Čo platí ženích a čo nevesta? Poraďte

Profilova fotka
Baby poradte, ako to je s delenim svadobnych vydavkov? Co plati zenichova strana a co nevestina. Viem napriklad ze o svadobnu kyticu sa stara zenich a co este by mal akoze on na starosti?
Odpovedať
1
2
jej, no tak mi to nemame podelene, len moju stranu + zakusky pre moju stranu a zakusky pre celu hostinu vybavujem a platim ja, ale inak to nedelime.
Odpovedať
tak nad týmto som ešte ani nerozmýšlala. my sme sa dohodli, že každý si platí vlastných hostí a zvyšok vecí napoly. =-)
Odpovedať
u nas podobne, hostia napoly plus ja este zakusky pre salu, ale inak vacsinu plati snubenec, ja tak po troche kde mozem prispejem...
Odpovedať
tak ja viem toto: zenich plati kyticu pre nevestu a obrucky neveta plati zenichovu svadobnu kolesu + kravatu (motylika) kolace si kazda strana plati sama, nuz a hostinu podla toho kolko je hosti ak maju rovnako hosti tak platia napoly, ak je niektorych viac tak platia v prislusnom pomere... kedy si bolo aj tak ze tusim nevetiny rodicia platili jedno, a zenichovi alkohol (alebo naopak?)
Odpovedať
to je v podstate na dohode, myslim ze pravidla na toto si vytvorili ludia sami ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
pokial viem, tak pravidiel existuje nekonecne vela. Urcite aj to, ze zenich ma na starosti kyticu a obrucky je pravda... nevestiny rodiacia svadobne saty... my sme si to podelili napoly. Nechceli sme do toho zapajat rodicov - inak som pocula, ze hostinu zatiahnu rodicia v pomere v akom tam maju hosti... My sme sa dohodli, ze si vsetko zaplatime sami so spolocnych penazi a ked rodicia budu chciet, mozu nam prispiet tolko, na co maju. Nemaju totiz rodicia rovnake moznosti a takto si aj mozeme vybrat to, co sa nam paci najviac a nie to, na co rodicia privolia. Aj ked si myslim, ze by nas velmi neobmedzovali. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
No to je dobrá otázka ;-) Už vidím to delenie.....ach jaj, .... vôbec neviem ako to podelím, hlavne s hosťami... lebo z mojej strany je veľká rodina a z priateľovej ani tak nie.... :-N Teším sa na túto debatku :-S
Odpovedať
ale hlavne je to o dohode... treba sa jedneho dna sadnut a porozpravat sa vsetci pekne spolu...
Odpovedať
ja som tiež v takej situácii ako julianka99 z mojej strany je viac hostí. :-S
Odpovedať
Profilova fotka
no u nas je to tak, ze kazda strana si plati komplet vsetko za svojich hosti - alkohol, kolace, aj jedlo. a obrucky a ostatne veci platime my dvaja spolu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
janula, a nechcete sa radsej vy dvaja dohodnut ako sa pytat na to ake su pravidla? pravidla ta len budu obmedzovat a ovplyvnovat tvoj nazor ;-) my takisto ako mata, kazda strana - rodicia - vsetko za svojich hosti, zvysok kompletne spolu - ani nie na polovicu, ale zo spolocneho rozpoctu vydeleneho na svadbu
Odpovedať
Profilova fotka
My uz spolu byvame nejaky ten rocik, tak i peniazky a ucet mame spolocne. Svadbu sme si chceli platit sami, ale moja mamina sa mi do toho zamiesala. Sme v UK a svadbu sme mali v kulturnom dome, takze sme si museli zohnat sami kuchara a nakupit vsetky suroviny. Ked sme prisli tyzden pred svadbou na Slovensko, mamina uz mala vsetky trvanlivejsie suroviny nakupene a od nas si nechcela zobrat peniaze. Tiez platila aj zakusky a tortu. Majovi rodicia dali tiez urobit nejake zakusky. Ostatne veci ako saty, vyzdoba, alkohol, foto, video, hudbu, kuchara, obsluhu... sme platili sami.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Zenich u nas plati: obrucky, kyticu, svad. saty (polovicu), vyplaca fotky, kameru, hudbu a ak je auto tak aj to. Nevesta: saty(druha polovica), svad.oznamenia, pierka pre obe strany, vyzdoba,(dufam ze som na nic nezabudla). Spolocne: hostina - kazdi za seba, kolace tak isto, a bus (ak treba, tak ten co ma viac ludi) a mozno aj na polovicu, sala. Asi vsetko! este viete o niecom? :-|
Odpovedať
Profilova fotka
ja neviem, ale mne to pride presne take zbytocne riesit co kto plati, ved su to uz vpodste spolocne peniaze, aj tak co ostane pojde do spolocneho rozpoctu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
no my este nebyvame spolu, teda nemame spolocne financie vydelene na svadbu, takze musime prebrat aj taketo veci....
