Únos nevesty. Akú máte skúsenosť?

Kamaráti sa nám zastrájajú, že ma ešte pred polnocou unesú a môj drahý ma musí nájsť a zaplatiť výkupné. Mne sa to zdá dosť uletené, máte s tým niekto skúsenosť? Ja som ešte na takej svadbe nebola, kde by také niečo urobili,vraj je to taký zvyk. 8-)
Odpovedať
unos nevesty je klasika, aj ked podla mna dost odveci, kedze sa tym roztrhne spolocnost a moze sa stat aj to, co mojej kamoske, ze ju manzel vobec nehladal, lebo ani nevedel, ze ju uniesli ]-( Ide o to, ze kamosi si s tebou pojdu vypit, tusim svedkovi ale povedia kam, aby vas nakoniec vobec zenich nasiel a zenich alebo ten svedok musi zaplatit cech, uz neviem, ktory z nich to musi zacvakat. Ja sa na to vobec netesim, ale asi ma to tiez neminie. :-| ]-(
Odpovedať
ja niesom aktak, ale jej sestra, ale tak odpovedam v jej mene,kedze je na svadobke:)nam povedala ze nechce ziadny unos, ze je to trapne a tak sme sa vsetci mladi zhodli zeto je fakt blbost a ked si to nezela, tak aj keby to bolo neviem ako vtipne pre ostatnych tak to proste nebudeme robit. A tak ak si to nezelate, tak im to normalne povedcte, vsak je to vasa svadba a nie tych co vymyslaju program.
Odpovedať
Ahojky, táto téma sa tu už riešila ale môžem zopakovať svoj názor ;-) V našej rodine sa raz stala pri tomto zvyku taká tragédia, že radšej každého pred ním varujem. Viem, opatrným a najmä rozumným by sa to nestalo, ale : banda ženíchovych poriadne podgurážených kamarátov nasáčkovala nevestu do auta (sobáš mali na okraji mesta a oni chceli niekde do centra ]-( ) a asi 2km od miesta hostiny nabúrali. Ďalej myslím nemusím opisovať...dopadlo to až príliš smutne... Preto- hoci väčšinou je svadba veselá až búrlivá akcia, rozum treba pribaliť aj k závoju, obrúčkam a svadobnej torte...
Odpovedať
Mas pravdu Sue...ja som tiez jasne naznacila, ze ziadne saskoviny sa konat nebudu. A ked nevesta nebude chciet byt unesena, hadam ju len na silu tahat nebudu. Naozaj, na svadbe je az prilis vela podgurazenych ludi a takouto akciou sa len vsetka zabava pretrhne a pokazi. Pocula som aj o takej svadbe,kde sa pre unos konal skoro aj rozchod mladomanzelov... :-(
Odpovedať
no, zavisi aj ako si ten unos dohodnete - ja som s radostou spolupracovala :-D , ale kamaratom som oznamila, ze do auta nesadam. Tak sme sli pesi v noci do susedneho baru, kde sme sa vyborne zabavili - stalo to za to, lebo sme tam boli sami, bez rodiny, takze sa vsetci ludia uvolnili... ale ked si nevesta nieco take vyslovene nezela, mali by byt kamosi tolerantni a nepokazit jej svadbu... v kazdom pripade si to dohodni este pred svadbou, aby si nezazila neprijemne prekvapenie.
