Klasická veľká svadba alebo malé posedenie v reštaurácii?

Profilova fotka
Ahojte, rozhodoval sa niekto medzi týmito možnosťami? Svadbu máme mať budúci rok(cca 60 ľudí), ale predtým ešte budeme kupovať byt, takže z finančného hľadiska mi to vychádza ako rozumná voľba. Rovnako my dvaja nie sme nejaké párty typy, ktoré by pretancovali celú noc :) Na jednej strane, tento deň má byť výnimočný a nezabudnuteľný deň, ale na strane druhej, veľa vydatých žien mi povedalo, že už by veľkú svadbu nechceli, že je to zbytočný stres a aj tak si to človek neužije. Aký je Váš názor? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
je to na tebe :-) my sme sa tiež nad tým rozhodovali, ale nakoniec budeme mať veľkú svadbu, lebo je to len raz za život a chceme, aby si to aj naša rodina užila s nami a áno, je to stres, ale dúfam, že to bude za to stáť :-)
Odpovedať
Pokiaľ nemáte radi zábavu, tak zbytočne budete robiť veľkú svadbu. Spravte si svadbu iba o dvoch svedkoch a aj ušetríte.
Odpovedať
Profilova fotka
ako pri 60 ludoch by som si vedela predstavit nejaku zabavu, no ak na to nieste, naco to budete robit nasilu. v tom nejaky vyznam nevidim. spravte si podla seba a to bude spravne
Odpovedať
My takú ideme robit. malú, cca 30 ludí, posedenie na 4 hodiny maximálne. Nikto z rodiny si neželal veľkú svadbu (myslím rodičov) a teda my sme velmi radi, lebo stym plne suhlasime. Ale ! svadobné šaty, pekný oblek, fotograf, výslužky, oznámenia, to zostáva. Uroven chceme zachovať, len to nebude ceremonia o 100 ludoch a na celú noc.
Odpovedať
Tak je to na vás, podľa toho čo si písala tak mi príde, že ty si už tak viac menej rozhodnutá, že nechcete klasickú veľkú svadbu. Pokiaľ máte pocit, že vy nie ste takéto typy čo majú radi party a veľa pozornosti tak to asi nebude pre vás. Áno je pravda, že by to mal byť výnimočný deň ale nie na úkor toho aby ste sa cítili príjemne, proste musíte si to aj vy užiť.
Odpovedať
Profilova fotka
Zazila som ako nevesta aj aj. Velku uz nikdy viac, radsej tie "usetrene" peniaze dame na kvalitneho fotografa, a nasledny miniwellness.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som chcela svadbu len my dvaja a svedkovia ale drahy ze velku, tak mame pre 50 ludi.
Odpovedať
my sme mali 100 ludi a uzila som si to na 110% :) a inak, co sa tyka financnej stranky, cim viac ludi pozves, tym viac sa ti vrati- do zakladnych veci, ako saty,vyzdoba, kvety, fotograf, sala... musis investovat tak, ci tak a ked mas viac hosti, dostanes viac darov;)
Odpovedať
Profilova fotka
napiste si pre a proti jedneho aj druheho, aj take osobne veci tam zaradte ako to, ze nemate radi party a tak :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ďakujem Vám za názory, vidím, že prevláda aj-aj :) už sa len dohodnúť a zvážiť všetky pre a proti
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, zo zaciatku som túzila aj ja po veeelkej svadbe, kde by bolo xy hostí...LENZE... som si to velmi rýchlo rozmyslela :-) Aj hlavne kvoly financiám a aj preto, ze ked sme riesili priatelovu 30 kde bolo vyse 60 ludí v kulturáku, kde sme si museli varit a vsetko chystat a rozmyslat nad tým, ci nieco chýba ci nechýba a byt v neustálom strese, tak ti poviem, ze nikdy v zivote... LEBO, ak by som mala mat velku svadbu, tak jedine v nejakom kulturaku, kde by som si musel azohnat nejakých kuchárov a to by sopm si tu svadbu neuzila podla skúseností uvedených vyssie. Na velku svadbu niekde v restaurácií, ci penzióne pri velkom pocte ludí nemáme tolko financií. TAKZE aj ked snúbenec, by to najradsej vyriesil len o 2 svedkoch, tak u mna mu to nepreslo :-) Kedze kazdá zena si myslím, ze túzi po normálnej svadbe, tak ako aj ja, tak sme sa nakoniec rozhodli pre mensiu svadbu s 35 hostami (LEN NAJBLIZSIA RODINA) v resturácií, so vsetkým ako sa patrí a samozrejme BEZ STAROSTÍ...tolko odo mna...uz to je len na Vás...ako sa rozhodnete :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lenka0305 a taktiez dávam za pravdu o tom, ze nevesty, ktoré mali velké svadby, tak mali velké starosti a uz s odstupom casu by to riesili úplne inak....
Odpovedať
Článok sa načítava...
