Finančne nenáročná svadba. Koľko nás to vyjde?

Ahojte kočky, chcela by som sa opýýtať na Váš názor: S priateľom zarábame veeeeľmi málinko. Stačí nám to akurát tak na miesiac + nejaké povyrazenie (raz výlet, raz mikrovlnka, raz nejake oblečenie). Ak by sme sa chceli vziať, čo by sme si mohli dovoliť? Na rodičov sa veľmi spoliehať nechcem, nemajú toho veľa a z priateľovej strany rodičia neprichádzajú do úvahy (z akýchkoľvek dôvodov). Baby, poraďte mi, - koľko by to stálo, ak by sme sa len chceli vziať (civilný sobáš) - a posedieť si (my a asi 10 hostí)? Na čo nesmiem zabudnúť? - oznámenia - obrúčky - šaty + kytica - fotograf ..................a čo ešte? Naozaj by som potrebovala poradiť, ako by to vyšlo čo najlacnejšie... Ďakujem!!
Odpovedať
Ja som bola na svadbe rsp. len na gratulácii kámoške ktorá mala tiež asi len 10 ľudí. To znamená len ona a jej novomanžel, jej i jeho rodičia a surodenci.Mali civilný sobáš a po nom išli na slávnostný obed do reštiky. Nás ostatných gratulantou pohostili obloženými mysami až vešer na diskotéke kde sme mali vyhradený stôl. Celé ich to stálo cca 30 tisíc / obrúčky, hostina v reštike s rodičmi,včerná diskotéka s obloženými mysami/ 6 ks pre cca 15 ludí/ -jedna mysa 1500 Skk, alkohol,koláčiky. Ušetrili na kameramanovi, DJ-kedže to bolo na verejnej diskotéke, i na fotografovi, kedže sme ich fotili my na tej diskotéke.
Odpovedať
saty som videla uz aj za 6 tis. plus topanky, uces, make up a tak, ak to bude len obed, tak pocitaj takych 350 na osobu minimalne, oznamka si mozete spravit aj sami, nas vysli 6 Sk za kus, ale ak mate niekoho, kto vam ich vytlaci zadara na laserovke, tak sa da, obrucky kupite v mensom meste aj za 6 tis dokopy obe, kyticka - podla toho ,ci chces klasicku svadobnu alebo hocijaku ta vyjde od 500 do 3500 aj viac, fotograf - tazko povedat, kazdy berie inak. Plus musis ratat nejaky ten matricny poplatok a tak. A po svadbe kolky na doklady. Neviem, teraz ma nic viac nenapada.
Odpovedať
ahoj. Aj ja som bola na takej svadbe. Bolo nas cca 15 a svadba stala do 20 000 Sk. Podrobnejsie.......saty mala za 3000, zlato na prstene mali svoje, platili len pracu, fotograf stal cca 1500 Sk, zenich mal oblek svoj, takisto koselu a kravatu, ona mala kyticu za cca 1000, kadernik cca 500. Auto pozicali znamy zadarmo, obrad bol v kostole, kolace stali cca 1000, vino mali svoje a od znameho zadarmo. Bol to vlastne len slavnostny obed v restauracii s najblizsimi po obrade. Jedlo ich stalo cca 10 000 aj s napojmi. Viac si nepamatam ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj shaarka, financne nenarocnu svadbu sa snazime urobit aj my, a zatial nas to stalo asi 24 000 13 000 oblecenie + topanky zenich, 4000 oblecenie (vlastnorucne sity kostym) +topanky + bizu + doplnky nevesta, 2800 obrucky, vlastnorucna vyroba oznamiek -to bola asi 100;-) , 800sk foto albumy zaplatene zalohy 500sk fotograf, 1000 sk kytica a 1000sk restika. vecera bude pre 15 ludi aj s nami a pocitam tak 1000sk na osobu, takze este nas to vyjde asi 22-25 000 . z toho 14 000 vecera, 3000 torta, 2000 kolace do vysluziek, vino do 6 vysluziek, 1000 doplatok za kyticu, 3500 fotografa, mozno 1000 foto, ktore zasleme rodine,mktora sa svadby nezucastni dokopy pocitame tak max. 50 000. nezda sa to, ale ked sa to napocita, tak to tolko naozaj vyjde. velka svadba by stala asi dalsich 40 000 navyse - som to prepocitavala vzhladom k nasim poziadavkam. este by sa dalo usetrit na torte a kolacoch (keby si si vedela napr. upiect sama. mna torta budde stat do 3000 marcipanova, za kolace dam asi 2000sk, ale to budu klasicke zakusky z cukrarne.), namiesto profi fotografa by si mala niekoho znameho s fotakom, alebo by si si u profi fotografa dala urobit menej zaberov dufam, ze predstavu si si urobila ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojky :) my sme mali tiez super svadbu, kde sme usetrili takmer na vsetkom. obrucky nam robil kamaratkin svagor, stali nas cca 5000, ale ak by sme boli chceli jednoduchsie a mensie, tak by to bolo o dost menej. Saty ma dokopy stali 1800 (foto v albume, pre mna su nadherne), sila mi ich manzelova kolegyna a zdobila kamoska. Uces a make-up mi robila kamoska zadarmo, sikovna je velmi. Kolace sme nejake dali robit, to bola tisicka a nieco priniesla rodina. Oblek zenicha stal okolo 3000, vesta uzasnych 500 :-D :-D len sme kupili latku a dalsia kolegyna mu usila (tych 500 aj s pracou). Topanky ma stali 500, po polnoci som sa neprezliekala, na tom sme tiez usetrili, aj ked neplanovane, lebo ja som aj tak chcela byt cely cas v svadobnych. Hostinu sme mali v restike, bolo nas 21 a po osmej dosli este siesti. Pre nas 21 bol normalne hlavny chod a neskor boli svedske stoly, doma sme to este par dni dojedali :-D . To vsetko nas vyslo nejakych 12 tisic.
