Svadba bez odobierky

Ahojte, zaujímalo by ma, či všetky plánujete odobierku? Zažili ste alebo budete mať svadbu bez odobieky? Ja by som odobierku chcela, priateľ ale príliš nechce a v podstate odobierka by nám to trošku skomplikovala, ale i napriek tomu by som sa chcela poďakovať aj takto rodičom.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@lenik87 no my neplanujeme mať odobierku, pretoze sme z odlišných obcí a dokonca aj sobas bude zas v uplne inej dedinke takze bolo by to dost komplikovane sa presuvat hore dole. ale určite nejake podakovanie rodicom bude na svadobnej hostine v podobe prihovoru.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, je to vaša svadba a ako si spravíte tak budete mať, hlavne aby ste boli spokojní. Nedaj na hlúpe reči ostatných. My sme mali takú polovičnú odobierku. Keďže sme už bývali spolu niekoľko rokov a mali sme už aj dcérku tak by bolo totálne hlúpe aby išiel manžel pred dvere aj s celou perepuťou a kopkali mi na dvere. Takže svadba začínala v našom byte, kde sa všetci zišli pred tým a starejší poďakoval za nás rodičom, ženích mi dal kyticu, ja jemu pierko, rodičia nám dali požehnanie a hurá do kostola. ;-)
Odpovedať
Ahoj, My odobierku mať nebudeme... Naši rodičia to nechcú :-) Sestra tiež nemala a vôbec to nevadilo....Rodičom sa môžeš poďakovať hoci kedy nie len pri odobierke.... ;-) My tak plánujeme pred sobášom, chceme im dať urobiť obraz nás dvoch s poďakovaním :-)
Odpovedať
my to budeme mat cele v hoteli, kde sa vsetci stretnu. tam bude aj obrad aj vsetko... takze ziadna odobierka nehrozi, my si na to az tak nepotrpime a kedze mame celu svadbu v horach, skomplikovalo by sa nam to cele...
Odpovedať
Profilova fotka
ani my nebudeme mat odobierku, uvidime sa prvy krat az v kostole :-D
Odpovedať
my tiez neplanujeme odobierku v den sobasa..aj ked je to krasny zvyk,ale ja by som nechcela z toho dovodu,ze chcem aby ma moj buduci manzel videl prvykrat v svadobnych satach az v kostole,ked budem kracat k oltaru..takze opdobierka bude pravdepodobne v piatok vecer..iba tak symbolicky s rodicmi a najblizsou rodinou..
Odpovedať
@lenik87 my nebudeme mat odobierku, byvame spolu uz par rokov, rodicia uz byvaju uplne inde nez kedysi, ked som s nimi byvala, priatelovi tak isto, svadba bude uplne inde, takze to ani neriesime...
Odpovedať
my tiež nemáme, žijeme spolu vyše štyroch rokov a ja budem od dopoludnia na mieste všetko chystať, takže načo...
Odpovedať
u nás odobierka tiež nebude, spoločná domácnosť už cez tri rôčky atď. ;-) spravte ako uznáte za vhodné :-) budeme sa spolu chystať, spolu fotiť pred sobášom, bolo by čudné keby provizórne ženích vyšiel pred byt a zaklopal si po mňa x-)
Odpovedať
@lenik87 my sme odobierku nemali, ja nemám rada vynútené veci a ani ciťáky, a ani to neviem tak rozprávať ... a bolo to v pohode :-) manžel je z ČR a tam to nebýva, takže sme boli obaja spokojní. my sme teda mali trošku netradičnú svadbu. Večer pred sme boli spolu na hoteli, sami, žiaden stres a ľudia z rodiny :-) na druhý deň sme sa, teda ja fintila, kaderníčka kozmetička, obliekli sme sa, šli sme sa fotiť na Liptovskú Maru, a keď sme sa vrátili sa šlo rovno do kostola :-) odporúčam každému, pretože takto sme si to užili a nik mi nehovoril čo mám robiť, čo sa patrí, čo by som mala :-)
Odpovedať
aj šaty videl, a sme mali nacvičený waltz, prvý tanec, tak ešte večer sme si skúšali ja s kruhom a smiali sa :-D fakt si neviem predstaviť byť doma v zhone a ceremónie nemám rada
Odpovedať
Článok sa načítava...
