Moze byt moj svedok zaroven aj prvy druzba?

Ahojte, zase dalsia velka dilema :-) Moze byt moj svedok zaroven aj prvy druzba? Ja mam taky pocit, ze by to asi nemalo byt, ale neviem, na nete som akosi nic nenasla.. Tak snad mi vy poradite. Lebo sa nam dost na poslednu chvilu (2 mesiace do svadby) zmenili nejake veci... Prvy druzba, ktoreho sme mali mat nam odmietol zrazu, potesi... :-(
Odpovedať
Ja myslím, že nie je žiadna oficiálna prekážka, prečo by nemohol - svedok má vlastne len odsvedčiť obrad, poprípade povedať pár slov pred večerou, inak nič. Strarší družba má tých povinností omnoho viac, takže záležá len na tom konkrétnom človekovi,či sa na to bude cítiť. Ja som hrozne chcela, aby mi šiel za svedka moj brat, ale zároveň má byť aj starším družbou, takže nakoniec sme sa dohodli, že to nebudeme miešať a za svedka mi ide krstná. Je to všetko o dohode.
Odpovedať
Prečo by nemohol?
Odpovedať
Profilova fotka
môže
Odpovedať
Dakujem za odpovede. No on by sa aj na to citil, tiez ide o mojho brata, len som si nebola ista, ako to je.. Lebo este som to nezazila, taketo nieco, aby mal niekto takuto dvojitu funkciu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Hehe ja som oslovila sesterku a ona mi sama povedala ze je rada ze mi pojde za hlavnu druzicku takze aautomaticky je svedok aj hlavny druzba nie?
Odpovedať
@calvera25 a co robi starsi a mladsi a hlavny druzba?
Odpovedať
starší a hlavný družba je synonymum - je to tá istá osoba. Väčšinou je to brat, alebo bratranec nevesty - proste nejaký chlap z rodiny, s ktorým si je nevesta blízka. Vedie partiu mládencov - rovnako ako hlavná družička je šéfkou družičiek :) U nás je hlavným družbou môj brat a má za úlohu proste byt pri ruke, keď bude treba, odmoderuje tombolu a kvíz a predovšetkým - bude pri čepčení vyjednávať o vienok so staršou družičkou. Starší družbá zároveň načína redový tanec. Mladší družba myslím oficiálne ako funkcia neexistuje.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?