Odpovedať
Profilova fotka
no a samozrejme by sa dalo usetrit ja na obleku pre zenicha, ale my sme radsej kupili z kvalitnejsej zmesovej latky, vedeli by sme kupit aj za 4000 z polyesteru ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
a este dolezita vec- cena vecere sa da tiez okresat, my planujeme, ze si kazdy vyberie z normalneho menu restiky a v restike zoberieme vsetky napoje. keby si sa vedela dohodnut, ze nieco si donesies sama.... samozrejme cena zavisi aj od lokality
Odpovedať
Profilova fotka
Shaarka - nenapisala si, v akej lokalite zijes a kde planujete svadbu ... Jasne, ze sa da zrealizovat aj lacnejsia svadba. Nas oblecenie nestalo ani 15 000 (svadobne saty, popolnocne saty, zenichov oblek + 2 kosele + 2 kravaty), topanky dokopy 3500 (dvoje nevestine, jedny zenichove). Navrh na oznamko sme robili s braskom, za super cenu nam ich vytlacili u znameho v tlaciarni, kus vysiel mozno na 2 - 3 koruny. Zakusky nam upiekla cukrarka za 2-3 Sk/ks, suroviny sme jej ale doniesli. Vsetok alkohol okrem pripitku a aj nealko sme si kupili my. Ubrucky nas vysli na cca 4 000 - 4 500. Neboj, urcite sa da a pri takom malom pocte hosti je to este jednoduchsie - nepotrebujes tolko zakuskov, alkoholu, ovocia ...atd. Fotografa si tiez mozes vybrat nie toho najdrahsieho, cena nie je vzdy zarukou kvality.
Odpovedať
Profilova fotka
shaarka super téma. aj my s priateľom riešime podobnú dilemu.ja ešte študujem takže nezarábam.priateľ zarába ale málo. jeho rodičia nám pomôžu ale nemôžeme chcieť od nich 100 000 a navyše ako svadobný dar nám dajú byt. no a naši sú rozvedení a mama z jedného platu ťahá celú domácnosť takže nemôže vyskakovať. normálne mám z toho depku a riešim otázku že či vôbec svadbu chcem či nie je jednoduchšie žiť "nadivoko"
Odpovedať
Profilova fotka
taktiež niečo také riešim... :-|
Odpovedať
Profilova fotka
ja som z toho nešťastná ;-( ;-( ;-( ;-(
Odpovedať
Profilova fotka
nikushka1 - nebud nestastna, bud rada, ze dostanete bytik, ja mozem v TT o byte len snivat (vid ceny nehnutelnosti). Moja sestra sa vydavala minuly rok, cca 20 hosti 40.000 Sk komplet. Zenich - novy oblek aj doplnky Nevesta - kupeny korzet, suknu som sila ja oznamenia, kamera aj foto - ja a strykovia Urcite to ide, ja si to inak ani nepredstavujem, nemozem si dovolit dat rocny plat na svadbu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
my by sme tiež iba snívali o bytíku keby niet svokrovcov :-) som si myslela že podobnú dilemu riešim iba ja ale vidím ýže je nás viac :-D
Odpovedať
ahoj shaarka. tiež sa snažíme zorganizovať svadbu, ktorá nás finančne nezruinuje a tu sú naše plánované a zrealizované výdavky : šaty nevesta : 500,- látka + ušitie cca 1500,- topánky nevesta : 1500,- spod. prádlo : 2500,- (sranda, drahšie ako samotné šaty :-) účes : max. 1000,- make-up a nechty : sama ženích oblek : 8500,- (tu sa investovalo viac, lebo bude musieť vydržať dlhšie :-) topánky ženích : má obrúčky : 8300,- (investícia do konca života :-) oznámenia : 500,- (1 ks/8,- Sk+pozvánka 5,- / dali sme robiť len pre pozvaných hostí a najbližších priateľov, ostatným pošleme mailom) torta : 1000,- kytica a pierko : 1000,- hostina pre 20 ľudí : cca 600,- na hlavu (potvrdené v reštaurácii), spolu rátame 15.000,- kameraman : nebude fotograf : bude fotiť rodina koláče ani pitivo ako výslužka nebudú (kto by sa s tým babral) svadobná noc v hoteli : asi 2000,- garden/gril party pre priateľov o týžden neskôr : to ešte nevieme, uvidíme čo sa nakúpi :-) asi tak za 5000,- summa sumarum : vychádza to 45.000,- uf, sama som prekvapená, že toľko... nuž, samozrejme, dalo by sa ešte škrtať...
