Výzdoba byto kvôli odobierke

Profilova fotka
ak sa nemylim svadba sa zacina doma,teda odobierka,hostia prichazdaju,vacsina.takze urcite aj vy rozmyslate nad tym ako to budete mat vyzdobene okrem restauracie aj doma.co sa podava hostom,samozrejme viem ze alkohol,ale take male nieco na zahriznutie napriklad?
Odpovedať
1
2
Lubi my vobec nerobime odobierku, ani podobne veci... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
tak to mate na zapade dobre,ale je to velmi krasne ked si ta pride tvoj milacik popytat.vies to ti rodicia z oboch stran daju pozehnanie,starejsi hovori odpytovanie,kazdy ma slzy na krajicku.
Odpovedať
My odobierku tiez nerobime ale nedavno som pozerala video zo svadby kde odobierka bola. Mali tam toho az, mali oblozene misy, zakusky, chlebicky a take studene pochutinky. Okrem toho samozrejme alkohol a zakusky. Nejaku specialnu vyzdobu som si nevsimla.
Odpovedať
my sme mali odobierku, ale nie doma, ale v mieste hostiny - v mensej sale, kde bol stol s oblozenymi misami - sunka, salama, syr, zeleninka, chlebik - ziadna speci vyzdoba :-)
Odpovedať
a samozrejme alko a nealko :-)
Odpovedať
Profilova fotka
My budeme mat odobierku. Ale na nej sa zucastnia len rodicia a surodenci. Ostatni hostia sa zidu v sale a tam sa napapaju :) Kedze budeme mat hosti aj zdaleka, budeme mat pred obradom "hovädzí perkelt" so zemiakmi, aby hostia neisli na obrad s prazdnymi bruskami :) ...a vymysleli sme si myslim celkom originalnu odobierku so snubencom :) Kedze nebudeme mat starejsieho, tak vypytat si ma vypyta snubenec a ja podakujem rodicom v nasom mene :) (na to sme si vymysleli taky maly ritualik.... len sa bojim, ze sa tam rozplacem)
Odpovedať
Profilova fotka
marycs my budeme na tom asi tak isto.. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
My odobierku neplánujeme. Už som bola na viacerých svadbách s odobierkou, byt bol plný ľudí, nevesta a obe mamy len plakali a všetci sa na ne pozerali, nemyslím si, že takýto nepríjemný a hlavne stresujúci zážitok (ako sa poznám, revala by som ešte aj na hostine) potrebujem v deň svojej svadby :-)) Moja predstava: asi okolo dvanástej príde môj drahý aj s rodičmi k nám, donesie mi svadobnú kyticu, dáme si ľahší obedík a my dvaja sa pôjdeme s fotografom fotiť, zatiaľ čo rodičia sa ostanú spolu baviť. Všetci sa stretneme až pred kostolom a po obrade pôjdeme na hostinu. Dúfam, že nám to takto vyjde.
Odpovedať
Profilova fotka
... a ešte k tej výzdobe bytu. Kedže nebude odobierka, myslím, že kvety vo váze na stole k obedu budú stačiť.
Odpovedať
Profilova fotka
Marycs - No aj ja planujem podakovat rodicom ale uz teraz pri tej spomienke mam roztraseny hlas a slzy na krajicku.