Odpovedať
Profilova fotka
No ja som mala svadbu 3.9.2005, mala som unos, ale bolo vsetko vopred dohodnute. Lebo: na zaciatku som nechcela unos z dovodu, ze nevesta sa ma venovat hostom a nie sa kade tade tarat a byt dve hodiny prec. Vyriesilo sa to tak, ze som bola prec pol hodinky, unos dopadol dobre, bolo to super, mam krasne spomienky a myslim si, ze to k svadbe patri, ale len do istej miery. Unos je dobra vec, ale najlepsie je, ked zenich vie kde ma hladat nevestu. Zenich zaplati vsetko co minie nevesta s unoscami pokial on nepride. Ked uz pride kazdy pije na vlastne naklady. My sme mali len 1000,- Sk ucet, lebo zenich prisiel asi o 8 minut za nami. Cely unos trval tak 30 az 35 minut. Je to pekne, verte mi. Aj ja som mala vyhrady, ale som stastna, ze sa to zorganizovalo. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
No a zabudla som este dodat, ze pri unose boli skoro vsetci mladi, neviem ci aj neboli vsetci. Polovicka so mnou a druha prisla so zenichom. :-D Mala som dvoch svedkov baby a jedna z nich bola tehotna, tak nebola pri unose asi sa jej nechcelo. :-) Takze neviem kto ma unasat, ale myslim si, ze dobri priatelia a najma chlapi, ale aj babenky nesmu chybat.
Odpovedať
ahojte! u nás je tiež taký zvyk, unášať nevestu. Mňa to tiež čaká, ale nie som príliš rada, bojím sa, že sa tým príliš zdržíme a potom nebudeme stíhať. Bola som na kamoškinej svadbe, uniesli ju, mladí z jej družiny (bola som pritom), prvý družba zostal so ženíchom a po cca pol hodinke mu povedal, kde nevesta je. Bolo veselo, aj sme sa pritom dobre zabavili, len sme trošku neskoro prišli, tak sa robilo odčepčenie až polhodku po polnoci. Väčšinou som počula na únosy dobré spomienky, takže dúfam, že to dobre dopadne ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mám zákaz sa dať uniesť (od drahého). No ani sama by som to nechcela po tom, čo som zažila na jednej svadbe minulý rok. Keď išli chalani so ženíchom hľadať unesenú nevestu po okolí, takmer mali haváriu a okrem toho po odchode nevesty dobrá nálada v svadobnej sálade veľmi klesala. Takže môžem bez toho byť naozaj. Aj s priateľom máme takých kamarátov, že keď povieme, že si to neželáme, tak to budú rešpektovať.
Odpovedať
Profilova fotka
ilonka, je to bežný zvyk, ktorí robia ženíchovi kamaráti... mne sa tiež vyhrážali, ale ja osm striktne odmietla... budeme mať hostinu na dosť odveci mieste, ťažko by ma hľadal... okrem toho býva zvykom, že keď ich nájde, musí si nevestu vykúpiť, obvykle zaplatením účtu, čo popili, kým ich našiel... no neviem...
Odpovedať
kočky, tak mne už toto oznámil šofér, že ideme preč... že ma unesú, aspoň na chvíľku... ale aspoň na tom sme sa s nimi dohodli, že nepôjdeme mimo dediny, kde bude svadba... na sestrinej svadbe sa im únos organizovať nedaril... tak som musela zasiahnuť aj ja a pomôcť a nakoniec do dopadlo tak, že nevesta naskočila do prvého auta sama od seba, keď som jej dala signál, že môže... :-D :-D a ženích keď vedel, že nevesta zmizla hneď vedel, že som v tom mala prsty ja...