Skoro všetci, čo mali veľké svadby uź by do toho neśli. Bolo to moc starosti , niekedy je ťažko zorganizovať 30 ľudí, nie eśte 100 :D Je pravda, že sa keď je viac ľudí, tak by malo byť aj viac darov, takže sa tá svadba vráti, ale veľa vecí musíš platiť aj dopredu.Určite je vačśi problém zohnať priestory, je to náročnejšie na výzdobu,doriešiť odvoz... A keď nie ste práve párty typy, tak načo to siliť.Ide o to aby ste si svadbu užili a neboli s toho vystresovaný že robite niečo na silu, a unavený a liečili sa z toho ešte mesiac. Nechápem takých ľudí, keď sa koli svadbe zádĺžia, len aby mali veľkú svadbu s milión ľudmi, ktorých ani nepoznajú a aby sa mohli predvádzať...a potom bývajú u rodičov, lebo im to finančne nevychádza :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@kathhii to si dobre napísala :-)
Odpovedať
@novia3 Hlavne si to treba urobiť tak, ako chcete vy. Jasné, nejaké ústupky voči hosťom treba, ale je to vaša svadba, preto si ju máte spraviť podľa seba a tak, aby ste sa na nej v prvom rade vy dvaja cítili komfortne a mali pocit, že je to to, čo ste chceli. Ale môžeš tu dostať aj 100 odpovedí o tom, že radšej robiť malú svadbu, ak ty vnútorne chceš veľkú svadbu, tak ťa to bude mrzieť potom, že ste mali len malú. My si robíme len menšiu svadbu, pre rodinu, bude to síce na mieste, kde svadby bežne bývajú, ale tancovať sa nebude, nebude veľa alkoholu a určite to nebude do rána. Bude sa jesť, budú sa premietať fotky, robiť nejaký kvíz, rodina bude mať šancu porozprávať, budeme sa fotiť s hosťami - ale žiadne pre nás umelé tradície tam nebudú. Väčšina rodiny je spokojná - a ak niekto aj nie, je to jeho problém, svoju svadbu si mohol/môže robiť podľa seba. Ale ja zas viem, že väčšiu svadbu by som nechcela a nebudem to ľutovať. Ak by sme ale mali svadbu len o 2 svedkoch a rodičoch, bez svadobných šiat a podobne, tak to by ma možno trošku mrzelo a darmo by mi 100 ľudí napísalo, že oni tak mali a inak by nerobili. Čiže v prvom rade si vy premyslite, akú svadbu by ste naozaj chceli - či veľkú, len sa vám do toho nechce organizačne alebo finančne, alebo radšej menšiu. Potom to skúste vyriešiť prakticky (možno "škaredší" priestor pre veľa ľudí vyjde cenovo podobne ako "lepšia" reštaurácia pre polovicu ľudí) a podľa toho spravte svadbu. A spravte si ju podľa seba - to, že vy nebudete tancovať, nie je problém, môžete zatancovať prvý tanec a potom už budú tancovať iní a vy sa môžete rozprávať s tými, čo netancujú - prispôsobiť sa dá veľa vecí, len musíte v prvom rade vedieť, čo chcete vy a tomu prispôsobiť všetko ostatné.
Odpovedať
Urobte si to podla seba! My sme mali cca 60-70 hosti. Viac sme nemali ani koho ;) cize pre niekoho mala svadba. Urobte si to podla seba. Ak milujete les spravte si lesnu ak milujete grilovacky spravte si garden party. Ono mas fix ovrucky saty kvety obrad atd a potom mas menu na hlavu. Cize naozaj. Je to na vas akokolvek to chcete
Odpovedať
Ahoj, aj my sme mali túto dilemu. Ja som bola za malú svadbu a priateľ (introvert) za veľkú - keďže má veľkú rodinu :-) Nakoniec bude veľká, lebo sme si nevedeli predstaviť, koho pozvať, koho nie, tak je z malej svadby svadba so 130 ľuďmi. Máme do svadby 3 mesiace a prípravy sa snažím užívať. Tiež prerábame byt a čakajú ma v máji štátnice, ale niekedy čím je toho viac, tým sa toho viac zvládne.. Zatiaľ to neľutujem, uvidíme po svadbe :-D V konečnom dôsledku je to na vás, ako to vy cítite, ten deň bude o vás dvoch..držím palce v rozhodovaní :-)
Odpovedať
Nedavno tu bola podobna tema a ja radim to co som radila aj predtym. Odmysli si financie, odmysli si narocnost organizovania a hlavne si totalne odmysli co chce rodina a spytaj sa sama seba, resp. so snubencom sa spytajte sami seba: po com tuzim? a) chcem velku svadbu - takze chcem velku party, vela ludi, vela detailov, chcem jednoducho nas den oslavit s co najviac ludmi a chcem, aby sa dobre zabavali, dobre najedli a napili, chcem mat po svadbe vela spomienok zachytenych vo vsetkom naokolo alebo b) chcem malu svadbu - takze chcem intimnu udalost s najblizsimi, chcem si spomienky uchovat najma v mysli a uzit si pritomnu chvilu Mozno by som to este zjednodusila na extrovertnu a introvertnu svadbu, lebo si myslim, ze a) vyhovuje skor spolocenskym ludom a b) skor takym, co maju menej priatelov, neradi su na kamere a pod. :-) Ja s drahym sme sa okamzite zhodli na malej svadbe a vobec sa nebojim, ze by som to v buducnosti lutovala.
