Aký rozpočet ste mali na svadbu s 50 hosťami?

ahojte lete plánujem svadbu pri Nitre takú priemernú okolo 40-50 hostí a s priatelom sme si dali rozpočet tých 2000-2500€ neplánujem mať ani kameramana DJa a fotografa ešte sa uvidí ani výslužky nebudú, a pozvánky s menovkamy si budem robiť svojpomocne s kamarátkov, A čo sa týka mna tak make-up mám zadarmo a na kaderníčku mám tiež zľavu a šaty plánujem do tých 200€ a dosť ľudí ma plaší že sa nezmestíme do toho rozpočtu a pôžičku na jednu svadbu si nechcem brať :-) tak mi prosím poradte alebo aspoň napíšte ako to bolo u vás lebo ja sa toho obávam Ďakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Tak, čo sa týka rozpočtu na 50 ľudí to ti neviem poradiť. Môj osobný názor je, že sa aj mestíš do tej sumy ale musíš rátať s tým, že to nebude bohviečo na tej svadbe :-| . Ja ešte nemám rozrátané, čo kde a koľko miniem, predsa je to ešte sjkoro keďže mám svadbu až cca za rok aj niečo. Ale s partnerom máme našetrených okolo 4000 eur na svadbu a to ešte šetríme ďalej. Predsa je to raz za život a chcem mať nezabudnuteľnú svadbu :-)
Odpovedať
Ja si myslím, že sa zmestíš úplne v pohode. Ak budete mať hostinu v nejakej reštaurácii alebo hoteli, tak častokrát sa za sálu neplatí a svojpomocná výzdoba ťa tiež nevyjde draho. Ak nechcete ani DJ, tak asi nebudete do rána, takže by som rátala najviac tak 30e na hlavu. A šaty, oblek a kvety sa ti do zvyšných 1000e zmestia s prehľadom :)
Odpovedať
Profilova fotka
@domca1312 keď si všetko napíšeš na papier tak vtedy uvidíš či sa zmestíš alebo nie, reštika a oblečenie bude najväčšia položka. Ale 50 ľudí na svadbu bez hudby... to by som radšej robila iba obed pre najbližšiu rodinu. :-)
Odpovedať
Dakujem za rady vcera sme to spisovali s priatelom tak nakonec bude asi len 35 hosti a miestnost povedal ze skusi cez znameho DJa fotografa cez kamaratku ma znameho tak mi to vibavuje :-) no oblek priatel uz ma tak aspon volaco ubudlo :-D a tortu budem mat cez znamu aj kvetiny :-) keby nieco poziciame si od babky peniazky a budeme jej splacat :-D ale pekne dakujem za rady lebo ja som v zivote nebola na ziadnej svadbe tak ani neviem jak to vsetko prebieha ale pomali sa dostavam do toho :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@domca1312 na veľa veciach sa dá ušetriť, keď to človek zoberie s rozumom :)
Odpovedať
No sak ano ked nebudem mat visoke naroky tak to zvladneme len zo zaciatku ma vsetci strasili ze to minimalne 5000€ tak som bola vistresovana ale teraz viem ze to neni az taka katastrofa precitala som fora a som pokojnejsia :-)
Odpovedať
@domca1312 myslim ze by si to do tej sumy mohla dat aj ked sa budete musiet poriadne uskromnit. Dolezite je najst si salu ktora bude lacna a tak isto aj catering - teda jedlo. Tam ide najviac penazi a potom uz co sa tyka vyzdoby, tych oznameni tam uz vies v pohode usetrit ked nebudes narocna. A pochopila som z tvojho prispevku ze si moc neni
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
gitkamargita no tak miestnost planujeme mat v restauracii takze hostinu a vyzdobu by zabezpecili a bude to cez znameho tak nejaka ta zlavicka si myslim ze bude a ostatne bude uz asi hracka no ja som skor na jednoduche veci a vdakabohu ma rodicia vychovali k skromnosti ;-)
Odpovedať
@domca1312 tak v tom prípade si myslím že nebudeš mať problém. Len aby vám dali nejakú zľavu. Lebo v reštauráciach väčšinou svadby vychádzajú viacej ako keď máš len v kultúrnom dome alebo tak
Odpovedať
No áno vychádzajú ale je tam zabezpečené jedlo a výzdoba a pokúšame sa to vybaviť cez známeho tak uvidíme akú ponuku nám dá a podľa toho sa zariadime :-) ďakujem za radu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@domca1312 vies treba to aj tak brat ze minimalne nejakych 1000€ date len za jedlo. A to som este pocitala len tu najnizsiu cenu menu a to 20€, myslim ze za menej vam to v ziadnej restike nedaju. Saty musis pocitat tiez nejakych 100-200€, obrucky, zakusky, alkohol. Budes to mat na tesno ale ja som tiez toho nazoru ze ked sa chce tak sa vsetko da:-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
však aj ja som to tak nejak počítala a alkohol mame svoj domáci tak trošku ušetríme :-) a snažíme sa čo najviac našetriť s výplat a robím si aj bočáky na nejaké nečakané výdavky :-D
Odpovedať
50 ľudí mam aj ja a zmestim sa do 2000-2500€ :-D a mam fotografa, dj aj starejsieho ...treba zisťovať a pýtať sa kde sa da čo zohnať a kde sa čo oplatí lacno ...len za slovíčko ,,svadobné/ná" pridaj 50% navýšenie ceny ,takže sa ho oplatí zamlčat . Mne sa to vypláca čoraz viac ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Svadba je v prvom rade o vás dvoch. Robia ju ľudia, dobrá zábava a nie drahé veci okolo (tým neodsudzujem nevesty, čo majú nákladnejšie svadby, je to predsa na každom z nás). Myslím si, že sa pokojne dá zmestiť do takej sumy, teda podľa toho čo píšeš. Držím palce, aby ti to všetko vyšlo. Hlavne si spíšte, čo chcete, čo nie a koľko na čo plánujete minúť + nejaká rezerva. Tak najlepšie zistíš, či sa vojdeš alebo nie a môžeš prípadne škrtať tam, kde to pre vás dvoch nie je až také dôležité :) Pozor s hostinou, tu sa zvykne rozpočet navýšiť :-D
Odpovedať
Ak vam to nevyda tak mas stale variantu vziat sa s najblizsou rodinou mozno max 20 ludi a obed. To sa zmestite s prehladom lebo osobne si tiez neviem predstavit 35 ludi bez hudby to co tam budu robit.
Odpovedať
Baby dakujem zatial to ide dobrym smerom a DJa budeme mat nakonec lebo najprv sme chceli len zostavit playlist a to pustat ale to je blbost takze sme to prehodnotili a len musime najst nejakeho neviete poradit ? :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?