Odpovedať
Ja teda fakt neviem, mám z toho všetkého dosť miš-maš. My sa ideme fotiť až o pol 9 a tiež si myslím, že na taký únos času nebude.Som za každú srandu, ale fakt neviem, uvidím ako sa to všetko vyvinie.Dík všetkým za skúsenosti.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Takže....aj u nás je zvyk unášať nevestu......ale, my si to neželáme.....ako už niektoré písali, po odchode mladomanželov klesne nálada hostí ( bola som na takých svadbách ), stávajú sa nešťastia, vzhľadom na vysoké riziko opilosti unášajúcich a najhoršie bolo, keď ženíchovi nevedeli povedať, alebo ho oklamali, kam uniesli nevestu...Tak to Vám poviem, že bolo po nálade. Obaja boli na seba nahnevaní. Nevesta, že ju ženích nehľadal, ženích, že nebola na mieste, kam mu povedali........My sme dohodnutí, že od tej 22,30 hod.-až do odčepčenia t.j. do 00.00 hod, ma nespustí z očí , aby sme predišli nedorozumeniam, a zbytočným vysvetlovaniam. Nikto sa nemôže uraziť, keď si ženích nedá uniesť nevestu! Takže asi tak u nás. :-) :-) :-) :-) :-)
Odpovedať
nevidim dovod ist sa zabavat inam a este to musiet zaplatit (zenich), ked mam plnu salu hosti (ti, co unasaju su tiez predsa hostia, nie?), dobreho jedla pitia aj muziky :-D som zasadne proti unosu, zo strany mojich hosti ani nic take nehrozi, zo strany draheho tiez nie, lebo nebudu vediet, kam by ma mohli uniest :-)
Odpovedať
Ahojte, ja som unos nevesty tiez nemala, lebo som nechcela, ale videla som jednu svadbu, kde bol unos taky, ze nevestu uniesli sami chlapi a sli s nou do baru, tancovali tam s nou a boli ako jej ochranka a so zenichom prisli zase baby, ako posila. To sa mi pacilo ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
baby, bola som kamoske na svadbe, kde sa ona uniesla sama. zavelila - ideme prec a babinec siel na vopred dohodnutu discu, nevesta vosla sama prva do podniku, ludia odpadavali, bola fajn nalada. zenich sa dovalil asi po 30 minutach a spolu na strede parketu tancovali pomerne hriesne :-) a krasne tance. a bolo to fajn. ale vsetko zavisi od miesta, zlozenia ludi a casu. oni to brali ako pauzu pre mladych a islo sa hromadne, a starsi a rodina si medzitym pokecali a dali 2. veceru. my unos nerobime, pretoze budeme dost mimo mesta a ani si to nezelame. na celu hostinu nebude prilis vela casu a vecer chcem travit hlavne so zenichom :-) ale pripravili sme si pre svadobcanov par trestenych veci - uvodny tanec bude uplne neklasicky, na melodiu z rozpravky a s dobovymi taneckami a potom solo tango, s ruzou v zuboch, nech je sranda. tak doma trenujeme a strasne sa pritom rehoceme :-D
Odpovedať
ani my sme nemali unos nevesty - teda mna. ja som to nechcela, nepaci sa mi ten zvyk. jednu znamu na svadbe uniesli a najskor bola ona dlho prec, potom aj spolu so zenichom a ked sme sa my ostatni nemohli dockat, tak sme este pred prichodom nevesty odisli. vsak sediet pri stoloch, bez hudby - kt. tam proste nehrali, pomaly so zhasnutymi svetlami a s ludmi, s ktorymi si nemate co povedat tak uz po tych 2-3 hodinach !!!!!! sme proste skoro vsetci odisli :-S
Odpovedať
Profilova fotka
Baby, a co keby sa ten zvyk trochu pozmenil a nevestu by uniesol jej milý? No nebolo by to fajn? Ja nad tym vazne uvazujem, lebo mne sa zda, že to s tymto zvykom casto dopadne dost zle. Ja zas poznam pripad, kedy uniesli nevestu a ta bola do pol stvrtej prec, lebo zenich sa na nu nahneval, ze sa nemala nechat unasat, že ved to tak nechceli... Tak to trochu stoji za povazenie, ale verim, ze ziadna z vas namá takeho "gavaliera" ktorý by sa na vas vybodol :-)
Odpovedať
Tiez mam rozpaky z unosu. Na jednej svadbe nevestu uniesli, potom zmizol za nou aj zenich a poviem vam pozerat sa na 60 znudenych a uzivanych ludi, ktori podriemkavajuc cakaju na mladomanzelov nie je nic moc. Zabava rapidne klesa a okrem unoscov sa nikto nebavi. Na druhej zasa nevesta nechcela byt unesena, napriek tomu ale bola, tak cakala tiez taka nejaka znudena, kym po nu pridu, takze ani na silu to niestoji za nic.
