Aká je normálna suma na zálohu za rezerváciu termínu?

Profilova fotka
dobrý deň 🙂 chcem sa opýtať koľko je normálna suma na zálohu. boli sme sa pýtať v jednom zariadení a povedali nám 1000 eur za rezerváciu termínu a 500 eur tesne pred svadbou. som z VT okresu. chceme iba svadobný obed pre cca 30 ľudí bez zábavy. Nebude ani redovi ani nič podobné. Ďakujem za každú odpoveď. .
Odpovedať
Profilova fotka
My sme platili 500€ za rezerváciu a ostatné po svadbe.
Odpovedať
Aj my sme platili 500e za rezervaciu.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme platili 350 ako zalohu za priestory
Odpovedať
Profilova fotka
takže ako vidím je to dosť veľa 😕 asi sa musíme poobzerať po niečom inom
Odpovedať
My sme napríklad neplatili žiadnu zálohu, a keď píšeš, že budete mať iba obed, tak tých 1500 je už výsledná suma? Po svadbe už nebudete nič doplácať? Lebo inak je to troška vysoká suma, to vychádza 50 Eur na osobu za obed.
Odpovedať
Profilova fotka
@adik653 Možno aj preto chcú viac €, lebo máte svadbu už tento rok? Neviem, či to súvisí, iba tipujem. Každopádne je to dosť na zálohu. Ak to vychádza tak, ako píše @ela4 50 na osobu a máte iba obed, tiež je to dosť. Aj my máme toľko na osobu, ale je tam zahrnutá komplet trojchodová večera, teplý bufet, 3. večera, prípitok, káva, limonáda + výzdoba a prenájom sály.
Odpovedať
Profilova fotka
obed je od 24 do 45 eur na osobu podľa toho aké jedlo. je to vratná záloha. takže sa suma svadby zrejme odpočíta od zálohy. čiže neviem. povedali iba že 1000 eur je za rezerváciu termínu. a už to mi prišlo veľa počítala som so zalohou za termín no vážne nanajvýš 500 eur. vraveli že tie termíny majú ešte voľné a celkovo koniec júna a celý júl. čiže neviem či je to kvôli tomu že je svadba tento rok. pochopila by som leby mali plný diár.
Odpovedať
Profilova fotka
plus ďalšia záloha 500 tesne pred svadbou. je zvláštne že chcú 2 zálohy?
Odpovedať
Profilova fotka
@adik653 Nie je to náhodou nové zariadenie? My sme tak podobne dopadli minulý rok, tiež sme boli na jednom pomerne novom mieste a keďže oni ešte nemali veľa skúseností, sami nevedeli čo a ako a iba vymýšľali. Skúsenejší prevádzkari povedia všetko jasne čo a ako a koľko. Na tvojom mieste by som sa ešte popozerala a porovnala ponuky :)
Odpovedať
Profilova fotka
My sme platili 3 zalohy v celkovej vyske 90% kalkulacie, prvu pri rezervacii, poslednu mesiac pred svadbou. Ak Vam daju doklad, nevidim na tom nic zvlastne.
Odpovedať
@adik653 Kazdy dodavatel si urci zalohu aku chce, bud to respektujes alebo nie. Ak sa ti priestor paci, komunikacia je ok, nevahaj a objednaj. Baby ti tu pisu ceny, ale vies kde mali svadbu? Ci niekde vo vychytenom priestore, v beznej restike alebo na dedine v kulturaku? A pri zalohe 1000€ mas viac menej istotu, ze ti to tyzden pred svadbou nezrusia lebo pride 70 hosti a to je pre nich vyhodnejsie :-)
Odpovedať
@adik653 a kolko ti vyratali celkovu sumu za svadbu? ak je to viac ako 1500€ tak by som vysku zalohy neriesila kedze podstatna je vysledna suma, ak ste s tou ok tak je potom jedno kolko dopredu zaplatite ak mate zmluvu...my sme hotelu platili zalohy dve - 300€ v den uzavretia zmluvy a 1000€ tri mesiace pred svadbou - maju to tak fixne vzdy kedze vacsinou je vysledna suma min. 2x tolko...a este jedna poznamka - hotelu/restauracii je jedno ci mas aj DJa alebo redovy, to vysku zalohy nemeni, jedine to tebe znizi vyslednu cenu za sluzby....
Odpovedať
Článok sa načítava...
my sme platili zalohu prvu 500 eur, potom mesiac pred svadbou sme platili polovicu z celkovej sumy predpokladanej priblizne a zvysok budeme az po svadbe :)
Odpovedať
Profilova fotka
@slavka121212 Podľa toho, čo slečna píše, komunikácia s reštauráciou nie je úplne v poriadku...ale veď to je jedno, ona sa pýtala na naše skúsenosti, preto sme aj napísali, koľko sme platili my...a nie, nemáme svadbu v kultúrnom dome...
Odpovedať
Profilova fotka
Tak ale budete už mať potom zaplatenú prakticky polovicu hostiny skoro nie? To bude možno lepšie aj pre vás, uvidíte aspoň koľko vám zostane peňazí :)
Odpovedať
@ttjnlrn Ukaz mi prosim ta kde pise, ze nema uplne v poriadku komunikaciu??? Mozno tomu iba nerozumie, kazdy normalny dodavatel ti da predsa zmluvu a fakturu, nie??? A veru by si sa cudovala, ze su aj dodavatelia, ktori beru urcitu zalohu pri podpise zmluvy a rano v den svadby zinkasuju ostatok a az potom ti dodaju sluzby ;-) A maju dostatok zakazok lebo si ich vyhladavaju klienti ktori im veria. Zadavatelka temy ma hned od zaciatku pochybnosti a to je pre obe strany zle :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@slavka121212 na základe slov "zrejme" a "neviem" mi prišlo, že nie je všetko úplne jasné ale veď ja sa tu nebudem hádať, ja som iba reagovala na tvoju poznámku, že kto vie kde sme mali/resp. budeme mať svadbu tie, ktoré sme poradili...chcela som poukázať na to, že preto, lebo sme platili menej (pričom 500€ nepovažujem za málo) ešte neznamená, že budeme mať svadbu v kulturáku...a ďalšia vec, že ani my nevieme, aká je tá miestnosť, o ktorej hovoríme
Odpovedať
Profilova fotka
no ta suma je 3x vyššia ako v iných zariadeniach. už sme si rezervovali termín v inom zariadení. aj so zmluvou Ďakujem za všetky rady :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som v Humennom platila 200 eur :) mali sme 80 ľudí
Odpovedať
My sme platili 600€ zalohu zvysok potom, budeme mat malu svadbu okolo 40 hosti
Odpovedať
Profilova fotka
My sme platili 1000 € zálohu, hostí sme mali 74.
Odpovedať
Profilova fotka
ďakujem v druhom zariadení sme zaplatili zálohu 170 eur :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?