ja som pôvodne odobierku nechcela, kvôli všetkým tým emóciám, ale čím viac som plánovala svadbu a čítala si všetky možné články, mi príde odobierka ako veľmi milá záležitosť. odobierka teda bude a bude nám ju robiť kamarát, ktorý bude našim starejším-nestarejším, takže už sa na to teším a ako ho poznám, bude to vtipné :)
Odpovedať
Profilova fotka
mali sme to podobne ako @akinorev30.. tiez uz sme spolu byvali 2 roky takmer, aj ked babo este nemame.. a svadbu sme mali na radnici, takze ani nabozenske dovody nas neviedli k tomu zorganizovat taku polovicnu odobierku, resp. skor podakovanie rodicom.. nemali sme ale uz take tie tradicie, ze by najskor isli akoze nevesty schovane za plachtou a pod., prisiel moj snubenec s jeho castou rodiny (aj ked povodne mali prist obidve rodiny spolu :-) ) a podakovali sme sa rodicom spolu, vymenili kyticku za pierko a islo sa... je to velmi pekne podla mna a trvalo to dokopy asi 10 min... aj to to starejsi svojimi vtipnymi poznamkami odlahcil a natiahol, inac by to bolo omnoho kratsie... bolo to naozaj uplne super. a zapadlo to do atmosfery.. vobec to nebolo nic silene ani neprirodzene... a to ja uz viac ako 30 mala, takze by niekto mohol povedat, ze sa neskoro "odoberam" od rodicov.. @neomea proste.. ta symbolika ale aj realita sa aspon nam pacila.... takze sme tam odobierku chceli..
Odpovedať
@lenik87 ani my neplánujeme a ani nechceme :-) Asi by to bolo smiešne, po vyše 2 rokoch v spoločnej domácnosti a navyše, moji rodičia bývaju 70 km od nás a svadba je 40 km od miesta kde bývame my, takže už len z praktických dôvodov určite nie. A to, že nemám rada tieto ceremónie, to je už vec druhá :-D
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, my nebudeme mať klasickú odobierku ale keď príde priateľ aj s rodičmi pre mňa tak nám rodičia iba požehnajú, pripijeme si a to bude všetko :)
Odpovedať
@lenik 87 ahoj ja plánujem odobierku aj ked som s priateľom 12 rokov z čoho spolu 6 rokov bývame. Je to podla mňa pekný zvyk, ktorý ja vnímam ako to, že som dcéra svojich rodičov a či mám 18, či 35 rokov idú ma vydávať. :-D A aj keď som bez vyznania viery budem rada ak mi dajú požehnanie a bozk na čelo ;-)
Odpovedať
... moj nazor na to, co sa na svadbe musi a co nie ;) http://www.mojasvadba.sk/fotoblog/nos...
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
je to stále len o vás dvoch, či tradície uznávate alebo nie....ked som sa ja prvý raz vydávala, nemala som odobierku, ani ja a ani vtedajší manžel sme také veci nemuseli. Ale rodičia nám v súkromí dali požehnanie (čo aj tak nepomohlo ) a v podstate som nemala ani čepenie a iné podobné pre mna somariny, ja proste neinklinujem k takýmto veciam, čo zaváňajú folklórom. Teraz chystám svadbu opäť, s priateľom už pár rokov žijeme spolu a máme aj syna. Zo strany jeho rodičov tiež padol návrh na odobierku, ale chvalabohu priateľ to zatrhol, že on nikomu divadlo robiť nebude. Ak nám chcu požehnať, tak bez divákov a kamery. Tentoraz máme len obrad s hostinou, takže ani iné veci už nehrozia :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Dobry den, som svadobný a portrétny fotograf z Košíc a veľmi rád prispejem i ja. Odobierka v dnesnej dobe uz u mnohych svadieb vypadla z denneho programu svadby. Je to i z dovodu toho, ze doba sa zmenila a klasicka odobierka vo svojej podstate ani nieje mozna, kedze buduci novomanzelia uz byvaju spolu, pripadne ich vztah je dlhorocny, ... Zaroven vacsina parov zije v meste, kde tie zvyky uz upadaju a ludia sa i dost casto hanbia co je na skodu. No zazil som i odobierku kde tiekli slzy, kde bolo kopec srandy a caro niecoho takeho sa vrylo do pameti i mne, ako fotografovi.
