Rozvedený svedok v kostole

Profilova fotka
Ahoj babulky, ako to je? Priatel by si chcel dať za svedka svoju sesrtu, ale tá je rozvedená, a nemá ani birmovku. :-| Chceme mať sobáš v kostole. Nude to problém? Ďakujem za odpovede ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@andrejka215 aj ja si idem dať za svedka sestru a nemá birmovku...je len pokrstená a má prijímanie..a tiež ideme mať svadbu v kostole..dokonca ani ja nemám birmovku...len krst a prijímanie..a nie je žiadny problém.... 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
no u nas sa ohladom svedkov knaz pytal len na to, ci maju viac ako 18 a mena. Takze si myslim, ze to nevadi. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@meduzka18 nás presne to isté..vek, mená a ešte si pýtal adresy ich bydliska
Odpovedať
Profilova fotka
ďakujem vám za odpovede :-) unás na dedine sa ale vraj zmenil kňaz a vraj je dosť nepríjemný a zlé ohlasy sú na jeho adresu, tak neviem, či to nebude jemu vadiť. Kamoška čo sa vydávala nemala birmovku tak si ju musela spraviť inak by ich vraj nechcel zosobášiť. Viem že na úrade keď je sobáš stačí ak má svedok viac ako 18 rokov ale v tom kostole... nom neviem budeme sa musieť ísť poinformovať aby sme boli pripravený po všetkých stránkach ;-)
Odpovedať
Svedok musí mať iba viac ako 18 rokov, to je jediná požiadavka, či už v kostole alebo na úrade..
Odpovedať
Profilova fotka
svedok je tam vraj len kvoli tej civilnej casti obradu, takze musi splnat len tie civilne kriteria, aspon tak mi hovorila jedna kamoska - katolicka, ked som sa na to pytala. bola som za svedka inej kamoske v kostole a sice mam vsetky sviatosti, ale v boha neverim a cirkev neuznavam uz vobec, tak som riesila, ci musim ist na spoved. takze aj rozvedena sestra, aj neznaboh ako ja moze svedcit v kostole... ale ako tu tak citam, aj co som pocula, knazi si toto radi upravuju podla vlastneho uvazenia, niekedy staci krst, inokedy treba aj birmovku...
Odpovedať
Moj je rozvedený a nemá birmovku a bol za svedka v kostole, ale počula som aj tak že povedal farár, že nemôže byť rozvedený svedok.. podľa mňa záleží aký je farár. Ak sa nebude pýtať nehovorte mu to... :-p
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?