Svadobný svedok. Koho vybrať?

Dievcence, nevesticky, potrebovala by som radu. Mam dvoch starsich bratov. Jeden z nich je uz zenaty a ten druhy mu bol za svedka. My sme si s kamaratkou na strednej slubili,ze si pojdeme za svedkov,ale rodina na mna tlaci,aby som zavolala niektoreho z bratov. Tiez sa bojim,ci sa neurazia,ze mi bude svedkom kamaratka.Ale ktoreho si vybrat? A kamoska uz nerozprava o nicom inom,iba ake ulohy bude ako svedok mat.Tak nemam to srdce jej povedat,ze svedkom nebude. Ja fakt neviem,co spravit,aby som si nikoho nepohnevala. :-(
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, no já si myslím, že rodina by ti neměla kecat do toho, koho sis zvolila za svědka. Já bych si vybrala teda tu kamarádku.
Odpovedať
Ahojko...nasi tiez tlacili na mna ze je zvykom mat za svedka krstneho...a buduci svokrovci ani nevravim...ja som napriek vsetkemu zavolala brata...keby som si to slubila s kamaratkou,tak urcite bez vahania volam ju...rodina ak chce tak sa urazi za cokolvek...vidim to teraz pri tych pripravach...ale je to nasa svadba a robime si ju tak aby sme boli my spokojni ;-) Bola som spoluziakovi na svadbe a mal za svedka tiez kamarata a tiez aj teraz moji bratranci...tak sa aspon bratia maju rovnaky dovod bud hnevat alebo nehnevat :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Lubkao, je to tvoje rozhodnutie, mne sa tiez mamina snazila natlacit do hlavy, aby som si zobrala za svedka niekoho zo surodencov. Ale ked som jej oznamila, ze to bude moja naj kamoska, tak to velmi rychlo pochopila a uz do toho nekecala. Neobavaj sa, ze sa niekto urazi - je to tvoja svadba, tvoja svadobna prisaha a tvoje rozhodnutie.
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, vyresit to asi nejde, aby se nikdo nezlobil, takze at se rozodnes jak chces, tak to bude nekomu vadit. Proto se rozodni tak, jak to bude vyhovovat Tobe! Resp. vem si toho, koho bysis za svedka prala a ne too, kdo je vhodnejsi podle rodiny. Vdavas se Ty! hodne stesti!!!
Odpovedať
Dakujem, babinec! Snad to uz nejako dopadne. :-N Horsie je,ze s bratmi si to nemozem vydiskutovat, lebo jeden je v Anglicku a druhy v Australii a den pred svadbou to potom tazsie ponesu,ale verim,ze to pochopia. Ved som ich milacik najmensi :-D Dufam...
Odpovedať
Profilova fotka
Lubka, argumentuj tym, ze nechces vyberat medzi dvomi bratmi, pretoze su ti rovnako blizki, a preto si sa rozhodla pre kamaratku ;-)
Odpovedať
lubkao:svědek je to tvůj,tak si ho zvol sama.Mě by to bylo vůči kamrádce blbé.Bratrům to určitě vyvětlíš,neboj:-)
Odpovedať
Profilova fotka
já bych si vybrala tedy v tvém případě kamarádku... přeci to tak chceš
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, urcite si vyber toho, koho chces ty. Tchyne manzelovi taky stale rikala, ze si ma vzit za svedka sestru atd.. atd... sice mu to pry v zivote neodpusti,.. ale cert to vem,... vzali jsme si nase kamarady a ani za nic bychom nemenili. rozhodne si vyber toho, kdo je ti blizsi. rodina ti do toho nema co mluvit!!