Odpovedať
Profilova fotka
ved ani my spolu nebyvame, ale sme sa dohodli ze kazdy bude mesacne odkladat tolko co moze v ramci moznosti a z toho sa budu platit tieto vydavky,...
Odpovedať
Profilova fotka
tak tak mata, odkladat co moze na svadbu a z toho sa vsetko vyplati... a co ostane ide do spolocneho... mne to pride take, hm, az smutne, takto to vsetko rozdelovat - ved je to spolocna zalezitost... tak ale vec nazoru, janula, kazdopadne s nastavajucim prediskutovat :)
Odpovedať
caw ja byvam s mojim snubencom rok a pol ale co sa tyka svadby a vydavkov ----to iste co pisala lucia29 ale obaja uz teraz si spolocne setrime vela stastia
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte pridam sa, lebo nas taka debata caka v sobotu :-) Myslim, ze to urobime takto: zenich: oblek,topanky, obrucky, kytica, hudba nevesta: saty, vyzdoba, kosela akravata pre zenicha spolocne: kamera, foto, hostina podla počtu rodinnych prislusnikov, kolace a torty,pozvanky a oznamenia podla poctu posielanym ale uvidim,co na to rodina :-)
Odpovedať
my sme sice spolu byvali ale aj tak sme vydavky delili kedze moji zlati rodicia chceli platit moju cast (jedina dcera ;-) ) ja=s nasimi som platila svoje saty,topky a ostatne svoje vydavky plus podla poctu nasich hosti cast z celkovej sumy za hostinu, vyzdobu, zakusky, oznamka a pod. Zenich zase svoje topky, vesticku, koselu, obrucky a jeho rodina prispela na jeho cast z tej celkovej sumy. Takze by som povedala ze to bolo takmer 50:50 :-D
Odpovedať
tak my na 100% vsetko spolocne!!! ;-)
Odpovedať
ajojky..pripojiim sa aj ked neviem ci sa mi to podari :-) tak my sme to nemali nejak specialne podelene ze kto co plati..niektore veci sme pokupovali zbezne (cca rok dopredu sme planovali svadbu), cize raz som natrafila na kravatu, kupila som..macko potom kupil obrucky..a zvysok ani neviem..tak priebezne..a ved svadobcania uz najnovsie davaju obalocky tak sa Vam to v podstate vrati - ale co potom? budete si prasule delit? nemyslim..budete si ich uzivat spolocne :-) tak zbytocne nestresovat..nam pomohli aj rodicia kedze ja som studentka bez prace :-))) tak drzim palce ale pokial viem, tak nejake vseobecne zavazne pravidla ohladom takychto veci nie su..je to na Vas a na Vasej dohode :-)
Odpovedať
no ja vas troska zaskocim..ale u nas svadbu platim ja..kedze pracujem v zahranici,mam lepsi prijem..a navyse moji rodicia nemaju k dispozicii vela penazi a jeho zas prerabaju..tak som pvoedala,ze to utiahnem ja..a aj ked cosi drahy kupi,tak mu potom peniazky vratim..mame ucet,z ktoreho moze platit veci okolo svadby :-) vzdy ked pridem,dolozim a zas odidem 8-) ale minule povedala jeho mamina,ze ide platit zakusky..ale urcite z toho cosi zaplatime my.. a aj napriek tomu,ze celu svadbu platim ja..tak sa stale bavime o tom,ze tam mame peniaze..nie,ze ja tam mam peniaze.. ;-)
Odpovedať
:-) krasne leatea..to je pekne :-) normalne si ma prijemne prekvapila :-) wow..a este ked to aj chlap akceptuje a neberie to ako urazku jeho "majestatu" tak to svedci o peknom vztahu :-) drzim Vam velmi velmi palce :-)))
Odpovedať
splantana..neuznavam to,ze chlap plati vzdy a vsade..dohodli sme sa uz davnejsie,ze platit bude ten,kto bude mat peniaze..a ked si ja cosi kupujem a zaplati mi to milacik,tak mu nic nepoviem..ja zas zaplatim cosi ine.. dakujem..hadam to pojde vsetko oka..lebo viem,co robi ludska chamtivost..a to nie je dobre..