Odpovedať
ach áno, dá sa spraviť svadba len s dvoma svedkami, v civilnom oblečení! :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ivica fajn nápad
Odpovedať
Ahojte. nikushka1, byt v trnave je v tejto dobe nieco na nezaplatenie a nezaplatitelne. Co viac si priat. Inak pred svadbou kazda aj mala svadba vyzera ako haus numero, ktore ma zruinovat rodinu. Ked hostia, ktorych pozyvas si vas vazia a maju pochopenie, potom sa vobec nemusis obavat, ze sa ti nevratia naklady za pohostenie. Nasi hostia vedeli, ze sa zariadujeme, preto vecne dary skoro neboli a boli hlavne obalky. Moj manzel z tych penazi potom pomohol svojej rodine dorovnat za svadbu. Samozrejme neda sa na to spoliehat.Treba poznat ludi, ktorych clovek pozyva.
Odpovedať
Profilova fotka
kocurko byt hocikde na slovensku je na nezaplatenie :-) a my ten byt nedostaneme v trnave ale vo zvolene :-D :-D
Odpovedať
Takze aj tak gratulujem.Zvolen je krasne mesto.
Odpovedať
Profilova fotka
ja viem :-D
Odpovedať
Profilova fotka
no ja by so, tiez rada financne nenarocnu svadbu a jak pozeram rozpocete ivici tak na niektorych veciach som este veela yusetrila, ale vela robi to kde je svadbam ja musim ratat tak 1000 na hlavu hostina a este prenajom saly a to jer najvacsia polozka celej svadby na com sa usetrit neda :-|
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj plánovačka :-D :-D njahoršia je vážne tá hostina.ale ked povieš hosťom nech si každý donesie svoje jedlo môžeš bohovsky ušetriť :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
lem hostina na 55000 :-| no jkeby si kazdy pri niesol so sebou vo vrecku reznik bolo by usetrene :-D
Odpovedať
Profilova fotka
čo je zarátané v tých 1000 korúnách?
Odpovedať
Profilova fotka
nic len jedlo na osobu... niekde v ba sa tusim da ja za 800sk na osobu, len treba hladat ale zas bude vysoky najom tak sa to vyrovna
Odpovedať
Profilova fotka
uf tak to máte pekne drahé.u nás to vyjde okolo 600sk na osobu.je tam zarátané predjedlo,polievka, druhé, zákusok , 0,3l minerálky, káva, aperitív a 0,2dl vína
Odpovedať
Profilova fotka
:-. to vsetko? tak ja budem rada ak vtom bude predjedlo, polievka, druhe a neviem ako s druhym chodom... no to bude dost ale zas na ostatnom usetrime dost slusne, saty neviem co budu stat ako nakoniec dopadnem, mozno nakoniec najdem pekne aj v bazari, alebo buduci rok bude nicol predavat za dobru cenu njake pekne.. nealko nakupime v lidli :-D
Odpovedať
No nas by svadba nevysla az tak draho, ale chceme sa brat v Bojnickom zamku a tam je poplatok za sobas 10 000 Sk, kamerovat bude nas kamarat, priatel to zostriha, kedze je kameramanom, takze video/dvd nas vyjde tak 1 000 Sk, Dj tak isto lacno, kedze mame firmu, co zabezpecuje taketo veci :-) Fotografa budeme mat do 5 000 Sk aj s fotkami, hostina 40 ludi/ 600 Sk na osobu=24 000 Sk. Saty si kupujem s Anglicka, vyjde to na nase 2-3 tisicky a za takuto sumu u nas vam saty nikto ani len nepozicia... Priatel oblek uz ma. Kolace, zakusky, alko/nealko vsak vyratane este nemame... ALe vyjde nas to do 60-70 tsic, co ej podla mna akurat...
Odpovedať
preco platite aj za prenajom saly? ja ziaden prenajom platit nemusim. ved v restike uz zarobia na tom, ze sa tam nieco bude konzumovat, no nie? my mame zajednane predjedlo, polievku, hlavne a dost. dezert bude svadobna torta. samozrejme, v cene je aj pripitok, nejake to vino, kavu, kto bude co chciet, tam ratam este nejaku rezervu, ked sa rozchlastaju :-)
Odpovedať
Profilova fotka
to je sila aké sú cenové rozdiely medzi bratislavou a zvyškom slovenska :-| ja by som chcela svoje šaty takže asi nejaké pozriem na ebay. cenovo to vyjde rovnako ako požičanie a ešte ich potom môžem predať.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?