Odpovedať
Profilova fotka
cau lubka, uplne suhlasim s badpoppet, ma totalnu pravdu..kedze su dvaja, a keby si si jedneho vybrala, ten druhy sa moze citit ukrivdeny, takto to prehltnu skor, ze si nechcela ranit ani jedneho ani druheho... ..ja mam sestru, kt mi tiez naznacila, ze preco som si za svedka nevybrala ju..ale aj ona mala svadbu a aj ked bola uplne nadivoko, bez rodicou a kazdeho, aj som bola v zahranici..ale rozhodli sa zo dna na den a teda vynechala kazdeho a vsetci sme to predychali ;-) navyse som jej slubila, ze bude krstna mama, takze svoju funkciu ma slubenu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Nic neřeš a doma narovinu řekni, že je to TVOJE SVATBA a TVŮJ SVĚDEK, takže se TY rozhodneš kdo jím bude. Tohle je věc, do které nemá nikdo právo ti mluvit! Takže hlavu vzhůru a buď asertivní! 8-)
Odpovedať
ahoj..ja tiez budem mat za svedka naj kamosku zo strednej..a to som si doma jednoznacne presadila..ak udu namietky,tak kludne..ja sama viem najlepsie,preco som si ju zvolila..a taky problem bude asi riesit aj moj drahy.. a preto by si sa mala postavit za toho,koho chces sama..ved ta to s tou kamoskou este viac zblizi..a s bratmi sa uz viac neda ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
lubkao a rozpravala si sa o tom s bratmi?
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojky, byla jsem ve skoro stejné situaci jako Ty. Mám dvě sestry a jedna šla druhé za svědka. Původně jsme plánovali, že se ve svědectví v rodině prostřídáme, ale ... moje nejlepší kamarádka (můj svědek) mě s mým budoucím manželem seznámila. Takže to bylo nejen kvůli skvělému přátelství, ale taky tak trochu jako díky za to, že mi ho představila :-) Jen v mé rodině se nikdo na nic neptal a do tohoto výběru vůbec nemluvil. Přijali to jako mé přání a tím to je vyřešené. Budoucí manžel má bratra, ale při plánování svědků moje první myšlenka patřila mé kamarádce, takže jsem dál ani neuvažovala.
Odpovedať
ja by som si do toho kecat nenechala, ja sa vydavam a ja si volim svedka... nastastie mam za svedka kamosku, ta nas s mojim skoromanzelom zoznamila, ku vsetkemu je to aj moja buduca svagrinka takze som taketo neprijemnosti nemusela riesit... avsak skusil by to niekto tak si jazyk za zubami nenecham ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj lubkao, ako tu uz vela krat bolo povedane je to tvoja svadba a tvoji rodicia by si mali uvedomit, ze mas dost starosti so vsetkymi vybavovackami, a ak ti nemaju pomoct tak nech ti radsej nepritazuju, ved svadbu mas len raz a aj ked sa rozhodnes im vyhoviet vzdy sa najde nieco co im bude vadit, tak ti radsej poradim, aj ked je to tazke, rozhodni sa podla svojho srdiecka
Odpovedať
badpoppet: to je vynikajici napad! To by me nenapadlo: to je nenapadnutelny argument! Lubkao pouzij ho :-)
Odpovedať
pripajam sa.. je to na tebe,koho budes mat svedka.. ja budem mat moju naj kamaratku.. ;-) nikde nieje predsa napisane,ze za svedka ti musi byt brat pripadne sestra..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Ahoj všem. Mohl by mi někdo poradit jaké povinnosti má svědek. Prohlídla jsem snad všechny témata a nic. Je jich tady až moc a nejsou přehledné. Také pokud máte nějaké zkušenosti se svatbou na Karlštejně, tak by to bylo super Díky díky díky :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojky, my s manzelem vybrali jako svedki nasi nejlepsi kamaradi, a oni taky meli za "povinnost" pomoc v organizace svatby. Pak behem svatebniho dne vsechny pokyny pro vsechny svatebcane daval prave svedek manzela, a moje kamaradka (svedkyne) mu asistovala. Reknu vam lidi, ze to byla parada, vsechno za nas vyresili, za vsem pomohli, vsechno zorganizovali. Pokud jsme meli nejakou namitku, nebo navrh, stacilo to rici svedkovi do ouska a on uz to zaridil, proto radim, pokud nebudete mit svatebniho koordinatora, snazte se vybrat svedky, ktery Vam s hostinou a organizace pomuzou. To je dulezite, kdyz pocet lidi presahuje takovych 10-15 osob. Bohuzel byla jsem na nekolika svatbach, kde na koordinatora zapomneli, a nikdo svatebni den neridil, tak ze vsechny delali co chteli a byl ze svatebni hostiny binec :( a pak chudak nevesta s zenichem museli jet pro dreveny uhli do sousedni vesnice, protoze dosli uhli na grilovani. Oni ani nikoho nepoprosili o pomoc, jak byli ze vsechno unaveny...