Odpovedať
ako som uz pisala, som proti unosu, no na druhej strane celkom nechapem, ze ked tam nie su nevesta a zenich hostia sa nevedia zabavat? ved hudba hra dalej ... to musim byt fakt celu noc na placi? ved sa chcem aj s kazdym porozpravat, cakam, ze pridu aj nejaki gratulanti na hodinku na dve, ved nemozem celu noc byt vsetkym na ociach, aby sa oni mohli bavit?
Odpovedať
Profilova fotka
ilonka...únos je "super" vec, hlavne ak to nie je ďaleko od miesta hostiny, aby sa niečo zlé nestalo, čo sa týka prepravy a tak...nikdy nevieme čo sa môže stať...my sme šli kúsok od sály do podniku, všetko tam bolo pripravené (a ženích tak nenápadne, vedel, kde ma uniesli) :-) ústretovosť jeho bratrancov :-) prajem krásny únos
Odpovedať
Profilova fotka
no zbohom, co su to tu za nazory? unos, neunos... myslim, ze to zavisi od konkretnych okolnosti, kto ma kde svadbu ci akych ludi ma pozvanych a ci si to mladomanzelia vyslovene praju alebo nie... Na nasej svadbe planovala unos moja sestra s druzickami, ale MY sme sa napokon rozhodli, ze unos nechceme, nech nepokazime zabavu, mne sa zle nastupovalo do auta atd, atd... proste ze nie! dopadlo to tak, ze ked som si konecne okolo desiatej chcela pripit s kamaratkou, zrazu ma niekto zozadu schmatol na ruky a utekal so mnou do auta. nestastny zenich len utekal za nami, lebo zistil ze ho odlakali do kuchyne narocky a ze ma predsa uniesli. Bol to zenichov kamarat (mimochodom vobec nepil, takze som sa nebala ked ma k nemu cpali do auta) s nasou partiou, uniesli ma do podniku, kde ked ma ludia videli, vsetci tlieskali a gratulovali mi, dostali sme gratis sampanske a uvolnili nam parket na ktorom sme sa fotili a tancovali a vystrajali. Za pol hodinku uz aj prisiel moj vyvoleny s ooooobrovskou varechou a vylatal ma tam pred vsetkymi, no sranda. vsetko zachytil kamaraman, ktoreho kamarati na unos vopred pripravili... zakoncili sme to vasnivym tancom a potom sme sli naspat na hostinu. Ja som sa bala, ze zabava bude upadat, ale ako sme neskor zistili, nas skvelyyy DJ usporiadal rozne sutaze, hral hudbu na zelanie, svadobcania sa bavili, tancovali a robili aj "hada"... no proste vsetko dopadlo perfektne! Nakoniec som rada, ze ma uniesli, a ze vsetko dobre dopadlo, i ked chudak moja sestra ani druzicka to nestihli... no ved s nimi to este dobehnem...na ich svadbach, xixi :-D tolko moj unos, netreba vsetko vidiet len cierne alebo biele!!! ak je dobra prilezitost a rozumni kamarati, nie je o com... a aby som nezabudla, nas ucet v podniku bol aj s tringeltom 700,- Sk, pili sme de luxe, uplne v pohode! :-) takze nic hrozne sa nedeje baby, nestresujte sa s malichernostami... nechajte tomu aj trochu spontannosti... baby, prajem vam vsetko naj a nech sa vam svadby vydaria, ci uz s unosom alebo bez !!! :-D
Odpovedať
Profilova fotka
zelly...super si to napísala...však svadba by nemala byť so stresom, ani nič okolo...proste pohoda, čo má prísť príde, že? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
laurajana, presne tak!!! a este nieco som chcela: zenich sa nema co urazat - ved je to unos, nevesta za to predsa nemoze... a preco by si kazil vecer... bola by skoda urazat sa na svoju krasnu nevestu!!!
