Vidíme sa až v kostole

Profilova fotka
Baby, mam rada tradicie, ale na svojej svadbe chcem, aby ma moj buduci manzel a vsetci hostia uvideli az v kostole. Mali ste to niektora tiez takto? Ake boli ohlasy?
Odpovedať
@syraya ja to budem mat rovnako, lebo nie som zastanca odobierok a pod. zalezitosti. co som bola na inych svadbach , niekto to mal tak, niekto inak, ale na tento novozvyk som nikdy nepocula nic negativne, skvor je to take napinavejsie :) ja som ani nerozmyslala o tom ci budu dobre ci zle ohlasy, myslim , ze to je vec nevesty a zenicha ako sa rozhodnu ...nemozu byt vsetky svadby rovnake, ved aj vkus ludi sa lisi. ale co som pocula kazdemu sa to skvor pacilo akoby kritizovali :)
Odpovedať
mali sme to takto a bolo to uplne najlepsie:) manzel aj svadobcania boli uplne dojati. velmi odporucam tuto variantu,je to naozaj krasny a silny zazitok,uvidiet sa az na obrade.
Odpovedať
jej @syraya máme rovnaký dátum svadby :) no aj ja by som to tak chcela, ale ideme sa predtým fotiť, tak je to také nanič :( ako s fotografom nie je problém, ale s fotografkou, ktorá nás bude fotiť v ateliéri....k nej musíme prísť pred svadbou :( ale možno ešte niečo do septembra vymyslím :)
Odpovedať
aj ja som to tak mala, sice svokrovci pri pytackach ma videli ale buduci mm stal pri oltari a ja som za nim kracala v doprovode otcima, stale som na neho pozerala ako si ide oci vyocit a rozmysla ci som to ja alebo nie. No vzruuuuuso to bolo. skoro som vybuchla od smiechu, a to nehovorim ze prvych 10min kym fararka hovorila nieco vseobecne ma drzal za ruku a stale sepkal si krasna, si hadherna.... ja som mu uz ruku stlacala ze nech prestane lebo sa nesustredim na nic. :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
jaj no a my sme mali sobas o 14h00 takze fotit sme sa isli az po predjedle na hostine. okolo 16h00
Odpovedať
Profilova fotka
A nevadi, ze hostia nepridu k neveste domov, ale rovno do kostola? Moji rodicia su z toho trocha prekvapeni, lebo vraj co ak hostia chcu doniest nejake dary, napr. flasu a tortu. A tak sa s tym musia trepat do kostola. Ci ako sa to vlastne ma riesit?
Odpovedať
Profilova fotka
@weronika171717 Jeeeej, tak to mame ten najkrajsi datum ;-) Ako si na tom s pripravami? Nase fotenie bude v iny den, po svadbe. V den svadby nebudem minat cas este aj na to. Jasne, ze bude fotenie aj na svadbe, na obrade, a v hoteli, ale vsetko ostatne az potom :-) V klude.
Odpovedať
@syraya Ahoj :) my budeme mat fotenie pred obradom, takze sa s drahym uvidime :) ale cakat ma bude potom v kostole a hostia ma uvidia az tam, nemame pytanie a vobec neriesim ci sa to niekomu tak paci :) ja to tak chcem...a hostia nam pridu dat dary den pred tym, robime take posedenie pre nich :) takze to riesime takto...
Odpovedať
Profilova fotka
Ja asi nebudem moct zoorganizovat ani posedenie pred, pretoze my mame hosti aj z UK a kedze so snubencom nie sme z jedneho mesta, ale 100km od seba, tak svadba je na pol ceste. Takze som myslela, ze v piatok vecer posedime spolu so zahranicnymi hostami v hoteli kde budu vsetci ubytovani a kde je aj svadba. Tym padom, nebudem moct usporiadat posedenie so zvysnymi hostami u nas doma. Take komplikovane! Lezie mi to na nervy!
