Svadba bez čepčenia

mal niekto taku svadbu?....mne sa tento zvyk nepaci a nechcela by som ho...myslite ze starsi ludia by ma nezahrabali pod zem keby nebolo na svadbe čepčenie
Odpovedať
určite nie, je to tvoja svadba ..... rob, ako uznáš za vhodné .... :)
Odpovedať
Profilova fotka
@mamba81818 Ahoj ja som tiež nemala čepčenie :) myslím si, že určite to svadobčania prežijú :D napríklad ja som sa proste vytratila, šla som sa prezliecť do kroja, rozhádzala som sladkosti a zatancovala redový tanec...
Odpovedať
Profilova fotka
@mamba81818 my sme cepcenie mali a bol to zazitok (pre vsetkych), ale zazila som svadbu bez a nikto to neriesil :) takze si urob ako uznate za vhodne. Na svadbe je tolko roznych podnetov, ze ak toto bude niekto riesit, tak je to jeho vec.
Odpovedať
@mamba81818 je to tvoja svadba, je len a len na tebe a samozrejme ženíchovi, čo na nej budete a čo nebudete mať. Či sa tu niekomu bude alebo nebude páčiť, to by som neriešila, nerobíš, predsa pre rodinu kultúrny program, vydávaš sa. Mne sa čepčenie tiež nepáči.
Odpovedať
My to tiež nebudeme mať a je mi jedno, čo si bude kto myslieť. Je to moja svadba, nie divadlo pre rodinu, takže si aj ty urob ako uznáš za vhodné.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme čepčenie mali, lebo mne sa to neskutočne páči a dievčatá, čo prišli zo súboru, boli úžasné. Ale ak to vy nechcete, tak je to len a len vaša vec. Aj keby ste povedali, že bude svadba bez koláčov, tak je to vaša vec :-) tiež som pred svadbou riešila, že čo by sa ako malo robiť a potom som si povedala, že predsa každý máme iné predstavy, zvyky a urobíme si to podľa seba. A ak sa aj nájde niekto, kto to ohučí, tak kašlať na to, kto chce psa biť, palicu si nájde. :-)
Odpovedať
dakujem baby povzbudili ste ma :)
Odpovedať
jaaaaj ani ja nebudem mat cepcenie....nikomu to nema co prekazat, je to tvoja svadba, tvoj den, a mas mat to co chces ty a tvoj partner a ostatni mozu byt radi, ze dostali pozvanky a mali by tvoju volbu respektovat. Uz niesme v takom storoci kedy, za nas rozhodovali starsi a to co povedali tak sa proste spravilo lebo zvyky lebo tamto ci onamto.
Odpovedať
My sme tiez cepcenie nemali a myslim, se nikomu ani nechybalo ... Myslim si, se pokial nema byt cepcenie take naozajstne (ked pride cepcit subor), tak radsej ziadne ... A na dalsej strane, ak ten clovek nezije tradiciami, naco mu je to ozajstne cepcenie ? Koniec koncov, svadba je to tvoja ... Takze si rob, ako ty chces ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lienka182 ahoj, prosim ta, mohla by si mi poradit? u nas cepcenie nie je nejaka tradicia, ale po mamine mam kroj, ktory by som si chcela obliect a tiez by som chcela, aby so mnou tancovali vtedy vsetci. cize ty si sa len tak vytratila a prisla si v tom kroji a tancovali s tebou? a potom ta zenich zobral a sli ste sa prezliect do popolnocnych? dakujem pekne :)
Odpovedať
Profilova fotka
@17sunny17 ahoj :) ano takto to bolo. Šla som sa prezliecť, ešte predtým som dala vedieť Djovi, že už sa chystám na redový, tak tesne pred mojím príchodom to oznámil aj hosťom, nech sa pripravia. Keď som vošla zapol hudbu, s krsnou som šla pomedzi stoly a hádzala čokoládové peniažky :) ako s prvou som tancovala s ňou spravil sa kruh, no a potom šli ostatní :) mala som tancovať aj s manželom nakoniec :D ale kamaráti mi pokradli topánky, čepiec, tak aj sme na to zabudli :D čiže si ma len zobral a šli sme sa prezliecť.
