Bola vaša svadba stratová či zisková?

Ako to bolo vo vašom prípade?
Odpovedať
1
2
No predpokladam, ze nam sa vrati mizive % nakladov, ale nevadi :)
Odpovedať
Profilova fotka
Vy sa beriete kvôli peniazom od hostí?!
Odpovedať
@02katka11 To v žiadnom prípade, to ani nikde netvrdím, takže nechápem, prečo to tak bolo poňaté. Len ma to zaujíma, ako to bolo u Vás, to je všetko. Ďakujem za Tvoj príspevok.
Odpovedať
nám sa vyzbieralo ešte o dve tisícky viac ako vôbec svadba stála 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@quixik tak to slovne spojenie zisková alebo stratová svadba znie troska ako biznis. Ziskoví alebo stratoví môžu byt akurát vaši svadobní dodávatelia, pre ktorých sú svadby biznisom :-) ospravedlnujem sa, ze som to zle pochopila :-)
Odpovedať
@02katka11 Tak v tom momente ma to nenapadlo, ako to čo najstručnejšie napísať :). Ja som totiž minule od kamaráta počula, že vraj on ešte nepočul o tom, že by svadba vyšla do mínusu. Tak ja osobne som bola z toho prekvapená, pretože ja som bola skôr nastavená na opak. Preto ma to napadlo sa opýtať, že ako to bolo u Vás, chcela som si len porovnať teórie :).
Odpovedať
Profilova fotka
@quixik v nasom pripade ziskova :-) a to sme nesetrili....
Odpovedať
@quixik neboj, uplne v pohode si sa spytala, myslim, ze vacsina pochopila o co Ti ide ;-)
Odpovedať
@ria236 Ďakujem pekne ria, si zlatá. Ako uvedomujem si dokonca aj to, že každý z nás pozýva rôznych ľudí, iné sú náklady za svadbu, takže to nie je žiadna kalkulácia pre mňa,.. len čisto zvedavosť? ako to vyšlo Vám :).
Odpovedať
@pppetka5 Tak to znie super, aspoň ste mali niečo na pekný štart do manželstva ;)
Odpovedať
@viader ;), ďakujem pekne za Tvoj príspevok
Odpovedať
Profilova fotka
ludia, ja uz teraz mam pocit, ze som na nej zarobila....
Odpovedať
Článok sa načítava...
@dumbik Ako to myslíš?
Odpovedať
Profilova fotka
podla mna sa vzdy vratia naklady na svadbu v podobe darov :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@quixik uz mi prisli na ucet rozne prispevky od rodinnych prislusnikov a pomaly nam to vykrylo vsetky naklady ak uz nemame viac.
Odpovedať
pokial su hostia slusne vychovani a mladomanzelia dostatocne rozumni v nakladoch, svadba musi vyjst na nulu alebo do plusu. Ak sa mladi , alebo teda nevesticka utrhne z retaze :-) uz to neplati. My sme si po svadbe kupili ojazdenu Fiesticku za +
Odpovedať
Profilova fotka
Neviem no, ja necakam, ze budeme po svadbe v pluse. Hlavne zavisi od toho, aka draha je svadba, podla mna sa nam vykryju tak naklady na hostinu, vyzdobu, alkohol a kolace, a dalsie veci ako foto, video, kapela a oblecenie budu navyse. Ono ludia davaju dary v cca podobnej vyske (okolo 50E na osobu), takze je ine, ak realne stoji jednotka na hosta 20E, 40E alebo 60E.
Odpovedať
My sme mali celkom dosť mínus a to si nemyslím, že by sme pri organizácii nejako veľmi rozhadzovali. Jednoducho sme nemali veľa hostí a položky typu oblečenie, DJ a pod. musíš platiť bez ohľadu na to, či máš 20, 50 alebo 100 hostí. Ale s tým sme počítali, svadba sa predsa nerobí ako zárobková činnosť :-)
Odpovedať
Mne sa vratilo mozno polovica. Ja som ju robila ze sa lubime a nie aby sme na nej zarobili. My sme mali malo hosti . Moja sestra este na nej aj zarobila. Ale nemala nic ako kameraman, fotograf a somarinky ako ja.
Odpovedať
@mimca77 presne tak ako pises, v pripade, ze mladomanzelia zabezpecuju hostom aj ubytko a hostia im davaju dar v cca tejto standardnej vyske , ci pises ..asi tazko budu plusovy...pri terajsich cenach ani nedufam, ze budeme na 0 a uz v pluse to uplne sci- fi |-|
Odpovedať
Profilova fotka
@quixik my ako novomanzelia sme isli velmi doplusu, kedze svadbu platili rodicia a dary ostavali nam... ale ak by sme ju platili my tak aj by nam nieco ostalo ;-)
Odpovedať
nam prispeli na svadbu rodicia a tretinu vydavkov sme hradili my. ak spocitam financne aj vecne dary, tak pokryli asi tretinu vydavkov.