Odpovedať
@syraya preco by mali hostia chodit k neveste domov? =-) hostia predsa idu do kostola/urad a potom na hostinu, domov sa chodi iba ked sa robi odobierka ( aj to nie vsetci ale krstni a rodicia + babky), my sme tot napr nemali a po mna domov prisiel len Zenich+druzba a hostia z nasej strany boli 2tety co spali u mamy, tak u nas boli a osttani prisli do kostola a ano ak sa chcu trepat s tortou a flasou tak ku kostolu, a potom si ju svojpomocne transportuju na miesto hostiny, pozeram ze mas termin sept 2014, tak to nech dufaju aby nebolo 35stupnov :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@syraya Zdravím Vás...celý priebeh svadby je len na Vás. Myslím, že nie je nič na tom, keď svadobným hosťom dáte na vedomie, že sa všetci stretnete až v kostole...a teda, že Vás Váš budúci manžel uvidí až tam. Ak nechcete klasickú odobierku, poďakovanie rodičom sa dá urobiť aj na svadobnej hostine pred všetkými. Naplánujte si Váš deň tak , ako sama chcete. Držím palce a prajem všetko dobré. :-) Marica.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme mali rovnako, odobierka by bola sice pekna, ale kedze ja som nemala svadbu v svojom meste ale v zenichovom, nechcela som riesit odobierku na hotelovej izbe, ci nejakej ubytovni. Jednoducho k zenichovi prisla jeho strana ....kto chcel tam zlozil dary...iny si ich aj tak brali do kostola na gratulacie..tie mensie dary myslim samozrejme :) Moju rodinu som pri pozvaniach smerovala rovno do kostola, s tym ze maju ubytovanie zabezpecene odvtedy...a mozu sa prist zlozit a nachystat pred sobasom... nasledne sa vsetci uvidime az v kostole. Fotenie sme odlozili az na nedelu. Zenich ma tym padom videl az v kostole a aj vsetci svadobcania. Nikto nenamietal (okrem svokry, ale ta namieta furt a na vsetko). Fotenie pred sobasom nemalo vyznam ak ma mal zenich vidiet az v kostole, a pocas hostiny sme sa pofotili len max. pol hodinku po veceri kedy nikto nevladal sa hybat....viac sme nechceli nechat hosti cakat... Namiesto odobierky sme po jednom tanecnom kole, odovzdali rodicom sklenene plakety s podakovanim za nas oboch. Hostia ocenili, rodicia sa necitili vynechaní ..
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@mesiacik25 @katarina495 @eeffka Dakujem za rady a nazory. Mate pravdu, nasmerujem ich do kostola a ak chcu priniest flasu, mozu tak urobit den vopred, alebo ju vziat do hotela. Mozme tam dat pripravit nejake miesto na uskladnenie. Je to dobry napad, ci nie? Na uskladnenie zakuskov a svadobnych tort nam hotel poskytuje chladnicky, ak chcu, nech to donesu den vopred. Neviem, ci to nie je drze im tak povedat, ale co ine my ostava. Okrem toho, nechcem, aby sme tam mali vystavene torty. Zbytocne sa budu topit v teple.
Odpovedať
Profilova fotka
baby, este jedna vec. Ked som bola dieta, tak snubenci chodili pozyvat na svadbu osobne. Robi sa to aj teraz tak? neviem, ci mam tolko dovolenky, aby som to stihla. Posielali ste pozvanky aj postou?
Odpovedať
@syraya mi sme pozívali osobne, tam sme podrobnosti povedali, ale o svadbe sme samozrejme skôr dali vedieť, aby si urobili čas, ale dala by som už teraz vedieť, ja som dala dosť neskoro a v septembri ľudia chodia ešte na dovolenky, mne sa stalo to , že nejakých 10 ľudí nemohlo prísť, lebo boli mimo Slovenska, to mi je strašne ľúto aj dnes. :-(
Odpovedať
@syraya zavisi od zvykov a svokry :) moja mama surodencom zavolala a poslali sme postou ( ine mesto), zo svokrinej strany sme chodili ako debili... 4 kavy za popoludnie,vsade posediet 20min a davaj dalej. Termin samozrejme vedeli dopredu,pozyvat sme chodili asi mesiac pred.pri tej prilezitosti sme na rovinu opytali peniaze,nie dary.vsetci apokojni ze maju o starost menej.
Odpovedať
Profilova fotka
@eeffka Ja mam zlatu svokru, ani ona ani mama mi do nicoho moc nekecaju. Aj tak si s Matusom urobime po svojom. ;-) Skoro cela nasa rodina vie o svatbe, kedze sme spolu uz 11 rokov :-) Minuly rok ked sme rezervovali hotel, tak sme na svokrovej 60ke vsetkym povedali termin. Asi tie pozvanky poslem len postou. Ak by som mala dostatok casu, isli by sme osobne, ale kedze nie cas, musi postacit postou :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@beatrixlenicka Keby bolo dost casu, urobila by som to ako Ty, ale obavam sa, ze to nebude mozne. Aj tak to uz skoro vsetci vedia a uz boli neoficialne pozvani, takze uz im to len potvrdim poslanim pozvanky postou. A je to x-)
Odpovedať
Mozno je to teraz taka moda,ale mne osobne sa to nepaci. Vynechanie odobierky mi pride,ako nevdak voci rodicom. Tak len dufam,ze moja dcera sa tiez takto nerozhodne. Bolo by to pre mna sklamanim.