Odpovedať
Profilova fotka
zelly...moja polovička sa vôbec neurážala, to mi je divné ak sa vôbec niekto za takéto čosi dokáže uraziť a hlavne v takýto deň, že? :-) Mojko sa doslova tešil, že ma unesú :-) presne tak...na svoju krásnu nevestu urážať sa, ešte že čo :-) ;-) Inak blahoželám Ti dodatožne a prajem krásny život v manželstve...veľa šťastia
Odpovedať
Profilova fotka
dakujem ti :-) samozrejme aj tebe... vam :-D
Odpovedať
Profilova fotka
moji drahí kamaráti si na únos spomenuli o druhe v noci... to som ich zrušila, že už nie som nevesta... ale mladá pani... a tie sa už neunášajú... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
...takze babenky, aj mna sa rozhodli uniest a sice moja mila svagrinka, ktora pripravila aj kopec inych vylomenin, ani sme nestihli vsetky zrealizovat :-D ... takze mna prosim pekne uniesli uz o pol osmej, pretoze moj milacik nakazal, ze ak unos, tak najneskor do 10 musime byt vsetci spat, aby ti starsi, ktori chcu odist pred polnocou este si nas oboch uzili....sestricka ho teda posluchla a zorganizovala unos na pol osmu :-), drahy asi 15 min. netusil, ze som zmizla( ved bolo len nieco pred osmou), potom sa zacal obzerat a nakoniec mu to doslo!!!! :-D :-D :-D ....ja som najprv bola tiez mimo, ze o co tu ide, ale nakoniec to dopadlo perfektne, v podniku (ktory bol mimochodom 5 min. pesi, ale vsetci sme sa tam trepali taxikmi 8-) ) sme boli sami, hoci DJ bol otrasny, nam to nevadilo, super sme si zatrsali, manzelik dosiel asi po 45 min., este sme chvilocku tancovali a slo sa naspat....na svadbe zatial Makovica hrala same cardase a polky, starsi hostia sa vyburili a my mladi ( cca 30 ludi ) sme im ani velmi nechybali :-D .... myslim si, ze vsetkemu, co sa deje na svadbe, treba nechat volny priebeh....samozrejme, ak si mladi nezelaju unos, treba to respektovat a zase, ak sa uz nieco take udeje, netreba to prehanat...byt unesena 2-3 hodiny, to by sa mi nepacilo a taktiez by som sa nedala uniest v aute, ktory soferuje niekto z hosti...ak sa vsetko deje z mierou, svadba sa trosku spestri, ale nenarusi sa celkovy dojem so svadby... 8-)
Odpovedať
Mladomanželky, pozerám že máte dobré spomienky na váš únos. Už sa nato celkom teším, tiež je tu u nás blízko diska kde sme aj my chodili, veľa ľudí nás tam pozná. Myslím, že to bude fajn zábava. V takej róbe už na diske určite nebudeme :-D
Odpovedať
aj ja som mala byt unesena..no nevyslo to..a je mi to teraz troxa luto :-( islo totiz o to,ze asi hodinu sme sa s mladymi natom dohadovali..lenze najprv sme nemohli odist lebo sa zacala podavat vecera..tak sme vyckavali na tu spravu xvilu..uz aj zenix vedel,ze ma byt unos..totizto aj kvoli tomu,ze este pred svadbou s unosom nesuhlasil ;-) mali sme uzasneho kameramana, ktory este sam navrhol,ze pojde svojim autom..ja som zohnala dalsieho sofera, ktory nepil..svokra dalsieho..no a ked sme sa uz xystali tak druzbovia ukradli starsiemu druzbovi valasku a ten ju musel vykupit..a s tymto sa nepocitalo 8-) aj sa to casovo pretiahlo..tak sme uz nikam nesli lebo chybala iba nejaka polhodina do redoveho.. ale ako drahy poznamenal..je prvy zenix, ktory neutratil peniaze..ale ix ziskal :-D :-D :-D nakolko dostal od druzbov peniaze za vykupenu valasku :-D
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?