Odpovedať
tatiana, preto je dobre mat tam starejsieho so strucnou a jasnou recou :) Asi v ten den zabijem kazdeho, kto ma rozplace a zlikviduje mi make-up ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
inak k tomu plakaniu. kolegyna, ktora sa vydavala v lete mi poradila Persen - tablety na ukludnenie cisto na prirodnej baze. Ona sama je dost citliva a tiez sa bala, aby neplakala uz pri pohlade na seba v zrkadle a vraj po Persene sa citila velmi super, vsetko sice prezivala ale absolutne nebola precitlivela a skoro vobec neplakala...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
no ved ano, ale aj tak to chcem urobit ja, aby to bolo osobne a nie take od cudzieho cloveka. ale starejsi bude. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
no fiha, no neviem asi to nebudem riskovatt :-D :-D :-D
Odpovedať
Hmm, neviem, ja sa snazim vyhybat nejakym tabletkam a tak. Moze sa dostavit alergicka reakcia a co potom :-D Ale dufam, ze s plakanim prblem mat nebudem, staci, aby ma chvilu pred tym nieco vytocilo, ale nie moc, lebo by som sa mohla nastvat tak, ze sa nedostavim do kostola. (to je problem nas tvrdohlavych cholerikov) :-D
Odpovedať
Profilova fotka
rebeka ono pokial nemas alergiu a medovku, matu a tak, tak by reakcia nemala byt ziadna. pozerala som si prave zlozenie a ono je to cisto bylinkova vec. ja ju asi skusim uz teraz, lebo koli skole, robote a este aj svadbe pomaly ani nespavam :-| tak uvidime
Odpovedať
Profilova fotka
baby my to mavame tak ze plny byt ked je odobierka.viem ze sa robi obed,maju tam aj polievku a tak.ja to tak nechcem,preto ze ci neviete nieco jednoduchsie.tie misy asi budu fajn.ved hostia sa napapaju uz potom v restike.a co tak vy zo zapadu,prinasaju vam mili v predsvadobny den vecer take male stromceky ci ako sa to vola ktore ozdobia tym krepovym papierom?samozrejme sa to dava pred bytovku ci dom.
Odpovedať
Ja by som navrhovala nejaké tie obložené misy a šaláty - zemiakový, kukur., kapust,... teda len také niečo studené na zahryznutie. Kamoška, keď sa vydávala, tak jej krstný navaril ráno vonku v kotlíku guláš(mňam mňam) a ten potom dávali doma. A nič iné - veď z toho sa človek riadne naje. A výzdoba - mne sa veľmi páči na fotkách keď v kostole na kraji každej lavice visia mašle s tylom, ale keďže sobáš v kostole nebude, tak si to urobím doma na schodište na zábradlie. A zvyknú sa dávať také ozdobené brezičky pred dom - s krepovým papierom. Alebo ten papier nejak na bránu uviazať, aby vial vo vetre. A chcela by som ešte aj na vchodové dvere dať nejakú ozdobu, ale ešte neviem akú. Z
Odpovedať
Profilova fotka
tak ten gulas sa mi tiez paci a ja som taky nerozhodny typ.musim sa poradit s nasimi.na tie dvere ale nedavaj nic velke.ked tam budes mat tych hosti aby ti to nestrhli.menej je stale viac.
Odpovedať
A ešte som chcela dopísať, že pri odobierke nebudem vravieť nič(aby som neplakala), nech to povie starejší a aj to len úplne tradučké. Žiadne dojímáky. A aby mi to z týcj dvier nestrhli , tak tam dám napi "Nebabrať" :-D
Odpovedať
lubi, co sa tyka odobierky, my ju budeme mat, lebo mne sa to paci, aby ma drahy prisiel vypytat z domu, ved som tam nejaky ten rok prezila a je to take pekne symbolicke... ale nebude tam cela family, len rodicia, surodenci a par dalsich (my budeme mat sobas v KE a aj celu hostinu, takze cela draheho fajta z KE sa predsa nebude trepat pre mna do HE a potom naspat do KE, takze to v podstate samo tak vyslo). ale kedze sa chcem fotit aj v HE, tak to bude este pred samotnou odobierkou. a v tom case uz budu svokrovci u nas a aj nejaki nasi hostia, tak urcite spravime nejake oblozene misy a zakusky ale nic viac. no a samozrejme ze budu briezky s krepovym papierom zdobit branicku pred domom, to sa mi hrozne paci. to asi pojde brat s kamaratmi niekde na hubkovu alebo na pastvisko v piatok nejake zotnut a ozdobit. xixixixi, uz teraz sa na to tesiiiim
Odpovedať
Ahojky, my odobierku mať nebudeme, ale "moji" hostia prídu k nám - teda starí rodičia, teta s ujom, 3 decká a 8kamaráti a s maminkou sme sa dohodli, že im objednáme pizzu :-D je to uletené, ale vzhľadom k tomu, že potom budú celý večer jesť všelijaké fajnotky a my nechceme predsvadobný a svadobný deň stráviť pri hrncoch, tak to riešime takto...všetko sú to úžasní, pohodoví ľudkovia, ktorí našu rodinu poznajú ako strelenú, tak myslím, že to bude OK a my sa aspoň budeme môcť venovať sami sebe a nie hrncom :-D čo sa týka výzdoby, doma neplánujeme žiadnu, len pár kvietkov, ale inak to všetko necháme tak...veď si výzdoby užijeme inde...