Odpovedať
Profilova fotka
Mne napriklad moji aj manzelovi rodicia odobierku zakazali, ze oni plakat nechcu a pre nich je to len sprosta tradicia. No nam sa to pacilo a tak sme poprosili starejsieho aby to spravil troska odlahcene a bolo to prijemne spestrenie. Zazila som uz aj svadby, kde sme nevestu videli az v kostole a malo to taktiez uzasne caro. Hostom sa to povacsinou pacilo, len nejake tetky z tretieho kolena boli urazene lebo nemohli pred obradom ohovarat ake mala nevesta vlasy, uces..... Takze spravte tak ako vy chcete, ak sa Vam to takto paci tak veselo do toho.
Odpovedať
ani my nebudeme mat odobierku, ani nic take, stretnutie bude v kostole, kde nas uz budu vsetci cakat, dohodli sme sa s rodicmi, ze ked budu vsetci sediet v kostole, tak vzadu nam daju pozehnanie, a potom budeme spolu kracat k oltaru... je to vsetko na VAs..
Odpovedať
sme každý z inej časti Slovenska, preto bude "odobierka" realizovana u nasich den pred svadbou ako neformalne stretnutie...v den svadby ma preto uvidi vacsina hosti a moj zenich az v kostole :)
Odpovedať
Profilova fotka
@syraya Ja to budem mat presne takto :D a uzijem si ten pohlad mojho pokladika ked ma prvy krat uvidi :D bude to nadherne
Odpovedať
Profilova fotka
Ja to tiež tak chcem :) u nás je zvyk odobierka a po nej sa ide v sprievode do kostola :-) ale to ja nechcem...ja si to predstavujem tak, že všetci sa stretnú pred kostolom, pôjdu dnu, potom príde ženích a po ňom ja :) aby ma nikto nevidel...a fotenie chcem až po svadbe v pondelok :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@syraya Aj ja to budem mat tak. A nielen on, ale vsetci ma uvidia az v kostole okrem mojej svedkyne, maminy a sestier, ktore budu pri obliekani a ocina, ktory ma vedie pred oltar (a deti, ktore su za druzicky a vchadzaju predomnou) Cize vsetci hostia sa stretnu pred kostolom, tam bude malinke obcerstvenie, o tretej pojdu do kostola a potom vojde zenich s jeho maminou a potom pojdu moje deticky-druzicky a potom ja s ocinom! Ohlasy boli kadejake, snazili sa ma presvedcit na odobierku, ale mne sa to nepaci. Mamina si vydychla, ze nemusi v strese pred svadbou este u nas prijat celu svadobnu spolocnost... (ked sa zenil brat, bol to stres, lebo sa vsetci stretali u nas, my sme nestihali a hostia sa nudilil) :-D A ja sa budem tesit, aky bude moj drahy netrpezlivy, uz teraz ma stres, ze pridem neskoro (som notoricky neskorochodic) :-D A moj drahy okrem siat nechce vidiet ani zavoj, ani nausnice,ci retiazku, ledva ze sa pozrel na topanky, ktore budem nosit. Ani tie nechcel vidiet predtym :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@sandra1989 Zmyslame rovnako ;-) Podla mna to tak ma byt! A hotovo :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mimi1127 Aj u nas to asi tak chodi, ale nastastie aj moji aj zenichovi rodicia suhlasia bez odobierky kedze to ja tak chcem. :-) A kedze nie sme z jedneho mesta, je to tak lahsie a ide tu o moment prekvapenia :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@mikema Ty mas uplne taky scenar ako my :-) U nas je to sice prva svatba takze nemozem porovnat s niecim inym tak ako Ty s bratovou svatbou, ale ked som bola na svadbe u sesterky pred par rokmi, tiez sme sa nudili, lebo oni riesili svoje veci a dotahovali detaily. Nechcem povedat, ze je to zbytocnost, ale usetri to asi vsetkym cas. Ozaj ako to budes riesit s tym obcerstvenim pred kostolom? To by ma celkom zaujimalo. Zveris to niekomu z rodiny?
Odpovedať
Profilova fotka
@syraya Asi to dame nasmu cateringu, cakam na ponuku. Robia nam skvele jedlo a na obcerstvenia su tiez profíci, tak dufam, ze ma z ponuky neporazi :-D Povodne som chcela len sekt a dake chlebicky objednat, ale take dva-tri stoly (tie vysoke, pri ktorych sa stoji) by neboli odveci a nas catering ma vsetko... U nas je to o to tazsie, ze vsetci pridu na svadbu od niekial, ani jedna osoba z rodiny nie je z Bojnic, ani my nie, ani priatelova rodina. Takze tam vsetci pridu v sobotu, ubytuju sa a idu na svadbu... Preto s tym nikoho nezatazujem, kedze sa tam nik nevyzna. Aj po tortu a kvety si zabehnem sama. :-D
Odpovedať
Ja mam tiez takyto plan, ziadne odobierky, uvidime sa az v kostole, hostia pridu na danu hodinu do kostola a vyriesene. Rodicom zrejme prichystame nejaky darcek s podakovanim alebo prihovorom pred hostami a bude.....:-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?