Odpovedať
lea, ja ti rozumiem, u nas viac zaraba snubenec, takze ja si platim len hosti a zakusky a odstane vo vacsej miere plati on, ja prispejem co mozem po troche. Keby som viac zarabala ja, tak s radostou to zaplatim. Myslim, ze ked tvoj buduci dostuduje a bude zarabat, tak ti to 100nasobne vrati :-D nemyslim teraz len financne
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte babenky... mna dnes moja mamina velmi prekvapila, len skoda, ze takym sposobom. Svadbu mame o dva tyzdne a ja som od nej chcela, aby mi do vikendu zistila presny pocet hosti z nasej strany, lebo buduci tyzden idem objednavat masle na stolicky. Tak na mna vyskocila, ze hadam pri takych vydavkoch mi 500 korun nemoze robit problem, ked objednam nieco naviac. Viete, u nas je takato situacia: so snubencom mame byt, platime uver, mame veci na splatky a teraz nam k tomu pribudla platit aj dovolenka. Mesacne dame na platby 25000,-Sk v cistom. A tam este nie je zapocitana strava a bezne vydavky.A 25000 nezarobime ani v hrubom ani jeden z nas. Tak si asi dajte dokopy, kolko nam na mesiac ostane. A to si platime sami moje saty+doplnky, on si plati oblek+vsetko k tomu, obrucky, fotografa, vyzdobu, starejsieho, kameramana, kytice...je nam dobra kazda koruna. Rodicia nam platia kolace a jedlo. (a mozno aj hudbu, co by ma dost prekvapilo). Ja mam takych rodicov, ze chcu aby som mala krasnu svadbu, zariadeny byt, aby sme isli na dovolenku a popri tom este mali na ucte 100 000 :-( :-S :-.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj Misti, dva tyzdne pred svadbou uz musis vediet pocet ludi.U nas je to tak, ze ja som si spravila svoj zoznam a rodicia svoj. Da sa povedat, ze tie zoznamy sa zhoduju. Pozyvam celu rodinu, 80 ludi. Som posledna zo surodencov, tak nech tam su vsetci. V takom pocte sa uz urcite nestretneme. U nas sa chodia svadobcania pozyvat osobne takze vtedy povedia ci pojdu alebo nie. Alebo sa to vybavi telefonicky ked su velmi daleko. Mne svadbu nastastie platia rodicia. Inak by som sa ani vydat nemohla. :-( Mlady ludia v dnesnej dobe to maju tazke ked nie je tych penazi vela. Drzim palce nech Ti to vsetko dobre dopadne.
Odpovedať
Ahojte ja sa pridam k tejto teme My platime obručky, oznamenia spolu a Naši my platia šaty a našich hostí a jeho rodičia patia kyticu ich hostí. No my sme na tom s financiam tiež nie dobre. Pred pol rokom sme sa stahovali k drahému kde sme všetko komplet prerábali a zariadovali takže "pôžička" Teraz sme ešte kupovali sedaciu na splátky a od našich mám ešte požičiane. Takže až to všetko posplácame tak potom budeme "volne dýchať" :-D
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj barborapol, u nas zostavaju otazniky tak nad cca 10 ludmi z oboch rodin. Moj krstny otec je na cypre, on mi uz na Vianoce vravel, ze asi nebude moct prist a asi nepride ani krstny ani ich syn. Oni sa nam vobec neozvali a to su hned traja a aj so snubencovej strany je to tak, ze jedna rodina sa vobec neozvala. A predsa aj jedlo, kolace a vsetko ostatne pre 10 ludi je dost. Co az potom nebudu sediet miesta a tak??? S tymi peniazmi je to katastrofa, to mas pravdu. Moji rodicia vzdy hovorili, ze moja svadba bude skvela, nadlho bude z nasej strany posledna (mam len jednu sestru, ale ta ma len 14 rokov). Teraz lutujem, ze som to naozaj nespravila tak, ako to chcel subenec-len my, rodicia a svadkovia a nikto viac. On od zaciatku hovoril "budeme mat taku svadbu na aku mame" a teraz viem, ze mal pravdu... :-(
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?