Odpovedať
My sme si platili svadbu samy a vrátilo sa nám v daroch skoro polovica...potom nám nakoniec neplánovane aj rodičia prihodili, tak sme boli skoro na nule - ostali minimálne náklady zo šiat, topánok a obrúčok.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme dostali raz toľko, ako stála svadba.
Odpovedať
Profilova fotka
to všetko závisí od toho, za aký "luxus" chceš zaplatiť a čo čakáš späť... myslím, že sú alternatívy, kde sa ti nevráti ani minimm (napríklad drahé šité šaty, predražené miesto, najdrahšie obrúčky, a pod. a neurobíš ani vytáčku ani nič, kde by sa to dalo dostať späť)... ale všeobecne platí, že čo dáš, to by sa ti malo vrátiť :) samozrejme - závisí od toho, nakoľko budú hostia štedrí, resp. koľko si budú môc dovoliť :) (bola som už na svadbe, kde nevesta vytancovala späť dvojnásobok toho, čo ich celá svadba pre vyše 100 hostí stála, ale i na takej, kde v daroch nedostali späť ani polovicu... myslím, že svadbu treba robiť s rozumom - investovať do nej len toľko, koľko nebude chýbať :)
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzu108 S poslednou vetou mozem len suhlasit. Robime taku svadbu, aku si mozeme dovolit zaplatit, takze to berieme tak, ze vsetko co dostaneme bude plus :-)
Odpovedať
@mimca77 presne tak, my mame aj drahsie alternativy(nevidim na tom nic zle, ale mam pocit, ze uz aj nad tym sa niekto pohorsuje...) s tym, ze vacsinu svadby si financujeme sami , v podstate sme ju chceli financne zabezpecit my celu ale rodicia oboch chceli prispiet , tak sme sa dohodli...a presne je to o tom, ze vyhradili sme si rozpocet, ktory sme schopni popri ostatnych vydavkoch zvladnut s vedomim, ze je to " nenavratna" investicia a ked sa nam to nevarati nic sa nedeje :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ria236 Aale to nie, tak by som to nebrala, ze sa niekto pohorsuje :-) Len je to tak ako povedala @kataruska321 v kombinacii s tym, co som povedala ja, zavisi kolko stoji jednotka na hosta a zavisi aj kolko mas hosti, to si asi baby niektore neuvedomili, ked komentovali, neberiem to ako vycitku. Ale fakt je, ze s fixnymi nakladmi treba ratat a aj s nimi sa da pracovat, ale zas my nie sme nejaki rozhadzovacni, no drahy povedal, ze ked jednoducho chceme konkretnu kapelu a mame ju vyhliadnutu uz tri roky, lebo su super, tak nebudeme polavovat len aby sme usetrili, a potom nebudeme spokojni. Zas ale niektore veci sa nam podarilo vybavit za super cenu a napriklad cepcenie dostaneme od kamarata ako dar. A napriklad saty a obrucky budu za menej ako sme mali nastrelene v rozpocte, co samozrejme potesi :-) Koniec koncov to samozrejme cele vyjde viac ako sme cakali, lebo ked sme si robili prvy nastrel, tak sme na kopec veci zabudli, ale budis, momentalne nam to az tak chybat nebude, tak nech to stoji za to. V zasade najviac sa "oplati" mat velku svadbu s co najlacnejsou stravnou jednotkou, kamoska co mala 160 ludi a 25E na hosta, tak tej a jej manzelovi sa vratil snad trojnasobok :-D ale my sme velku svadbu nechceli (budeme mat do 60 ludi a cca 42E na hosta) a nerobili by sme ju, aby sme boli v pluse...a oni zas taku chceli a tiez ju nerobili taku preto, aby boli v pluse, vseobecne verim, ze nikto nerobi svadbu, aby na nej zarobil... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Boli sme na nule, ale robili sme to pre nas a chceli sme svadbu nasich snov a predstav. Dalo sa usetrit, ale nerobili sme to kvoli zisku, ale kvoli nam a jedinecnym spomienkam na najuzasnejsi den v nasom zivote.
Odpovedať
Profilova fotka
strata cca 35 tisic.... setrili sme kde sa dalo ale nerobili sme to pre peniaze. svatba bola dokonala, nezabudnutelna a stalo to za to :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?