Odpovedať
Profilova fotka
@lienka182 dakujem :) u nas nie je ani zvyk rozdavat tie cokoladky, tak neviem ako by som to mala vymysliet. a aku hudbu zapol vtedy?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@17sunny17 no tak by si mohla tak, že prídeš oblečená v kroji :) počkáš pokiaľ DJ alebo kapela začnú hrať tú pesničku na redový a začneš tancovať :) neviem prečo, ale asi s krsnou alebo s mamou :) no a určite popros družičky alebo niekoho, nech ľudí posielajú utvoriť kruh. Väčšina zvykne zatancovať a odísť :D
Odpovedať
Profilova fotka
@lienka182 okej, dakujem pekne za rady :)
Odpovedať
Ja som ešte nebola na svadbe kde by BOLO čepčenie :D mne sa to naopak veľmi páči a budem ho mať :)
Odpovedať
Profilova fotka
@lienka182 a mozem sa este opytat? aj zenich mal kroj na sebe?
Odpovedať
Profilova fotka
@17sunny17 mal košeľu, lajbík, a klobúk :) ale bola som na svadbách, kde ženích mal iba červenú košeľu a nohavice :)
Odpovedať
Profilova fotka
@17sunny17 ahoj mi sme ties nemali cepcenie ale radovy u nas zacina o pol noci a zacina ho starsi druzba,taze som len povedala kapele nech sa nachystaju a druzba ma cakal pri dverach do sali,nic som nehadzala ked sme boli nachystani kapela zacala hrat radovy a mi sme isli na parket , mali sme malo ludi taze kruh nerobili ale postavili sa do radu, a manzel nemal nijaky kroj bol len vo veste a bielej koseli potom si prezliekol koselu .
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzana9890 a kto u vas bol druzba? alebop to je niekto specialny? a aka pwesnicka vam sla? dakujem moc :)
Odpovedať
Profilova fotka
@mamba81818 ja som tiez nechcela. Nepacilo sa mi to. A nakoniec som si povedala ze ked uz tak poriadne. Zaplatila som si subor a dokonca som mala aj vencekovy tanec ktory bol dovtedy pre mna zobracky. Poviem ti ze nikdy to nebudem lutovat. Je ine ked to vidis na cudzich ako ked to zazijes na sebe. Fakt to bolo krasne, zabavne a vlastne to je moja najkrajsia spomienka zo svadby :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mamba81818 Ahoj, mne osobne sa čepčenie ako zvyk páči ale sama som ho nechcela, keďže som si vymyslela vlastný začiatok "vykrúcanky s nevestou" - Mala som variabilné šaty 2v1 = krátke ručne maľované šaty od návrhárky Daniely Hrabovskej na ktorých som mala dlhú tylovú sukňu. O 23,30 som mala dohodnuté s kapelou, že zahrajú jednu salsu, na ktorú sme začali tancovať ja a moje kamarátky, ktoré v istom momente išli predo mňa a ja som si strhla dlhú sukňu (patent bol na suchý zips) ja som vyšla spoza kamarátok, tancovať salsu v krátkych. ženích sa skoro poskladal :-D Po tomto tanci už začal tanec s nevestou, ušetril sa čas na prezlečenie a zároveň to bolo prekvapenie pre hostí. Nerob nič nasilu, iba to je jediná rada, nikto Ti nemôže prikazovať, že musíš mať zvyk, ktorý nie je tebe vlastný. Užite si svadbu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@17sunny17 ta starsi druzba bol manzelov kamarat tvorili par so starsou druzickou, druzba obliekal manzela a druzicka mna a pomahali pri foteni a tak .... mozes si vybrat koho chces len musi byt slobodny aspon taky ze zvyk,....a pesnicku si mozes najs na youtube zadaj redovy tanec a tam toho mas viacej muzikanti spievali ,, Redovy se zacina starsi druzba zacina ,, .....potom uz isli ostatny ...neni zac :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj ja som nemala cepcenie iba som sa isla prezliect do siat na redovy a cakala som v izbe asi pol hodinu lebo druzbovia tancovali tanec okolo flasky potom po mna prisiel starsi druzba a zacal sa redovy.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Ja chcem svadbu bez odčepčovania .Je to moja svadba takže ju budem mať podľa seba, nemôže ma nikto nútiť aby som mala niečo čo nechcem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?