Odpovedať
Profilova fotka
moj drahy bude mat urcite stol na celu obyvacku s kopou dobrot,videla som to ked sa mu brat zenil.ale mne sa to zda nepekne.takze dam bud ten gulas,alebo tie misy.a stolicky poziciame zo skoly.a ak nie tak sa nejak bude sediet na striedacku.ja mam totiz kopu ludi co pricestuje.to bude chaos.chcem ich mat totiz po kope,nechcela by som aby isli do hotela takze v svadobny den to mozno ani nebude tak pekne upravene vsetko ked nas tam bude tolko.hlavna vec ze dobre bude.
Odpovedať
Profilova fotka
lubi, ja som to zazila odobierku na svadbe mojej sestry s tym ze sa vsetci z nasej strany schadzali u nas a mali sme navareny gulas. Kvoli dost obmedzenemu priestoru nasho bytu som ja razne odmietla, ze toto si uz nechcem zopakovat, a tak sme sa dohodli, ze sa vsetci budu schadzat v sale, odtial sa pojde po mna, ale hore k nam pridu len rodicia a zenich a starejsi, no a po odobierke sa pojde do kostola. Verim ze hostia tolko pockaju aj vonku :-)
Odpovedať
Profilova fotka
u nas tiez kopu hosti asi pocka dole,ale uz teraz viem ze aj tak obyvacka bude napratana.dole sa znesu kolace a pitei a urcite si daju aj susedia.tak to vyzera ze vypracem vsetko z obyvacky a bude len stol a stolicky.
Odpovedať
Profilova fotka
u nás to bude podobne ako u Majky, teda pevne dúfam.. ja som najprv také ceremónie vôbec nechcela, nepáčia sa mi totiž tie reči, aby nám rodičia odpustili a čo ja viem čo.. veď keď som aj niekedy urobila niečo zlé, tak som sa hneď ospravedlnila a okrem toho - myslím, že naši rodičia nás ľúbia takých, akí sme x-) mamka so mnou súhlasila, ale "svokra" trvá na tom, aby sa odpytávalo a má dosť čudnú predstavu, že sa k nám dotrepe celá ich rodina, na čo som ja rázne povedala NIE :-N chvíľu bola urazená, ale snažila som sa jej to vysvetliť, že ako by sa jej pozdávalo, keby jej do bytu prišlo 40+40 cudzích ľudí.. nakoniec sme sa dohodli, že odpytavačka bude, ale len s rodičmi a babkami :-) ostatní prídu rovno do kostola. ten strom, čo ste spomínali sa u nás volá "máj"- niektorí chlapci ho stavajú slobodnej dievke na 1.mája vtedy, ak sa toho roku bude vydávať, no a niektorí to berú ako súčasť výzdoby pri svadbe - myslím, že my to mať budeme, pretože bývame v dome a je to jednoduchšie "ovešať" stromček, ako vymýšľať niečo síce pekné, ale zbytočne drahé.. a okrem toho - keď odídeme na obrad - nemusia všetci vedieť, že je prázdny dom x-)
Odpovedať
Profilova fotka
No kedze dakovat rodicom budem ja, tak sa toho trocha obavam, ze nejake tie slzicky mi vyjdu ale budem si to musiet nacvicit pred zrkadlom a byt voci tomu textu v den svadby "imunna" :) My si aj slub v kostole hovorime sami a naspamat, takze dufam ze to vyjde a nic nezabudneme :)
Odpovedať
Profilova fotka
jaj a este s tou vyzdobou... ja len chcem vyzdobit vchodove dvere trocha a potom mozno zabradlie v dome... este uvidim
Odpovedať
Profilova fotka
marycs a mate nejaky special? Myslim ten slub :-)
Odpovedať
Profilova fotka
majkas - aky slub myslis teraz ?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?