by som chcela odporučiť: čo sa týka obrúčiek cena za gram je bežne rovnaká všade ( takže záleží na tebe do akej sumy sa vojdeš, oblek kupíš od 90 - 140- 180 a viac eur. svadobné šaty kúpiš od 120 eur. V reštaurácií sa dá dohdnúť na svadobnom menu aj od 12 eur na osobu. výzdobu ponúkne reštika za menší poplatok, alebo najsť lacnejšiu agentúru. hudba : lacnejšie riešenie Dj, stredné spevák a speváčka duo, drahšie hudobná skupina. Čo sa týka hostiny, čo ponúkneš hosťom je na Tebe, hostia by mali pochopiť že na svadbu sa nechodí napchávať sa jedlom a alkoholom :-D Ale zabávať sa, tancovať a tešiť sa z Vášho vstupu do manželstva :-)
Odpovedať
Profilova fotka
podla toho aka torta, ale je to dobra cena. my sme platili vždy za tortu okolo 11€ za kg.samozrejme to bolo aj velmi pekne zdobene a prepracovane torty.
Odpovedať
Profilova fotka
@nataliia presne toto hovorim aj ja a moja rodina to chape, ale mojho chlapa rodina sa tam asi fakt chce prist len najest, lebo sme vraveli, ze toto a toto by sme chceli a tolko a tolko alkoholu. Moja rodina, ze super, kazdy skace pokial moze a mojho chlapa rodina, ze len? a nebudeme hladni? tak boha, urobim im rozky na cestu :)
Odpovedať
@zuzlicek44 Zuzlicek, ak sa myslienky na vysnivanu svadbnu nevies vzdat, skor ako keby som si poziciavala od banky a inych spolocnosti na svadbu, skus prevetrat nejake poistky co mas :) niekedy sa to da vybrat a v posteni pokracovat, vezmu ti nejake percento ale aspon siahas na svoje zdroje, pripadne dochodkove sporenie, niekomu tam prispieva zamestnavatel aj s tym sa da co to urobit :)
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzlicek44 neviem aku mas kreditku ale ak uz si chces poziciavat, urcite nie cez kreditku, to sa neoplati. Klasicka kreditka ma vacsinou dost vysoky urok. 2000 je uz dost velka suma, oplati sa obehat banky, zistit co kde ponukaju a vybrat nieco vyhodne. Btw, potrebitelske uvery sa daju predcasne splatit uz bez poplatku...
Odpovedať
Profilova fotka
dakujem pekne:-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
@lucia_lucia a bez šunky !
Odpovedať
@zuzlicek44 ahoj, nezadlzujte sa kvoli svadbe. Zorganizujte za tolko, kolko mate.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?