Odpovedať
lubkao nenechaj si do toho kecať. moj drahý bol svedkom mojej sestre a teraz sestra bude jeho svedkyňa. a ja som nevedela koho, tak som pozvala svojho nastávajúceho švagra. budúci svokrovci z toho boli úplne mimo, že ako to bude vyzerať a tak, ale nedali sme sa a tak to bude. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
lubkao nepodliehaj nátlaku rodiny, a hlavne nech sa ti do toho nestarajú...ja som si tiež za svedka zavolala dlhoročnú kamarátku, a nelutujem ;-) to je tvoja osobná vec koho si povoláš, a má si to niekdo vynucovať - tak to je o ničom 8-)
Odpovedať
baby lubkao uz ma svadbu za sebou ;-) petrsarka - svedok ma len jednu povinnost - dosvedcit, ze ste si povedali ano - tuto povinnost si splni tym, ze podpise zapisnicu zo sobasa (neviem aky je oficialny nazov tejto listiny) ale ak chces, tak ti svedok moze zaroven robit aj druzbu alebo druzicku - tzn, ze ti pomoze so vsetkym, co sa "vyskytne" - odniest kvety, napravit saty, pomoct pri navsteve wecka :-D atd.
Odpovedať
no dobre, že hovríš ja som to neako prehliadla :-N
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by jsem jako svedka nikdy nevolila cizi osobu / kamaradku / kamarada. Rodina je rodina. S kamaradkou se muzes rozkmotrit. Jedno bratra udelej svedkem a druheho ceremoniarem coz je taktez velice dulezita role. Ja jsem mela za svedka sestru. Ceremoniarku mi delala kamaradka (mam jen jednu sestru).
Odpovedať
Profilova fotka
Nesouhlasím s marcelou. Je to každého věc, ale já bych kamarádku nezavrhovala. Píšeš, že s kamarádkou se můžeš rozkmotřit, ale totéž se může stát s někým z rodiny. Už několikrát jsem se přesvědčila, že cizí je kolikrát lepší než vlastní. Já mám jednoho bratra a jednu opravdu nejlepší kamarádku, který z nich mi půjde za svědka nevím, ale rozhodně to nebudu řešit tak, že musí být někdo z rodiny. každopádně je to každého a nechci se pouštět do sporů :-) :-)
Odpovedať
marcela06 nič v zlom ale pohdať sa môžeš aj s rodinou, takže je to v podstate jedno len nech je to tebe blízka osoba. to je môj názor.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, myslím si, že nikdo nemá právo kecat do toho, kdo mi půjde za svědka.Je úplně jedno, zda-li svědčí kamarádka nebo sestra, tuto úlohu by měl splňovat člověk našemu srdci nejbližší..............Někdo má sestru, jiná kamaráda a třetí strejdu..........
Odpovedať
Profilova fotka
Mojim svedkom bude pravdepodobne bud moj brat alebo moja velmi dobra kamaratka este zo zakladnej skoly. Pevne rozhodnuta este nie som.
Odpovedať
Profilova fotka
no awojky ja si myslim ze tiez by ti rodina nemala do toho co kecat predsa je to tvoja svadba nie ich to by som im povedala na obranu a po druhe uz podla mna neni v mode davat za svedkou niekoho z rodiny mozes si predsa vybrat koho chces a pokial je ta kamaratka fakt naj tak preco nie aj ja budem mat kamaratku a nic sa nedeje porozpravaj sa s bratmi vysvetli im to ze su dvaha a aby sa ani jeden neurazil ze budes mat kamaratku a hotovo a vybavena vec
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?