Odpovedať
My sme neriešili, či veľká alebo mala svadba, riešili sme, že koho tam chceme mať...a stres nemáme...svadbu nám rieši svadobna agentúra, ktorá urobí svadbu ako lacnú, tak aj drahu...stale s nimi komunikujem cez chat...pridavame a skrtame, aby sme sa zmestili do rozpoctu...je to skvelé a užívam si to...zakladne pravidlo je podľa mňa urobiť si svadbu podľa vlastných predstáv...nezalezi na tom, že 100 neviest niečo na svadbe ma...ked sa mi to nepáči, tak to proste ja mat nebudem a môžem mať rovnako skvelú svadbu :-)
Odpovedať
My sme mali "malu" svadbu, dokopy cca 12 dospelych a 5 deti.. Dali sme si v dopredu rezervovanej restike veceru ,pokecali sme,deti sa zabavili a isli sme po svojom.kedze vsetci zucastneni mali male deti vratane nas:) Samozrejme sirsej rodine sme oznamili nas velky den, nikto sa neurazil ze sme ich nepozvali na hostinu,vsetci to chapali a vlastne sme ani nevysvetlovali ze chceme mat malicku svadbu. Bol to pre nas ten najlepsi a najlrajsi den. Vsetko som organizovala ja,cez saty, oznamenia ,hostinu ,kvety atd. Bolo to celkom cenovo prijatelne. Myslim ze nezalezi na kvantite ale na kvalite hosti. :-D
Odpovedať
My sme mali malu svadbu, s 18 najblizsimi ludmi. Nebola klasicka tancovacka, zvyky, atd, aj ked som z velkej rodiny a bola som na take svadby zvyknuta. Mali sme len svadobnu veceru a bolo to skvele. Vobec nelutujem. Nai rodiacia a surodenci sa aspon poriadne vykecali. S mojou rozvetvenou rodinou sme oslavovali neskor, tiez len klasickym obedom (to bolo v rezii mojich rodicov) - ti boli radi, ze sa nemuseli na cely vikend trepat cez cele Slovensko. A kamaratom sme potom spravili zahradnu party. Ja som si uzila perfektnu svadobnu sobotu, dodnes si spominam ako som si o 10ej isla sadnut do Mekaca na kavu a citala knizku. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@novia3 Myslim, ze by si si sama mala polozit otazku, aku svadbu si zelas Ty a Tvoj snubenec :-) Je vas okruh rodiny a priatelov vacsi, ktorych chcete mat v tento velky den pri sebe? Zamerne nepisem o "povinnych" rodinnych pozvankach, pretoze svadba nema byt o tom. ;-) Neorientuj sa podla toho, co Ti/vam kto povie. Rozdhodnite sa podla seba, podla vlastneho srdca. Iba vtedy urobis pre seba to najlepsie rozhodnutie. Z mojho pohladu, velkost svadby nie je meritkom velkosti stresu zo zvadby. Samozrejme, pokial sa nebavime o svadbe vy dvaja a svedkovia. Ano, to je neporovnatelne. Z mojho pohladu, ci mas na svadbe 60, alebo 20 ludi, je to takmer identicke. A vlastne, napadlo niekoho, ako absurdne znie spojenie Stres zo svadby? Preco stres? Je to jedno z najkrajsich obdobi vacsiny (najma) zien v zivote. Preco si ho kazit stresom? Kazdy sme jedinecny, kazdy mame ine priority, pohlad na zivot, kazdy mame ine sny a tuzby. A tak je to prirodzene si myslim. Tuzba po nadhernej svadbe nema byt o absolutnej dokonalosti a kontroly nad vsetkym. Majte prosim na pamati, ze sa vzdy snazite urobit vsetko tak najlepsie, ako len mozete :-) Ci vam svadbu organizuje profesional, alebo si ju robite samy. Berte ohlad v prvom rade same na seba. Je to Vas nadherny den. A vsetci, kto v tento den mozu byt s vami, pre nich to ma byt cest ;-) Nie povinnost!
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@lenka0305 čo to znamená so všetkým ako sa patrí? Vedeli by ste mi dať inšpiráciu? ;-)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@valentina009 to bolo skôr myslené tak, že to budeme mať v reštaurácií, kde bude o nás postarané a bude tam všetko nachystané na svadbu tak ako má :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?