Sestra jerozvedena

Profilova fotka
Nevesty môže my byť sestra svedkom keď je žial bohu rozvedená. Mam dilemu. Chcela som najprv brata ale moj drahy na mna pozera ze co? Dvaja chlapi? Lebo on chce zrejme brata kedze on bol jemu za svedka. Akoze mne by ani dvaja chlapi nevadili no uvidime no druha varianta bude sestra a skor by som povedala ze ked uz tak nevesta by mala mat chlapa za svedka a zenich zenu no nie ako samozrejmost ale uz ked. No viac ma len to zaujima ci ten rozvod problem nieje.
Odpovedať
Profilova fotka
ja som bola svedok a druhy svedok bola tiez zena, nikto sa nad tym nepozastavoval, ja v tom nevidim ziadny problem
Odpovedať
Profilova fotka
@dezdemona2011 to, ze je rozvedena nie je ziadny problem. ja som mala tiez dve zeny za svedkov
Odpovedať
@dezdemona2011 nie je problém v ničom. Keďže už to nie je ako kedysi, že svedok musí mať sviatosti, aby mohol byť svedkom (teda, pokiaľ ide o obrad v kostole). Teraz môže byť svedkom hocikto, aj ateista. Tým pádom určite nie je problém, keď je niekto rozvedený. Taktiež nedávno mali známy svadbu, kde nevesta mala svedka brata a ženích tiež brata, takže 2 chlapi.... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
To ze budu dve rovnake pohlavia abo co to mne je jedno ved kazdy si moze dat koho chce a ak sa priatelovi nepaci hold jeho smola a svedka si musi dat ineho on. No ja som z Kezmarku a baby tu mame takeho farara ze sa moze hanbit no nechce anilen deticky krstit ak niesu narodene v manzelstve. Kamaratku vyhodil z fary lebo nebola vydata. No fakt na hlavu.
Odpovedať
Profilova fotka
@dezdemona2011 tak toto už je o inom, keď je pán farár taký "milý". Aj moja sestra mi bola za svedka a nie je veriaca, ani krstená, ani birmovaná a nebol problém. Takže určite môže ísť aj rozvedená osoba, myslím, že to, že sa rozviedla už nepatrí k tomu, že má ísť za svedka. A aj keď budú dvaja chlapi alebo dve ženy, to vôbec nevadí. Verím, že to v pohode poriešite.
Odpovedať
Profilova fotka
@dezdemona2011 mojim svedkom bola kamoska, ktora je rozvedena... nie je v tom ziadny problem...
Odpovedať
moja buduca svagrina mala za svedka svojho brata a jej zenich tiez brata, a nikto nemal problem ze tam su 2 chlapi. uf no ked mate takeho farara, asi by som sa najprv isla s nim porozpravat ze pri ktorej variante by bol ustretovy. my tu mozeme pisat kadeco ale rozhoduje len on.
Odpovedať
Profilova fotka
my budeme mať tiež dvoch chlapov ako svedkov, našich krstných.Väčšinou to tak býva, že sú to krstní. Ale není to pravidlo, a je jedno, či to sú dve ženy alebo dvaja chlapy
Odpovedať
@laurus86 rozhoduje zakon, nie nejaky farar a podla zakona moze byt svedkom kazdy, kto je sposobily na pravne ukony. A v kostole by tiez nemal byt farar samovladcom, ale musi dbat na cirkevne zakony, ak su nejake problemy, treba sa obratit na jeho nadriadenych, nech mu dohovoria;)
Odpovedať
@methexis moja kamaratka isla vybavovat v kostole svadbu, mala tam krst, 1.svate aj birmovku, farar jej povedal ze ich nezosobasi v kostole lebo podla neho sa poznaju priliz kratko. takze si musela vybavit urad. takze vzdy je to o danom fararovi a jeho svedomi.
Odpovedať
@laurus86 by som sa bola na neho sťažovať u biskupa a svadbu mala v inom kostole, akože takéto veci by si farár nemal dovoľovať, keď sa môžu zobrať dvaja neveriaci pomaly v kostole... niektorí farári majú zrejme pocit, že sú samovládcovia, ale nemalo by sa im takto ustupovať. ]-(
Odpovedať
Profilova fotka
@methexis veru, žiaľ, poznám taký prípad, že sa chceli brať neveriaci a pravoslávna a najprv sa nedalo a keď doniesli dar na kostol, tak zrazu bol pokrstený, pobirmovaný a sobáš prebehol v pohode..... ja osobne toto neznášam, aj nám "hrozilo", že budeme mať sobáš na radnici, lebo sme sa brali v piatok a jeden farár nám povedal, že to nemôžme kvôli tomu, že budeme na hostine jesť mäso, a tak som sa obrátila na päte a neriešila žiadne obálky ani nič podobné, ale nakoniec pán dekan povedal, že to vôôôôôôbec nie je problém a zosobášil nás, bez nejakých okolkov, dali sme im akurát koláče, čo je podľa mňa vhodné :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@svetkamisko presne takto by som to riešila aj ja. To čo je za dôvod, že budete jesť mäso? V piatok sa má spraviť skutok pokánia, alebo sa pomodliť. To, že väčšina berie ako skutok pokánia to, že neje mäso, ešte neznamená, že ho nemôže jesť nikto. my sme to trochu riešili pred stužkovou, lebo sme boli na cirkevnej strednej, ale farár s riaditeľkou povedali, nech neriešime- pomodlíme sa a tým je piatok vybavený.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?