Odpovedať
My budeme mat "odobierku", ktora ale nebude klasicka -akoze "odoberanie sa" od rodicov, kedze s nimi nezijem uz kopec rokov - chceme to ponat skor ako podakovanie, mamam dame kvety, pozehnaju nas a hotovo.
Odpovedať
ako tak citam, tak sa zamyslam ci vlastne odobierku budem mat aj ja... (teda ci ju chapem v tom istom zmysle ako vy)... povodne sme rozmyslali nad tym, ze odobierku by sme mali s kapelou, ale cim viac sa blizi svadba, tak uvazujem o tom, ze ju vypustim a ziadna odobierka s kapelou nebude. ale odobierku vo vasom zmysle mat budeme, lebo u nas je taky zvyk, ze mlady ked dojde po mladu tak pri brane (dverach) ho cakaju nevestini pribuzni a musi si za mladu zaplatit (to je asi najvtipnejsia cast svadby a tu som nikdy nerozmyslala vyhodit) a dalej som to este nerozmyslela ako to spravime... ale pochybujem, ze niekto (nema kto, starejsieho nemame) by nam cital nejake prihovory a dakovania... takze neviem ci odobierku vlastne budem mat alebo nie :-D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
ahojte nevesty...je medzi vami este nejaka ktora planuje svadbu bez odobierky alebo uz ma po svadbe a nemali ju??velmi to zvazujem pretoze s odobierkou by sme to mali velmi komplikovane...je tu nejaka ktora mi moze poradit???dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@linda8787 ja nebudem mat ...
Odpovedať
@linda8787 Ahoj, my tiez nemame, sme uz spolu velmi dlho, zijeme spolu dlho a to by bolo pre nas divne, takze my tiez nemame..
Odpovedať
ahojte,chcela som sa vas len opytat ako to riesite s pierkami pre hosti,budu sa im pripinat pred kostolom?neviem ako to cele domysliet,vsetkym nazorom sa potesim,dakujem
Odpovedať
@linda8787 ano, ako pises, pripinaju ich u nas prvi druzbovia pred kostolom, privitaju ich, ponuknu zakusky, alkohol a pripnu pierka. Poznaju takmer vsetkych hosti, takze by nemal byt problem. Samozrejme musia prist skor, aby tam boli este pred prvymi hostami. Len si daj pozor, ked sa stretate az pred kostolom na to, ze mnohi hostia prinesu zakusky a torty, a to by sa zatial roztieklo, takze my ich od hosti zberame den pred... Alebo sa robi tak, ze mas obcerstvenie uz pred obradom na sale, kde mate hostinu a v tom pripade vsetko poriesite tam, kedze ludia tam pridu. Snad som pomohla.. ;-)
Odpovedať
Zvyk, nezvyk, niekto odobierku chce, niekto nie, a my ju tiez nebudeme mat, rodicom podakujeme pri veceri. Hlavne je ma tebe ako si spravis, budes mat ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@linda8787 my sme odobierku tiež nemali. manžel nemá so svojimi rodičmi nejaký úžasný vzťah, takže sme usúdili, že by to asi nebolo až také úprimné a asi by sa všetci cítili trochu trápne. pierka sme popripínali pred kostolom a čosi ako odobierka bolo vlastne o polnoci pri odvienkovaní, lebo určitá časť z toho bolo odprosovanie rodičov, takže sme to mali rovno v tom :) a bolo to super :)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?